-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
RaZroX
addikt
Sziasztok!
Ide is bedobnám a kérdésemet, több szem többet lát alapon. Előre is köszönöm a segítséget!This is the way
-
RaZroX
addikt
Sziasztok!
Ubuntuval, hogyan tudom összeszinkronizálni az iPhone-t ?
This is the way
-
RaZroX
addikt
A melegedés volt a gond tényleg. Köszi srácok
This is the way
-
RaZroX
addikt
Üdv!
Van itthon nekünk egy Acer Aspire 5315-ös laptop, de nem tudok rá rendszert tenni. Egy Windows XP volt rajta, fel akartam dobni rá egy Ubntu 16.04-et de telepítés közben kikapcsol a laptop. Megpróbáltam egy Lubuntut szintén 16.04-et az is ezt csinálta. Windows 7 telepítő semeddig nem jut, Windows 10 felmegy, de boot után fekete kép vár. Egy régebbi Ubuntuval megbirkózna ? Mit ajánlotok ?
This is the way
-
RaZroX
addikt
Üdv!
Ubuntu Touch OS felől érdeklődnék. Az lenne a kérdésem, hogy a Dock mode, az egy teljes asztali ubuntut fog futtatni, vagy egy asztali felhasználásra átrajzolt telefonos gui lesz ?
Illetve lehet tudni, hogy mikor jönnek a közép kategóriás készülékek ? Mobilarenán már volt hír róla, hogy lesznek.This is the way
-
RaZroX
addikt
válasz sz.balazs.95 #9736 üzenetére
Akkor sima Ubi megy fel, mert azzal nemvoltal gondok
This is the way
-
RaZroX
addikt
válasz sz.balazs.95 #9729 üzenetére
Feltettrm, de megint csak parancssoros felület van :@ hogy tudom elinditani a GUI-t?
This is the way
-
RaZroX
addikt
Ja még annyi, hogyha külön vinyón van az XP akkor lehet utólag telepíteni ?
This is the way
-
RaZroX
addikt
-
RaZroX
addikt
Értem, köszi szépen Nagyon reméltem, hogy lehet olyan megoldást, hogy először a Linuxot, de akkor XP-vel kezdek.
This is the way
-
RaZroX
addikt
Na még annyi, hogy azt szeretném, hogy van egy 80GB-os vinyóm, és hogy 40-40-re osztva legyen rajta egy XP és egy Kubuntu. Mit és hogy csináljak, hogy rendben müködjön ?
This is the way
-
RaZroX
addikt
Üdv! Kubuntu-ból melyik verziót ajánljátok ?
This is the way
-
RaZroX
addikt
Kiderült, hogy OSX telepítőből meg tudom oldani, de azért köszi a válaszokat!
This is the way
-
RaZroX
addikt
Üdv!
Egy Mac OSX partíciót szeretnék kezelni Ubuntu Live-ból, pár fájlt és mappát szeretnék csak másolni. Látni látja az Ubuntu live, de csak olvasni tudja, írni nem. Tudtok erre megoldást ? SOS
This is the way
-
RaZroX
addikt
Miért kér a 12.04 Live módban felhasználó nevet és jelszót ?
Fontos lenne használnom rendszerkarbantartás szempontból de nem tudok bejelentkezni...This is the way
-
RaZroX
addikt
Őő. Eléggé korlátolt a Bios-om Meg amúgy Windows alatt anno nem csinálta, szoval nem ott van a probléma. Lehúzni nem szeretném, mert ez jelzi, ha bármi baj van a gépben. Ez az Alsammixer nem segít
Más: Az mi, hogy egy fórumon mindenki nyavajog, hogy a Portal 2 így megy úgy nem megy Windows alatt, sőt van akinek fel sem települ. Én felraktam Wine-al és pöccre megy Még fps-em is van bőven
[ Szerkesztve ]
This is the way
-
RaZroX
addikt
Nekem a rendszer egy Lenovo ThinkCentre M55p Tower számítógépen fut. Ebben a gépben van egy beépített hangszóró a házban. Nos ebből ugyan úgy jön a hang mint a hangszórókból Mit lehet ez ellen tenni ? Hang beállításoknál próbáltam kikapcsolni de nem sikerült. Skype közben ha fejhallgatón vagy nem akarom hogy a gépből is jöjjön a hang..
This is the way
-
RaZroX
addikt
Javítanám az előző HSZ-em.
Kiderült közben, hogy ha semmi nem fut a háttérben és úgy megnyitok egy mappát, akkor nem akad az ablak ha mozgatom. Amint megnyitom a Chrome-ot vagy pl a steam-et egyből akadnak az ablakok....
Igazából csak ennyit vettem észre közben.This is the way
-
RaZroX
addikt
Gondoltam haladok a korral, feltettem a 12.10-es Ubit. Minden jól megy, sőt igazából még jobban is mert 12.04-en minden bekapcsoláskor kaptam vagy 3 hibaüzenetet, hogy "belső rendszerprobléma". Szóval ilyen most nincs. A gondom hogy akadnak az ablakok ha mozgatom őket. Más nem akad, csak az ablakok, ahogy eddig én észrevettem. Videókártya driver fent van, mindent pont úgy csináltam mint 12.04 alatt és nem volt semmi gond vele akkor. Valakinek valami ötlete van ?
This is the way
-
RaZroX
addikt
kdm theme manager-t próbáltam terminálból is, onnan sem ment.
Amúgy a Gnome 2 egy álom a 3-hoz képest.. Nincsenek ikonok az asztalon, nincsenek virtuális asztalok, az ablakokat nem lehet minimalizálni tálcára vagy dock-ra hanem ilyen csoportosított rendszerben tudsz köztük váltogatni.. Ha nem lenne ilyen OSX-es beütése a külsejének akkor egyátalán nem tetszene.. Most is csak azért viselem még el mert tetszik a design-ja. De nemsokára megy vissza a sima Ubuntu a Unity-vel.This is the way
-
RaZroX
addikt
Ubuntu alól hogyan tudok lemezképet úgy kiírni pendrive-ra hogy bootoljon is meg minden ?
Igazából csak apám megelégelte a sok CD írást, mert csak az ő gépében van DVD író szóval pendrive-ról feltennék egy sima Ubuntut amin Unity felület van mert a sok tesztelgetés után az volt a legjobbJa és bocsi a sok hülye kérdésért
[ Szerkesztve ]
This is the way
-
RaZroX
addikt
-
-
RaZroX
addikt
Kubuntu 12.04 alatt szeretném ezt a témát telepíteni. Pontosan hogy kell ?
This is the way
-
RaZroX
addikt
Üdv! Ubuntu 12.04LTS-re mekkora bonyodalom felvarázsolni egy KDE felületet ? Jelenleg Unity-t használok.
This is the way
-
RaZroX
addikt
Nem valószínű, mármint én ezeket külön nem tettem fel, még nem is hallottam róluk.Na megnéztem, Azt Írja, hogy a Wine nincs fent (???) Wine Gecko 1.4 fent van, a mono meg szintén nincs fent.Más: Őőő szerintem valamit elrontottam.. Compiz Configban állitgattam, hogy az asztalokat 3D-s kockában jelenítse meg és ennek a kockának a forgatásával válthassam a desktopokat. Na ez egyik ilyen beállítás után eltünt az egész Unity felület és vissza se jön. Csak háttér és ikonok vannak. 2D módban van minden. Semmi komoly beállítást nem csináltam, csak pipálgattam hogy kocka legyen vagy ne. Szóval mit csesztem el ?
[ Szerkesztve ]
This is the way
-
RaZroX
addikt
Feltettem az experimental féle drivert, most mintha még egy fokkal gördülékenyebb lenne a rendszer de a 3D Acceleration most sem megy.
Szerk.: Fú nem is kicsit Sokkal "smooth"-abb lett minden animáció Eddig sem volt lassú de most be sem akad meg semmi
[ Szerkesztve ]
This is the way
-
RaZroX
addikt
-
RaZroX
addikt
válasz eternam #6693 üzenetére
Ubuntu szoftverközpontból telepítettem az NVIDIA drivert, van Nvidia X Server Settings-em, írja benne még azt is hogy hány fokos a GPU, meg sok minden mást is. Viszont az illesztőprogramoknál a beállításokban van 6 driver is és nem tudom melyik kell neki
[ Szerkesztve ]
This is the way
-
RaZroX
addikt
válasz lionhearted #6691 üzenetére
Felraktam azzal is és elindítottam vele. Már meg van mi a gond, kell neki ez a 3D acceleration beállítás csak éppenséggel nem indul el. Feljebb írtam mi a hibaüzenet de itt van mégegyszer: XDriInfo returned with non-zero exit code.
This is the way
-
RaZroX
addikt
Jaja! Most jönne az, hogy van 2 játék amivel játszanék Ubuntu alatt ha megoldható, ha nem akkor túlélem
Call of Duty 2 és Red Alert 3 amivel játszanék. Annyira nem fontos, hogy Windows-t tegyek fel miatta, de ha futtatható valamilyen módon akkor az nagyon f@sza lenneTudom..tudom a Linux nem játékra való, de hát na 2013 van, már a Valve is készít játékokat Linux-ra Valahogy el kell tölteni az unalmas álmatlan éjszakákat
[ Szerkesztve ]
This is the way
-
RaZroX
addikt
válasz #40553216 #6676 üzenetére
Ja már feladtam Most települ az XP VirtualBox-ban 4GB ram csak elég lesz...
Valahogy ugy akarom megoldani, hogy az egyik munkafelületen (asztalon) lesz a VirtualBox a monitor felbontásában és akkor ugy tudok váltogatni hogy mikor használom és mikor nem
Fog menni az 1366*768-as felbontás ?[ Szerkesztve ]
This is the way
-
RaZroX
addikt
Üdv! Photoshop CS5-öt szeretném futtatni Ubuntu 12.04 alatt. Elindítom a telepítőt, végigkattintgatom majd amikor el kezd futni a csík akkor hibaüzenettel leáll a telepítő. Wine alól futtattam a telepítőjét, semmit nem állítgattam mert annyira nem értek hozzá. A hibaüzenetet nem a Wine, hanem a PS telepítője adja ki.
This is the way
-
RaZroX
addikt
Üdv! Ubuntu 12.04-re akarok letölteni témákat Unity felületre. Azt olvastam, hogy DeviantArt-on a GTK3-ban keresgéljek, de ott ugye Gnome 3-ra is vannak témák. Szóval honnan tudom, hogy melyik működik Unity felületen ?
Előre is köszi!
This is the way
-
RaZroX
addikt
Lenne egy nagyon hülye kérdésem.. Synaptic-ot hol találom 12.04 alatt ? Ha keresőbe beírom akkor azt mondja, hogy nincs találat...Ja hogy nincs is fent alapból, nekem kell leszedni .. megnyugodtam
[ Szerkesztve ]
This is the way
-
RaZroX
addikt
Rendben köszi a tanácsokat, akkor 12.04
This is the way
-
RaZroX
addikt
Üdv!
Legújabb Ubuntu (12.10) menne rendesen az alábbi konfigon ?
Lenovo ThinkCentre M55 Tower
Intel Pentium 4 3GHZ (Logikai 2 magos)
4GB DDR2 800mhz (2x2GB)
NVIDIA 9600GS
80GB SATA HDD
SATA DVD olvasóThis is the way
-
RaZroX
addikt
Üdv! Ubuntu 10.10-re telepítettem fel a Cairo Dock-ot. Feltelepítés után az OpenGL nélküli változatot indítottam el (mert csak egy GeForce2-es van a gépben). a Dock körül egy nagy fekete téglalap volt, és fel ajánlotta hogy bekapcsol valamit (már nem tudom, hogy mit) és akkor eltűnik. Ez a téglalap valóban eltűnt, viszont most rettentően belassult a rendszer. Vannak dolgok amik "odafagynak" a kijelzőre, az ablakok mozgatása akadozik. Ki szeretném kapcsolni, azt a bizonyos opciót, amit aktivált a Dock, hogy újra kezelhető legyen a rendszer. Tud valaki ebben segíteni ?
This is the way
-
RaZroX
addikt
Üdv! Egy Xfire nevezetű programnak az alternatíváját szeretném használni Ubi alatt de problémáim vannak vele. Pidgin-hez adtam hozzá a Gfire plugint, így Pidginen keresztül tudom használni ugye az Xfire account-om. A probléma az, hogy nem működik és rendszeresen kifagy. Első bejeletnkezésre az egész Pidgin kilépett. Másodszorra sikerült bejelentkeznem, de minden felhasználót Offline-ként mutat. Mi lehet az oka ?
Bodhi linux alatt gond nélkül ment, Ubuntu alatt egyszerűen mindig ezt csinálja...This is the way
-
RaZroX
addikt
Na sikerült feltennem a 12.04-et az alábbi konfigra. A videókártyát nem ismerte fel és nem is ajánl fel hozzá illesztőprogramot. Pontosan hogyan tudom feltelepíteni hozzá ?
Konfig:
2,5 GHZ Intel Celeron
512MB DDR1
NVIDIA GeForce 2 MX400This is the way
-
RaZroX
addikt
Üdv! Egy hatalmas döntésben kérném a segítségeteket. Jelenleg Ubuntu 10.10-et használok, és szeretnék azért egy újabb kiadást használni, csak kérdés, hogy a gép bírja-e. Ubuntu 11.10-re gondoltam, és a Unity felületet "2D módban" használnám. Csak éppenséggel azt nem tudom, hogy a Gnome 2-höz képest mennyire fogja enni a gépet a Unity 2D. Tudnátok segíteni a döntésben ?
Config:
2,5 GHZ Intel Celeron
512MB DDR1
NVIDIA GeForce 2 MX400ui.: Lubuntu, Xubuntu nem érdekel, próbáltam már őket és nagyon nem jöttek be. A mostani Ubuntu használható sebességű ha nem fut egyszerre sok dolog.
ui2.: valamiért nem talál a rendszer illesztőprogramot a videókártyához. Mi lehet ennek az oka ? (a Xubuntu legfrissebb kiadása sem talált, szóval nem a támogatottság az ok)
[ Szerkesztve ]
This is the way
-
RaZroX
addikt
Üdv! Xubuntu 12.04 alá szeretnék valami szebb témát mint az alap. Hol találhatok ?
This is the way
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS