- OLED TV topic
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- ZIDOO médialejátszók
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- CPU léghűtés kibeszélő
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
floatr
veterán
válasz
Krystal_s #37231 üzenetére
Szerintem a srácok nem nagyon foglalkoztak ilyesmivel. Első körben én a helyedben a legfrissebb live rendszerrel próbálnám meg újra. Ha azzal sem megy, viszont tudod telepíteni pendrive-ra, vagy külső vinyóra, akkor találtam egy ilyen, amivel érdemes lehet próbálkozni:
https://unix.stackexchange.com/questions/123759/iw-whats-the-default-channel-bandwidth -
válasz
Krystal_s #37231 üzenetére
Úgy gondoltam már előtte 2-szer is teljesen érthető módon leírtam mi a gondom.
A valóság azért nem teljesen ez, a kollégák reagálásából legalábbis nem úgy tűnik:
"Egyrészt az nem derül ki", "ő valószínűleg a csatornaszélességre gondolt"
No de én tényleg nem értettem, mi a probléma, leírásodtól függetlenül sem, viszont ugyanazon hw/sw környezet miatt akár tudtam volna plusz információkat hozzáadni a thread-hez.
Egyébként nem volt helyes a szőkenős utalás, mert egyszerűen csak hisztis volt a reakciód nem buta. Ez gyakorta előfordul, ha valaki pongyolán fogalmazza meg a kérdését első nekifutásra. Mindegy, ha később úgy látod, ki lehet aknázni az azonos hw/sw környezet előnyeit, bármikor kész vagyok segíteni.
Max ezt a szemforgatós smilét ne alkalmazd túl sűrűn, mikor van másik is. (avatarod meg naon cukkancs amúgy)
-
válasz
Krystal_s #37227 üzenetére
Mit nem lehet érteni?
Egyszerűen nem értettem, mert nem találkoztam még ezzel a kérdéskörrel, csak mivel ugyanaz a wifi adapterem, gondoltam megpróbálok segíteni, gondoltam tovább is mehetünk, ha a berakott kép nem segít. Látom felháborodtál a kísérleten, ennyire azért nem kell lekövetni az avatarod.
Sok sikert! -
válasz
Krystal_s #37225 üzenetére
Én egy betűt sem értek abból, pontosan mit akarsz állítgatni, de ugyanez a wifi adapter van a notebookomban és automatikusan hozza a 100/100-as sebességet, közel annyit legalábbis. Normál és dual routerrel is ugyanat, de megnéztem a Hálózati kapcsolatok beállításánál és
Ha a Sáv opciót kivettem automata-ból, akkor az alatta lévő Csatorna opciót lehet állítani. Ez ugyan Mint Cinnamon, de szerintem Ubuntunak is hasonló opciói vannak a Hálózatkezelő kisalkalmazásban.
Network:
Device-1: Intel 82579LM Gigabit Network vendor: Hewlett-Packard
driver: e1000e v: 3.2.6-k port: 4060 bus ID: 00:19.0 chip ID: 8086:1502
IF: enp0s25 state: down mac: 88:51:fb:c6:eb:de
Device-2: Intel Centrino Ultimate-N 6300 driver: iwlwifi v: kernel
port: 4040 bus ID: 24:00.0 chip ID: 8086:422b
IF: wlo1 state: up mac: 24:77:03:ec:d6:00 -
lev258
veterán
válasz
Krystal_s #37219 üzenetére
Egyrészt az nem derül ki, milyen wifi eszköz van a gépedben. Másrészt valami nem stimmel a számokkal. A wifi kommunikáció 2,4 GHz-es csatornán (frekvencián) zajlik, dual band esetén 5 GHz-en.
A wifi router-en meg eleve be kell állítani, melyiket használja (küldje), talán lehet mindkettőt is. De utóbbi valószínűleg két külön hálózatként jelenik meg a gépen. -
-
csixy
addikt
válasz
Krystal_s #7860 üzenetére
Hát ez még lehet, hogy korai, de nincs sosem elég korán...
Az NDIST én így szoktam:
-Először az NDISwrappert kell telepíteni ( Ez egy kezelőprogram , ami a WIFI kártyákat a linuxnak a Windowsos Driverük segítségével Installálja), mégpedig először a szoftverközpontból telepíted az NDISWrappert, azután rádöbbensz , hogy ez így még beteg és Synapticba lépsz be és a keresőjébe beírod ,hogy NDIS és az összes NDIS akármit telepíted (ami nem volt telepítve ) , vagy újratelepíted (ami már telepítve volt).
-Ezután már bedugod a WIFI adaptert és elindítod az NDIS Wrappert és betallózod neki az illetékes Wifi adapter Windówsos Driver mappájából az xxxxxxx.inf filet és kész.
-az öregektől elnézést kérek , hogy terminált nem emlegettem jelen esetben. -
csixy
addikt
válasz
Krystal_s #7840 üzenetére
Nem kell annyira félni attól , hogy nem fog menni a wifi !
A lényeg ,hogy ha a gyári beállításokkal működik a wifi , akkor utána ne dugdoss bele más pl. USB-s Wifi hálózati adaptert és hagyd békén a WIfi beállításokat úgy ahogy van. Csak az SSID-et és a jelszót kell az uj hálózatnál beálítani és kész. (ha másképp nem,megy akkor a kapcsolódás rejtett vezeték nélküli hálózathoz menüpontot használd ). A lényeg, hogy nálam is belenyúlkál a BIOSba az UBI ( lásd:
link ), és ha a wifi telepítéssel gond van akkor a BIOSban eccerűen letiltja a WIFI hálózatot és a ha a BIOS olyan modern ÜBER analfabéta mint pl az Insyde H2O BIOS, akkor a biost nem tudod visszaállítani , mert csak a bootsorrend állítható és az intel virtualizációs technológia kapcsolható ki , vagy be.
De ha úgy sikerült , hogy kikapcsolta a WIFI hálózatot , akkor megoldás lehet egy a linux által kedvelt USB-s WIFI adapter NDIS wrapperes installációja és siker esetén ekkor meg a BIOSban az alaplapi wifikártyát is visszakapcsolja az UBI. -
válasz
Krystal_s #7840 üzenetére
Az asztalra is ráhúzhatóak az ikonok a Dash-ból, legfeljebb nem megy elsőre. Vagyis húzd ki őket, várd meg amíg a Dash eltűnik, majd rakd le ott ahová szeretnéd.
Ezek az ikonok egyébként is csak sima (.desktop) fájlok, amiket a felhasználói könyvtáradon belül az Asztal alkönyvtárba másol. A linkek nem .desktop fájlok, hanem linkek, szóval nem egyenértékűek, hanem majdnem olyan mintha a fájlt húztad volna ki.
A hiba lehet, hogy fennáll, de ha ezzel a verzióval szállítják a gépet és nem megy, akkor reklamálhatsz a Dellnél. Ha ezt a rendszert tették rá, akkor kötelesek biztosítani a működőképességét is. -
válasz
Krystal_s #7835 üzenetére
Jobb egérgomb az oldalsávon az ikonra -> Indítóban tartás
De az oldalsávra és az asztalra is egyszerűen ráhúzhatóak az ikonok, nem kell hozzá semmilyen parancs.
Amúgy ha a gépet 12.04-el szállítják, akkor nyilvánvalóan minden működik is. Ha nem, akkor keresd fel bátran a gyártót támogatásért. -
válasz
Krystal_s #7830 üzenetére
A 10.04 és a 12.04 között két év telt el. Ha az előbbiről olvastál valamit, az korán sem biztos, hogy az utóbbira is igaz. Már küllemre és kezelésüket tekintve is ég és föld a kettő.
Az új kiadást jelezheti ha erre van állítva, egyébként pedig csak a következő LTS-ről fog tájékoztatni. Magától semmiképpen sem frissít kiadást, azt kézzel lehet elindítani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest