- SSD kibeszélő
- Kicsinálhatja a legújabb driver a friss csúcs-GeForce-okat?
- Megvan az első leolvadt tápkábel az új GeForce-okkal?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Fujifilm X
- OLED TV topic
- ZIDOO médialejátszók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz joecontra #9420 üzenetére
Itt is hirdeti a Kapitány, hogy a Mint megbízhatatlan, miközben nem az. Neki ez volt a tapasztalata, nekem meg egész más, meg a magyar és nemzetközi Mint közösségnek is egész más.
Az egészséges fenntartás rendben van, de ne keresd a kákán is a csomót, mert akkor megtalálod
https://www.coreinfinity.tech
-
törölt tag
válasz joecontra #8950 üzenetére
Itt is lehet alapkonfigurációt kapni. Vagy állítgatni, és bemásolni próbaképp.
-
Rimuru
veterán
válasz joecontra #8953 üzenetére
Gnome 3-óta elég gyér beállítási lehetőségek vannak, nekem se volt 60Hz fölötti érték. Én xinit-el indítok, ezzel a paraméterrel.
xrandr --output VGA-0 --mode 1024x768 --rate 85.0
Ha nem jön össze az xorg.conf akkor megnézheted, írd be terminálba ha megy akkor csináld meg hogy automatikusan lefusson indilásnál/bejelentkezésnél (lehet nem VGA-0 kell xrandr -q segítségével kapsz információkat)Vigyázat, csalok!
-
MODERÁTOR
válasz joecontra #8950 üzenetére
Szerintem ez neked is egy ilyen keresős megoldás lesz, kezdve a xorg.conf fájl létrehozásától a megfelelő átírásáig. Mert én sajnos ebben sokat nem fogok tudni segíteni neked, tekintve, hogy fejből nekem sem megy. Ami nem meglepő, mert jó pár kiadás óta nem kell ezzel foglalkozni, főleg nem LCD monitoroknál.
-
joecontra
addikt
válasz joecontra #8684 üzenetére
Fejlemények.
A wubi-s Ubuntut leszedtem, helyette USB-ről feltelepítettem "rendesen".
A 3G USB modem problémája magától megoldódott, a zárt NVIDIA drivert pedig felraktam (mennyit google-ztam meg szívtam vele mire sikerült felrakni, de sikerült).
Meg mire rábeszéltem az 1024x768 85 Hz-re az se volt kevés idő. De sikerült.Ezt a hozzászólást Ubuntu alól írom, tehát van net, feltelepült zárt NVIDIA driver és a felbontás/képfrissítés is jó (nekem).
Eddig tehát oké.Üdv,
J -
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest