Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Gaming notebook topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Megkezdte az idei cicaharcot az AMD és az Intel
- SONY LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Aktív témák
-
bsh
addikt
ide is leírnám egy problémámat, hátha itt tudtok rá valami okosat mondani. és előre is bocs, de hosszú lesz, megpróbálok minden részeltet leírni.
szóval két gépem van otthon, a következő képpen bekötve: kábeltévé -> kábelmodem -> 100mbit-es router -> gigabites switch -> a switchen a két gép. így a két gép közt gigabites kommunikáció van, kifelé meg a 100mbit (de ez bőven jó az 1mbites netemhez!
)
az asztali gépemen xp van, a szerveren meg ubuntu
az asztali gép nforce4 ultra + a64 x2 4200, és az alaplapi gigbites hálókártyát használja, ami elvileg pci expresses, szóval nem szűk keresztmetszet a busz. a szerver nforce2 + sempron 2300 (vagy 2200?), és ott egy pci-os realtek gigabites kártya van betéve.
a szerveren samba is fut, és ez van beállítva local master browsernek illetve domain master browsernek is, valamint ehhez szinkronizál a windows időt, stb.
namost ugye a samba nem éppen atomgyors, de kicsikartam belőle a maximumot, és 25mb/s helyett 35-tel olvasok/írok rá a win gépről. de ez még elég sovány. az ubuntu hálózati beállításokat még nem optimalizáltam. nincs jumbo frame sem.
gondoltam, hogy esetleg a vinyó lehet a szűk keresztmetszet, de az tud 50-60 megát is másodprecenként, úgyhogy ennyire nem kéne lassúnak lennie...
gondoltam a pci buszra is a szerverben, hogy az a szűk keresztmetszet, de ennyire azért az nem lehet szűk...
aztán hogy a szűk keresztmetszeteket kiiktassam, teszteltem egy szerver-kliens benchmark-kal a tiszta sebességet udp-vel, memóriából memóriába, és érdekes dolog derült ki, amit nem értek:
ha a win gépem a szerver és a linuxon fut a benchmark kliens, akkor olyan 600mbit-et érek el. fordítva viszont, azaz ha a linuxon fut a szerver és win-en a kliens, akkor csak olyan 450-et.
szerintem még tcp-vel is el kéne érjem a 800mbit-et, nem?
mi lehet a gond? mit kell optimalizálni? miért különböző a sebesség a két irányban?
valami tipp valakinek?
Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen1 munkaállomás - i7 10875H 16GB DDR4 512GB SSD Quadro T1000 4GB W
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év garancia
- OnePlus Nord CE5 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7670 i9-12950HX 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 12GB 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
)