- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Apple notebookok
- Androidos tablet topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A legfrissebb ASUS BIOS-okkal kicsit felturbózhatjuk a Socket AM5-ös Ryzenünket
- OLED TV topic
- Projektor topic
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Aktív témák
-
FehérHolló
veterán
Lenne egy kis problémám, remélem tudtok segíteni.
Kezdő vagyok, kérlek szájbarágósan válaszoljatok, ha van türelmetek!A gond a következő lenne: Felraktam Nvidia drivert, mondtam neki, hogy átírhatja az xorg.conf filet. Ezután X felület nem szeret engem, mindig csökkentett grafikus módban akarna elindulni.
Amit eddig próbáltam:
driver installerrel automatikusan megcsináltatni
sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg (rootként)
nvidia-xconfig (rootként)
manuálisan átírni xorg.conf-otAkkor száll el, miután drivernek beírom, hogy "nvidia" az "nv" helyett. Driver rendesen fel lett telepítve (először manuálisan, majd apt-get használatával - most újra manuálisan van fenn).
Valakinek valami ötlete? Mit csinálok rosszul?
(Ubuntu 7.10)
[ Szerkesztve ]
Skynet is real. It's called Google.
-
FehérHolló
veterán
válasz (Kolombusz) #4973 üzenetére
Vissza tudom csinálni, de így meg a driver nem megy.
-
FehérHolló
veterán
A "Module" section hiányzott az xorg.conf-ból...
Így most minden szép és jó. Köszi neked és a többieknek is, akik gondolkodtak a problémán!Kicsit furcsa, hogy driver után eltűnt az ablakok jobb felső sarkából a minimize, maximize és a close gombocska. (Megoldható alt+F#-el, csak fura...)
[ Szerkesztve ]
-
FehérHolló
veterán
válasz FehérHolló #5024 üzenetére
Azt hiszem, rájöttem.
Lenne egy kicsit komolyabb kérdésem:
EIST valamiért nem működik, pedig megfelelő helyekre hozzá van adva az Sxxpowernowd és létezik is a cucc az sbin-ben. Kicsit necces, mert így akksiról csak 2 órát bír 5 helyett.Mindjárt megnézem, hogy pontosan milyen hibát ír ki.
[ Szerkesztve ]
-
FehérHolló
veterán
-
FehérHolló
veterán
Hol lehet átméretezni az input mezőket? (a default értéket átállítani)
Az lenne a problémám, hogy a 162.x nvidia driver felpakolása után minden default inputmezőből kilóg a szöveg, így csak a felét látom mindennek. (értsd: login párbeszéd, pigdin, satöbbi) Jó lenne, ha a default magasságot kicsit növelni lehetne.
7.10-es Ubuntu, GNOME-mal.
[ Szerkesztve ]
-
FehérHolló
veterán
Valaki használ Ubuntu alatt nvidia kártyát akár a restricted driverrel, akár az nvidia honlapról letölthetővel?
(Olyan érdekelne, ami működik is. )Vladi: Ki tudod szedni a 3as futási szintről az X felületet. (Úgy sikerült csak felraknom a legújabb nvidia drivert.)
[ Szerkesztve ]
-
FehérHolló
veterán
Restricted pontos verziószáma?
Például bejelentkező képernyőnél nem lesz más a karakterméret és -típus tőle, mint amilyen a driver nélkül lenne?
(Utóbbi problémával kűzdök, az érdekelne, hogy a kártyával van-e gond, vagy a driverrel.)[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest