Hirdetés
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Kendek #19803 üzenetére
Section "Screen"
Identifier "aticonfig-Screen[0]-0"
Device "aticonfig-Device[0]-0"
Monitor "aticonfig-Monitor[0]-0"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Viewport 0 0
Depth 24
Mode "1440x900"
EndSubSection
EndSectionennyi sikerült, de Identifier "aticonfig-Screen[0]-0"
Monitor "aticonfig-Monitor[0]-0" ezeknél nem sikerült a szögletes zárójeleztuán megpróbáltam elindítani NEM recovery módban, és bekérte a login nevem és a jelszavam, de nem a grafikus felületen
ezuán leellenőrizte a verziót, azt hogy van-e telepíthető frissítés és ennyi. -
-
válasz
Kendek #19793 üzenetére
Jah persze majd elfelejtettem:
Recovery módban megint írogasd be:
apt-get install mined
aztán:
mined /etc/X11/corg.conf
Írd át amit át kell, de a monitorodhoz kikeresett helyes értékekre, majd mentsd el (alt+f a menü) és reboot.
Vagy persze LiveCD-vel még könnyebb az egész történet, nem muszáj recovery módban csinálnod.
-
törölt tag
válasz
Kendek #19758 üzenetére
Amit a gyártó oldalán találok. És windowsban működik rendesen. Gyorsan le is kopogom.
De most a Linux indításakor megint be tudtam lépni képernyő nélkül xD
És a monitor nem ment át készenléti módba, hanem Out of range üzenet, vagyis jel van, csak kiesik a monitor megjeleníthető tartományát. Szóval ha sikerülne átállítani 60 Hz-re, akkor szerintem működne a dolog. Csak ezt Linuxon kívül hogyan? Recovery módban megoldható? -
törölt tag
válasz
Kendek #19756 üzenetére
A Catalyst szerintem nincs fennt.
Nyomtam egy restartot, mostmár nemjön be a grafikus felület.
A monitor átmegy készenléti módba, a Linux indítás hangját hallo, szóval enter, beírom a jelszavam, enter, és a rendszer a hangból ítélve elindul, de a felület nemjön be, szóval a video kimenet környékén lehet valami bibi.Most megint Windows-ból írok.
-
törölt tag
válasz
Kendek #19754 üzenetére
egyébként amit régebben írtam, hogy nem jött be a linux, az most már azért jön be mert ójraraktam, és a szűz oprendszerrel próbáltam megcsinálni azokat a dolgokat amit javasoltál
sudo aticonfig --initial-ra ezt kaptam
Could not find configuration file, so create an empty one
Uninitialised file found, configuring.
Using /etc/X11/xorg.conf
Saved back-up to /etc/X11/xorg.conf.original-0/etc/X11/xorg.conf fájl
Section "ServerLayout"
Identifier "aticonfig Layout"
Screen 0 "aticonfig-Screen[0]-0" 0 0
EndSectionSection "Files"
EndSectionSection "Module"
EndSectionSection "Monitor"
Identifier "aticonfig-Monitor[0]-0"
Option "VendorName" "ATI Proprietary Driver"
Option "ModelName" "Generic Autodetecting Monitor"
Option "DPMS" "true"
EndSectionSection "Device"
Identifier "aticonfig-Device[0]-0"
Driver "fglrx"
BusID "PCI:1:0:0"
EndSectionSection "Screen"
Identifier "aticonfig-Screen[0]-0"
Monitor "aticonfig-Monitor[0]-0"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Viewport 0 0
Depth 24
EndSubSection
EndSection -
törölt tag
válasz
Kendek #19748 üzenetére
A recovery módban kiválasztottam a root-ot és eddig sikerült.
beírtam a parancsot apt-get autoremove --purge xorg-driver-fglrx
ezután már nemtom mit írt ki a lényeg az volt h nem
és ezután a többi már feleslegesde a cd/media parancsra is az volt a lényeg h nem ismert fel meghajtót
Ja és előre kérdezem, hogy a terminált hol találom?
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Kendek #19739 üzenetére
Hát mennék én, csak épp recovery módban meghal a cucc. Bocs a képért, mobilosan gyors lett.
-
upszilon
őstag
válasz
Kendek #19628 üzenetére
KÖSZÖNÖM Kendek, ez egy igazán jó ötlet!
(#19634) Erasmus: Nekem nem moblinnal-os, csak sima lemez-install. Nekem minden további nélkül bebootol. Pedig én nem matattam vele semmit. És mondom, nekem többféle gépen is működik. Semmi változtatás, csak bedugom és kész. nagyon tetszik a dolog!
-
Erasmus
őstag
válasz
Kendek #19618 üzenetére
ha már teljesítmény... a moblinban a youtube sem teljesen százas, kicsit akadozik, van azért még mit optimalizálni a rendszeren, amely egyébként nekem baromi szimpatikus. a cél persze nagyon más, nem guruknak való, de ügyesek. majdnem olyan pofonegyszerű a kezelése, mint mondjuk az iphone-é vagy az ipod touché, és gondolom, ez lenne a cél. de nem akarom szétoffolni az ubuntus topikotokat...
róland: nem, win alól készítettem a bootolható pendrive-ot.
-
Erasmus
őstag
-
qwertly
addikt
válasz
Kendek #19565 üzenetére
Szia,köszi a tanácsot de így sem megy a hang.A kártyát felismeri de kis írja,hogy SB Audigy 4 [SB0610],de a chipre már azt írja,hogy sigmatel
.
Most vár van hang igaz majdnem megsüketültem mert fent volt a fülalgató a hangerő szabályszó meg felnyomva így állítgattam a hangbeállításokat közben ment a Rhythmbox.Így a hangbeállításoknál áttettem a Profilnáligatal Stereo Duplexre(IEC958) és elkezdett üvöltetni a fülalgató.Eddig így nem kellet matatni a hangbeállitásnál de az a lényeg,hogy már működik.Köszi a tanácsot.
-
Major Major
senior tag
válasz
Kendek #19531 üzenetére
én csináltam ilyen migrálást nemrég, és nem volt ilyen gondom. én a jogosultságokkal sem vacakoltam, mert a másolásnál megmaradnak a jogok, tehát a régi felhasználó ugyanúgy tudja majd használni a másolt home mappáját is
keresztkérdés: ha a régi home partíciót csatolod fel, akkor mi történik? -
upszilon
őstag
válasz
Kendek #19531 üzenetére
A felét-háromnegyedét nem is értettem annak amit írtál. Viszont én le tudom menteni, vissza tudom tenni. Illetve tudom klónozni másik egységre. Mindezt két egérkettintással és 100%-os biztonsággal. Csak nekem erre fizetős szoftverem van.
-
upszilon
őstag
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Kendek #19477 üzenetére
Igen, az lesz. Ez a nagy méretű betű dolog már a 8.10-es Ubi óta elő-elő jön nálam, valahogy nem komálja a radeonomat a rendszer. A 8.10 pl. a telepítés alatt is ekkora betűket írt ki, nem is lehetett a grafikus telepítővel felrakni nálam.
upszilon: Clonezillával mentettem le ubit, az tömörítést is csinál, meg van ext4 támogatás benne. Mondjuk a visszaállítás nem volt nálam boot képes, de az azért volt, mert nem igazán értek hozzá még.
-
yolan
őstag
válasz
Kendek #19436 üzenetére
pendriveval sokra megyek..
a lényeg az lenne hogy a szerver gép vinyójára valahogy feltelepítsem a rendszert, sima csupasz szerver rendszert, debiant, azért gondoltam erre hogy virtuális gépben telepítem, csak akkorugye a virtuális gépnek megkéne adni hogy ott az a vinyó (a szerver vinyója) arra telepítse nekem a rendszert, aztán azt kiveszem ebből az asztali gépből, átrakom a szerverbe, és mindenki örül -
-
upszilon
őstag
válasz
Kendek #19328 üzenetére
Köszi, de én nem erre gondoltam. Ez csak tűzfal magában. Én internet security szoftverre gondoltam. Szinte az összes nagy vírusírtós cégnek van. Kezdve az AVG-től vagy nyolcat találtam amit érdemes lenne kipróbálni mert komolynak tűnik, de gondoltam kipróbálás helyett inkább kérdezek tőletek. És mit látok, hogy nem ismeritek. Sokkal kevesebb kártevő és betörés-próbálkozás van linuxra mint windowsra, de a számuk nem nulla. Semmi meglepő sincsen benne, hogy én nem hiszek az "ááá-linuxra-meg-MAC-ra-nemkell-ilyesmi" mondókáknak. Én már csak ilyen vagyok...
Ezt az oldalt ismeritek?
(#19329) FixY67: Igen, tapasztalatból beszélek. Hosszú lenne elmondani és itt amúgyis OffTopic
(#19336) Nagytalp: Írod: win alatt sem használok se tűzfalat sem vírusírtót
Én igen, és ennek ellenére vannak gondjaim. Loptak már el szerződést a gépemről. A tiéden esetleg nincsen ilyesmi?(#19343) tomtyi: Köszi!
Mindenkinek köszi! Aranyosak vagytok, de nekem valódi, használatból adódó tapasztalara lenne inkább szükségem a linux alatt...
-
Speeedfire
félisten
válasz
Kendek #19325 üzenetére
persze vannak ilyenek is akik poénból feltörik más rendszerét és letörölnek moddolnak pár dolgon de ezek vannak kevesebben cracker
akik normálisabbak azok hagynak egy üzit h figyi ezen meg ezen módosíts mert kicsit gyenge a rendszered
mellesleg amiről most is netezek ezt is feltudja bárki törni bármikor
ez most ilyen dolog
ebbe kár is sztem belemenni
elsősorban saját magam részére csinálom ezt, mert a kis gép mehet éjjel-nappal fele annyit eszik mint a notim és jócskán kevesebbet mint az asztali gépemsajnos már több hete kerestem a nekem megfelelő klienst de sajnos nem találtam rá
-
válasz
Kendek #19312 üzenetére
Vazze, már napok óta fent van az új Catalyst, és eszembe sem jutott, hogy teszteljem a Cairo-Dock Alpha Blur bug-ját.
Jelentem, a 9.11-es Katával (8.671 (nov. 12), illetve 8.672 (nov. 05)) remekül működik, semmi fekete háttér.
Leteszteltem így is a procihasználatot. OpenGL-es verzióban 6-9%-os CPU terhelést produkált, amikor az egeret ide-oda mozgattam, míg nélküle ugye semmi kimutatható terhelés.
Szal mivel nem hiányzik az az effekt, mikor az egeret az ikonok fölé viszem, inkább maradok a sima verziónál. -
TOZ
addikt
válasz
Kendek #19258 üzenetére
"megeheti" igy talan szebb a megfogalmazas.
Nos azert fel evente 100 EUR-t sajnalnek kiadni. Hozzateszem, hogy nagyon megerte lecserelni a lassu es hangos 1.8"-os HDD-t ebben a jo par eves notebookban (azota csak netbookkillernek becezem), de azert par havonta nem szeretnem ezt megtenni. -
upszilon
őstag
válasz
Kendek #19258 üzenetére
Nézd, az SSD még drága, de a 4GB-os, vagy 8GB-os minisd-kártyákat már marokszámra dobják utánad. Azon tökéletesen elfut az ubi. Akkor mi a különbség?, kérdezhetnénk. Én kettőről is tudok. Picit lassabb és kevesebb írásnál is már kiég(het)nek az elemi cellák. Nos a sebesség szerintem nem számít. Lassabban áll föl a rendszer 20%-al. Na és? nekem ez nem akkora probléma, hogy megfizessem az árkülönbözetet. Viszont a cella-kiégés már lehet gond. Ilyen szempontból kell elolvasni azt a cikket amit belinkeltem. Mer valószínűleg az úgy igaz, csak az ámítástechnikában már egy öklömnyi hangszet is 1200 Wattos. Akkor egy ilyen SSD miért ne tudna 80 évet, -nemigaz?
Szóval ezt ne hidd el. Ez csak marketingduma. Valószínűleg egy-egy elemi cella kb 5000 írásnál kipukkad.
Nos mindezekhez képest kell érteni szerintem a naplózás, a swap, az indexelés, stb veszélyeit...
-
upszilon
őstag
válasz
Kendek #19226 üzenetére
Ez mind szép és jó, de nem segít az én 4 GB-os SSD-men, meg a pendrive-okon, memóriakártyákon sem.
Van egy ötletem. Azon a netbookon ugye van kártyaolvasó és tud is róla bootolni? Nos filléres dolog bele egy SD-kártya. Lezárható. Aztán arra nem fog firkálni biztosan. Én már ezen töröm a buksimat, de lehet el sem indulna róla a rendszer?
-
rtom
senior tag
válasz
Kendek #19229 üzenetére
Tegnap már fáradt voltam hozzá, így kikapcsoltam a gépet.
A hogyan.org-os leírás szerint a port beállítást megcsináltam, tehát 12000-12100 közötti portokat használná az ftp, ill. a routeren egyelőre csak a 12050 portot nyitottam meg, de filezilla nem enged be. Valszeg akkor a tűzfal ideiglenes letiltásával próbálkozok tovább.
Major Major: pillanatnyilag csak egy gép van otthon, úgyhogy igen, ugyanarról a gépről próbáltam csatlakozni. Ez lehet gond?
-
törölt tag
válasz
Kendek #19170 üzenetére
"Ezt nem értem, hogy pontosan most mire írod.">erre:
"Olvastam már olyanról, hogy a naplózó fájlrendszertől már meghalt az ilyen tároló.">nem gondolom, hogy ha tényleg ennyire tönkrevágná az SSD-eszközöket a régóta általánosan használt mindenféle naplózó filerendszer (ntfs, ext3, hfs, stb.), akkor azok az eszközök túl népszerűek lennének. csak ezért nem raknak majd pl. fat32-re win7-et, szerintem. és azt a naplózást sem véletlenül találták ki. ha ennyire nem megy még az SSD-nek, akkor inkább annak használatával kellene várni, nem a naplózást ejteni. szerintem. de különben nem is hiszem, hogy így lenne.DE:
"Ext4 has support for the ATA TRIM command, which allows filesystems to inform SSD’s that blocks have been deleted and do not need to be taken into account by the SSD’s garbage collection and wear-leveling algorithms. Unfortunately the ATA TRIM command hasn’t been finalized yet, and so (as of today) there are no drives, including Intel’s SSD’s that actually support the ATA TRIM command; and for this reason Linux’s block device layer does not currently issue the ATA TRIM command, since there haven’t been any devices to test the command. So at the moment, ext4 informs the block layer that blocks that belong to deleted files can be discard, so once TRIM-capable SSD’s become available, and the Linux block layer actually sends the TRIM command to the hard drives, everything will be all set to go."
Theodore Ts'o-val készült interjúban már márciusban sem arról volt szó, hogy ezt a Linux nem tudja, hanem arról, hogy nincs olyan eszköz, amivel kipróbálhatnák a parancsot, azaz az akkori SSD-k ezt még nem tudták. Ez a WIndows7-hez is csak itt vált lehetővé, mert a hw-gyártó lehetővé tette. De a Linuxban a támogatás a 2.6.28-as kernel óta benne van. Ahogy a 2.6.31-es kernelben pedig már van usb 3.0 támogatás. -
upszilon
őstag
válasz
Kendek #19196 üzenetére
Azt írod eggyel lejebb hogy:
Hát én is ezért döntöttem inkább az Ext2 mellett, azzal egyszerűbb és biztosabb
Itt pedig ezt:
Ha annyira instabil lenne az Ext2, akkor meg kellett volna már rég szabadulni tőle.
Nem, egyáltalán nem vagyok meggyőzve, hogy biztosabb. Logikázzunk tovább. Az előzőek alapján (pusztán logikai úton) kiderítettük, hogy a 3-as roszabb és valószínűleg a 4-es még ennél is rosszabb.
Ne haragudj, de én nem tudlak követni ezen az úton. Értem én, hogy biztonságra törekszel, de vajon a 2-es használatával valóban azt éred el?
...és mi van a többivel. telepítheted FA32-re is. Az is bizonyított már. ...és telepítheted NTFS-re is. Az méginkább bizonyított. ...és mi van a ReiserFS-sel?
Vesézzük ki mostmár ezeket a dolgokat! Szerintem nem csak engem érdekel. De lehetőleg ne érzelmi alapon, hanem tényadatokkal. OK?
-
TOZ
addikt
válasz
Kendek #19170 üzenetére
Errol: "Egyébként felrakhattam volna úgy is, hogy az Ext4-ből kiiktatom a naplózást, meg syslog-ng off." tudnal bovebb infot adni.
Ext4-re formazott 32Gb-os SSD-vel (MLC) hasznalom az X40-t. Odaig eljutottam, hogy minimum .30-as kernel kell, hogy ezek menjenek, de itt megakadtam.
(Oszinten szolva beletetted a bogarat a fulembe es most aggodom, hogy a journaling megeszi az SSD-t) -
upszilon
őstag
válasz
Kendek #19170 üzenetére
Most akkor én a pendrájvra elcsesztem a lépést, hogy ext3-at csináltam? Csináljak ext2-őt és instaláljam újra a pendrájvot? Mit tanácsolsz?
Meg nem értem miért nagyobb a g-s, mint a k-s erőf.-ígénye? Miben mutatkozik ez meg a gyakorlatban? Egyébként engem zavarnak ezek az animációk. Kb 2 percig örül neki az ember, hogy dejó, van nekem ilyenem is, utána kikapcsolom, mert lassítja a munkát, elvonja a figyelmemet, stb.
-
Stirlitz
senior tag
válasz
Kendek #19170 üzenetére
Xubuntu-t nem célszerű használni másra, csak ilyen egyszerű feladatokra? Nekem a compiz effektje nem hiányoznak. Egy dolog van ami tetszene ablakkezelőben, mint a vistában a feladatok közötti váltás az aero felületen. Azt hiszem flip switch a neve. Nem használok túl sok programot sem, mediaplayer legyen, wine, valamilyen táblázatkezelő és szövegszerkesztő, a nyomtatómat kezelje rendesen és a tvtunerem még. Erre jó az Xubuntu? (bocs a tudatlanságomért, csak kicsit összekeveredtem a sok verzió között)
-
Nowhereman
őstag
válasz
Kendek #19043 üzenetére
bocs az alpáriságért, de kissé elborul az ember, ha 0,5 óra helyett 8,0 órát tart valami. A synaptic csomagszinten dolgozik, a telepítő meg program szinten, a többit meg nem ismerem. Én kényelemből tértem át az ubira, mert kissé elegem volt a félnapos vírusvadászatokból, kompatibilzériákból, rendszerinstalokból. Valszeg a synaptyc is gyorsabb lesz, mint az új förmedvény, ami remélem nem kerül be majd a 10.04-be.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Kendek #19103 üzenetére
gondolom a wine is igényel ablakozó rendszert, nah meg ugye ha már linux akkor inkább linuxra írt c++ vagy python alapú rendszert használnék
mindjárt előveszem a c++ könyvemet aztán jobban belemerülök ebbe a témába
csak azt nem értem miértnem raknak a kliensekbe aktív torrent beállítást
az egész nem tartana semeddig
lenne egy ciklus ami lefutna x időnként vagy ha letöltődött 1 file
az megnézné h kell-e még valamit letölteni, mondjuk a letöltési listát egy xml vagy txt fileban tárolná
ha nincs letöltendő cucc akkor elkezd seedelni valamit
márcsak meg kellene írni -
upszilon
őstag
válasz
Kendek #19080 üzenetére
Kétfélét, Operát és Firfoxot. Mindkét oprendszerben fent van mindkettő. Ezek a képek Operával készültek, de pontosan ugyanez a jelenség figyelhető meg a Firefoxnál is. Megtennéd, hogy Te is kifotózod ide a kérdéses részletet winből és linuxból? Jó lenne egymásmellett látni őket.
-
-
Major Major
senior tag
válasz
Kendek #19057 üzenetére
a kész cumót át lehet mozgatni, legalábbis az általam használt 1.75-ben
a többi dologgal még nem volt dolgom, ami meg a külön ablakos tulajdonságokat illeti: az esetek nagy részében nincs rá szükségem hogy láthatóak legyenek a bővebb adatok, még transmissionben is a minimalizált nézet van beállítva, cserébe kevesebbet eszik, mint a deluge
Aktív témák
Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos autók - motorok
- Mégis marad a Windows 10 ingyenes frissítése
- Hobby elektronika
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Keresem az alábbi PC játékokat! (Teljes lista a leírásban!)
- Antivírus szoftverek, VPN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS C246M i5 9400F 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 Super 6GB Zalman N4 Zalman 600W
- Samsung Galaxy A56 5G / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Bontatlan
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest