- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
Aktív témák
-
válasz
#40553216 #19164 üzenetére
Ezt nem értem, hogy pontosan most mire írod. Nekem itt az a gondom, hogy egy viszonylag "primitív", kis méretű SSD-m van a 701-esben. Amiből maradt 1,5 GB így, hogy mindent beállítottam, és töröltem a letöltött csomagokat. Ha erre még külön teszek fel SWAP partíciót, akkor még ennyi sem marad. Na de mindegy is, szal ezen a kis helyen már nem igazán lehet eloszlatni az írásakor jelentkező használatot, hisz nagy része már foglalt. Nem beszélve arról, hogy az SSD nem kommunikál a fájlrendszerrel, így fogalma sincsen hogy mely cellák ürültek ki a törlés miatt, és ugyanúgy kezeli őket, mintha írva lennének.
Ez a probléma a normál merevlemezeknél nem jelentkezik, elméletileg végtelen szám "írhatjuk" a lemez felületét. Nagyobb SSD-nél meg van hely, amit kihasználhat.
Egyébként felrakhattam volna úgy is, hogy az Ext4-ből kiiktatom a naplózást, meg syslog-ng off. De minek szórakozzak vele, jó az Ext2 is, ez már nem lenne gyorsabb jelentősen.
upszilon: Azért Xubuntu, mert kevesebb az erőforrásigénye, tárigénye, és mert bőven elég anyámnak. Ebben egy 600 MHz-re beállított cerka van, az 1,6-os Atomnál jóval gyengébbnek mutatkozik. Nem kell ide se Compiz, se semmi, csak, hogy menjen a böngésző, nagyjából.
Az Ext3-ban van naplózás, éppen ennyivel több főleg, az Ext2-nél. Olyan egyszerű is a konvertálás ez utóbbiról az előbbire, mint anno a FAT32-ről NTFS-re átállás.
Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ford topik
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Xbox Series X|S
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- GTA VI
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Starcraft 2 Collector's Edition
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Beszámítás! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest