Hirdetés
- Projektor topic
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- TCL LCD és LED TV-k
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- NVIDIA® driverek topikja
Aktív témák
-
válasz
üzenetére
Ezt nem értem, hogy pontosan most mire írod. Nekem itt az a gondom, hogy egy viszonylag "primitív", kis méretű SSD-m van a 701-esben. Amiből maradt 1,5 GB így, hogy mindent beállítottam, és töröltem a letöltött csomagokat. Ha erre még külön teszek fel SWAP partíciót, akkor még ennyi sem marad. Na de mindegy is, szal ezen a kis helyen már nem igazán lehet eloszlatni az írásakor jelentkező használatot, hisz nagy része már foglalt. Nem beszélve arról, hogy az SSD nem kommunikál a fájlrendszerrel, így fogalma sincsen hogy mely cellák ürültek ki a törlés miatt, és ugyanúgy kezeli őket, mintha írva lennének.
Ez a probléma a normál merevlemezeknél nem jelentkezik, elméletileg végtelen szám "írhatjuk" a lemez felületét. Nagyobb SSD-nél meg van hely, amit kihasználhat.
Egyébként felrakhattam volna úgy is, hogy az Ext4-ből kiiktatom a naplózást, meg syslog-ng off. De minek szórakozzak vele, jó az Ext2 is, ez már nem lenne gyorsabb jelentősen.
upszilon: Azért Xubuntu, mert kevesebb az erőforrásigénye, tárigénye, és mert bőven elég anyámnak. Ebben egy 600 MHz-re beállított cerka van, az 1,6-os Atomnál jóval gyengébbnek mutatkozik. Nem kell ide se Compiz, se semmi, csak, hogy menjen a böngésző, nagyjából.
Az Ext3-ban van naplózás, éppen ennyivel több főleg, az Ext2-nél. Olyan egyszerű is a konvertálás ez utóbbiról az előbbire, mint anno a FAT32-ről NTFS-re átállás.
Aktív témák
- Samsung Galaxy S20 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock X870 R9 7950X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4090 24GB Be quiet Pure Base 501 LX white
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Önerő nélkül is elvihető! Részletfizetés. 27 % Áfás számlával Dell Alienware QD-OLED gamer monitor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest