Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Milyen monitort vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- RAM topik
Aktív témák
-
Nimrod
addikt
Rég volt bármiféle problémám Ubival, de sajna most van.
A helyzet a következő.
Azt tapasztalom, hogy közel egy hete lassú a rendszer, illetve annak tűnik, de nem minden. Képek és filmek megnyitása lett pokolian lassú, film esetén közel 10 másodperc kell neki, hogy észhez térjen. Utána viszont jó, tehát valami cache problémára gyanakszom.
Azt láttam, hogy van egy thumbnails mappa a képeknek, ezt kézileg többször is kitakarítottam, de látszólag nem segít semmit. Fogalmam sincs, hogy mi lehet a probléma, semmi újat nem telepítettem, csak az automatikus dolgokat.
Torrent futott mostanság, kicsit el is fogyott miatta a szabad hely, gondoltam, hogy az is lehet a baja. Megnéztem a hely kihasználtságát és az rendben, közel sincs tele a winyó.
Két partíció van, egy az XP-nek és egy a Linuxnak, előbbi félig üres, utóbbi körülbelül 1/3-a szabad most.
Régebben rengeteg képet az XP-s partíción tároltam, de a Linux alól kezeltem (megnyitás, ha kellett akkor szerkesztés és mentés másként a linuxos partíció alá, ami ext3 egyébként). Most ott tartok, hogy másodpercekig vár és szenved, mire megnyitja, majd ugyanez ha becsukom (pillanatra kifagy az asztal).
Bármi ötlet?
Szerk.:
Annyi még hogy nézegettem a futó alkalmazások listáját, de semmi olyat nem találtam, aminek nagyobb kapacitás kellene.
Aktív témák
- Diablo IV
- Horgász topik
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- Ezt nézed TikTokon és YouTube-on a telefonodon
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Battlefield 6
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 13C 8/256 mint az új, garanciával eladó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3856
- Dell Latitude 5530 i7-1255U 16GB 512GB 15.6" FHD TouchScreen Nagyakksis! 1 év teljeskörű garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 14 512GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3922
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest