Hirdetés
- Dobozcserére kárhoztatja asztali csúcs-CPU-ját az Intel
- Új kezdeményezéssel pofoznák ki a Linuxot a játékosoknak
- Biztonsági kamera
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Projektor topic
- Ilyet se látunk minden nap, már füstölt a GeForce, de a játék még futott
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Blu-ray lejátszók
- Két 8 GB-os VGA-ra teszi fel ezt a negyedévet az NVIDIA?
- Vezetékes FEJhallgatók
Aktív témák
-
válasz
rybank
üzenetére
Hú de jól lemaradtam itt a témákról.

A Linux kernele ugye nyílt forrású. Ez azt jelenti, hogy leszedheted magadnak a forrást, és akár te is lefordíthatod magadnak, mint egy bármilyen programot, persze a saját igényeidhez alakítva. Gyorsabb nem lesz olyan hű de nagyon egy amúgy erős gépen, inkább csak adott feladathoz lehet optimalizálni. Ha van valami speckó hardvered, akkor pl. beleteheted a driverét a kernelbe, stb.
(Linux alatt alapból azért nem kell driver a legtöbb dologhoz, mert a kernel tartalmazza, vagy befordítva, vagy modulban.)
A legtöbb gépen tök felesleges kernelt fordítani, mert macera, és a gyári teljesen jól működik -> frissítéseket meg kapod hozzá, nem kell neked mindig beletenni az újabb dolgokat. (Az asztalimon nekem sem sok haszna lenne pl.)
Én azért akartam a HP laptopomra sajátot, mert az egy Pentium 3, 256Mb RAM-mel, és öreg winyóval. Ezen a Lubuntu is nagyon döcög, pl. egy Blackbox/Fluxbox ablakkezelővel is. Pl. Youtube el lehet felejteni (és pl. szeptemberben majdnem végig ez volt az egyetlen gépem). Szóval ezen minden lehető eszközzel kéne gyorsítani. Korábban már próbálkoztam fordítással, 1-2 évente rám jön
, de nem nagyon sikerült, most gondoltam ráérek, lássuk.Közben kiderítettem, hogy volt e téren fejlődés, a kernel-package csomagot kell feltenni, és az szépen alkot telepíthető Debian csomagokat a lefordított kernelből -> ha elrontod, sem lesz baj, mert a GRUB-ban kiválasztod a gyárit, és bootol azzal, lehet újra próbálkozni.
A lényeg, hogy kidobáltam azokat a dolgokat, amik úgy sincsenek a gépben (PCIE, NVIDIA+ATI VGA driverek, felesleges hangkártya driverek, SATA cuccok, rakat flashchip driver, TV tuner driverek, stb felesleges dolgok,amiket nem használna soha. Meg beállítottam, hogy preemtív legyen.
Persze ez sokadik próbálkozásra jött csak össze (szegény vasnak egy fordítás fél nap volt
)Most a saját fordításúval érezhetően gyorsabb egy kicsit, mint a gyárival, és valamivel kevesebb ramot is eszik.
Aktív témák
- Dobozcserére kárhoztatja asztali csúcs-CPU-ját az Intel
- BestBuy topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Új kezdeményezéssel pofoznák ki a Linuxot a játékosoknak
- Biztonsági kamera
- Óvodások homokozója
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- Akció! ÚJ akku! Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen2 i7-9850H 32GB 1000GB GTX1650 500nit 4K UHD 1 év gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Apple Imac 21,5 Inch, Late 2015! Intel Core I5 + Intel Iris Pro Graphics. 1TB Háttértár!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, de nem nagyon sikerült, most gondoltam ráérek, lássuk.