Hirdetés

Aktív témák

• Atapi

senior tag

válasz SzEgHaLoM #39820 üzenetére

több helyen is olvastam mostanában olyat, hogy egy linux teljesen leveszi a fényerőt egy nb képernyőjéről. először próbáld meg, hogy fn+FX/Y funkcióbillentyűvel tudod-e változtatni a fényerőt. ha szerencséd van, nem csak szoftverrel működnek a funkció billentyűid. illetve azt sem árt ellenőrizni, hogy esetleg a kimenetet nem állította-e át a rendszer, bár ezt szerintem nem kellene megjegyeznie.
    a másik, hogy az újabb ubuntu verziókba szokott sz*r nyílt nvidia meghajtó bekerülni, ami nem kompatibilis bizonyos kártyákkal. szóval ha a fényerős tipp bejön, akkor boot során nyomogasd a shiftet, így elvileg bejön a grub2 rendszerválasztó menüje. itt recovery módot kellene indítani, majd egy failsafe x-et, amivel driver nélkül talán betölt az x. ha ez sikerül, akkor iziben feltolni minden frissítést, és keresni zárt meghajtót a kártyádhoz. unity alatt nem tudom ez hol van, de 11.04-ben még be tudsz klasszikus gnome alá jelentkezni, ott a rendszer/adminisztráció/további illesztőprogramok alatt valószínűleg talál majd valamit.

Aktív témák