Hirdetés

Aktív témák

• Darahian

tag

Skacok! ASUS K50AB SX010L notebookommal kapcsolatosan van 9.10-el kettő problémám:
    1.) Sype (ez a legújabb béta verzió) kizárólag PulseAudio -t hajlandó kezelni. Mókás hogy nem tudom beállítani milyen hangeszközöm is van tulajdonképpen. Valahol írták hogy tegyem fel a 2.0.0.(73?) verziót, de abból meg nem találok 64bites változatot, égre-földre hiába keresem. Szóval a Skype süket. Tök süket. A megoldáson azért dolgozom.
    ---
    2.) Ha fejhallgatót csatlakoztatok a notebookhoz, az egyszerűen nem működik. Ugyanúgy a hangszórók működnek, füles süket. VIA VT1708S integrált hangkártya van a notiban, és az új hangbeállítós alkalmazás nem tartalmaz csak 3 profilt:
    - kikapcsolt
    - normál hang
    - duplex
    ...de sajnos fülhallgató mód nincs. Az új hangbeállítások alkalmazás nem tartalmaz olyat. Arra már rájöttem, hogyan kell a meglévő profilokat beállítani, de a legnagyobb eredményem még mindig csak az, hogy a hangszóró ÉS a fejhallgató EGYÜTT szól. Az eszköz nem hajlandó együttműködni az ubuntuval? Hiányolom a régi hang tulajdonság beállító eszközt is...

Agyaltam a hétvégén azon is, hogy a /etc/modprobe.d/alsa-base.conf fájlban jó értéket állítottam-e be, de ITT talán van valami halvány megoldás-féle... Ezt még megnézem, hátha lesz belőle valami.

Aktív témák