Hirdetés

Aktív témák

• sz0k3e_

aktív tag

Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni. Először is szeretném leszögezni, hogy teljesen analfabéta vagyok a linuxokhoz. Eddig 8.10es Ubunto volt fent a notimon, azt "használtam" (magyarul 2hetente 1x ránéztem, frissítgettem, aztán vissza win...) Ma frissítettem 9.04-re, és úgy gondoltam, hogy akkor már kipróbálnék pár dolgot, gondoltam felrakom nvidia drivert is. Ezzel már régebben is próbálkoztam, annak mindig reinstall lett a vége, az x server mindig megdöglött, termiálból pedig általában fél óra után meguntam a netről szedett "varázsszavak" beírkálása utáni 0 eredményt. Na a lényeg, hogy most is elkezdtem keresgélni, nézegetni, hogy hogy s mint kéne csinálni a telepítést, és mindenhol azt olvasom, hogy ilyen, meg olyan könnyű, ehhez képest reggel 10óta x@raxok vele, és jelenleg ott tartok, hogy indításnál csomó hibaüzenetet kapok, (összetevő nem található/lefagyott a bejelentkezőalkalmazás stb...) aztán egy kis idő után jön egy kérdés, hogy egy magasabb számú kijelzőn meg szeretném-e próbálni az indítást, és akkor végülis elindul a grafikus rész is. Most már az is csak 800x600-ban. Fogalmam sincs már, hogy mit csináljak. :O
    Amúgy egy FX Go5200-t szeretnék telepíteni, 1280x1024-es képernyővel.

ui: megcisnáltam az 1. hsz-beli install-t is, ilyenkor az nvidia x server settings közli velem, hogy: "You do not appear to be using the NVIDIA X driver. Please edit your X configuration file (just run `nvidia-xconfig` as root), and restart the X server. "

amióta pedig futtattam az nvidia-xconfig -ot, azóta van csak 800x600 (addig 1024ben ment, sőt driver telepítés előtt még 1280-at is ki lehetett választani, csak ott ronda volt a kép)

köszi :B

Aktív témák