Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyufaaa
veterán
válasz
Bunken #38146 üzenetére
Szerintem egyenlőre semmit. Használd egy pár napig. Ha alkalmazásokban sem dob hibát, akkor egy hét múlva kellene a továbbiakra visszatérni. Egy Unlockolt procinál ez a kis idő szerintem ajánlatos. A feszültség az rendben van, ha a hőmérsékletek is korrektek. 60 fokot ne érje el. Ha egy pár nap használat után stabil, akkor feljebb kell tornászni az NB órajelét. Azzal még tudsz érdemi gyorsulást elérni. Szerintem most csak tesztelgess. Nem érdemes elkapkodni.
-
Gyufaaa
veterán
válasz
Bunken #38143 üzenetére
Nem lesz semmi gond a lappal, azon a feszültségen. Tedd fel nyugodtan 1.475v-ra és mehetnek a tesztek. Azon a felbontáson procilimites vagy az tény. A hűtésed pedig teljesen rendben van a magasabb feszültségek beállításához. 3.4Ghz sem rossz. Tuning mindenképp kell a vga-hoz, de egy legalább 1680-as moncsin elgondolkodnék. (Priviben azért nem szeretem ezeket a dolgokat beszélni, mert ebből más is okulhat, illetve más, frissebb, több tapasztalattal rendelkező emberke is be tud segíteni, egy adott konfig stabil tuning beállításaiba.)
-
Gyufaaa
veterán
-
Gyufaaa
veterán
válasz
Bunken #38112 üzenetére
Azokkal ne foglalkozz Lockmentes procinál. CPU Ratio-t tedd 18x-ra. Egyenlőre ennyi és tesztelj. Ha stabil, akkor lehet lőni neki fix feszt és NB órajelét emelni.
Az órajel alakulása:
CPU ratio x CPU Ref CLK = Órajel
A Ref CLK alap órajele 200Mhz, a szorzó a te esetedben pedig 16x. Ennek a kettőnek a szorzata amin jelenleg ketyeg a procid, tehát 16x200=3200MhzTehát a CPU Ratio-t tedd 18x-ra, így az órajeled 200Mhz Ref CLK x 18x CPU Ratio = 3600Mhz
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Quadro FX 570 eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged