- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- TCL LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Apple MacBook
Új hozzászólás Aktív témák
-
SirAlo
aktív tag
válasz
enemy107 #41099 üzenetére
Valoszinuleg ez a rendszer ellenorzes celjabol lessz, ilyenkor mit lehet tenni ? talaltam ilyet a naploba: Az operációs rendszer hibaellenőrzés céljából újraindította a számítógépet. A művelet a következő volt: 0x0000004e (0x00000099, 0x00066100, 0x00000002, 0x0007cd7f). A memóriakép mentve a következő fájlba: C:\Windows\MEMORY.DMP. Jelentés azonosítója: 112313-12308-01.
gigabyte ga-ep31-ds3l
-
SirAlo
aktív tag
válasz
enemy107 #41099 üzenetére
Kiprobaltam azt is hogy csak 2.5 ghz-en hagyom csak nagyobb FSB-vel es kisebb szorzoval 10x250, es meg igy is kekhalalt dob, barmi valtozast erez ez a Windows azonnal kekhalal, ramjaim 2x2 GB 800 mhz-es, ahogy huztam a procin azokat viszabb huztam hogy csak 800on maradjanak
-
SirAlo
aktív tag
válasz
enemy107 #41093 üzenetére
Nah igy mar majdnem jo lett, beindult 3.1 ghz-en alap fesszel is , viszont a windows uj hardvernek erzekelte, nyomtam hogy folytatas es betoltesnel mindig kekhalalt dobott ( Ahol irja mar hogy Udvozouljuk ) , szerintem ez a windows nem 100-as mert eddig nem jelzett soha huzasnal .
Amugy eddig 12x-el probaltam ahogy alapbol is van, mennyivel masabb ha 10x-el erem el ugyanazt a frekvenciat? ( az alap 2.5 ghz-et is jobb lenne mondjuk 10x-el elerni ?)
-
válasz
enemy107 #40801 üzenetére
330x10-en és 333x10-en hagytam az alapbeállításokon és nem működik. vagy ötödszörre újraindítva a windows boot képernyő után kékhalál, utána vagy 3x próbált újraindulni és akkor meg a windows loading kép után lefagyott. az számít, hogy nem egy túl acélos tápom van? tervezem lecserélni. jelenleg ez van: npower n 500, chieftech iarena-ra akarom cserélni 450 w körülire.
-
válasz
enemy107 #40798 üzenetére
Próbáltam emelni az órajelet, de nem találok pontosan olyan nevű voltokat mint mondasz. Zárójelben a jelenlegi feszültségeik.
Ilyenek vannak:
cpu voltage (1,31 V)
cpu gtl ref 0 (0,7584 V)
cpu gtl ref 1 (0,7968 V)
dram voltage (1,8 V)
mch voltage (1,1 V)
vtt voltage (1,2 V)
ich voltage (1,5)Legalább 266-os fsb-ig el szeretnék jutni, mert így jön kb 1066-ra a ram és akkor fullon menne. Mert most nem megy a valós órajelén, pedig bírná. Tudnál javasolni pár értéket?
Ha hagyom 13,5-en a szorzót akkor 13,5x266 = 3591 Mhz jönne ki. Miért fontos levenni a szorzót? Nem a nagyobb fsb-hez kell a több feszültség? Ezt nem értem teljesen. -
-
beldeczki
aktív tag
válasz
enemy107 #40526 üzenetére
Igen, épp írni akartam a fejleményekről. 10-es szorzóval 4Ghz lenne, de ott adtam neki 1,4V-ot is, de mint te is írtad még több feszültség is kevés lett volna hozzá és ahhoz már hűtés is kéne + hosszabb távon azért 1.45-1.5V szerintem nem egészséges neki. 9.5-ös szorzóval most úgy tűnik szépen megy. Szerintem 4 Ghz esélytelen, főleg a magas feszültség miatt is már.
Most így megy:
1.3V Vcore, NB-nak adtam 1.2-őt a gyári 1.1 helyett (remélem ettől nem lesz baja). Más minden hagytam gyári értékeken. A BIOS képeimen ahol auto beállítás van sehol se kell változtatni?
Itt melyik hőfok a lényeg? A magok vagy a CPU?
Intel oldalán 74.1°C van max hőmérsékletnek írva. TX3-al ezekkel a beállításokkal max 70 fokig mentek a magok és a CPU nevű hőmérséklet is ekörül volt. Ez IBT alatt volt, a mindennapos használatban semmi se terheli le így, szóval ott még 60 fokot se éri el sok helyen (próbáltam). Szóval szerintem így hagyom.
-
törölt tag
válasz
enemy107 #40416 üzenetére
Jah, arra gondoltam én is, mert akkor a boot terhelést nem kell végignyomnia, hanem csak addig kell megtartania az órajelet amíg a print screen elkészül. Gondolom ez nem számít "csalásnak".
Amúgy én az Aida cpu-z részét használom azonosításra, nem a külön cpu-z nevű progit. Gondolom ez lényegtelen.
-
Ueda
senior tag
válasz
enemy107 #40385 üzenetére
Nekem sima P5KPL-AM lapban ment a Q8200-m 2800 MHz-t azaz 400x7-es értékkel. Ezt a cinebench eredményt is akkor csináltam: [link] Szerintem ott rontottátok el a beállításokat, hogy nem osztottátok vissza a memóriát. Ezért is javasoltam most is, hogy legyen 667-re (FSB: DRAM 1:1) állítva és akkor a memória is elmegy 400-ig lazán. Mondjuk nekem a csipszet G31 nem sokat mond, a gyártó honlapján van feltüntetve, hogy FSB 1600-ig van támogatva a processzor túlhajtása.
-
törölt tag
válasz
enemy107 #40374 üzenetére
A proci most már tuti fsb wallos, ugyanúgy vége van 520 körül itt is, meg az X48ba is ott volt vége. Meg persze órajelben is a vége fele van, de az fsb wall előbb megfogja. Talán validra egy 4.7 GHz összejönne, benchre meg fel tudom majd tenni 4.5-re. De 24/7 ez a 4 GHz mehet csak.
Amúgy 1.32V-on van most, most lett stabil, mert előtte fél óra net után kifagyott. Gondoltam, hogy más lapba más feszt fog kérni, meg itt nincs Loadline Calibration se. Prime stabilnak valószínű még kérni fog kicsit, de az 1.36V viden belül marad szóval egész jó. De azért nem kiemelkedő, meg még talán átlagon alulinak is mondható.
Ha régen 1.47 körül kért a 4.5 GHz-hez akkor most majd 1.52-vel fog majd csak lemenni a bench? Az úgy mondjuk elég cudar, bár azt a negyed órát kibírja, de azt már csak vízzel próbálom ki, vagy meglátom milyen léget sikerül eszkábálni.Amúgy milyen értékekre volnátok kíváncsiak? Én Winrar, Cine, meg Aida memória sebességtesztet szoktam csak. Esetleg érdemes az Aida teljes sebességteszt, meg a SuperPI meg ilyenek? Sose mértem még ezekkel. Vagy 3Dmark? És abból melyik évet kell tolni? Mert mindegyik más pontszámot ad ha jól rémlik.
-
törölt tag
válasz
enemy107 #40371 üzenetére
533-on is volt, ott se szólalt meg. Azt hittem az már sok neki. De nem, mert 510-en is ugyan az, utána meg 500-on is, ahol meg jó volt. Én is szeretem amúgy így állítani az FSB-t -533- mert abból szoroz/oszt ki könnyen a gép. De hát ennek ez is mindegy.
Szóval akkor legyen egy jumperzárás és akkor elvileg ha beállítok elsőre mindent akkor most mennie kellene újra. Kezdek kicsit belefáradni. Lehet majd csak később próbálom meg, mert közben más dolgom is van a gépen és állandóan abba kell hagynom.A ram 2.2V-on megy, mert a Geilnek ez egy energiatemető szörnye. Gyárilag 2.2V-2.4V a feszértéke.
-
törölt tag
válasz
enemy107 #40362 üzenetére
Nem csináltam semmi egyebet az előző beállításaimhoz képest, csak Turbora raktam és már egy perce megy a Prime. Le is állítom, mert ez most fasza. A Winrar felugrott 400 ponttal és a memória olvasás is egy ezressel nőtt.
Na, ennek valahogy így kell működnie. Akkor most leteszek mindent alapfeszre, hátha ott is megbírja. Akkor mehet tovább is, apránként bepróbálom az 533-at.Egyébként valami magyarázat arra, hogy Standardon hulla volt, Turbon meg száll és stabil? Én az X48-on is Standardon használtam mindig.
-
MasterHUn
senior tag
válasz
enemy107 #40362 üzenetére
húúú ezt a processzor állítgatásos históriát végigolvastam... ennyit szenvedni egy procival
isten tudja még át is érzem valahol.
én anno egy ASUS P5B deluxe lapban huztam egy Celeron E1200-őt 1.6ról 4.2ig! ugy hogy csak fsbvel és a szorzóval jácottam! semmi fesz emelgetés semmi ilyesmi és 4.2őn stabilan ment. 4.5ön kékhalállal indított
aztán beszereztem egy E6700 és onnantól kezdve abbahagytam a tuningot
sok sikert a további tuningokhoz
Baltoafarkas kollegának szólt
-
törölt tag
válasz
enemy107 #40357 üzenetére
Giga P45-DS3R
E8400 E0
Geil Ultra Plus 1066 CL5Nem egy csúcslap ami ugye a hűtésen, a raid, a sata, a CF stb. képességeiben nyilvánul meg, de ettől még P45 és a tápellátása sincs lespórolva elmebeteg módon. Ehhez képest majdnem nulla amit fel tud mutatni. Előtte az X48-DQ6 az alapon vitte 500-as FSBvel a procit és egész stabil is volt, simán használható. Órás Prime-hoz kellett emelni, de akkor is +0.2V. Még írtam ide is, hogy megfutotta az 515-öt is, de azt már csak +0.35V-tal talán és nem volt értelme, az volt a lap vége. Ehhez képest ez a P45 nulla....
-
törölt tag
válasz
enemy107 #40349 üzenetére
A legújabb az F11e amúgy, akkor tegyem fel azt? Mert most visszavarázsoltam az F10-et.
Viszont van egy kis bibi, mert 500-on elindul végre, lehet netezni de a Youtube már beszaggat, Prime pedig azonnal leállítja a második magot. Északi kapott +0.26V-ot, mert ha kevesebbet adok akkor töltőképnél kékhalál. Adtam neki +0.3V-ot arra viszont nem javul semmi pozitívat, ugyanúgy Prime kidobja a második magot. Ha adok a procinak meg a Termination-nek is feszt akkor meg már a post képnél újraindul. Mi van ezzel?
Nem hiszem el, hogy az agyonhájpolt P45 ennyire moslék értékeket tudjon, ennél az X48 ezerszer jobb volt. Kétmagos proci meg két ram ráadásul, még terhelést se kap igazán. Mi van ezzel, ezt valaki már meggyilkolta előttem? -
botivboti
csendes tag
válasz
enemy107 #40283 üzenetére
Köszi, és még annyi kérdésem lenne, hogy a No-Execute Memory Protect-et, a C1E-t, a TM2-t és a CPU Eist Function-t disabelre nyomtam ez így jó -e? És a performance enchanche-t be / ki kapcsoljam és ha igen milyen fokozatra meg a turbo graphics boostot? A sajátgépre jobb klikkel kattintva, azt írja 2,7 és 3,38 GHz a procim, nem kéne mind2nek 3,38 lennie? És végezetül ezekkel van -e valami dolgom, vagy maradjon auto? :http://kepfeltoltes.hu/130816/IMG_20130816_143642_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Nagyon szépen köszönöm a váalszt előre is
-
törölt tag
válasz
enemy107 #40244 üzenetére
Nem most kezdtem azért, csak ilyen menő lapom még nem volt. Procin nincs normális hűtésem, ezért kezdtem el a ramokkal meg az fsbvel foglalkozni csak. A szorzót meg levettem legkisebbre így ment alapórajel fölött kicsivel azt meg még simán le tudom hűteni, miközben az 533-as FSBt próbálom. Igaz kéne a lapnak is itt már komolyabb hűtés, nem elég ha a gyári van fújva ipari ventivel.
-
enemy107
senior tag
válasz
enemy107 #40243 üzenetére
Kifutottam a szerkesztési időből. Ha nincs normális hűtésed ne erőltesd, mert nem az órajelekkel fogod megölni hanem a magas feszültségekkel. Ha túl sok az órajel, max kifagy, vagy nem indul, vagy kéket dob. Ha viszont sok a fesz, meg a hőfok, olyan szépen degradálódik az egész, hogy észre sem veszed. Utána jön holnap a HSZ hogy
"nem tudom mi történt, tegnapig ment a tuning, ma meg alapra áll bármit csinálok........"undzovájter -
törölt tag
válasz
enemy107 #40241 üzenetére
A terminationra azt írja hogy a legkisebb fesz amit a proci kaphat. De akkor ha 1.45-öt adok a procinak miért nem lehet a termination is 1.45V? Ha 1.2V-ra állítom akkor 1.2V-ig le fogja engedni a droopot vagy mi van?
A reference legyen X % az oké. Amúgy GTL feszt ír ehhez, csak fingom sincs mi az a GTL.
A PLL pedig a fetek feszültsége? Gondolom az is stabilitáshoz kell. Vagy nem tudom.A ramot elkezdtem húzni, 1200 CL6 2.4V-on elindult, de post kép halál egyből. Úgyhogy esélytelen. Visszavettem CL5 1150-re 2.2V ami az alapfesze a ramoknak és elindul de post képnél megáll igaz kicsit később. CL6-on ugynaúgy. Úgyhogy tök mindegy milyen időzítést kap, nem javul tőle, eléggé csúcsra járatott magasfeszes ram ez amúgy is. Marad CL5, 1100-on ment prímán. Szerintem 1125 is menni fog. Felette már kérdéses.
1100-on is 550 lesz majd az FSB, tehát a fölé nem nagyon fogok tudni menni, nekem pedig az 533 a célom úgyhogy jó lesz. Vagy lehet 550 is, de necces a procira nézve, mindenesetre ha tudja akkor űber pontszámokat fogok elérni.
Mivel nincs normális hűtésem 533x6-on próbáltam életre kelteni a gépet, elsőre meg se mukkant, majd északinak adtam +0.2V-ot akkor elindult de Win töltőképnél újraindult, adtam neki +0.25-öt de még akkor is ugyanúgy. Itt már emelni kéne más feszt is ezek szerint? -
guftabi96
addikt
válasz
enemy107 #40233 üzenetére
feszt egyáltalán nem állítottam
kipróbáltam a szorzót, lementettem és indítottam a gépet.
csináltam prime95 tesztet 45 percen keresztül, 48 fokra melegedett fel a proci
kipróbáltam több játékot, programot stb minden hibátlanul működik.
netezés közben 35 foknál nem nagyon megy feljebb a proci -
siwok1
tag
válasz
enemy107 #37886 üzenetére
P45 Neo3-FR (PCB 1.0)
CPU
• Supports Intel® Core 2 Extreme/Core 2 Quad/Core 2 Duo based processors in LGA775 package.
• Supports Intel® Yorkfield, Wolfdale in the LGA775 package.
• Supports FSB 1600* (OC)/1333/1066/800 MHz.
• Support VRD 11.1 standard
Please refer to CPU Support for compatible CPU; the above description is for reference only.Ott van és h 1600 ig fsb is OC-n.....
ráadásul nem egy q9300 van ott? ami már simán ment 1600-ot +0,5 V -tal...
Package Specifications
TCASE 71.4°C ez a küszöb!!! 1333-on
Package Size 37.5mm x 37.5mm
Processing Die Size 164 mm2
# of Processing Die Transistors 456 million
Sockets Supported LGA775
Low Halogen Options Available See MDDSha húzod a procit akkor bfben egyből laggolni fogsz azzal a táppal mert az egy Q -s proci...
-
-
-
jano_77
nagyúr
válasz
enemy107 #36282 üzenetére
A 2.4-es szorzóra emlékszem, majd megnézem.
A ramokat illetően pedig jelenleg 2x1GB Super Talent van dualban (1 és 3 slot)
illetve 2x1GB Kingston HYPERX szintén dualban (2 és 4 slot).
Most ezekből akkor tényleg csak 1db 1GB-t hagyjak az 1-es slotban?!?
Nem lesz az kevés a win7-64bitnek?!?
És melyik ramot hagyjam bent? ST vagy KHX?!? -
jano_77
nagyúr
válasz
enemy107 #36275 üzenetére
Szia.
Haza értem és itt ülök a BIOS előtt.
Nem tudom, Te gép előtt vagy-e?!
Megcsináltam mindent úgy, ahogy leírtad, megemeltem az FSB-t 5MHz-el - 205-re -, majd nyomtam egy Settings Save & Quit-et.
Elindult a gép, gondolkodott, már-már majdnem el is indult - már kiírta, hogy 2.25 GHz (205x11), de végül megint csak kihalt és defaultban indult újra!?Egyszerűen nem értem, mert mindenhol azt mondták, hogy ez a Gigabyte P35-DS3 jól tuningolható lap és az E2200 prociról szintén?!?
Pedig mindent úgy állítottam be, ahogy leírtad. -
jano_77
nagyúr
-
Lmh
őstag
válasz
enemy107 #35653 üzenetére
Most úgy állítom, hogy 400x9=3.6ghz ( elég az egyelőre
)
pci freki fix 100
performance enhance: standard
és mondjuk ha az MCH Frequency Latch meg a System Memory Multiplier marad auto-n az gáz?
És lent a CPU voltageokat ( vcore, termination, pll, reference), MCH core, refence..., DRAM voltage, DRAM termination, Channel A, Channel B voltokat autoról, mind normálra.
Ez így normálisan menne? -
04ahgy
nagyúr
válasz
enemy107 #32905 üzenetére
P67-nél nem emelsz annyit a RAM feszen, hogy a RAM referenciákhoz kelljen nyúlni, maradhatnak auto-n.
CPU-nak a fesze erősen hűtéstől függő. Vízzel, megfelelő radiátorral 1,55V-tal is lehet küldeni 2600K-t. Egy CM Hyper 212-vel 1,35-1,4V fölé ne nagyon menj 24/7 üzemre, a konkrét feszültség attól függ, mennyire melegedős az a CPU. Hűvösebbnek lehet több feszt adni. Persze ki kell tesztelni alaposan.
HGyu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- Ubiquiti hálózati eszközök
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xbox tulajok OFF topicja
- Ford topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Lenovo 14 Ideapad 3 FHD LED Matt i3-1115G4 4.1Ghz 8GB 256GB SSD Intel UHD Graphics Win11 Garancia
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest