- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Canon EOS DSLR topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Forrmell.enn
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lmh
őstag
-
Lmh
őstag
Sziasztok!
Röviden a konfigom:
Asus M5A97 / AMD Phenom II X4 965 BE + CM TX3 venti / Sapphire HD6850 2GBFifa 17-ben reménykedtem, h simán viszi majd a gépem (mivel a 16-ot még simán vitte) de sajnos nem így lett. (legalábbis a demo alapján, reménykedem a végleges jobban lesz optimalizálva, mert a VGA 50% körül pihenget.)
Másik reményem, h húzhatok picit a procin és ez segít valamicskét...
Sosem húztam, de remélem, hogy a TX3 miatt talán van benne egy picike potenciál, szigorúan a biztonságos határokon belül.
Ti mennyit mondanátok?Előre is köszönöm!
-
Lmh
őstag
Sziasztok!
Tudnátok mondani aidan kivül egy normális programot ami rendesen kiirja a cpu és a vga venti RPM-ét, mert én ennek az AIDA-nak nem hiszek. Össze vissza irogat mindenfél baromságot. Nem csinálok semmit, csak nézem az adatokat és össze vissza ugrál az RPM, de hallani nem hallok semmit belőle.
Szeretném kizárni a vga hibát, sztem a szoftvernek van vmi baja :S -
Lmh
őstag
válasz
enemy107 #35653 üzenetére
Most úgy állítom, hogy 400x9=3.6ghz ( elég az egyelőre
)
pci freki fix 100
performance enhance: standard
és mondjuk ha az MCH Frequency Latch meg a System Memory Multiplier marad auto-n az gáz?
És lent a CPU voltageokat ( vcore, termination, pll, reference), MCH core, refence..., DRAM voltage, DRAM termination, Channel A, Channel B voltokat autoról, mind normálra.
Ez így normálisan menne? -
Lmh
őstag
No, azt hiszem beállítgattam, remélem jó így:[link]
Az a performance enhance alapból turbón volt, átraktam standardre, mert azt írta, úgy stabilabb a gépezet
Még nem okéztam le, várok azért egy hozzáértő rábólintást. Lejjebb van még vmi érdemi információ, ami nem látszik a képen de szükséges lenne?
Ha nem indulna el így, akkor miből vegyek lejjebb és kb mennyit? Mondjuk leveszem a 400-at simán addig, amíg 3.6 GHz-re nem jön ki? Vagy ez nem így működik?
Nem célom a végletekig hajtás, csak amennyit kényelmesen, biztonsággal kihajt, gyári ventivel és elég szarul hűtött házzal -
Lmh
őstag
-
Lmh
őstag
Hali! Lord Vader 1 hete leírta(d)nekem, totál kezdődnek, hogy hogyan húzzam a biosban az E8500-amat. ( 3.1 giga kingmax 800mhz-es ramom van, ha számít)
"400x9.5=3.8GHz. PCI frekit fixáld 100-ra. Ramokat oszd vissza 800-ra
A feszültségeket rakd manualra, és hagy mindent normal-on."
Kicsit szeretném, biztos ami biztos részletezni
A 400-at hol tudom megadni?Cpu Host Clock Controlnál "enable" És utána tudom állítani a következő kék sort 333-ról 400-ra?
9.5 az adott
Pci Express Frequency (mhz)-nél azt hiszem világos, ott ki lehet választani a 100-as értéket.
Ramokat 800-ra azt hol állítsam? Ha jól emléxem találtam vmit, de csak 400-ig voltak értékek.
"A feszültségeket rakd manualra, és hagy mindent normal-on." Ezeket kicsit pontosabban?
Kell egyáltalán variálnom ezekkel?Előre is köszönöm! És köszönöm a türelmet
-
Lmh
őstag
Sziasztok!
Van nekem egy everest ultimate-em és egy Core temp progim. Nézem velük a proci hőmérsékletét és órajelét de mind2 mást mutat. Az everest 43-45fokot mutat alapon, a core temp pedig 53-55-öt. Az órajelek is teljesen máshogyan ugrálnak. Melyiknek higgyek? -
Lmh
őstag
Sziasztok!
E8500 proci és MSI R5770 Hawk párosnál érdemes húzni a procit? Ha igen meddig és érdemes-e a procira tx3-mat venni?
+1 kérdés: tx3 és tx3 evo közötti különbség micsoda?Előre köszönöm!
-
Lmh
őstag
válasz
Alister71 #35523 üzenetére
Nagyon köszönöm!
Totál K.O vagyok már ettől a VGA-mizériától :S Most lehet, hogy az eddig betervezett Coolermaster TX3-ra + HD6850-re nem lesz elég pénzem :S
Erre az eshetőségre, még leírná valaki, hogy alap/gyári ventivel meddig húzható biztonsággal az E8500-am. Pasztázni sem fogom túl sűrűn, mert bizonyos okokból elég bonyolult művelet, lusta leszek hozzá
És akkor az általatok írt értékkel megyek kérdezősködni a milyen vga-t vegyek topicba új ajánlatokértPedig már annyira beleéltem magam, 100 cikket végigolvastam 6850-nek kapcsolatban, osztottam szoroztam... remélem összejön még rá a keret
Csak előre köszönöm!
-
Lmh
őstag
Sziasztok!
E8500-amat szeretném majd húzni. CoolerMaster TX3 sima vagy EVO ( nem tudom mi a különbség ) lesz még a procira véve + vmi pasta kerül majd rá.
Teljesen kezdő vagyok, le tudnátok írni az értékeket ameddig ezekkel a "rásegítésekkel" biztonsággal húzható a proci?
Előre is nagyon köszönöm! -
Lmh
őstag
válasz
Alister71 #35444 üzenetére
köszönöm szépen
Már a vga topocban is említetted ezt a 400x9.5-ez, de már akkor sem értettem, hogy mi az
Akartam is kérdezni...
Így akkor 30-33k-ért veszek egy 550-et meg 5.5k ez a proci hűtő és akkor remélem elég komoly teljesítmánynövekedést fogok elérni max 40k-ból. És nem kell teljesen új konfigot venni... -
Lmh
őstag
Sziasztok!
Előre bocsájtanám, hogy egyáltalán nem értek a tuningoláshoz!
Adataim között szerepel a pontos konfigom. A tervem vele, hogy szeretném, húzni az eddig 9600GT mellett lustálkodó E8500-as procimat. A kérdésem egyszerűen az lenne, hogy kényelmesen, biztonsággal meddig húzhatom a procit? Tápot, meg mindent tekintve...nem tudom miket kell nézni! A feljebb húzott processzor mellé, maximum milyen VGA-t vehetnék? Valamilyen GTX 550 megfelelne? Esetleg még jobbat is elbírna?
Jelenleg a processzoron a sima, alap venti van. Még a biztonság - és esetleg a zaj csökkentése - érdekében vennék egy jobb ventit rá, ha szükségesnek gondoljátok. Ez esetben arra is kérnék egy tippet, hogy milyet!Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- sziku69: Szólánc.
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LEGO klub
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen routert?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest