-
PROHARDVER!
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ringman
félisten
válasz
szabi__memo #61624 üzenetére
+ ott a d-afrikai BA.4
-
válasz
szabi__memo #61606 üzenetére
mRNS fejlesztés = 2 nap. A kérdés, mennyit szánunk minden pici tüskemódosítás után tesztelgetésre
?
-
PuMbA
titán
válasz
szabi__memo #61595 üzenetére
Nyernek vele, hiszen az előző hónapokban tesztelték a béta kombinációst:
"Az eredmények szerint a cég olyan vakcinát tervezett, ami jobb és hosszabb ideig tartó védelmet nyújt, mint az eredeti változat.
A vállalat közölte: a vakcina még egy másik változatát is tesztelik, amitől azt várják, hogy az még jobb lesz. Ezek az eredmények május végén vagy június elején várhatók."
#61604 szabi__memo: Még mindig nem értem, hogy mi az értelme akkor. Mi az értelme olyan vakcinát gyártani, ami fél éve jelen lévő variáns esetén jó volt
Ez így csiga lassú tesztelés.
-
válasz
szabi__memo #61596 üzenetére
ha nincs neki hajcihő csapva, észre sem veszik
-
válasz
szabi__memo #61566 üzenetére
az a baj, hogy igazi longnál tényleg lőnek mindennel a mindenre is. viszont nate-tel kellene kommunikálni, mert ő megjárta ezt a kört és végül javult... paxkloviddal. ha jól emlékszem.
-
válasz
szabi__memo #61564 üzenetére
hmmm, lehet, hogy rosszul emlékszem és stresszre..? visszavonom, nem ajánlom, majd az orvos ajánl.
-
pjen
félisten
válasz
szabi__memo #61529 üzenetére
Ha leírod a választ az kevesebb bill lenyomás. Főleg mert akkor tuxnám, hogy Te mire gondoltál.
-
pjen
félisten
válasz
szabi__memo #61527 üzenetére
Azért kérdezem, hogy abszolút értelemben van rekord, tehát mióta van covid, vagy omikron rekord vagy..?
-
pjen
félisten
válasz
szabi__memo #61522 üzenetére
Mihez képest?
-
pjen
félisten
válasz
szabi__memo #61520 üzenetére
Úgy bele simul az életbe mint a HIV a flu a sars stb. Látod vissza húzodott a kovid Sanghaj környékére, le is kérült napirendről.
-
válasz
szabi__memo #61483 üzenetére
Például Németország eddig sem ment tesztelni a mentőszolgálat.
Ha ment a mentő, akkor kórházba került a beteg, mert komolyabb tünetei voltak. Enyhébb tünetekkel a háziorvoshoz lehetett/lehet menni.
A PCR teszt gyakorlatilag megszűnt. Fizetni kell érte. Napi egy gyorsteszt ingyenes. Az osztrák testvéreink havonta 5 PCR és 5 gyorstesztet biztosítanak az országban lakóknak. Nem tudom melyik a jobb stratégia.A németeknél jelenleg az intenzív ágyak 8,3%-a foglalt. A lakosság több mint 76%-a legalább két oltást kapott. Legalább egyszer mindenkinek át kell esnie a fertőzésen. Most van itt az ideje a vírust terjeszkedni hagyni.
-
fatal`
titán
válasz
szabi__memo #61457 üzenetére
Nem tudom, de egészségügyis ismerős azt mondja, hogy a most bekerült betegeknek teljesen olyanok a tünetei, mint a korábbi (nem omikron) hullámokban.
1-2 hónapja szinte csak súlyos társbetegségekkel kerültek be (Omikron hullám), most viszont megint a covid "tépázza" a bekerült betegeket, sok a tüdőembólia is.
Visszatért volna a delta (esetleg deltacron vagy ba.2?) ?
-
Ringman
félisten
válasz
szabi__memo #61457 üzenetére
ba.2 és nincs semmilyen korlátozás, lassan már érdemi tesztelés sem lesz (gondolom utána a publikációk/riportok is erre a sorsra jutnak), mert nullánál többe kerül, aztán a brit kormány kb. úgy áll a szociális kérdésekhez mint a magyar vagy az usa-kormány.
az hogy nemzetgazdasági szempontból bukó (longcovid -> munkaképtelenség, plusz az aktív fertőzések miatt folyamatosan esnek ki a munkából az emberek) az szőnyeg alá van söpörve.
ez az ún. együtt kell élni a vírussal
-
válasz
szabi__memo #61165 üzenetére
Szektás b.rmokra szakosodott pszichiáter, beszólásonkét 1000€ bünti, főheccelőknek, erre hangoló politikusoknak(!) 2-5év letöltendő.
-
Ringman
félisten
válasz
szabi__memo #61107 üzenetére
valamelyik BA*.*.*
-
válasz
szabi__memo #61030 üzenetére
Naigen. És itt vacírozik csomó ember, hogy most akkor adasson-e be 4.-et vagy sem, de mi van 4.-re? Vuhani...
Gyerekoltás detto, amikor a vuhani gyerekoltásról már publikálták, hogy minimálisan jobb csak a szenteltvíznél.
#61031: grrh, na ERRE pont valószínű jó lett volna már, ha az a 4. nem a múzeumi kódot tartalmazza.
#61036: érdekes, influenzaoltásnál nem tökölnek ennyit az engedélyezéssel.
-
PuMbA
titán
válasz
szabi__memo #61028 üzenetére
Aki sokszor oltott, arra megy rá a vírus direkt
Én nem vettem fel a harmadikat ugye eddig és az omikron kimaradt teljesen nálam, pedig ez a legjobban terjedő variáns.
-
Vesa
veterán
válasz
szabi__memo #61030 üzenetére
-
válasz
szabi__memo #61012 üzenetére
mondták is a virológusok, hogy bármikor visszadurvulhat. viszont azért jobb volna látni, hogy kikopnak a delta-feature-ök, nem pedig visszajönnek pár hónap után.
-
válasz
szabi__memo #60995 üzenetére
Végig kellene olvasni a cikket.
Kétezer katonaorvos ment segíteni azon a 10 ezer egészségügyi dolgozón felül, akik már korábban odamentek, és még 7500-an mennek magában a tesztelésben segédkezni.
#60996 t72killer (Senki nem olvas.
) Az antigén tesztet már bedobták korábban, és vasárnap minden lakos orrbaszúrta már vele magát (ha jót akar magának). Hétfőtől mindenki megy az utcára sorban állni "rendes" tesztre, van aki már napkelte előtt. (Hogy rendes laboros teszt-e, vagy PCR-szerű gyorsteszt, azt már nem tudom, de elvileg mindenkinél kellene lennie google-nek.
De "nucleic acid testing".)
-
válasz
szabi__memo #60993 üzenetére
Minek ehhez eü személyzet? PCR-t csinálnak
? Antigénhez mindenkinek bedobnak egy doboz tesztet a postaládájába és másnapra megcsinálja magának. Postás kell sok.
-
válasz
szabi__memo #60993 üzenetére
Hát, pedig nem csak helyiek csinálják.
-
válasz
szabi__memo #60989 üzenetére
Tippre azért Sangjaj Minicuki utca 4762, 91.em.6.-ajtó címre könnyebben el lehet juttatni egy csomagot, mint Baranyaszömörcsögpuszta Tanya 73 alá, de értem a felvetést
-
válasz
szabi__memo #60989 üzenetére
De nem arról van szó, hogy Sanghaj egy 26 milliós városállam, és önerőből leteszteli a teljes lakosságát, hanem hogy van az 1,41 milliárdos Kína, annak a teljes teszt raktárkészletével, meg egészségügyi személyzetével meg laborkapacitásával (meg katonaságával), és ezek elmennek és letesztelnek egy 26 milliós várost, amit így nyugodtan le tudnak zárni hetekre akár (nem fognak pl. éhen halni).
Ennek az felelne meg, hogy a 750 milliós Európa elhatározná, hogy felszámolja a 10 milliós Mo-n a covid-ot, ezért lezárnák az egész országot, és és 36 óra alatt letesztelnék, amiben részt venne rengeteg eu-s labor, kórházi személyzet, stb.
Amúgy a 9 milliós Ausztria tegnap úgy 400-450 ezer tesztet végzett.
-
válasz
szabi__memo #60985 üzenetére
Persze, teljesen okés vagyok szövegértésben.
- Sanghajról volt szó, 26 millió lakos.
- Ez Kínát tekintve a lakosság kevesebb mint 2%-a, azaz kb. mintha Mo-n letesztelnénk Debrecent meg pár környékbeli települést.
- Ettől még szép teljesítmény, és nem biztos, hogy tudnák reprodukálni (bár 100 ezer teszt/nap mintha rémlene), de pl. a szomszédunk simán. -
válasz
szabi__memo #60972 üzenetére
Mi 11,1 milliót teszteltünk. (Kína viszont nagyobb egy kicsivel... Amúgy tegnap mindenkinek el kellett végezni magán egy gyorstesztet. Gondolom, hogy a sorban kevésbé fertőzzék egymást. A mintavétel kihagyása bűncselekmény. A fertőzötteket elkülönítik, a hét év alatti gyerekeket is elválasztják a szüleiktől akár.)
-
attiati
veterán
válasz
szabi__memo #60921 üzenetére
majd kipisili
Ez már inkább a komolytalan kategória.
A börtönbe majd bejárnak hozzá a tudósok, hogy elemezzék. Még kísérleti egér se kell. -
kolopele
nagyúr
válasz
szabi__memo #60811 üzenetére
Akár meg is védhet, ha épp kéznél van nálad, majd egy jól irányzott dobással leteríted a támadót vele
-
balojazz
aktív tag
válasz
szabi__memo #60449 üzenetére
Nem. A 0.5% az egész szumma maxi elesett a teljes 5 hadjáratos háborúban 2 év alatt, omikronnal, wuhanival, brittel, deltával, egy évig oltatlanokkal, egy évig oltottakkal összesen. Kíváncsi lennék, az omikron letérdelt-e már 0.2%-ig, mert akkor influenza lett, és ha ez igaz, akkor már nemcsak oltásellenes lehet valaki immár indokoltan, hanem akár vírustagadó is, és itt a konteó-mennyország, mert most már tényleg igazuk van. Na az vicces lenne.
-
válasz
szabi__memo #60449 üzenetére
nem lehet ezt ma már szétszálazni. ha rászabadul egy oltatlan populációra, akkor látszik, hogy mennyivel gyengébb. de az biztos, hogy máshogy működik, egy deltától két nap alatt tüdőgyulád volt alkalmasint, ettől nem. persze a vuhanitól sem, aztán mégis sokan meghaltak a 10. naptól citokin-viharban. viszont az kedvező az oltottaknak, hogy nem azonnal a tüdőre megy, mert így abszolút játszhat a t-sejtes védelem.
-
válasz
szabi__memo #60245 üzenetére
jó, de keveri a fogalmakat szegény. esetleg a természetes szelekciót írjuk felül/módosítjuk, de nem a természetet, attól még, hogy én sejteket bizergálok, a természet törvényei megmaradnak. nem is tudnak nem megmaradni.
-
PuMbA
titán
válasz
szabi__memo #60245 üzenetére
Így van. Szebben nem is írhattam volna.
-
Ringman
félisten
válasz
szabi__memo #59992 üzenetére
ba.2 és talán ba 2.2 hongkongban.
-
válasz
szabi__memo #52908 üzenetére
El fog fogyni a boosterekre. Valamennyit kölcsönadtak már a cseheknek pl, a raktár aljából (Astra, stb) meg ajándékoztak Afrikába.
-
SOAD19
addikt
válasz
szabi__memo #52901 üzenetére
Mondjuk teszt levétele előtt?!
-
válasz
szabi__memo #52898 üzenetére
most mótvá -- és azért én óvatosan szívnám a spanglit
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
szabi__memo #52650 üzenetére
Most volt egy teljesen friss kutatás (2022. januári), aminél az jött ki, hogy a magyarok majdnem 2/3-a szerint:
[ Módosította: Parci ]
-
kw3v865
senior tag
válasz
szabi__memo #52716 üzenetére
Szabály ide vagy oda, a család általában fontosabb. Így vagy úgy, megoldotta az a háziorvos, amelyik akarta, és ez teljesen érthető emberileg. Bizony, fontosabb a családtag mint az öreg krónikus beteg.
-
SOAD19
addikt
válasz
szabi__memo #52716 üzenetére
Meg van a hippokratészi eskü, szerintem, azzal is szembe megy. Ennyi erővel akkor azt is mondhatja, hogy először a fehéreket oltja be először, a cigányok majd megkapják.
-
bigdady
nagyúr
válasz
szabi__memo #52663 üzenetére
Szerinted halomban állt a pfizer a kínai mellett amiért mèg májusban is sor volt? Ugyan
-
tisn
addikt
válasz
szabi__memo #52663 üzenetére
Azt mondtad te se adtál volna a fiataloknak az idősek előtt, ezzel indokolva miért is kellett az időseket ezzel oltani. Azért kellett, mert bár lehetett volna mással is, de rájuk lett kényszerítve. Ennyi
az egy teljesen logikus dontes, hogy a frontvonalban dolgozoknak a legjobb es LEGINKABB ELFOGADOTT oltast adjak. tehat orvosok, noverek, rendorok, tuzoltok, tanarok parizert kellett, hogy kapjanak... (sajnos igazuk is van, EGYETLEN aktiv orvos tobbet er, mint ezer nyugdijas.) -
tisn
addikt
válasz
Pontosan: 1,88M nyugati
~3M nyugdijas van, ehhez jon meg a 60+-os dolgozok szama + kronikus betegek (pl. mint en, 48ev COPD, vagy ocsem cukor+vernyomi+asztma 46 ev), tenyszeruen nem volt eleg nyugati. -
válasz
szabi__memo #52664 üzenetére
> A szakértők bejelentették: azt javasolták a kormánynak, hogy ne hozzák nyilvánosságra naponta az adatokat, csak hetente egyszer, a lakosság körében észlelhető aggodalmak csökkentésére.
ez mar eddig is jol mukodott -
mpo
veterán
válasz
szabi__memo #52664 üzenetére
Ahogy eddig is gondoltam, akkor mégse annyira jó rohanni az Omicron boosterért.
-
bigdady
nagyúr
válasz
szabi__memo #52661 üzenetére
Májusra volt elérhető “bárkinek (60 alatt) bármikor (sorban állás)”.
Itt meg február márciusról volt szó idősnek és pfizer… Esély nélküli volt. Többször nem írom le nem kaptak nem volt lehetőség -
bigdady
nagyúr
válasz
szabi__memo #52659 üzenetére
Mèg májusban is sorok àlltak pfizerért szerintem
-
bigdady
nagyúr
válasz
szabi__memo #52656 üzenetére
Most írtam hogy amikor kapták a kínait nem volt pfizerre lehetőség!! Az hogy volt az országban valakiknek valamennyi ettől még nem adott a háziorvos mert nem kapott ő sem!
Kérdezd Kékest miért kinaival oltatott márciusban… -
bigdady
nagyúr
válasz
szabi__memo #52654 üzenetére
Én sem adtam volna a fiataloknak a kínait az idősek előtt amikor még nem volt másra releváns mennyiség az tuti.
-
bigdady
nagyúr
válasz
szabi__memo #52652 üzenetére
Sajnàlatos de itt köszönik bejött, biztosra mentek nem rizikóztak. Azt vették fel ami volt
-
bigdady
nagyúr
válasz
Már lehet nem élnének ha nem kérik és várnak áprilisi pfizerre mint írtam beütött a covid a családba ekkorra a húgomnàl aki kora miatt nem kaphatott még csak tanárkènt kapott és ott el is kapta helyben (ha korábban kapta el pár nappal akkor meg èn vittem hoztam oltásra egy astràval)
-
BlackV
őstag
válasz
szabi__memo #52516 üzenetére
Ez egy nagy mintás ~540ezres vizsgálat, amelyben 60 évnél idősebb személyek szerepeltek. Ebből ~62ezren kaptak sinot. Akik sinot kaptak magyobb eséllyel kapták el a fertőzést, de a halálozásban nem volt jelentős különbség a többi vakcinához képest az időseknél. Tehát igaz, hogy valóban gyengébb volt, mint a többi vakcina, az infokat elmezve mindenki döntse el megérte-e volna még várni ~2,5 hónapot, hogy az alfa hullám leszálló ágában májusban minden 60 év feletti megkaphassa a pfizert, kontra az alfa hullám közepén, február végén március elején elfogadni az első sinot.
"Mire volt képes 60 év felettieknél a Sputnik V, az AstraZeneca és a Sinopharm Argentínában? A JAMA Network Open október 29-i számában megjelent tanulmány egy olyan oltási kampányról ad számot, amiben Buenos Aires-ben 457.066 ember egy, 83.726 ember két adagot kapott a fenti 3 vakcinából. 68% kapott Sputnik V-t, 29,5% AstraZeneca-t, míg 2,4% Sinopharm-ot. Az egy oltás 47,2%-kal csökkentette a dokumentált fertőzések, 65,8%-kal az összhalálozás és 74,5%-kal a valószínűsíthetően Covid eredetű halálozás kockázatát. Két oltásnál ugyanezek a számok a fenti sorrendben: 88,1%, 96,6% és 98,3%. Ilymódon mRNS vakcinák nélkül is lehetett sikeres oltási kampányt végezni." -Dobson [link]
"Outcomes Associated With Each Vaccine
Those who received the full BBIBP-CorV schedule (2 doses) had a significantly higher risk in terms of documented COVID-19 infection (HR, 1.65; 95% CI, 1.40-1.93]; P < .001) but no statistically significant difference in all-cause mortality (HR, 2.05; 95% CI, 0.79-5.30; P = .14)." -
tisn
addikt
válasz
szabi__memo #52561 üzenetére
szivesen, de eleg biztos vagyok benne, hogy legalabb a 10 oldalrol a kepet beraktam ide a nyaron, mikor kijott. de lehet csak akartam
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
szabi__memo #52601 üzenetére
Nekem van egy csomó ismerősöm, akik kifejezetten a kínait kérték
Biztos, hogy egy csomóan, és nem több millióan.Visszatérve a kínaira is, volt kérdés, nem volt kötelező
Visszatérve az orosz mellé a kínaira is, a kettőt együtt.Nézőpont kérdése. A doki felajánlotta az összeset, ami egy elég rövid lista volt, ugye csak kínai vagy orosz volt készleten az országban.
Én pedig, ha kifejezetten a kínait akartam, akkor én kértem azt.
Szerinted így,
ha én kifejezetten a kínait akartam, akkor én elfogadtam azt.Ismerős úgy hívta a dokit, hogy kínait szeretnék kérni, és nem úgy,
hogy kínait szeretnék elfogadni, vagy
hogy a kínai lenne az egyetlen, amit elfogadnék. (szóval azt ajánld fel), mert a többiben nem bízom.Arról beszélünk kb., hogy a doki szólalt meg először, és felajánlott valamit.
-
válasz
szabi__memo #52581 üzenetére
Lenne rá módszer, hogy felkeltsuk - de nincs érdekében annak, akinek lehetősége lenne rá
-
tisn
addikt
válasz
szabi__memo #52553 üzenetére
-30%-ot ér hozzánk képest. Gondolom neked 10000 halott nem számít. Vagy csak nem tudsz számolni
akarhanyszor megnezem ezt az abrat, azt latom, hogy szlovakia rosszabbul teljesitett. (de jobban konyvelt.)
vegul is 10x raktam be kb. de meg mindig nem sikerult megerteni...
-
tisn
addikt
válasz
szabi__memo #52520 üzenetére
10-oldaltol
16 oldalt meg erdemes hozzanezni, a sinosok legtobbje sajna mar a deltatol halt megde az jol latszik, hogy az 50+-osoknal (ez sajna nem 60+os tanulmany) joval jobb eredmenyeket hoz (kb. 7x kulonbseg a halalozasnal) az oltatlanokhoz kepest
aztna ott van az a magyar tanulmany, ami sino 2x oltottaknal az antitesteket vizsgalta 60+, ott 75%-nal talalt ertelmezheto mennyisegut.
meg ott van a kasleres is, asszem abban is vannak ilyen szamok, azt mar nem turom elo.
vannak meg argentin adatok, az legyen hazifeladat, azt most nem talaltam, de biztos ugyesebbek vagytok
-
tisn
addikt
válasz
szabi__memo #52506 üzenetére
Ahogy a tegnapi 'Szlovákiának miért is nem ér a tesztelése' semmitre is a választ.
azon mit varsz? nezz ra az atoltottsagi %-ra, es a tobblethalalozasukra, magukert beszelt, mennyit ert a mindekit attesztelnek gyorsteszttel baromsaguk... -
válasz
szabi__memo #52531 üzenetére
így van, biztos, hogy vettek volna belőle 5m+ db-ot is, ha lehetett volna, de ennyi is alig jött ki a gyárból, néha kicsit élő volt benne az adenovírus stb.
a sino ára amúgy röhejes, tényleg, olyan, mintha a noname kínai pólót adnák 15e ft/db áron...
-
BlackV
őstag
válasz
szabi__memo #52522 üzenetére
Anyámmal mi ezt akkor úgy terveztük hogy nem várunk tovabb, most sino, aztan szeptemberben veszünk pénzért pfizert magánklinikán. Hát végül ez nem pont így történt,de végeredményben úgy történt ahogyan terveztük.
-
válasz
szabi__memo #52522 üzenetére
nem, nem volt értelme, kizárólag akkor, ha amúgy életveszélyben voltak és más megoldás nem volt (azaz a semminél jobb alapon)
-
válasz
szabi__memo #52516 üzenetére
de hát kékesék nézték ezt is. és anyósom is 70+ (oké, ő csak egy példa, de akkor is).
szerintem menthetetlen, hogy lutrira időseket oltottak a sinóval (bár ellenérvként el lehet sütni, hogy még mindig jobb, mint a semmi és hamarabb kaptak oltást, így menthetett meg embereket), meg ahogy engedélyezték, az is. viszont az jó, hogy lett rá 3. viszonylag hamar és az is szerencse, hogy így meg jó hatékony.
-
tisn
addikt
válasz
szabi__memo #52501 üzenetére
ha nem lattal ilyet, akkor higy allithatod, hogy szar?!
de este berakom, bar ez szaktopic, tudni illene az 1x1et...
-
válasz
szabi__memo #52347 üzenetére
ő a korányiban van. nincs már sok esélye.
-
attiati
veterán
válasz
szabi__memo #52042 üzenetére
Már a harmadik pszichés / társadalmi / szociális hatást olvasom az elmúlt 1 napi hsz-ek között.
Ijesztő, hogy mennyire a normál menetrendre van berendezkedve minden:
- stratégiailag fontos iparágakban el kell különíteni tartalék szakembereket
- függőket elvonással lehetkényszeríteniösztönözni az oltás felvételre
- eü dolgozók elhagyják a pályát és azt mondják, hogy beállhat helyettünk bárki, aki akar. Nekünk elég volt. Majd utána pénzzel akarjuk megvenni az életüket.lehet, hogy csak a Sq.Game aktuális rész hatása
-
Dare2Live
félisten
válasz
szabi__memo #52238 üzenetére
Ez így engem nagyon meglepne. Német kolléga konkrétan heti szinte gyorsteszteli a gyereket és magát is. Ingyen kapnak heti x gyorstesztet.
Lehet csak tartományban utána kéne olvasni.Azt el tudom képzelni, hogy ez az irtózatos méretű teszt nem jelenik meg a statisztikába.
szerk: [link]
Heti 1 gyorsteszt mindenkinek ingyenes. Németek szarrá tesztelik magukat.szerk2: szvsz: májusig sztem semmi baj nem volt a SINOval. Max az, hogy kockáztattak. Bejött. kb májustól viszont volt elég pfizer. Onnan, hogy mehtett tovább a sino az viszont megér egy misét...
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
szabi__memo #52308 üzenetére
A korlátozásokkal ugyanúgy eléred ezt, lásd 1. magyar hullám, mint tesztekkel, és a tünetmentesek elkülönítésével. A többi hullámban pedig a kórházak megtelésére figyeltek, hogy mindenkinek jusson ágy, orvos, ápoló, nem pedig a teljes lezárásra. Onnantól, hogy elkapta egy osztrák és elkapta egy magyar súlyos tünetekkel, már a saját szervezetük és az orvosi segítség dönt.
Attól sem maradsz életben, ha 5 kórház ágy van összetolva neked, és 22 orvos imádkozik feletted.
Attól viszont meg lehet halni, ha olyan a helyzet, mint pl. az olaszoknál az elején, hogy lélegeztetőgépre kellene kerülnöd, de minden egyes gépen már van egy-egy beteg, így neked az a kicsi esélyed is elveszik. Ilyen nem volt a kérdéses két országban.El kell ismerni, hogy nyúzott, leharcolt, betegeskedő, egészségtelen életet folytató a legtöbb magyar az idősebb generációkban. A legtöbbjüket Szingapúrban vagy az osztrákoknál sem tudták volna megmenteni.
Itt kb. az előző 10 évben jött a divatba, hogy figyelünk a sportra, az egészségesebb kajákra, a rendszeres orvosi ellenőrző vizsgálatokra, stb. Az osztrákok sokkal előttünk vannak. -
tisn
addikt
válasz
szabi__memo #52288 üzenetére
igy van, erdemes meghagyni a politikai propahantat a 444-nek. szlovakia nagyon jol biznyitotta tobbszor is, mire hasznalhato a nem kontaktos tomeges teszteles -> semmire.
-
tisn
addikt
válasz
szabi__memo #52281 üzenetére
azok az onkormik, akiknek szinten nincs sajat laborjuk es melle mindig sirnak hogy keves a piz? az sima politikai akcio volt.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
szabi__memo #52275 üzenetére
Nem tudjuk, hogy más ország mit csinál, így nehéz összehasonlítani. Lehet 10 másik meg még többet volt kénytelen megsemmisíteni.
Én elégedett vagyok a tesztelési mennyiséggel. Ha felhívnám a dokit, hogy szarul vagyok, covidra jellemző tünet van, azonnal intézné a tesztet. Bátyám még aznapra elküldte, amikor kiderült, hogy otthon a barátnője megy haza karanténba, és ott helyben ki is derült, hogy pozitív.
Ha magam elmegyek egy tesztre, a munkáltatóm visszafizeti a teljes összeget. Ha karanténba kerülnék, akkor az állomány után addig teszteltet a cég ingyen, amíg nem lesz 2 negatív.Egyedül itt a PH-n látok olyan arcokat, akik szeretnék, ha többet lennének tesztelve, még, ha nem is ők maguk, hanem ők szeretnék, ha másokat többször tesztelnének.
-
tisn
addikt
válasz
szabi__memo #52275 üzenetére
És még jobbak is lehetnénk ha nem ilyen primitív kormányunk lenne ami inkább megsemmisít 5mrd forint értékű tesztet ahelyett hogy a lakosságnak jutattná el
hat a kinai kulturalis forradalom millio koho orszaga utan mi lennenk a millio otthoni labor orszaga?
azokhoz a tesztekhez meg kellett masina, laborans, laborido, olcsobb volt megsemmisiteni, mint elhasznalni... -
[CS]Blade2
addikt
válasz
szabi__memo #52268 üzenetére
Én a worldometer-t nézem, és használtam fel. A GDP-vel korrigálás miatt a nyugati országok egy jó része kiesik elölünk. A 5 és 15 milliós lakosság miatt pedig az 10-100 ezres és 30-40-60-80 milliós nagy országok is. Az EU egyébként top terület, csak az USA, UK, gazdag arab országok, stb. ilyenek vannak csak versenyben. Afrikai, meg keleti országok, szegény ázsiai országokhoz képest az EU-s kis, szegény ország is Jani.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
szabi__memo #52238 üzenetére
Én a worldometer-en nézem, ott úgy van, ahogy írtam. Nem tudom, hogy hogy lehet ekkora eltérés, elvileg az is napi szintű. A nagyságrend számít, de
azért szubjektíven, ha elkezded kivenni a németek és előttünk levő országok közül, amelyik csak pár 10.000-es vagy 100.000-es lakosú, amelyik sokkal jobb anyagi, pénzügyi helyzetben van, és stb., akkor azért nem sok marad.Németország-ot mondanám cikinek, hogy azokkal a lehőségekkel MO ott liheg a nyakán.
A németeknek a belga szintet kellene hozni, amihez mondjuk hiányzik vagy 100.000.000 teszt.Nekünk szerintem a környező országokkal kell hasonlítgatni az adatokat. Románia, Szlovákia, esetleg Lengyelország, ilyenekkel.
Van ahol 5-10 milliós lakosságnál van 110.000.000-127.000.000 teszt, hozzájuk képest a TOP3. is szégyenkezhetne.
-
Ringman
félisten
válasz
szabi__memo #52234 üzenetére
használd a fordított merkely-tételt, amit ő mond, annak az ellenkezője fog bekövetkezni
-
tisn
addikt
válasz
szabi__memo #52190 üzenetére
Azért úgy látom más is van (rajtam kívűl) aki szerint ettől függetlenül lehet bűnteőjogi következménye a keleti vakcinázásos történentnek
MZP is ezt a faszsagot mondja. Kar erte, dolgoztunk egyutt, akkor meg okos gyerok volt...
mondjuk a keleti vakcinaelleneseket (es az AZ) ujsagirokat allitottam volna falhoz, de abban legalabb logika van...
-
válasz
szabi__memo #52130 üzenetére
Hétfő van
-
válasz
szabi__memo #52085 üzenetére
Omikronnal már a 3.ra se nagyon van szükség, nemhogy a 4.-re.
Viszont ahogy kolléga írja, jó lehet a vasfüggönyön kimászáshoz. -
Ringman
félisten
válasz
szabi__memo #52085 üzenetére
ha itthon lesz 4. oltás, azért az lehet jól jön a vasfüggönyözött állampolgároknak.
-
kolopele
nagyúr
válasz
szabi__memo #52042 üzenetére
Ez nagyon jó
Itt nálunk ha ezt bevezetnék az emberek 80% - a máris átoltott lenne. Mondjuk én még bevezetnék a trafik látogatási tilalmat is, cigarettát se lehessen venni védettségi nélkül.
-
lacos001
senior tag
válasz
szabi__memo #52013 üzenetére
Igen, ez a lényege. az igaz, hogy csúnyábban részletezte, mint az én pontozásom a végén, ami erre utal
-
válasz
szabi__memo #51712 üzenetére
Kemény. Mifelénk a textilmaszk a divat, nem egy hártyavékony példányt láttam már, amihez képest a papírmaszkom többszörös vastagságú...
-
Floyd80
addikt
válasz
szabi__memo #51700 üzenetére
Az elején még amikor hívogattak a körzetik embereket, párom felhívják, hogy kedveske pénteken lenne egy kis szputnyikocska, csak önnek, mondja neki, doktor úr, ön kezel pajzsmiriggyel kb. 15 éve, azt írják az orosz vakcinát nem ajánlják autoimmun betegség esetén, jaaa, hát jó, visszhall.
-
Floyd80
addikt
válasz
szabi__memo #51693 üzenetére
Az ilyenekből lesznek a tudományos áttörések!
Nyáron a Rókusban előttem a nyanya úgy oltott be kb. 10-15 embert, hogy nem volt jóváhagyva a kiértékelő lapjuk. A folyosón volt (lett volna) egy doki, aki megnézi van-e valami, amiért nem kaphatsz oltást, ha jóvá hagyja, bemész, beoltanak. Mikor ott voltam a másodikon ezzel a papírral, a folyosós néni sehol, az oltós néni meg integet, hogy jöjjön, jöjjön. Odaadom a papírt, most Ön fogja kiértékelni? Nem, kint a kolléga aláírja. Mondom nincs kint senki. Jaaa, akkor ezek, miközben ránézett az asztalán lévő papírokra....úgy szedték össze a váróból, aki még ott volt.
-
válasz
szabi__memo #51693 üzenetére
Booster a hatodikon
-
Vesa
veterán
válasz
szabi__memo #51659 üzenetére
Remélem most a szakembereket is hagyják dolgozni, nem mintha bármi szükség lenne már egy ilyen gyenge vakcinára. Kutyának nem fog kelleni.
-
syberia
veterán
válasz
szabi__memo #50828 üzenetére
Ráadásul nem csak a covid kepes világjárványt okozni. A HPAI AIV vírus egy ideje terjedőben van ittnon, és most a napoban Izraelből jelentettek tömeges vízimadár elhullást. A becsült mortalitása 60% ha embert tud megfertőzni.
-
válasz
szabi__memo #50828 üzenetére
Így van, szerintem is elég sok indokolatlan optimizmus kering a szakik (politikailag is terelgetett) nyilatkozatai körül. Kint van a cucc az állatvilágban, az egész Földön = igen brutális lehetőségek a mutációra, 4-5-10év szunnyadás után vérfarkasként visszatérésre: akár receptort is válthat, ha akar
.
Szeretünk az influenzához hasonlítgatni: bizony nem alaptörvény, hogy 1920 óta folyamatosan enyhébbek az influenzatörzsek, a '68-69es nagy influenzajárvány áldozatainak számát 4millióig becsülik - a korabeli 3.5Milliárdos lakosságú Földgolyón! És akkor még a feljett világ lakosságának is fiatalabb volt a korfája.
-
fatal`
titán
válasz
szabi__memo #50825 üzenetére
Influenza is milyen jól kiszélesíti évről évre
Ki, csak éppen az sokkal több helyen mutálódik, így sokat nem ér. -
BlackV
őstag
válasz
szabi__memo #50825 üzenetére
Igen kiszélesítették, keress rá a hybrid immunity és b cell evolution kulcsszavakra. Láthatod, hogy kis antitgéneltérés is szélesít. Ehhez képest a vuhani-omikron jelentősebb antitgén eltérés. Mi a baj?
Influenza is milyen jól kiszélesíti évről évre
Ezt esetleg alá tudod támasztani tanulmánnyal, hogy az aki minden évben szezon előtt beadatja az influenza elleni oltást, ugyanannyira védett csak, mint aki egyetlen alkalommal a szezon előtt? -
BlackV
őstag
válasz
szabi__memo #50821 üzenetére
Gyakorlatilag nem kimondva a hapek kvázi egy olyan "LAV" vakcinaként tekint az omikronra, ami nem kívánságműsor, hogy valaki kéri-e vagy sem. /De ezt csak lehet én látom bele./
Amire gondolsz, hogy ez miben változtat ha eddig is elkapták átesettek, elméletileg vuhanira omikron jelentősen kiszélesítheti a védelmet a későbbi vátozatokkal szemben.
-
kolopele
nagyúr
válasz
szabi__memo #49955 üzenetére
Sajnos ez elkerülhetetlen egy járvány idején, még védőoltások mellett is. A lényeg a megfékezése, megszelídítése, hogy ne kelljen havonta új oltást beadatni. Nyilván a cikk sem arról szól, hogy innentől minden mehet úgy mint régen (ilyen már nem is lesz szerintem), hanem hogy az emberek jelentős része már az oltásoknak köszönhetően nem olyan fogékony mint eddig. Éppen ezért szorgalmazom azt, hogy a szegényebb országokat kellene megbombázni vakcinákkal, és nem főleg az üzleti részével törődni.
-
kolopele
nagyúr
válasz
szabi__memo #49898 üzenetére
Na már cikk is van róla. Nekem ma mondta tesóm, azért írtam le. Az omikron közel sem jelent akkora veszélyt, akár a járvány végét is jelenthetné. Nem véletlen, hogy az eddig még oltást sem kapott populációt kellene jobban előtérbe helyezni, nem pedig már a 10. oltásokról beszélgetni.
-
mpo
veterán
válasz
szabi__memo #49879 üzenetére
Nem az OGYÉI engedélyezte, rendeletet hoztak, ami ellen nem volt mit tenni.
Ha titoktartásra kötelezték őket, akkor meg kussolás van.A Kormány 19/2021. (I. 28.) Korm. rendelete
a biztonságos veszélyhelyzeti gyógyszerellátáshoz szükséges egyes intézkedésekről szóló
488/2020. (XI. 11.) Korm. rendelet módosításáról
[link] -
mpo
veterán
válasz
szabi__memo #49872 üzenetére
Van egy másfél milliós állásod, amit elértél 25 év alatt.
Ha lemondasz, akkor ezt is és a további lehetőségeket is bukod, a helyedre meg 10-en áhítoznak és hajlandóak mindenre.
A lemondásod után meg az történik, amit a hatalom akar, semmit nem fogsz megváltoztatni, csak az erkölcs bajnoka leszel. Ha titkosítják, akkor vagy kussolás van vagy börtön.
Mit választasz?
Nem a mentségükre írtam, csak az okokat kerestem, a lelkiismeretükkel meg bajlódjanak sokáig. -
daneel_hu
addikt
válasz
szabi__memo #49862 üzenetére
Biztos volt ilyen.
De matematikailag nem stimmel amit írtok.
Még ha minden tizedik Sinós is belehalt volna (Márciusig!)a covidba, még akkor is messze-messze nem jártunk volna. 2-8K oltott elhunytnál.
De szívesen utánanézek és levezetem neked matematikailag.
Érzésre mondom, hogy tévedtek. Szerintem sokat. -
válasz
szabi__memo #49856 üzenetére
Amikor a homeomániás nyugati találkozik az "ügyesbe" albánnal/k-Európaival
.
Más: régi leckére tanított B-sejtek vs omikron:
"We report here that Omicron evades recognition from a larger fraction of these antibodies than any of the previous VOCs. Additionally, whereas 30% of these antibodies retained high affinity against Omicron-RBD, our analysis suggest that Omicron specifically evades antibodies displaying potent neutralizing activity against the D614G and Beta variant viruses" [link]Arra leszek kíváncsi, hogy egy triplaoltás utáni omikron-átesés, ami a topik 90%-ának esedékes, mennyire tudja majd továbbképezni a sejtes komponenst és a B-sejtek mennyire veszik majd be az új kódot magas vuhani védelem mellett
(imprint teszt élesben)
-
daneel_hu
addikt
válasz
szabi__memo #49844 üzenetére
Akkor mi miatt haltak meg ennyien nálunk akkoriban?
Érdekelne a véleményed. Komolyan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest