Hirdetés
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Milyen alaplapot vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen széket vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpo
veterán
Elkészült a védettségi igazolvány telefonos applikációja
(napokon belül elérhető lesz az alkalmazás)
[link] -
einstein
senior tag
Még megdobhatja. Budapesten és az agglomerációban az örökítő anyag növekedését tapasztaljak a szennyvízben..
Pontosabban csak a négy mért agglomerációs településen volt emelkedés, Budapesten elvileg nem. Nekem azért vannak kétségeim ennek a mérésnek használhatóságával kapcsolatban, az utóbbi időben már mintha nem lett volna kapcsolat az itt kimutatott változás és az adatok között.
Más országokban csinálnak ilyet? -
Gothmog
senior tag
válasz
Angel2014 #14777 üzenetére
A Sinopharmnál használt alumínium-hidroxid alapú adjuváns - szakirodalmi adatok szerint - nem serkenti túlzottan a sejtes immunválasz kialakulását. Remélhetőleg lesznek majd olyan vizsgálatok, amik nézik a celluláris immunitás erősségét is, de jelenleg - papíron - ha valakinek nincs meg a szükséges antitest titer, akkor a biztonság kedvéért a legjobb az, ha óvatos marad, mert sajnos közel sem biztos, hogy megfelelő védettség alakult ki nála. (A kormánypropaganda, illetve a rövid pórázon tartott szakértőik szerint persze minden szép és jó ilyenkor is, és igazából senkinek eszébe se jusson antitest szintet nézetni, mert az csak összezavar, és a magánlaborok különben is csak a pénzt akarják blablabla blablabla blablabla...)
Mindenesetre kitek folyamatosan jönnek ki a T-sejtes válasz felmérésére is. Én a múlt héten kaptam az [alábbi] ajánlót. (Nem tudom, a Miltenyi Biotechtől rendszeresen kapok leveleket, pedig más szakterületen dolgozom. Gondolom, begyűjtenek "tudományos" email címlistákat, azután szórják kifele a reklámanyagot...
)
-
Directors
senior tag
Köszönöm srácok az infòkat! :)
Felkészültem!
Jöhet!
-
daneel_hu
addikt
válasz
Directors #14779 üzenetére
A Janssen lényegében a Sputnik V (I).
Ne aggódj, nem lesz gond.Sputnik V-nél is a II-es üt.
Egyébként ha ilyen fiatal vagy, bármelyik vectoros és mRNS vakcina oda***hat.
De ettől még adasd be, sokkal jobb mint a kovid. (kopp-kopp)
Nekem sajna az is bejátszott, és még mázlim is volt.Ha a covid a 10-es, akkor a Sputnik I. az kb. (1), a Sputnik II az meg (1,5-ös) a skálán.
Na szóval így mérlegelj.
Ezek az oltási reakciók bőven kibírhatóak. -
Drizzt
nagyúr
[Gyorsan valtoznak a problemak]
Mondjuk ha lesz ra lehetoseg, en tuti raoltanek egy Pfizert is az Astrara(akar a masodikra). Az se lenne baj, ha fizetni kene erte. De az is okes, ha odaadjak olyan helyekre, ahol eros a jarvany aktualisan.
-
Viktoár
addikt
-
Nimda
addikt
válasz
Gabeee #14775 üzenetére
Mi is online igényeltük és kifizettük az igénylő terhére. PDF -ben le lehet tölteni a banki átutalásról szóló igazolást és csatolod. Közleménybe meg beírod pl. hogy védettségi igazolvány. Ha erről nem tudják azonosítani akkor sehonnan sem. Persze ettől még lehet, hogy személyesen is kell intézkedni, ha nem jön meg. Sajnos még mi is várjuk.
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Rászántam én is hogy beoltassam magam. Janssen vakcina lesz. 30 éves vagyok, nem tudok semmiféle betegségről, allergiáról hogy lenne, viszont piszkosul parázok a mellékhatástól. Vagy is a vérrögtől. Nyugtassatok meg légyszi!
Van valaki aki kapott már ilyen oltást ? -
Csatravi
senior tag
Magyarországra hárommilliónál is több Pfizer-vakcina érkezett.
Jön a cucc rendesen. Ma is kaptunk 334 620 darabot. Jó lenne ha már nem a raktárakban őrizgetnék. -
-
Vesa
veterán
válasz
daneel_hu #14763 üzenetére
"A terasznyitás úgy tűnik nem dobta meg a fertőzések számát."
Még megdobhatja. Budapesten és az agglomerációban az örökítő anyag növekedését tapasztaljak a szennyvízben...A teraszozás elsősorban a fővárosban volt látványos.
-
daneel_hu
addikt
válasz
#32839680 #14767 üzenetére
Itthon a napi tesztek száma a tünetesek megjelenésétől függött már jóideje.
Semmiféle kontaktkutatás nem volt már vagy X hónapja.
Akinek tünetei voltak vagy valamilyen oknál fogva azt gondolta = koronás, akkor teszt.Kevesebb tünetes = kevesebb teszt.
Egyszerűen nem osztott, nem szorzott az a hétvégi dorbézolás.
Csak nehéz ezt beismerni, sokkal jobb volt apokalipszist nyavajogni pár médiumban. -
haypro
senior tag
Asztmára mehet Szputnyik, vagy ajánlottabb a Pfizer?
Illetve sajnos nem tudtam végül a lefoglalt időpontban elmenni oltásra, viszont a rendszer nem enged újat foglalni. Mi a teendő?
-
daneel_hu
addikt
A terasznyitás úgy tűnik nem dobta meg a fertőzések számát.
Ilyenkor valahogy nem látni a médiumokban, hogy "bocsi, mégse lett apokalipszis". -
Kékes525
félisten
válasz
t72killer #14761 üzenetére
Nemcsak fertőzéskor, hanem például a Pfizer is erős T sejtes védelmet vált ki. A Sinopharmnál valószínűleg az alumínium adjuváns az, ami miatt gyenge T sejtes védelem alakul ki. Az indiai elölt vírus vakcinánál jóval erősebb a T sejtes védelem, de ott már változtattak az adjuvánson (Algel-IMDG). [Adjuvantation helps to optimise COVID-19 vaccine candidate]
-
Kékes525
félisten
válasz
Chesterfield #14758 üzenetére
Igen, ismerem. Akik ajánlják, azok tévednek. Igazából az lenne megnyugtató, ha a védettséget kimérnék úgy, ahogy Sarkadi ajánlotta. Ez azért lenne szükséges, mert erre vonatkozóan nincsenek hiteles adatok. Amiket én állítók azok "csak" elméleti megfontolásokból és régebbi tapasztalatokból következik. Az igazi a rendes, hiteles tudományos vizsgálat lenne nagy mintán, ha már Kína (Sinopharm) ezt elmulasztotta megtenni.
"1. az anti-COVID antitest szintet először egy alkalmas gyorsteszttel (pl. a Cellex antiS/N, IgM és IgG teszt), majd
2. a gyorstesztben negatív eredményt adó személyeknél el kellene végezni a mennyiségi antitest mérést,
3. a fenti mérésekben negatív eredményt adó esetekben el kellene végezni a megfelelő tesztet a sejtes immunválasz felmérésére." [Sarkadi Balázs: Sürgősen kutatni kellene a kínai vakcinával oltottak immunitását]
-
Kékes525
félisten
válasz
Ringman #14754 üzenetére
Ezek a mértékegységek az adott módszertől függnek. Ez NovaTec Immundiagnostica NovaLisa [NovaLisa®
SARS-CoV-2 (COVID-19) IgG] Ez egy ELISA fajta mérés. NovaTec Units = NTU -
Gabeee
tag
Kiperkáltad érte a 3000 Ft-ot? Mert addig rá se szagolnak...
Ide kell utalni: Budapest Főváros Kormányhivatala 10023002-00301253-00000000 számú számlájára. De hogy ezek után hogy azonosítják, azt nem tudom.
Én inkább személyesen intéztem, ott a helyszínen átutaltam mobilbankból, e-mail-ben átlőttem a banki visszaigazolást az ügyintézőnek, 8 nap múlva megkaptam az igazolványt. -
Ringman
félisten
válasz
Kékes525 #14750 üzenetére
nekem szintén az avidin értékelte ki a whitelabben levett mintát, de ott NTU a mértékegység, erről tudsz valamit?
-
Kékes525
félisten
Két ok miatt.
1. Szegeden nincs.
2. Nem sok jelentősége van a nukleokapszid fehérjék elleni antitesteknek. Sőt akár Antibody-dependent enhancement (ADE) is okozhatnak. A nukleokapszid elleni antitestek nem neutralizálók, mert a szervezetbe jutott vírus nukleokapszidjához nem tudnak hozzáférni. Csak akkor lenne jelentősége, ha a Sinopharmtól erős T sejtes védelem lenne várható. Azonban az inaktivált vírus vakcinák alumínium adjuvánssal nagyon kicsi T sejtes védelmet adnak.
-
Kékes525
félisten
Csütörtökön ismét elmegyek egy laborba ( [AVIDIN labor hivatalos mintavételi helye | Deákpraxis] ) Spike fehérje elleni IgG és vírus neutralizációs vizsgálatra. Ez most 43 nappal a 2. Sinopharm után lesz. A 21. napos IgG éppenhogy a határérték alatti volt. 47,8-at kaptam 50 helyett. Most kiderül, hogy csak túl hamar mentem e elsőnek vizsgálatra, vagy tényleg kevés a védelmem. Szurkoljatok!
-
mpo
veterán
Nem értetted.
Addig itt nem lehetett sok fertőzött és sok kórházban lévő (kezelhetetlen olasz állapot), amíg nincs elég lélegeztetőgép.
Urai vagyunk a helyzetnek, legyőztük a vírust.
Most az oltások mennyisége és a kártya fog győzni.
Kevés teszt, kevés fertőzött, de a pozitívak aránya is számít. -
mpo
veterán
Csökken a fertőzöttek száma, csak nem mindegy, honnan nézzük:
2020. szept. 12.
11841 teszt 7,7% 916 pozitív
2021. máj. 11.
6513 teszt 7,6% 493 pozitívTavaly tavasszal, amíg nem értek ide a lélegeztetőgépek, addig alacsony volt a fertőzöttség.
-
Van itt valaki, aki megigényelte a Védettségi Igazolványt, és meg is kapta? Én megigényeltem a Magyarország.hu-n, az ügyfélkapun keresztül (antitest teszt pozitív eredménnyel), még illetéket is kellett fizetni, de semmi visszajelzés nem jött.
Nem kaptam oltást, hanem átestem a betegségen, de hivatalosan nem tudnak róla, mert nem teszteltek le. Én mentem el utólag antitest vizsgálatra.
-
válasz
Drótszamár #14729 üzenetére
"A gyors-teszt igen / nem választ tud csak adni. Ha az antitest szám érdekel, akkor laborban tudják azt megmérni. Ez fizetős vizsgálat."
Ezzel tisztában vagyok, csak sajnos a 16-18 évesek gyors oltási akciója miatt már nincs lehetőség labortesztre. Ezért vettem gyorstesztet, ami kétesélyes volt. Ha nincs antitest, akkor a helyzet egyértelmű lett volna, irány az oltás. Így, hogy van antitest, de a fene tudja mennyi, maradt az agyalás.
Még egy napunk van dönteni.
Az oltási igazolvány fontos, de nem ennek kell lenni a legfőbb motiválónak. Az egészségügyi előnyök-hátrányok, kockázatok mérlegelése az elsődleges.
-
Sir Pocok
őstag
Napi új fertőzöttek száma: 493 (az előző naphoz képest –184)
Napi új halálos áldozatok száma: 99 (az előző naphoz képest +8)
Kórházi ellátást igénylők száma: 3282 (az előző naphoz képest –102)
Lélegeztetőgépre szorulók száma: 379 (az előző naphoz képest –15)
Napi mintavételek száma: 6513 (az előző naphoz képest –4039)
Az első dózissal oltottak száma: 4 346 089 (az előző naphoz képest +40 314)
Ebből a második dózissal is beoltottak száma: 2 530 147 (az előző naphoz képest +26 572) -
Madwe
nagyúr
válasz
Elektrosokk #14732 üzenetére
A legkegyetlenebb fájdalmak a fogaktól vagy a gerincből pl egy sérvvel tudnak jönni, az kétségtelen
-
Drótszamár
őstag
válasz
liszi70 #14725 üzenetére
A gyors-teszt igen / nem választ tud csak adni. Ha az antitest szám érdekel, akkor laborban tudják azt megmérni. Ez fizetős vizsgálat.
Ha mennétek idén nyaralni, akkor jól jöhet a védettségi igazolvány. Ezt oltás után automatán, és ingyen megkapod. Ha nincs oltás, akkor fizetős ellenanyag teszt után fizetősen tudsz ilyet igényelni, ami ráadásul le is jár X idő múlva.
Gyerek egyébként akar oltást magának? 17 évesen talán már el tudja dönteni ő is.
-
Dare2Live
félisten
Nekem a témában ez az egyik kedvencem.
Kicsit olyan mint amit emvy linkelt nemrég. Szórakoztató és elkeserítő. Főleg a vége. Egyszerre.más: volt nemrég egy Barabás podcast vhol. Annyira nem jó de vmiért én ott értettem meg, hogy mért működhet az egész Vietnami Tea, kínai alternatív gyógyítás, pizza gate... mi is az "echo chamber"... lehet megkeresem. Aki mondjuk futás közben hallgatná úgy nem elvesztegetett idő.
-
Oké, köszi neked és emvynek is.
Ha a 17 éves fiam pozitív, tehát van antitest, akkor továbbra is az a kérdés, hogy kapjon-e oltást a mostani "akcióban". Kérdés persze, hogy mennyi van. Van összefüggés az antitestek mennyisége és a gyorsteszten megjelenő csíkok száma és intenzitása között? -
Az RTL kérdésére ezt pontosították azzal, hogy aki önhibáján kívül, például az egészségügyi állapota miatt nem tudta felvenni az oltást, annak a tesztet a kórház finanszírozza, s annak sem kell aggódnia, aki még nem kapta meg a védettségi kártyát, mert az oltási papír bemutatásával vagy elektronikus rendszeren keresztül az már ellenőrizhető. [link]
-------------------------------------------
Az Egyesült Államokban engedélyezték a 12-15 évesek oltását Pfizer-vakcinával
-
mpo
veterán
Ezt tegnap este láttam, érdemes megnézni, mai is vetítik.
A világunk: 54 nap - Kína és a járvány
This World: 54 Days: China and the Pandemic
angol dokumentumfilm, 65 perc, 2021
[link] -
grizlisandor
veterán
válasz
grizlisandor #14685 üzenetére
Másnap csak az oltás helyét érzem, megszédültem egy kicsit hirtelen felállástól, nagyon rég volt már ilyen, nem biztos, hogy a vakcinával lehet összefüggésben.
A család tévesen aggódott, hogy majd lever a lábamról az oltás.
-
syberia
veterán
Mátyus Péter: az ivermectin lehet a magyar koronavírus-gyógyszer
Ringman: "there is some evidence it may able to evade some of the protections provided by vaccines. The shots, however, are still considered effective."
Akkor most jó vagy sem, döntsék már el!
Igen/Nem/Talán/Nemtom
-
Viktoár
addikt
Személy szerint én nagyon sajnálom az indiai embereket, nem tehetnek róla hogy ott olyan a helyzet amilyen. A nagy népsűrűség, szegény családok, rossz életkörülmények mind fokozzák a bajt.
Szerintem ha eljön az idő és vesznie kell az emberiségnek akkor az indiában uralkodó állapotok miatt, India oroszlánrészt fog vállalni belőle. Mindemellett varázslatosan szép helyek vannak ott és fantasztikus kultúrájuk van.
-
pit stop
addikt
válasz
grizlisandor #14685 üzenetére
Hány éves vagy, azt lehet tudni?
-
Ringman
félisten
szerintem nincs olyan, ami nem kapott public fundingot.
moderna, j&j, novavax részt vett az operation warp speedben, tehát ők kaptak.
oroszoknál is egyértelmű a helyzet.
szerk:
ez az antitestestet tartalmazó vér vagy valami egyéb terápia?
előbbi. convalescent plasma covid-ra keress rá. -
Ringman
félisten
érdekes ez a végigvitték kifejezés, ők kaptak állami támogatást is ehhez, de az astra kutatása is túlnyomó részt közpénz volt:
Oxford/AstraZeneca Covid vaccine research ‘was 97% publicly funded’
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- BestBuy topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Mobil flották
- Béta iOS-t használók topikja
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen légkondit a lakásba?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- További aktív témák...
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest