-
PROHARDVER!
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hol a helyszín? miért kell odamenni tárgyalni? - olyan fontoskodónak tűnik, mintha a komolyságot akarná erősíteni
de a "több hetes előkészítés után" is hasonló bullshit-nek tűnik, mit készítettek elő? vagy csak 1000. telefonhívást vették fel vagy addig spam-be mentek az e-mailek? Mondjuk lehet, hogy -70 fokos hűtőszekrényt kerestek
(mint a kiküldött tudosító - ha nem küldöd ki, nem tudosító, ugye?)
- lehet, hogy csak morgós napom van -
rednifegnar
senior tag
-
-
bnss
veterán
Tegnap érkezett az Oltóközponttól egy levél, idézek belőle:
"Mint COVID-19 vakcina előfoglalási joggal rendelkező páciensünket, szeretnénk Önt az elsők közt értesíteni egy mérföldkőről: több hetes előkészítés után munkatársaink elkezdték helyszíni tárgyalásaikat egy, az EU által engedélyezett COVID-19 vakcina gyártójával. A magán-egészségügyi beszerzésen túl alapvető célunk az is, hogy minél több vakcinához juttassuk a magyar államot is. További, harmadik klinikai fázisban levő vakcinák gyártóival is kapcsolatban vagyunk, mert azt szeretnénk, ha pácienseink hamarosan több vakcina közük választhatnának rendelőnkben.
A legoptimistább forgatókönyv szerint a mostani tárgyalások eredményeképpen akár már március végén el tudjuk majd kezdeni pácienseink oltását. Hogy pontosan mit jelentene ez az Ön konkrét foglalása esetében, azt sajnos egyelőre nem tudjuk megmondani, mivel a lebonyolítással kapcsolatos oltási tervünkre a hatóságok még nem bólintottak rá. Ezért itt is csak annyit tudunk mondani, hogy ha minden úgy történik, ahogy szeretnénk, akkor a jelenleg előregisztrációval rendelkező összes páciensünket két hétnél rövidebb idő alatt be tudnánk oltani."
Mi is úgy voltunk az ötezer forintokkal, hogy több is veszett Mohácsnál, de hátha itt valami nyugati vakcinához juthatunk...
-
válasz
rednifegnar #1237 üzenetére
hát igen, ugyanezt mondtam anyámnak, hogy a legjobb esetben is ülnek szűk egy évet a pénzen, ami legyen csak 100 ezer x 5 ezer = 500 millió ft........
-
Ringman
félisten
az angol mutáció nem viccel:
[link]
10% of the village of Corzano has the #B117 variant—10% of all residents! 60% of cases are kids from kindergarten and primary school, other 40% are their parents, says the mayor. Schools in the village now closed
---
A szlovák miniszterelnök szerint az új fertőzöttek 71 százaléka már a brit variánst kapta elnem tudom milyen arányban lehet már ez Mo-n, de ismerve az eddigieket az óvodák/bölcsődék/iskolák bezárását nagyon el akarják majd kerülni.
-
rednifegnar
senior tag
válasz
Ezekiell #1236 üzenetére
ismim pont ugyan ezekkel a szavakkal reggelt es a csaladjat is mondvan tobb is veszett mar de ha bejon... hat sztem most ezeket igy szepen beszedik mert sokan gondolkodnak igy. 5e meg belefer, nem faj annyira ha elveszik. kivancsi leszek dec vegen lesz e meg ez a ceg vagy addigra felszamolodik es lesz mondjuk egy nagyon hasonlo nevu ugyan ezekkel az adatokkal de nem utoda ennek.
-
einstein
senior tag
Kétlem, hogy egy magáncég előbb olthatna, mint az állam. Ha lenne náluk bármilyen készlet, amit az állam nem tud beszerezni, akkor azt valószínű simán lefoglalnák.
Szvsz náluk majd akkor lehet "oltakozni", ha már az állam minden regisztráltat beoltott, és nem tudja hova tenni az oltóanyagot.
-
Jablocskov
tag
válasz
bajtokarpi #1228 üzenetére
A káosz nem a véletlen műve. Ez a vezér terepe, ebben van elemében. Lehet ellenségképet kreálni, zsarolgatni, egymás ellen uszítani az embereket. Nemsokára azok lesznek okolhatók mindenért, akinek esetleg nem kell a kínai meg az orosz vakcina.
-
Csatravi
senior tag
Nem hiszem, hogy más lenne. Egy Nemzetközi Oltóközpont Kft van.
Kámány Roland, a Nemzetközi Oltóközpont Kft. ügyvezetője. -
törölt tag
Több mint negyvenezer AstraZeneca vakcina érkezett szombaton Magyarországra [link]
-
mozso
senior tag
válasz
Csatravi #1227 üzenetére
Ez egy másik cég.
Intermed Oltokozpont -> Nemzetkozi Oltokozpont Kft -> oltokozpont.huOrszágos Epidemiológiai Központ speciális és trópusi betegségekre szakosodott Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont. -> xyz cég -> oltocentrum.hu
En egyiket sem ismerem. Van amugy meg tovabbi 3-4 ilyen magan oltokozpont.
-
bajtokarpi
őstag
Sziasztok!
Számomra egy elképesztő katyvasz az, ami idehaza megy (lehet, hogy direkt). Nyugati vakcina nem sok van, ellenben elméletileg oroszból, meg a kínaiból majd "ömleni fog", azt lehet oltogatni. Van probléma bőven, mert az oroszról kiderült, hogy egy rakás alapbetegség mellett be sem lehet oltani ( ugye ti is tudjátok, hogy kis hazánkban sajnos rengeteg ember szenved ezekben az alapbetegségekben, és valószínű egy csomóan nem is tudják, hogy van nekik), a kínai meg hogy is mondjam ... , nincs sok bizodalmam benne.
Néztem a tegnapi streamet, nem voltam maradéktalanul elégedett, mert sokszor egy átlag ember számára nem biztos, hogy érthetően fogalmaztak. Sokkal jobban kellett volna az, hogy a polgárok nyelvére lefordítva adjanak egy tájékoztatást a jelenlegi helyzetről. Számomra egészen elképesztő, hogy ov. “Akinek nem kell az éppen elérhető vakcina, elmegy a sor végére” ki mer ilyet ejteni a száján. Ha nem kell orosz, és kínai barátaink vakcinája, akkor takarodjál a sor végére azt dögöljél meg. Hozzáteszem én abszolút oltáspárti vagyok, véleményem szerint is csak az oltással tudjuk megfékezni ezt a vírust. De igenis legyen egy korrekt mindenre kiterjedő tájékoztatás a vakcinákkal kapcsolatban. Itt most arra gondolok, hogy kinek melyik vakcinával kéne-érdemes beoltatni magát. Nagyon fontos lenne egy ilyen tájékoztatás. -
Csatravi
senior tag
-
mozso
senior tag
válasz
bigdady #1223 üzenetére
Nemzetközi Oltóközpont Kft.
Jellege: magénegészségügyi szolgáltató, magánrendelő
Cégjegyzékszám: 01 09 879386
Adószám: 13908977241Szerk: régebbi neve: Intermed Oltokozpont
-
-
Kékes525
félisten
válasz
bigdady #1220 üzenetére
"Figyeli a Nemzeti Oltóközpontot a fogyasztóvédelem
Egy budapesti székhelyű magáncég ötezer forintért kínál előfoglalási jogot az állítása szerint legkésőbb az idei év végéig saját beszerzésében elérhető koronavírus vakcinára. A cég honlapjának fejlécében mindössze a „Nemzetközi Oltóközpont” megnevezés szerepelt. A fogyasztóvédelem novemberben indított hatósági eljárást a vállalkozással szemben."
-
bigdady
nagyúr
Ma olvastam hogy fogyasztóvédelem megszállta őket. Megtévesztés stb
“A kormányhivatali határozat szerint a társaság megtévesztő kereskedelmi gyakorlatot valósított meg. A „nemzetközi oltóközpont” kifejezés kizárólagos használatával azt a látszatot keltette, hogy összefüggésbe hozható állami szervvel, és a vakcinát előfoglalók az állam által szervezett oltásra regisztrálhatnak.
A hatósági kötelezés nyomán a vállalkozás a kifogásolt honlapon, logója alatt a „magánegészségügyi szolgáltató” feliratot tüntette fel. A vakcina előfoglalási aloldal tetején figyelmeztető szöveget helyeztek el, amelyből közvetlen link mutat a vakcinainfo.gov.hu ingyenes kormányzati oltásregisztráció címére.” -
regisztráltam végül a nemzetközi oltóközpontnál én is, mert bár nem hiszek benne, piktorból simán kinézem, hogy megszivat a kínai dzsunkával, aztán hátrasorol. meg eleve, leghátul vagyok az oltási sorban, szóval, amikor dömping lesz, akkor sem evidens, hogy mikor kerülök sorra, és hogy nem a kínaival-e....
-
Csatravi
senior tag
Kis híján dupla árat fizetett egy adag vakcináért a Pfizernek, és ......
Hmmmm.... mi meg majd a kínaiból veszünk dupla, tripla áron? -
einstein
senior tag
Én ezt szoktam nézni:
https://ourworldindata.org/covid-vaccinationsEbben is listázzák az összes beadott oltást, de utána van külön statisztika azokról akik legalább 1x kaptak, meg azokról is külön, akik ezek közül már megkapták a teljes adagot.
-
Kékes525
félisten
válasz
Jablocskov #1210 üzenetére
"Nem volt rossz ez a beszélgetés, ugyanakkor bennem azt erősítette, hogy még a szakemberek között sincs egyetértés, sokszor még alapvető kérdésekben sem ezzel a vírussal kapcsolatban."
Ez szerintem nem egészen volt így. Gondolom a kínai vakcina megítélésére gondolsz. A többiek azért nem tartották annyira lényegesen hangsúlyozni az esetleges autoimmun mellékhatását, mert úgy gondolják (a Duda is!), hogy a COVID-19 sokkal súlyosabb, mint az oltás kockázata. Csak kommunikációs különbség van köztük. Másrészt közülük csak Duda foglalkozott immunológiával.
"veszélyeztetett krónikus betegek olthatók-e egyáltalán a jelenleg rendelkezésre álló vakcinákkal "
Olthatók a rendelkezésre álló vakcinákkal. Akik veszélyezettebbek valami miatt az oltásra azok nem 15 percig, hanem fél óráig maradnak az oltópontokon az esetleges anafilaxiás sokk miatt. [KOVIDŐK - Prof.Dr. Duda Ernő - Bármilyen vakcina jobb, mint a COVID-megbetegedés]
-
Ringman
félisten
[link]
Spanyolországban csak 55 év alatti felnőttek kaphatják meg az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca gyógyszergyár koronavírus elleni vakcináját – határozott a spanyol egészségügyi minisztérium pénteken. A szaktárca elővigyázatosságból döntött a korhatár elfogadása mellett arra hivatkozva, hogy a klinikai vizsgálatok a 18-55 év közötti korosztályban zajlottak, és az idősebbek esetében a vakcina hatékonyságáról nem áll rendelkezésre elegendő eredmény. -
Jablocskov
tag
Nem volt rossz ez a beszélgetés, ugyanakkor bennem azt erősítette, hogy még a szakemberek között sincs egyetértés, sokszor még alapvető kérdésekben sem ezzel a vírussal kapcsolatban.
Érdekes volt olvasni a nézők reakcióit, kérdéseit. Sajnos sokszor túlságosan szakmaira váltott a nyelvezet. Kemenesi néha percekig értelmezhetetlen volt egy átlagember számára. Egy nagyközönségnek szánt műsornál erre jobban kellene figyelni.
Már hosszabb ideje az a véleményem, és nézők kérdései megerősítették ezt, hogy nem kap megfelelő figyelmet az, hogy a leginkább veszélyeztetett krónikus betegek olthatók-e egyáltalán a jelenleg rendelkezésre álló vakcinákkal és ha igen akkor melyikkel? Erről szinte semmilyen tájékoztatás nem hangzik el. Pedig itt nagyon sok emberről beszélünk. Mi történik, ha visszautasít egy vakcinát? Akkor a sor végére kerül? Itt már betegjogi kérdések is felmerülnek. -
törölt tag
Johnson & Johnson egydózis vakcina lesz még érdekes.
Önző fejjel azt remélem, hogy azok a vagány fórumozók és facebookozók, akik leszólták azokat akik december óta holmi 3. fázis dokumentáció, EU (EMA) engedély, 60 év feletti vizsgálati eredmény, gyártási kapacitás, hatékonyság, ár, minőségbiztosítás féle kérdéseket tettek fel a kínai és orosz vakcináról, ahogy én is, akkor ezek a vagányok ha már mondogatják jó a kínai és jó az orosz akkor ők a rendelőben is vagányok lesznek és a kínai vagy orosz oltást választják. Ugyanerre kérem az EU nem csinál semmit brüsszelező orbánhívőket is. Így akkor nekem és szüleimnek hamarabb juthat a hanyatló nyugati mRNA.
Valamelyik mRNA, aztán Oxford-Astrazeneca, aztán orosz a sorrendem (ha EU engedélyes lesz, németek elkezdik például), kínai egyáltalán nem kell. Egyelőre hiába orbánisztán azért még EU ország vagyunk, cseszhetem a kínait nem is azért mert "félek" tőle, hanem mert annyira képlékeny még a dolog: mi van ha Ausztria azt mondja csak EU engedélyes oltással utazhatok oda, kínai szurival menjek Szerbiába, akkor cseszhetem. Orosztól sem "félek" mert orosz, voltam 2009-ben H1N1 oltásért, az is olyasmi technika, nem változtam dinóvá és 4G chip helyett várakozás közben előttem álló lány telefonszámát kaptam. Most még fiatal(os)ként és átesettként utolsó vagyok a sorban, azért az idősebb rokonoknak nem mindegy melyik, szerencsére akin átment megúszták nem kellett temetésre mennem, csak egyre, de ő 90 múlt és nem covid, annyi idősen már "szabad" meghalni)
Apropó H1N1 oltás: biztos voltak forwardolt ostoba körlevelek, de ilyen cirkuszra nem emlékszem. Persze más volt akkor még a facebook. Bónusz lenne most is, hogy propaganda oldal regisztráció nélkül is megkaphatnám háziorvosnál vagy kórházi oltóponton. TAJ szám minek van? Személyi igazolvány minek van?Egyébként nem értem, engedélyt kiadta a vezír, régóta kész az egy hétvége alatt mindenkit beoltanak szuper oltási terv, két hónapja hallani a propagandától lassú Brüsszel bezzeg a keleti elvtársaktól pikk-pakk lehetne szerezni és akkor itt jön február második hete, hol van a milliós adag orosz és kínai vakcina???
Kossuth rádión nem mondják, Lészáros Mőrinc lapjaiban nem írják, a Reuters-en azért olvasni gyártási kapacitás az oroszoknál is nehéz téma, és ők is inkább második negyedévre tudnak ígérni nagyobb szállítmányokat. Májusban tavaly egyébként is lazítottak vakcina nélkül, most is így lesz remélem, este 8 órás hülyeséggel már tele a töke mindenkinek, teraszos vendéglátás is újraindul a jó idővel. -
Drizzt
nagyúr
Azt esetleg valahol meg lehet tudni, hogy milyen diagnosztikai kodok alapjan szamit az oltasi sorrendben valaki kronikus betegnek?
-
Drizzt
nagyúr
válasz
kw3v865 #1200 üzenetére
Ebbol az oldalbol az nem derul ki. Serious or criticalban 1100-an vannak most is. Napi szinten nezem egy ideje, egy honapja 1200 korul volt. Nem latok nagy csokkenest. De siman lehet az is az ok, hogy elbizzak magukat az emberek az elso adagjuk utan, vagy az oltottsagi aranyt latva, s kevesbe figyelnek a tradicionalis vedekezesi modszerekre. Konkretan a korhazbakeruloket sajnos ez az oldal nem mutatja. Neznek olyat is.
-
Ringman
félisten
érdemes az egészet elolvasni
„A magyar hatóságok szinte pecsétnyomó hellyé degradálódtak” – Interjú Svéd Tamással, az orvosi kamara titkárával
Mostanra realitássá vált a hazai oltóorvosok számára az orosz és a kínai vakcina is, bár valójában egyikről sincs meggyőző dokumentációja a hazai hatóságoknak. Mit javasolnak az orvosoknak?
Azért van némi különbség. Az orosz Sputnyikot és a dokumentációját a magyar hatóságok, ha ellentmondásos körülmények között is, de legalább vizsgálták. Emellett remélhető, hogy előbb-utóbb uniós hatósági engedélye is lesz, vagy legalábbis az ottani vizsgálatot követően tisztábban látunk majd. A kínai, Sinopharm vakcina – amelynél elsősorban hitet várnak el tőlünk – behozataláról és felhasználásról lényegében a külügyminiszter dönt. A magyar hatóságok szinte pecsétnyomó hellyé degradálódtak. Így a Sinopharm és más, esetleg a továbbiakban ugyanezen elvek szerint engedélyezett vakcinák beadása vagy nem beadása komoly lelkiismereti válságot okozhat majd sok-sok magyar orvosnak. Egyrészről legtöbbünk úgy tudja, hogy a beadott vakcina a jó vakcina, az eddig is rengeteg áldozatot szedő járvány csak így állítható meg. Másrészt: hogyan világosítsuk fel és győzzük meg polgártársainkat, ha a beadandó szerről magyar nyelvű, az összetevőket, mellékhatásokat, azok valószínűségét, illetve a hatékonyságot tartalmazó leírat egyelőre nincs? Ajánljuk vagy ne? Ha igen, kiknek? Veszélytelen-e az idősebbeknél? Egyáltalán, jogszerű-e a járvány ezen stádiumában létező, de elegendő menyiségben csak esetleg később érkező alternatívák helyett egy nem teljesen végigvizsgált vakcinát beadni? Ki viseli ilyenkor a felelősséget? Ha a jelen stádiumban valamilyen tanácsot a dilemma előtt álló kollégáknak mégis csak adni kellene, azt mondanám, mindenképpen várják és követeljék meg az egyértelmű, hivatalos magyar gyógyszer leiratot. Ha ennek birtokában és szellemében járnak el, ez alapján világosítják fel az embereket, ők már nem marasztalhatók el. A kamara is arra kérte közleményben a kormányt, hogy csak a hazai és az európai gyógyszerbiztonsági szabályok szerinti bevizsgálás után engedélyezzen vakcinákat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Eredeti játékok OFF topik
- War Thunder - MMO Combat Game
- 3D nyomtatás
- Milyen egeret válasszak?
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- OLED monitor topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Compex Fit 1.0 elektrostimulációs készülék
- DJI MINI 4K Fly More Combo 1 órát repült teljesen új és hibátlan DJI CARE CSEREGARANCIA!
- DJI Mavic 2 Pro drón szett - 1" Hasselblad kamerával
- Citizen Promaster Aqualand - BJ2169-08E
- DJI Air 2s Fly More Combo drón szett (FMC) 3 akkumulátorral, extra ND szűrőkkel
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Lenovo Tab M10 HD 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
- Bomba ár! MacBook PRO 13" Late 2016 2TB - i7 I 8GB I 500GB SSD I OS X Monterey I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest