Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Hobby elektronika
- Home server / házi szerver építése
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Videós, mozgóképes topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Üdv a trollok között!
Új hozzászólás Aktív témák
-
EmberXY
veterán
válasz
somogyib #28792 üzenetére
Szerintem nem értjük egymást (megint) (most se).
Én úgy általában a hívószám elrejtés "intézménye" ellen emeltem szót, mert teljesen értelmetlennek, logikátlannak tartom, egyszerűen úgy faszság ahogy van.
Nyilvánvalóan ezzel együtt minden ilyen beállítási lehetőséget is törölnék a telefonokból, vagyis inkább a szolgáltatók szolgáltatásai, opciói közül, azt hittem, ez azért magától értetődő lenne ebben az esetben.
Nem érzem a létjogosultságát annak, hogy én miért tiltanám le a hívószámomat, miért akarnék elrejtőzni a hívott fél elől, ha egyébként fel akarom hívni és beszélni akarok vele...
Ez olyan ellentmondás, hogy mindjárt eret vágok (valakin). -
EmberXY
veterán
válasz
somogyib #28790 üzenetére
A szolgáltató kapcsolja neked a hívott felet, lehet, hogy több szolgáltatón megy keresztül, de akkor is pontosan tudja, tudják, hogy mi a számod, de azt nem jelzi(k) ki a hívott félnél, mert te úgy állítottad be. Még hogy nem tehetnének semmit? Mondjuk eltörölhetnék ezt a beállítást.
A rejtett számról való hívással kapcsolatban nem változott a véleményem, és nem is fog, még ha maga a király hív, akkor sem.
-
somogyib
őstag
válasz
EmberXY #28789 üzenetére
A szolgáltató nem sokat tehet, ha valaki beállítja a telefonján a "szám elrejtését".
De én már megtanultam, hogy mindig felveszem a privát számokat, mert volt már, hogy nagyon fontos ügyben kerestek.
Pl. a héten a háziorvosom hívott az oltással kapcsolatban - persze ő is privát számról. -
EmberXY
veterán
A rejtett szám szerintem nettó bunkóság, nem is értem, hogy a szolgáltatók egyáltalán miért engednek ilyesmit? Az emberi természet legalja, ha valaki így akar kapcsolatba lépni egy másik emberrel, utcán sem állunk olyannal szóba, aki nem néz a szemünkbe... A hivatalok meg a bejövő hívások ellen simán alkalmazhatnának valami ügyfélszolgálati szoftvert, vagy csak simán tilthatnák a bejövő hívásokat bizonyos számokon. Szerintem összességében ez az egész egy nagy dilettantizmus, ami a folyamatosan romló színvonalat képviseli, és éppen azokon a szinteken, ahol az ember a legnagyobb szakértelmet és ésszerűséget várná el. Szégyen.
A dokival meg inkább az a gond, hogy már nagyon idős, szerintem nem tud már megbírkózni a kihívásokkal, 2 asszisztense is van, de ez is kevés ezek szerint.
-
C. s.
addikt
válasz
EmberXY #28787 üzenetére
Sok hivatal rejti el a számát, szerintem is hülyeség, nálam is alapból tiltva van. Nem akarják, hogy a pórnép azon hívogassa őket. Azért meg lehetne ezt oldani másképp is.
A doki asszisztense valami műkörmös cicababa, aki nem tudja kezelni a számítógépet? Persze nem kell ahhoz okvetlenül műköröm.
Annál a dokinál valami nagyon nincs rendben.
„...valami csak lett volna a vitrinben.”
Valami biztosan. De ha nagyon bevadulsz, a végén még veszettség ellenit kapsz.
-
EmberXY
veterán
Egy ilyen stabil rendszerben azonnal lebuknék!
A tesztelés előtti napon a mentőszolgálattól felhívtak, hogy akkor másnap mehetek a tesztelésre... Időpontot akartak adni, holott már kaptam a háziorvossal történő egyeztetésnél előző nap, azt mondták, ők azt nem látják (!!), de nem bírálják felül. (Elvileg a háziorvos "rendeli meg" a tesztet, és az adatokat átküldi nekik ilyenkor.)
Viszont a telefonszámomat tudták valahonnan, tehát gyanítom, hogy az átküldésnél a php néhány adatot azért véletlenül jó helyre továbbít ilyen esetekben, ez már megér egy újabb 4 éves ciklust.
Slusszpoén, hogy rejtett számról hívtak, a 6. eldobott hívásnál vettem észre, hogy valaki nagyon kapcsolatba akar lépni, volt egy sanda gyanúm, hátha a teszttel kapcsolatban, ezért feloldottam a tiltást, 7. alkalommal be is futott a hívásuk.
Bele se merek gondolni, ha potyára megyek át másnap egy várossal arrébb... De legalább 2 órával az időpont előtt beszivárogtam, azért se szólt senki. Lehet, hogy ha rámenősebb vagyok, még vakcinát is kaptam volna ott helyben, valami csak lett volna a vitrinben. -
EmberXY
veterán
De nem kaptam el, most már papírom is van róla.
C. s.: a honlapon regisztráltam még december 18-án, amiről visszajelzés is jött, és azóta is jönnek a hírlevelek folyamatosan. Még a nemrég létrehozott "ellenőrző" oldal szerint is rendben van a regisztrációm, milyen meglepő.
Apámmal ugyanaz a háziorvosunk, ő már megkapta az oltást, szóval egyértelmű, hogy a dokinál van valami gebasz.
Mindegy, már egyre kevésbé érdekel a dolog, levonom a konzekvenciákat, aztán annak megfelelően továbblépek. Ez az ország nem érdemli meg, hogy itt ideges legyek. -
-
EmberXY
veterán
Örülök, hogy örülsz, de ez inkább a vírusnak szerencse, ugyanis nem én lettem volna covidos, hanem a covid EmberXY-os, nagyon csúnya tüneteket okozhattam volna. Ezek szerint a vírusnak is van túlélési ösztöne.
Nikaré: ez velem is így van, szaglásom kb 30 %-os, és a szédülés is csak nagyon lassan múlik, valamitől szarul voltam, az biztos. Az se kizárt, hogy már korábban átestem rajta. Én nagyon ritkán vagyok beteg, kb 3-4 évente egyszer, szóval ez nem csak egy egyszerű nátha lehetett. Mindegy is, a jövő héten már melózok szerintem, meg rákérdezek a vakcinára, hogy maradt-e még valami cucc a spájzban, lőjenek be valamivel így fél évvel a regisztrációm - és a teljes Kárpát-medence beoltása után -, aztán meg keresek egy másik háziorvost.
Még lehet, hogy be is rúgok a hétvégén, azt a gyógymódot még nem próbáltam. -
kenwood3
addikt
En ma voltam. Ennyi 20 ev alattit, kb 10 eve nem lattam egy helyen, mint ma az oltasravarok kozott....
-
EmberXY
veterán
válasz
DJ WOKKY #28755 üzenetére
Táppénzre engedtem magam, kicsit rottyon voltam/vagyok a héten. Még várom a covid eredményt is, szóval minden happy.
Nikaré: oltást? A háziorvos kérdezte meg, hogy megkaptam-e már... Szerinted?
December 18-án regisztráltam, még azt se kérdezték, hogy merről akarom megb***ni a jó anyámat, nem hogy oltás.... Már az is megkapta, aki még meg se született, van, aki még válogathatott is, hogy melyiket kapja, én valahogy nem vagyok a lista elején.
A covid tesztre is a saját lábamon kellett átutaznom Kecskemétre, oltás..., még mit nem? Ez itt Mordor. -
DJ WOKKY
addikt
hahaha, most pedig akkor privátban jöhetnek rólad a képek!
Látod én úriember vagyok, másnak nem mutogatnám, csak ha már jól kiröhögtem magamMás téma!
Embert ki engedte innen szabadságra??
Szerintem az elmúlt 5 évben nem volt ennyit távol mint most ezalatt a pár nap alatt... -
koshmar
addikt
Jövő héten kapom az orosz vakcinát- nyugodjak békében?
-
C. s.
addikt
válasz
RandomName #28738 üzenetére
Kíváncsi vagyok, Te mit látnál egy elvarázsolt tükörben, ha szemben állnál vele.
DJ WOKKY:
Köszi!
Jön a tavasz, Te meg még mindig kapucniban szaladgálsz?Hogy áll az arcképes dolog?
-
kenwood3
addikt
"hali!!!!!!!!!!!! most találtam erre a forumra, naon teccik!!!!
"
-
somogyib
őstag
Most látom, hogy lecukrosbácsiztál! Nem vagyok se cukros se bácsi.
De ha már itt tartunk, kérem vallja be életkorát!
Előző kommentekből olvasva nincs 25-35 között, viszont a 10-100-ig éveket megerősítette.
Ezen adatokból számítva kegyedet 10-25 és 35-100 közé tippelem.Jól gondolom vagy tévedek?
-
C. s.
addikt
válasz
somogyib #28723 üzenetére
Nem a zenéjükre mondtam, hogy lekvár!
Jam=lekvár. Na tessék, most úgy ennék egy kis lekváros kenyeret...
F34R:
Ami az életkort illeti, vékony jég.
Minél fiatalabb vagy, annál idősebb szeretnél lenni, és minél idősebb vagy, annál fiatalabb szeretnél lenni.
Némi túlzással.
-
C. s.
addikt
válasz
customer114 #28717 üzenetére
-
RandomName
senior tag
válasz
customer114 #28717 üzenetére
-
C. s.
addikt
válasz
somogyib #28714 üzenetére
Érzésre 25, papíron pedig nem.
De ahogy a mi kis homo sapiens-ünk megállapította:
„...KONKRÉTAN meghatároztam, hogy mennyi idős vagy...
32, 42 vagy 52 körül valahol...”Valóban annyira bonyolult a képlet, hogy ennél pontosabban lehetetlen meghatározni. Törődj bele!
EmberXY:
Lásd fönt: Nekem megfelel ez az intervallum akkor is, ha csak vaktában lövöldözöl kifogásokat keresve.
-
EmberXY
veterán
De nem megy...
Egyébként nem értem miért írtad, hogy csak vaktában lövöldözök, amikor KONKRÉTAN meghatároztam, hogy mennyi idős vagy...
32, 42 vagy 52 körül valahol... Ez nem elég konkrét? Ennél pontosabban az MIT-n se határozzák meg, magyar egyetemet direkt nem is mondtam. Erre azt írja, vaktában lövöldözök...somogyib: egyszerűbb képlet csak akkor lenne, ha ő maga árulná el, de a nőknél ez olyan bonyolult művelet, hogy valójában az sokkal komplikáltabb lenne a már felvázolt megoldásnál. Ez egy paradoxon, tehát kizárt dolog, mert nem tudom.
-
C. s.
addikt
válasz
RandomName #28712 üzenetére
A szőkeség nagyon távol áll tőlem.
Szóval a Terminátor filmek. Abból kimaradtam, de már látom, hogy az első 2 között 7 év telt el. Köszi az infót.
-
-
EmberXY
veterán
válasz
RandomName #28706 üzenetére
Ha jól tévedek, akkor (2021-1984)=5/6 életkorod, vagyis 37/ (5/6)=44,4 azaz 44 éves vagy, t1-nél pedig 7,4 azaz 7 éves voltál. Jól tévedtem?
C. s.: ezek az absztrakt poénok nem nagyon mennek Neked...Most magyarázzuk el a poént?
-
C. s.
addikt
válasz
RandomName #28704 üzenetére
Hogy jött ki az a 7? Ezt az emeltszintű matekot én már nem értem.
52-32=7?
„És tényleg piszkálja a fantáziám, hogy mi volt a két rész között....”
Nálam semmi említésre érdemes.
Szerk.: Milyen film?
EmberXY:
Nagyon úgy néz ki, hogy csak vaktában lövöldözöl, hogy kiugraszd a nyuszit a bokorból.
-
EmberXY
veterán
-
C. s.
addikt
válasz
EmberXY #28701 üzenetére
A t1 és a t2 között található az igazság (papírforma szerint). Ha már ennyire piszkálja a fantáziátokat.
Érzésre pedig 25, de ez senkit sem érdekel úgysem.
RandomName:
Igen, róla. Annyira tetszett neki az első 69-es élménye, hogy dalba foglalta.
Gondolom, az utána következők sem (voltak) annyira rosszak, mert olyan dala nem született.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával