- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Panasonic LCD és LED TV-k
- High-tech fűtőtest? Nem, szellős GameMax ház!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kiderült mit tud a Nintendo Switch 2 rendszerchipje
- Milyen processzort vegyek?
- Visszafogva, de még visszatér a GeForce RTX 5090D
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
-
PROHARDVER!
Üdv a trollok között!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RandomName
senior tag
válasz
EmberXY #42638 üzenetére
Azóta jött meló utáni melóból egy tízezres, meg utána még a két órába belefért egy indokolatlan házipálinkázás, sörrel.
A megrendelő elégedett volt.
Megyek a buszomhoz, számomra sokadlagos sörözöből kiszól ember, hogy gyere inni...
De megy a buszom.
Nem érdekli.
Ittunk.
Most elég mosolygósan várom a buszt.
Ha hazaesek, majd rákeresek, és üzenek. Remélem még nem ment tönkre a blokk. -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42624 üzenetére
Fel sem tűnt, hogy kiszürkültem?
A fél fórum erről kérdezgetett ma ... Hát, ez nem a te megfigyelési képességeidet erősíti ám
Koshmarnak még elnéztük volnaJah, nálunk is a Tecoban egyre durvábban szélesednek a folyosók, lassan már kamionnal is el lehet férni a sorok között, miközben az üzlet egy része le is van zárva
De legalább ami bejárható, az már USA feeling ...
Ha jó csaj, akkor az összebújás sem rossz
Embereld meg magad, sosem rossz egy szép lány mellett ébredni
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42617 üzenetére
Igen, eseménydús egy nap ez ...
... és ma itthon akartam sunnyogni, erre hárman is rámírtak, hogy menjek már le a szokásos hangulatkarbantartómba ... az első kettőnél még mismásoltam, mondván holnap amúgyis mennem kéne, de aztán belementem, szóval nemsokára indulok.A fokhagyma tényleg érdekes, nekem már hazaértem mikor eszembe jutott, az egyik leggyakrabban használt török mondatommal (káromkodás) nyugtáztam, hogy akkor majd legfeljebb most nem lesz a spagettihez vasárnap. Merthogy keddig már tényleg nem kéne boltba mennem. (ma is kinyitottam a hűtőt egyből estek ki cuccok, rendesen feladat már bezárni
)
Itt a Coopban ha látják feltötlés közben. hogy közeledsz már lépenk is le, de amúgy sem nagyon látni ezt a folyamatot, holtidőkben végzik.
Viszont Tesco és társainál én is tapasztalom ezt amit írsz, nyilván a nagyobb forgalom miatt is. -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42616 üzenetére
Tyű, ezt ma egy csomóan kérdezték
(de jó, mert feltűnt sokaknak
)
Súlyosat. Volt egy hosszá szólásom, amiért járt a BANán! Mondhatni kifolyt a banánlé...
Az NVidia VGA-k áremelkedése híre alatt egy kedves fórumtársunk nekiállt gyalázkodni, hogy ez is Zelenszkij hibája! Gondoltam felvilágosítom pár dologról, és sajnos az első mondatom túl erősre sikeredett melyben a szellemi állapotát vontam kérdőre, így a többi hiába volt informatív arra nézve, hogy talán tévedésben él, a post törlése mellett kaptam egy kis pihenőt is.
Pont mikor egy szép alulöltözött nénit ( szegényt elkapta az eső) akartam az óvódások homokozójába beszerkeszteni, hogy a topic felső oldalán legyen, mint az előző oldalon is hasonló látványosságok, így amikor belépek ode egy pillanatra mindig azt lássam, mikor megérkezett a csapás. Már nem szerkeszthettem, a kommentemet, először azt hittem a szerkesztési idő járt le extrém hamar, de csak a BAN jött meg.
De legalább az egyik modi megköszönte a témáról az írásom -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42604 üzenetére
Ma a Coopban pénztárnál volt előttem egy nyugdíjas hölgy, nekiállt tizenezer ft-ot 500-asokban kitokolni, aztán jött az apró, tizesek, huszasok ... Aztán kiderült, hogy nem elég a pénze. Rendes körülmények között már majdnem ott tartottam volna, hogy kifizetem neki, csak haladjunk, amikor előkerült egy rejtett zsebből neki egy 10 ezres, és helyreállt a világbéke miután feláldozta a 10 ezrest ... egészen addig amíg eszébe nem jutott, hogy akkor kell neki egy telefon feltöltés is ... jajj hová is tettem a számot? várjál itt van felírva ... (keresi 1 percig). Megvan. Jajj... hová is tettem a szemüvegemet? hát nem látom... Várjál ez 6-os vagy 8-as? Várjál, az előbb itt volt alahol az a szemüveg ... Jah, megvan. Nicsak, kilences...
Mivel mögöttem kettővel a sorban állt egy szép magas csaj akivel végig szemeztünk és mosolyogtunk egymásra, már nem csak a sorban de előtte az eladótérben is (elfelejtettem miatta fokhagymát venni- már csak ezért megérdemelte volna, hogy leporoljam a formás popsiját ) ezért annyira nem volt nekem sem sürgős a haladás. Egy pillanatra megfordult a fejemben, hogy megvárom kint és mint a régi szépidőkben távozok a számával, meg valami későbbi tali ígéretével, de az a helyzet, hogy bármennyire is szeretek csajozni, a barátnőm nem engedi
én meg őt nem engedném el, szal ez már csak így maradt ...
jah, ezelőtt volt egy pfandrückgabe / Mohus repont automata kaland is, immár a 18-as :
Lekértem a QR kódot, amit rögtön megkaptam, a gép azonnal le is olvasta. Ezután bedobtam a 3db kispalackot, mindet bevette, megköszönte, hogy papírmentes vagyok. És kocsmaszag sem volt. Villámgyorsan és hibátlanul működött. Már-már felháborító -
koshmar
addikt
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42598 üzenetére
Ne is mondd... nekünk erre barátnőmmel külön szakzsargonunk van már. Ugyanez zajlik itt is a falusi coopban, bár mivel itt nem vagyok buszhoz kötve nem zavar annyira, Tescoba meg ilyen helyeken meg nem állok bele ebbe. De amúgy pont úgy van, ahogy mondod, múltkor valami nő ot variált, hogy neki minden mentes muttudomén milyen húsos felvágott kell, de legyen finom, még ott nekiállt variálni meg kóstolgatni. Azt hittem, hogy felrúgom.
Egyébként néha nekiállok ott a húsos pultnál dumálni én is, de csak akkor ha nincsennek mögöttem, ha vannak akkor mindig úgy sietek ahogy csak tudok. Na jó... múltkor szándékosan húztam az időt, de azért mert egy olyan valaki állt mögöttem, aki miatt már vagy háromszor sokat vártam, gondoltam, hogy ha ő úgyis ráér, akkor most én is rá fogokKis szerencsével már le is selejtezték ezt a teherautót, ezek nagyon sokat mennek, hamar az életciklusuk végére érnek, amikor már jobban megéri elbontani, mint századjára is nagy javítani.
Akkor nekem az ebédem 80-120g szénhidrát...Jah, biztosan több mert előtte a leves tésztájában is van.
A nagyon nagy krumplikkal az a baj, hogy szinte biztosan faraghatom szét őket. Na mindegy, mert amúgy felvágni is manuálisan kéne stb, nekem ennyi felárat már megér a dolog. Mondjuk az 1000ft/kg az tényleg durva volt. -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42596 üzenetére
Igen, én is emlékszem, hogy másmilyenek voltak. Anno még nagyon régen a parizer is más volt (bár épp most kedden szereztem a Coopba olyat amilyen régen volt, na ugye még abból is van bőven ... )
Erre a szendvics csináltatásra viszont nem emlékszem, de reggelente betértünk a kisboltba, és ott vettünk valami felvágottat meg kiflit és azt nyomattuk. Meg volt a suli büfé előre csomagolt túlárazott de finom szecsókkal, amiket jellemzően a gazdagabb kölykök ettek.A régi Tesco Value kék fehér csíkos csomagolású párizsi az isteni finom volt, mikor elkezdtem venni 1kg 415ft volt, mikor eltűnt és megszűnt 1000ft körül volt. Aztán lett helyette Finonimo, aminek a csirke/baromfi "szelet" és egyéb izéi bűn szarok konkrétan, még valamibe belesülve sem jó. (pl pizzán feltétnek) Valamint lett a Tescos megújult külsővel, abból parizert nem láttam (pedig elvileg van) a csmell sonka viszont 2 év alatt a remek minőségből a kommentálhatatlan zsíros gubacsos fossá ment le a minősége, miközben az ára úgy megduplázódott. Azt sem kell már többet venni.
A Kométába még eddig nem nagyon csalódtam, remélem most is az lesz. Hyza virslije régen jó volt, de egy idő után elkezdett rossz lenni, ma is vehettem volna, de nem mertem megkockáztatni, pedig 1kg virslit annyiért sehol sem kaptam volna.2-3 szem krumpli?
Én annyiért neki se állnék az egésznek. A kedvenc szórakozóhelyemen 250gramm egy adag (és rohadt drága) az általában egy magamnak csak akkor elég, ha sokat iszok mellé (az úgyis megtölt). Itthon olyan 500-700grammot szoktam csinálni éhségtől függően. 500 alatt neki se állnék, nem éri meg kiönteni az olajat, meg csinálni a sok mosatlant. (Mondjuk én a napraforgó olajat csak egyszer szoktam felhasználni, utána megy égés gyorsítónak). Egyébként ez az egyik dolog amiért étteremben nem szeretek rántott dolgokat enni, látszik a húson, hogy hússzor, kisütöttek az olajban mást előtte. Meg dolgoztam is ilyenben, mikor a jó kis sötétbarna, szinte fekete olajban még sütnek... BRRR. Legalább szűrnék.
A krupmli árak meg (Tescban legalábbis) jellemzően 410-450ig mennek, de van 999ft-ért is. Tehát a 480ft felette van, de nekem ennyit megér, hogy lesütöm a második kört is, mire amúgy csak megpucolnám. Ráadásul ezek elősütött cuccok, pár perc alatt megvannak, a nyers krumplit azért tovább is kell sütnöm (több gáz, több idő). -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42594 üzenetére
Hát mit nem találtam ... az üveg visszaváltó automatát. Helyette találtam ezt a boltot
Ilyen 2,6KG-s többel én is most próbálkozom először, kicsit sok is, de ez volt a legkisebb tétel amiben vehettem. A szalámik nyilván későbbre maradnak, azok jobban bírják. Szerintem most Soproni (jól emlékszel az olaszhoz hasonló) felvágott lesz mindenhez is
(egyébként a cimke szerint hétfő este gyártották, szóval relative friss)
A mocsing, és cupák meg para valóban, sokat romlik ezeknek a minősége, miközben legalább az áruk emelkedik. Találtam ott olyan parizert is, aminek 600ft kilója ... na azt nem mertem megvenni, mert mostanság egy macskám sincs, nemhogy több, hogy legalább őket etessem ezzel, ha esetleg ehetetlen ennyiért (sandás).
Ez a nagy felvágott meg a két szalámi dobta meg jelentősen az árat, viszont sajna olyan messze van ez az üzlet, hogy csakis a nagyon nagy bevásárlások jöhetnek szóba. A tescot meg nem tudja kiváltani, csak részben legfeljebb, mert pl a zacskós leveseket meg se találtam (hatalmas az a hely és semmi sincs kitáblázva, fel kell fedezni), de ami feltűnt, hogy se zöldség, se gyümölcs. Szerintem csak lett egy újabb hely, ahová időnként járhatok ...sültkrumpli : Az a baj a boltban megveszem a krumplittal, hogy még pucoljam, felét elfaragom, megmosom stb. mire sütésre előkészül a krumpli, a fagyasztottat már meg is sütöttem. A mennyiséget is sokkal jobban tudom szabályozni, mint amikor veszek mondjuk 1kg krumplit, aztán ki tudja mennyi lesz belőle mire süthetem.
BTW most olyan nagyjából 5-6 sütésre elegendő van így, ha sültkrumplis vagyok is (ez inkább télen jellemző), 1-2 hetente megy le egy sütés, ilyenkor nyáron havonta egyszer is elég, szóval ez jó ideig elég lesz asszem ...A lényeg, hogy egy időre le kell tiltanom magamat a boltról, mert a hűtőt se tudom bezárni szinte, meg a héten eléggé sok elment.
Pont szombaton? Akkor végzel majd a leglassabban. Mondjuk ha egy vese kivétel is lesz, akkor mindegy
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42592 üzenetére
A tegnap bedobott reklám újság hatására, úgy gondoltam, hogy ma ideje körbenéznem a Forrásba, ha már 1-2 ismerős annyit emlegette. Kellemes borús idő volt, 17 fokkal, szóval mikor ha ne most menjek felderíteni?
Elgurultam biciklivel, az Ady folytatásánál mentem ki a faluból itt egy U alakú visz oda, mármint hegy-völgy szempontból U alak, ami bitosítja, hogy mind oda, mind vissza szar legyen az utolsó 10-20 métert letekerni.
Már a parkolóba művészet volt a biciklitárolót megtalálni, és jó h biciklivel voltam már ott is vannak távolságok. Elvileg itt is lenne egy üvegvisszaváltó, de se kint se bent nem láttam, még csak arra utaló jelet sem, hogy lenne (a mohus térkép viszont jelöli)
Fogtam egy kocsit (szerencsére valaki ott hagyta, így nem kellett 100-assal szarakodni) és bementem. Igazi jó kis Mere/Svetofor élmény! Mindent raklapokról árulnak, általában nagy tételen. Elkezdtem körbe járni a dolgokat, persze voltak céljaim. Azért mondjuk az ilyen 5-10kg-s spagettitket nehéz szívvel hagytam ott, de van otthon 5 csomag 500gr-os, nem cipelem meg fizetem.
Elsőnek az erős Pistát találtam meg, ami a coopos 750ft helyett csak 580ft volt, egyet be is pakoltam, hiába van otthon még egy bontatlan.
Aztán a konzerv részlegen ráakadtam azokra az Agrico pástétomokra amiket szoktam venni a privátba 700ft-ért, itt 550ft volt darabja, négyet gyorsan be is rámoltam, pedig ez sem volt terv. Margarint (Delma világoszöld 450g) is vettem, a Tescoban 615, a Coopban 600ft, én konkrétan itt 355ft volt. Plusz a pénztáraktól nem messze megleltem az akciós 2,5kg-s 1200ft-os sültkriumplit (1000ft-ért veszek 1kg-t a coopban), és egyet bezsákoltam. Eddig is hideg volt, bent a boltban is, de ezután bementem egy külön helységbe ami egy óriási hűtőház volt. Itt összefutottam végre azzal a szalámival amit kerestem (400gr Kométa, 1800ft), ebből kettő bezsákoltam. Majd kerestem bacon szalonnát pont olyat nem leltem amilyet akartam, viszont vettem egy rúd 2,6kg Kométa soproni felvágottat. Itt kicsit megtévesztő volt a 2300-as ár, mint később kiderült. Két guriga kockasajt jött még aztán a kijárat felé irányítottam magam. Hát volt 1-2 random jó csaj aki ott mászkált a boltban, de a pénztáros csaj igencsak erősen kiadta. 10-15 év még simán lekértem volna a számát, most meg csak gondolatban csináltam neki hármas ikreketItt kérte a tagsági kártyámat, majd ezután beírt mindent, és 14019ft-al szegényebben jöttem ki. Majdnem kiestem a cipőmből, mikor meghallottam, hogy mennyi, de tudom, hogy mi volt : A számlát megnézve a Soproni felvágott kilója volt 2300ft, nem darabja, és a 2,6KG-os példányom így éppen 6 rugó volt.
hazabiciklizni nem volt túl finom, a táska is rohadt nehéz volt, de a hátamat folyamatosan hűtötte az óriási fagyasztott krumpli.Itthon kipakoltam az amúgyis tele lévő hűtő (Tesco és Coop kedden) alig zárható, szegről végről 3 doboz margarin 1,3kg szalámi (volt egy 500gr-osom is) 2,6kg felvágotton kívül amúgyis tele volt kisebb adagokkal a hűtő, meg paprika, paradicsom, uborka, hagyma, narancs, zöld alma stb, tényleg most alig lehet bezárni. krumpli sütésre is, 5-6 alkalomra elég lesz ez a csomag, plusz van még 1kg, szóval +2 alkalom. De nem baj ez, legalább kenyéren kívül nem igen kell másra költsek egy ideig.
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42586 üzenetére
Na, akkor nem csak nálam alapmű
Én még nem jártam így. Múltkor a buszsofőrnek adtam egy 500-ast (450ft a jegy) és simán visszaadott 550-et. Szóltam neki, hogy azért azt az 500-ast csak visszaadnám
(pont a kedvenc sofőröm volt)
BTW épp tegnap küldtem levelet Ausztriába, benne adópapírokkal. Remélem nem Ausztráliába küldik
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42577 üzenetére
Így készül a zacskós leves és a leveskocka
Most a leves alá tökéletes néznivaló ... úgy huszadjára
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42561 üzenetére
Ezzel én is így vagyok, hogy lehajlok az 5ft-osért is, de már kis koromban is így voltam ezzel, amikor egy időben rendszeresen találtam pénzt. A legdurvább 2009-ben a Balatonon volt, amikor a járda mellett egy haverrel mindjárt 6000ft-ot találtunk, ráadásul 2000-est haver vette észre a 4db ezrest tőle vagy 30-40 cm-re még beljebb meg én. Ezenfelül egyszer hóesésben sétáltam a 2010-es évek végén a kisboltba és félig már a hó alatt találtam 3500ft-ot
Gyorsan zsebre tettem, elmentem a boltba, itthon kiszárítottam és később elköltöttem. jah apró érdekesség, hogy a szülinapomon történt pont.
Én inkább arra gondolok, hogy előszele volt a mai dartsozásnak
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42559 üzenetére
Igen, ahogy mondod. Némileg várakoznom kellett, meg segítettem, így felfogtam annak az 50ft-ot.
Azt kifelejtettem : és ezúttal olyan kocsma szag volt, hogy azt már szinte a vadon hívószavának vettemEgyébként igazad van, nem lenne szabad ilyennek történnie. Viszont az 50ft ami elsőre nem hangzik soknak, mégiscsak jó ár, mert az embereket arra ösztönzi, hogy mindent is vigyenek vissza, vagy akinek ez nem számít : nos a mi bölcs vezérünk remek lépéseinek köszönhetően van egy rakás ember az országban, aki szívesen ott terem egy-egy elhajított palackért. Lásd, május 1 után az útbaesőket még én is felvettem. Koshmar szerintem egy fél napig járta volna a falut zsákokkal.
"Akkor van még kb ugyanennyi.
" - szerintem anyagilag hamarabb összeomlanak.
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42556 üzenetére
Egyelőre semmit, pedig már ötödik éve csinálják ezt. Mellé nyomnak napi 3-4-5 Hell-t (Koshmar már irigykedik) és az Elfbar folyton a szájukban van, amikor nem akkor azért néha "kell egy rendes cigi".
Mindehhez túlsúlyosak mindketten. De ahogy elnéztem még mindezek ellenére is az anyagi összeomlás a legnagyobb veszély ami rájuk leselkedik.
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42553 üzenetére
Addig még simán kialszod
Nekem a kölcsönkérős pár ismerőseim az etalonok ebben : kb percre ki van nekik számolva, hogy este meddig és mennyit ihatnak, hogy csúnya fejreállás legyen, de másnap azért eljusson az irodáig, ahol saját bevallása szerint délelőtt kialussza az előző esti viszontagságokat. Havonta 1-2szer nem sikerül, olyankor jön a szabadság/táppénz. -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42549 üzenetére
Szóval crush-olja
Összenyomja. Persze, szétválogatni is kell, pl eleve színek szerint is, de ráadásul még ahogy írtad is a kupak is más.
Kellemes májöntözést, így már értem a félrebeszélést is
Én holnap megyek barátnőmmel dartsozni, ahogy ismerem magunkat egy feles meg 1-2 VBK úgyis kell célzóvíznek, ez úgy kellemesen beállítja a fejcsibe a légkört, hogy pontosabb legyen az irányzék. -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42547 üzenetére
Én is azt hallom mintha darálna az automatánk, aztán mikor veszik ki a zsákot, akkor csak össze van nyomva a cucc, ledarálva nincs. Ebben a videóban is látszik, hogy csak összegyűrve bálákban érkezik meg, mert még utána szétválogatják.
Igen, egy gyár nagy ügyfél, tuti.
Akkor annál kevésbé lett volna fura a fotó, még ipari kémnek se mentél volna el -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42545 üzenetére
Tyűűű, hogy mik vannak.
Viszont ebbe csak a boltosok tudják belerakni a cuccot. De az külön meglep, hogy menetközben darálna, bár ezt nem is írja a cikk.
Figyelembe véve, hogy drágább benne a gép mint az autó, szerintem Koshmarnak csak a falusi kisboltnál kell várakozniaSzerintem simán lefényképezhetted volna, legfeljebb utána sajtó tájékoztatót is tartottál volna
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42539 üzenetére
Tulajdonképpen nincs vele gondom, ahogy mostanság nálunk megy, (jó most eltekintve az adagoló hibától) az már kb úgy megy mint Németben. Csak itt jöhet számlára is a cucc, sóval még menőbb.
Az igazi persze az lenne, ha bármely EU ország palackját bármely EU országban be lehetne váltani, és számlára is jönne a pénzMár várom a következő etapról a beszámolódat
-
RandomName
senior tag
válasz
EmberXY #42489 üzenetére
A kevésbé gondoskodó helyi egyént nélkülözve szerintem tudtam volna neked idegenvezetést tartani....
Csak ami épületeket csináltunk azon a településen az utóbbi 25 évben, már arról tudok sztorizni 2-3 órát, ha beleszövöm a településtörténetet, és/vagy ehelyett sörözünk, akár 4-6 órát is át tudunk hidalni....
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42473 üzenetére
"Nem az ország nagy, a közlekedés katasztrófa." - nos ez igaz.
"Egy valamirevaló országban felszállnék a metróra" - pont ezt beszéltük barátnőmmel, hogy milyen jó lenne lenne egymáshoz metrónk
De Debrecenben már épül Az egyik megálló pont itt lesz mert ez a képen látható gödör tavaly szeptember óta csak sokkal nagyobb lett, meg az egész környék is fel lett túrva.Igen, itt van a Szoboszlói reptér, ott le tudsz szállni, onnan 8km Ebes. Van bicikli út (bedobsz a Gripenbe egy biciklit), vagy busz 10 percenként, 400ft-ért.
Szóval megtudod oldani -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42440 üzenetére
Az baj ha a közeli is kezdi beadni a kulcsot. Én most kezdek elégedett lenni azzal ami itt van a közelben, és tényleg közel van, biciklivel pár perc, és a boltba se kell bemenni ha nem akarok
Az automatakasszának pont ezért nem látom túlsok értelmét. A legtöbb ember sokkal lassabban végez magának mint egy gyors kasszás (még rám is igaz, pedig én pörgetem az átlaghoz képest). Ugyanakkor volt olyan vásárlásom, hogy háromszor(!) kellett várjak a kezelőre (egyszer alkohol, utána nem vitt valamit, utána utalvány), akiket szintén nem irigylek, mert 3-4-en szaladgálnak egész nap 8 automata között.
Ha őket beültetnénk a normál kasszába, akkor gyorsabban haladnánk sokszor (gyorsabban mozognak, nem kell kezelőre várni) és mindjárt egy normál kassza helyett 4-5 lenne, a sor is annyi felé oszlana, és még drága automatát se kéne venni -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42438 üzenetére
Lehet, hogy idővel majd nálunk is elhanyagolják.
Meg mondjuk a Sparnak ott kiskunkecskemétegyházán tuti nagyobb forgalma van az automatának mint nálunk a Debrecen melletti faluba. Ha Koshmar ide hordaná a matériát, az persze más lenne
Nekünk csak február 21 óta megy, nálatok meg gondolom tavaly jún 1 óta, így már az újdonság varázsa se akkora az üzemeltetőnél.Tescos önkiszolgálókról van tapasztalatom, sok gép ott is csak bankkarival megy. Mondjuk korábban is amilyen nehezen olvasták a KP-t inkább hanyagoltam. De amúgy a legnagyobb hülyeség, mert 2-3 pénztáros mint "technikus" folyamatosan állva ott rohangál, ahelyett, hogy a kasszába ülne, tehermentesítve azt az 1-2 szerencsétlent, aki mégis beülhet a kasszába. Összességében nem kell kevesebb ember, csak pár kasszás még ülni sem tud, cserébe lettek gépek sok millióért.
Emlékszem mikor 2018 elején az egy flakon 2L-es kannásért beugró csövit is arra kényszerítették, hogy a robotkasszát használja, mert hogy majd az lesz jövő. Úgy kellett neki levezessem a folyamatot, és rögtön láttam, hogy nem ő lesz a célközönsége ennek. -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42436 üzenetére
Nálunk meg pont kb az ellenkezője. A padló már egy ideje abszolút nem ragad, gyönyörű tiszta volt, már kocsma szag sincs. Várnom sem kellett senkire az utóbbi sok alkalommal.
A gép perfektül viszaadja amit nem visz, mindezt teljes csendben. A sarokban van egy szemetes, abban vannak a vissza nem vett palackok. A gépen és környékén sehol semmi, rend és tisztaság.
Mostanában a QR-t is ha beveszi, végig visz a rendszeren, szóval azt kell mondjam, hogy nálunk kezdi kinőni a kezdeti nehézségeket
Egyedüli bánatom, hogy hétvégén nincs nyitva, plusz később nyit mint a bolt (reggel 7 helyett, reggel 8-kor) és korábban zár (délután 5-ig van, este 8 helyett). -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42426 üzenetére
Nagyon büdösek tudnak lenni ezek a levesek ha lejárnak. Én seasoning oil-al jártam úgy, hogy orrfacsaróan büdös volt. A Vifon különösen rossz tud lenni.
A Thai Chefben az a jó, hogy a tésztája nyersen is finomNekem a mindennap tésztával sikerült megszívni múltkor : akkora első ránézésre mint egy 500GR-os, aztán mikor megvetted akkor veszed észre, hogy kicsiben oda van írva, hogy 400g
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42420 üzenetére
Igen, a te eseted más, mert KPban is kapsz rengeteg pénzt.
Igen, tudom, hogy egy időben te is jól csináltad, csak aztán elrontottad
"vadászni" - ne is emlegesd a vadászatot, mert felrobbanok
Mostanában mindre is kártyát használok, és az a durva, hogy így sokkal többet költök
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42418 üzenetére
De a te helyzeted eleve sepciális, mert kapsz KP-s fizut is. De még ígyis csak akkor kapod vissza a zsámlafentartás felét vagy egészét ha úgy költekezel ahogy ők szeretnék. Ezen nincs mit szépíteni.
" arra kell törekedni, hogy lehetőleg kevesebbel húzzanak le" - vagyis Kosmar csinálja jól
"hogy neked is optimális legyen" - na pont ezért használok újabban MINDENNRE IS kártyát meg számlát, hogy ne kelljen legalább a visszajáróval meg az apróval szarakodni. Ha a buszon lehetne kártyával fizetni (némelyiken már lehet) meg a darts vinné a kártyát, akkor már azokon is azzal fizetnékSzerencsére nekem sikerült a pazarlást erősen minimalizálnom, kerülöm az impulzus vásárlásokat is, ennek ellenére sem vagyok gazdag
Vagyis ezek a cikkek és videók átvernek
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42415 üzenetére
Tehát elköltesz éves szinten 22008ft-ot arra, hogy a frissen tartott adataiddal is fizetsz nekik, és a pénzed felett is rendelkezhetnek. De, ha, úgy költekezel, ahogy ők szeretnék, akkor egy részét, akár 13 ezer ft-ig is, visszakaphatod. Micsoda remek business ez neked
A KP az 2×75 ezerig ingyenes, vagyis ha valaki csak egy netto minimálbért is akar levenni akkor mindenképp fizetnie kell. Egyébként jó ideje, ezt a pénz jön a számlára rögtön váltom KP-ra dolgot én is hülyeségnek tartom. (BTW nekem a harmadik KP levétel már 905ft, de ilyenkor ha mégis kell áttolok annyit a revora és leveszem ingyen, annál ha nem kérek bizonylatot akkor mindig ingyenes)
Ha ugyanis már muszáj fizetnem ezért az egészért, akkor mindenhol igyekszem kihasználni az előnyeit (nem kell vacakolni az apróval, várni a visszajárót stb.)"ennél jóval többet én is elcseszek olyasmikre, amiknek tényleg nincs értelme" --- Mostmár tudom, hogy miért nem vagy gazdag
Elég sok olyan cikket, videót látok ami arról szól, hogy ha ezt a 10 szabályt betartod, akkor sokkal több pénzed/gazdag leszel. És akkor nézem, hogy 10-ből általában 8-9-et betartok, mégse vagyok gazdag. De az egyik amit betartok, hogy rendszeresen figyelek arra, hogy értelemlen dolgokra ne költsek, élelmiszert ne pocsékoljak stb.
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42398 üzenetére
Akkor tényleg nem sok mindent veszészre a sávszélből vagy hogy gyenge lenne a CPU ...
Az ilyen dohányfüstös gépeket meg külön utálom. Volt ilyenekkel dolgom nekem isJó sok-sok éve (már 20+) egyszer átmentem egy haverhoz, épp akkor vett új gépet, 2500@3200+-os Barton volt vagy két napos a gép.
Házban nem túl nagy tisztaság, de azért elment. Haver persze bent cigizik a gép mellett. Gépház oldala levéve, és egy bazi nagy álló ventilátor ráfújja a levegőt, mert hogy nyár volt, 30 fok, haver meg játszott. Elszívta a cigit majd egy laza mozdulattal betette a ventilátor és a levett oldalú gépház közé az amúgy púposra rakott hamutálat, aminek a teljes tartalma azonnal a gépben landolt! Haver csak elmormolt annyit félhangosan "b*ssza meg! már tegnap is így jártam". És játszott tovább mintha mi sem történt volna. A gépház meg tele volt csikkel, meg hamuval. -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42394 üzenetére
Számtech és kereskedői szempontból imádom az ilyen vevőket
Nekem anno egy János nevű kliensem volt ilyen. Az is folyton félig beállva jött ide, nagyon okooos volt ... de bármit eltudtam neki adni, ráadásul túlárazva amit akartam
Akkor jöttem rá, hogy ilyen, mikor a Phenom 9500-as konfigomért olyan árat mondott, amiből tudtam, hogy kijön egy új (akkor 4th gen) I3-as konfig. Mondtam is neki, hogy menjen haza a pénzért, és mire visszajön, viheti a gépet. Erre visszajött nekem a megbeszélt 90 ezer helyett 10 ezerrel, hogy a többit majd rendezi. Mondtam neki, hogy amíg a teljes összeget ki nem fizti, addig innen a gépet ki nem viszi. 20 percen belül ott volt a teljes összeggel. Majd egy 20-asért nem sokkal később még a VGA-t is elvitte, noha használtan bárhol vehetett volna olyat 15-ért -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42390 üzenetére
Tyű, itt van baj tényleg rendesen
Ahogy írtam ez a konfig mindenképp cserés. Ennél jobb CPU-t ebbe a foglalatba alig tud rakni, de az is csak sokkal többet zabálna, érdemben nem lenne gyorsabb, és a Win 11 ugyanúgy nem menne rajta. Ennek a platformnak 16GB RAMmal sem lenne érdemes már foglalkozni vele.
Szóval szerintem ez mindenképp alaplap + proci + RAM cserés lesz alsó hangon, de az ilyenre előszeretettel melegítenek rá komplett gépeket.
Az sem lep meg, hogy észre sem veszi, hogy töredék sávszélje van, de ha csak netezget, lehet, hogy fel sem tűnik neki.Nekem is volt kicsit hasonló ügyfelem, a Barak, nála is gyakran előkerült valami bor, ő sem vett észre ilyeneket, 2009-ben még egy 2003-as 3GHZ-es P4-et tákolgattam. De neki legalább megvolt az az előnye, hogy emellé ő rendesen meg is fizetett legalább.
(huh, egyszer emlékszem hogy olyan házi bort adott, hogy megfogta az üveg pohár oldalát, és két kávéspohár után alig bírtam a szállingózó hóban elsétálni az amúgy közelben lévő kedvenc kocsmámba, lévén péntek volt. Aznap olcsón megúsztam az estét)
-
RandomName
senior tag
válasz
EmberXY #42392 üzenetére
Vagy valami cégtől lerúgottat, mint amilyeneket Krokék is árultak régen. Kb 5-7 évre netezni teljesen jó konfigok vannak olcsón a különböző webshopokban garral.... Ha meg belepattintja a saját hdd/ssd-t, akkor max bukja a 3-6 hó garit, de akkor is töredék ár emlékeim szerint...
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42388 üzenetére
"A telepítés kb 1,5 perc után megbukott" Hát ez iszonyat lesújtó (mint ez)
Mivel a AMD 8-5600K egy FM2-es konfig gyakorlatilag nem is tud bele Win 11 alkalmas CPU-t tenni. Ráadásul ez már új korában is lassú és szar volt. Mivel két modul volt a négy mag az inkább csak 2×1,4 magot jelent, ráadásul mindezt 100W-os TDP-vel. Hiába boostolt akár 3900-on is, gyenge az IPCje nagyon. Ami előnye, hogy van benne AVX és -V, de kétlem, hogy bármelyiket is kihasználta volna. Szóval akárhogy is, de a szomszédod gépcsere elé néz.
"aztán elfogyott 2 üveg bor, egy kis whiskey és 2 kisebb üveg vodka" - hát legalább nem hiába mentél át
"már inkább hazajöttem (5 méter kb)" - én is így szeretek, ha már ittam, de sajnos nem sokszor van rá lehetőségem, legtöbbször egy 15+ km-s gyalogos, buszos túra vár rám, ami olykor elképesztően veszélyes tud lenni -
KROK640
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42366 üzenetére
Nekem szerencsére mindig akkor sikerül menni, mikor senki sincs.
Ismerem ezt a típust, minden le van szarva, csak ő a kis nyugalmából ki ne zökkenjen. Tescoban fogok ki rendszeresen ilyeneket.
Az meg h vesz egy rahedli dobozos sört jó alap lesz arra, hogy megint összefuss vele ... ezt a típust is ismerem, most legutóbb Lindauba volt egy kollégám esténként 7-8 doboz 8%-os Perlenbachert vágott be, 2 deci vodkával. Másnap mindig úgy nézett ki mint a mosott szar, és bűzlött a piától, de este már szaladni kellett velem a boltba, mert az előző este vett tálca sör már nem volt meg. A hülyéje először haza sem talált (nekem kellett háromszor hazakísérnem, mert hogy én jobban ismerem Lindaut), meg vonatjegyet se tudott venni automatából, a végén énb vettem neki bérletet. Na neki volt nagy szokása, hogy mikor leszálltunk a vonatról, akkor jajj ugorjunk már be a boltba sörért. Amikor nekme is kellett valami OK volt, de azt nem szerettem hogy neki mindennap kellett bolt a sok sör miatt, és akkor még várni is rá. Meg szidta a német vodkát, hogy szerinte nem elég erős
A lejobb a céges bulin volt (tavaly dec 19) : megivott egy üveg fehér és egy üveg vörös bort, 8-9 sört, majd közölte, hogy lépjünk le, mert nincs itt semmi rendes piaA hülyesége miatt lekéstük a csatlakozást és Bregenz Hafenben dekkolhattam egy órát ... istenem de kellett pisilnem. (amit végül az állomás mögött megoldottunk, csak meg kellett várni, hogy besötétedjen rendesen, mivel az állomás mögött a Boden tó volt, és szó szerint még svájcból is látták volna, hogy hugyozunk XD ) Aztán meg olyan jeges esőt kaptunk a nyakunkba Lindauba érve, hogy még most is fázok, ha eszembe jut. Mondanom sem kell, boltba akkor is menni kellett, mentségére legen mondva, hogy legalább adott vodkát, ami akkor nagyon is kellett.
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42349 üzenetére
Hát így nagyon passz ...
"az ő szintjén a napi másfél üveg kannás mellett " - szóval élőben neveli az alkeszét
"Most akkor az asszisztenssel ez megoldható? Nem volt egyértelmű a válasz... " - arra való. De hogy jó is-e rá? Azt nem tudom (még csak clean Win 11 installt végeztem eddig).
"max eliszogatok egy üveg bort én is" - ez a beszéd, már megéri átmenni
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42347 üzenetére
Arra inkább a jól bevált Ford Mustangot használnám
(Bár a Jeep még jobb rá)
Más téma :
Első hiba, hogy elvállaltad.- Alkalmas-e a gép? Jó lenne egy pontos config leírás. Úgy ilyesmire gondolok :
Asrock B560M Pro4
Intel Core I5-10400F (2900MHZ, 6C/12T, 12MB cache)
32GB GSkill AEGIS DDR4 3200MHZ RAM
EVGA RTX 3060 XC BLACK GAMING 12GB GDDR6
Samsung 980 Pro 1TB M2
4TB TOSHIBA P300 5400rpm 128MB SATA
2TB WD Green WD20EZRX SATA
LG HL-DT-ST GH24NSB0 DVD RAM meghajtó
Corsair CX550F RGB 550W
Gigabyte Custom Airbrushed Tower!
X-Falcon Z-88 Outemu Blue Switch 105
Acer Predator GN246HL monitor (1920×1080)de minimum ilyesmire :
10th gen I5, 32GB RAM, RTX3060 12GB, 1TB M2, 6TB HDDRemélem érthető, hogy mire gondolok
"a windows telepítési asszisztenst ha letöltöm és azt futtatom neki, akkor az a meglévő win10-et áttelepíti a 11-re, igaz?" - ugye?
"előtte a fontosabb cuccait lementjük valahova" - ezt kifejezetten javasolni akartam. Jó gondolat.
"Ha bárhol elakadna a folyamat, természetesen azt ki tudom magyarázni, hogy nem alkalmas, oszt kész" - átmész és a cuccai mentése közben erre a megállapításra jutsz
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42328 üzenetére
Azért én Lordságomnak csak nem kell talán anynit várnia
Egyébként nem ilyen hatvanpusztai lehasznált darabokra gondolok, sőt Rollsból valahogy semmire nem gerjedek a '90-es évek előtt, hanem legalább egy 2016-os Silver Ghostra. Na azt imádtamCsak kell hozzá sofőr és személyzet is ...
-
KROK640
nagyúr
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42285 üzenetére
Kicsit nyomoztam, igen, ezek a visszaválthatóak. Van olyan gép ami vissza tudja venni, de a miénk itt nem ilyen, sőt... az ilyen gép ritka, mint zsidókon a fityma.
Kiderült, hogy van itt egy bolt ahol vissza tudom adni, persze természetesen jó messze. Na féktelen természettől és biciklitől vezérleve elviharoztam oda. Gondolom nagyon rosszkor mentem : 8-10 cigó segédmunkás kávézott épp a boltban, 4-5 magyar nagy bevásárlással hosszú sorban állt, és a személyzet egytelen tagja egyszerre volt húspultos és pénztáros. Láttam, hogy kb 10-15 perc lesz, mire csak kérdezni tudok, úgyhogy inkább fél perc alapos szemrevételezés után úgy fordultam ki, ahogy bementem, és hazajöttem. Visszasírom az automatát. -
KROK640
nagyúr
válasz
EmberXY #42283 üzenetére
Akkor csak e-mail cím gyűjtésre jó. Meg gondolom mérik, hogy mekkora (részemről semekkora) érdeklődés övezi ezt az egész (z)űr programot.
Más (vissza a topic fő témájához
) :
Összeszedtem pár boros üveget és ilyen jelet találtam rajtuk, csak 100ft-al.
Na most az automatánk ezt valamiért nem eszi, visszaadja. Igaz csak a másik fajta jel van rajta. Akkor ezzel most mit csináljak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LEGO klub
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- A kereskedőknek elege van a Visa és a Mastercard díjaiból
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Sorozatok
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- IPhone 16 256GB One! Bontatlan! Jótállás: 2028.04.10 ig
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest