- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Megemelte az új GeForce-ok árazását az ASUS és az MSI
- Asztali konzolt tervezne a Valve?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Milyen processzort vegyek?
- Amazon Kindle
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Samsung Galaxy Tab S6 - letett valamit az asztalra
- ISO elrendezésű Keychron klaviatúrák numerikus paddal
Új hozzászólás Aktív témák
-
mr_ricsi
veterán
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
Kbali
nagyúr
válasz Krystal_s #8598 üzenetére
Szerintem amíg érezhetően nem csökken a kapacitás (akkuidő), addig ezekkel az értékekkel nem érdemes foglalkozni.
Használni kell a gépet arra, amire kitalálták, ha rossz az akku, akkor garanciaidőn belül úgyis elhalálozik, ha jó, akkor pedig kb. 3 éves korában - ennyit bírnak. Az enyém lassan 5 éves, újonnan bírta 2-2,5 órát, most 20-25 percet. Soha nem kíméltem, addig megy akksiról a gép, amíg kritikusra nem merül, akkor töltöm, majd újra merítem. -
Krystal_s
addikt
válasz mr_ricsi #8596 üzenetére
az új csereakksim 40%-ra volt feltöltve, elhasználódás 1,79% volt. feltöltöttem és 3,86% lett. lemerítés után visszaesett 1,3%-ra. nem is nagyon érdekelt már tudom ezek ilyenek. pár napig teszteltem és azóta nem is használtam a gépet...csak néha ránézek és érdekes ,h pl 3 napig nem kapcsolom be, akkor 95%-ra lemerül magától kikapcsolt állapotban...( régi akksi 1 hét után sem merült semmit )
viszont azt vettem észre ,hogy amikor feltöltöm pl erről a 95%-ról, akkor a Teljes Kapacitás értékig nem tölti. olyan mintha nem elhasználódna, hanem korábban kiírja h elérte a 100%-ot, pedig nem. ezáltal minden alkalommal kevesebb lesz a Teljes Kapacitás és a Jelenlegi is...
ez normális ? a Windows 7-re is gyanakszom vagy vmi érzékelőre...[ Szerkesztve ]
-
somasz
addikt
Üdv!
Toshiba Satellite L40-18W típusú notihoz keresek akksit, és töltőt. Akinek van, keressen meg vele legyen szíves!
Vagy mondjatok olyan helyet, ahol olcsón lehet kapni. Nem ebay...
Kínai utángyártott akksikról mi a vélemény?Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
mr_ricsi
veterán
-
szepi77
tag
Sziasztok!
Toshiba SP4600 laptopon újratelepítettem az xp-t (előtte is az volt rajta), de az Istennek nem találok hozzá LAN divert. Az eszközkezelőben sárgával jelöli az ethernetet. A hivatalos honlapon találtam hozzá egy 2001-es drivert, de nem műxik vele. Az valami switch device volt. Az xp-hez nem ad drivert, csak wirelesst. Nekem kábeles kellene. Korábbi Windows verziókhoz lenne választék, de mivel eddig is xp volt rajta, így tuti, hogy van hozzá , csak én vagyok hozzá sügér valószínűleg. Nagyon megköszönném , ha tudnátok ebben segíteni. Szép napot.
Panasonic TX-P42S30E
-
Ruszki
senior tag
Üdv!
Nem tud véletlenül valaki egy Toshiba notebook BIOS mester jelszót!?
A típusa Toshiba Portege M200.Üdv!
ui.:Ha valaki esetleg tud az akkor dobjon már meg egy PM-el!
köszönömAz optimista a fényt látja az alagút végén, a pesszimista a sötétet az alagútban, a realista a közeledő vonatot, a mozdonyvezető pedig a három idiótát a síneken.
-
v_adi18
csendes tag
Bocsi legközelebb akkor inkább kipihenten fogok írni.
-
v_adi18
csendes tag
a gépben lévő csatlakozó elvan törve és ha bedugod tölteni nem csinál semmit. ez a bajom. am töltőt azt tudok hozzá szerezni az nem gond.
-
mr_ricsi
veterán
válasz v_adi18 #8587 üzenetére
Nem nagyon értem, mit szeretnél.
Ehhez a notihoz egy közönséges hálózati adapter tartozik. Mire van még szükséged?Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
v_adi18
csendes tag
Sziasztok! Egyik rokonomnak van egy toshiba l100-112 típusú gépe. Annyi baja van neki, hogy kéne bele egy új hálózati adapter(az amibe a töltőt rakod, leesett és az tönkrement, ezis egy szalagkábeles cucc) meg egy új hálózati töltő. szerintetek érdemes-e megjavítani vagy jobb lenne egy újat venni?
[ Szerkesztve ]
-
zole72
tag
Valamint ez a helyreállító lemezes csak a C meghajtót törli amin a rendszer van vagy a D meghajtót is formázza?
Azért érdekel hogy a D meghajtón megmaradtak e a cuccok vagy az is veszett így a C-vel együtt. -
zole72
tag
Üdv.
Tudna nekem valaki segíteni haveromnak lenne egy laptopja előtelepített windows 7-el a (ilyen merevlemezes helyreállítós)
Nos a probléma az lenne hogy elkezdte feltelepíteni a windows 7-et merevlemezről és közben megszakította és most hiába nyomkodja az F8-at nem csinál semmit ilyenkor mit lehet vele tenni?
Van valami megoldás hogy visszahozzuk? -
joergie
őstag
válasz mr_ricsi #8576 üzenetére
Ne kérdezd hogy, de sikerült. Ezzel teszteltem
Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
mr_ricsi
veterán
-
kozmi55
tag
Most lehet nagy baromságot fogok kérdezni, de nem tudom mit csináljak.
Egy Toshiba A500-om van, ami már majd két éves. És tegnaptól valamiért nem tudom rákapcsolni a töltőre. Beszúrom a töltőt a helyére, és csak ilyen lazán lötyög benne, egy kis mozditásra kiesik, és nem tölt.
-
applause
aktív tag
Azt szeretném megkérdezni, hogy egy L500-as gépbe, mely 1066Mhz ddr3-as memóriát kezel belerakhatok-e 1333Mhz memóriát. Mind a kettő cserélve lenne.
MacBook air m3 16/512, iPhone 13 pro, Mercedes A150 2005
-
pc-eye
tag
Hellosztok!
Lenne egy kis gondom... Arról van szó, hogy van egy Toshiba Satellite L350-B10-es laptopom. A probléma annyi lenne hogy szó szerint nem bírom bebootolni. Valaki tudna ebben segíteni?
A BIOS :InsydeH20 Setup Utility Rev. 3.0.
BIOS beállítások :To Enter: F2
To Flash: Windows Base BIOS Installation
Boot Option: F12
DMI: Satellite L350D
TSETUP Default Settings:
InsydeH20 BIOS (out of the box settings)(Press F2 to Enter)
InsydeH20 Setup Utility - Rev. 3.5Main
System Time: [XX:XX:XX]
System Date: [XX/XX/XXXX]CPU Type: AMD Athlon (tm) X2 Dual-Core QL-60
CPU Speed: 1.9 GHzHard Disk Drive: TOSHIBA MK2552GSX (S1)
Optical Disk Drive: TSSTcorp CDDVDW TS-L633A (PM)Total Memory: 2048 MB
System BIOS Version.: 1.10
Language: [English (US) / Francais / Japanese (JP)]
Advanced
Dynamic CPU Frequency Mode: [Dynamic / Always Low]
Pointing Devices: [Enabled / Disabled]
Built-in LAN: [Enabled / Disabled]
Wake-up on LAN: [Enabled / Disabled]
Critical Battery Wake-up: [Enabled / Disabled]
Legacy USB Support: [Enabled / Disabled]
Wake on Keyboard: [Disabled / Enabled]
SATA Controller Mode: [AHCI / Compatibility]Display
Power On Display: [Auto-Selected / LCD+AnalogRGB]Security
User Password Is: Clear
Supervisor Password Is: ClearSet User Password: [Enter]
Set Supervisor Password: [Enter]
HDD User Password Status: Not Registered
Built-in HDD Password: [User Only / User+Master]
Set HDD Master Password [Enter]
Set HDD User Password [Enter]Boot
1: HDD TOSHIBA MK2552GSX (S1)
2: FDD
3: CD/DVD TSSTcorp CDDVDW TS-L633A (PM)
4: LAN
5: USB MemoryExit
Exit Saving Changes
Exit Discarding Changes
Load Setup Defaults
Discard Changes
Save ChangesWindows 7 Ultiumate 32 bites op rendszerem van és mikor hddről bootolnám akkor ezt írja ki:
A fájl verziója nem kompatibilis a Windows verziójával a számítógép rendszeradatai között tekintse meg hogy a program x86 (32bites) vagy x64 (64 bit) verziójára van e szükség majd lépjen kapcsolatba a szoftver gyártójával. -
joergie
őstag
válasz hitchins #8572 üzenetére
Sziasztok! Olyan a kérdésem, van egy toshiba p200asom(t2080 proc, ilyesmi), nem működött a mikrofon bemenet(nem volt driver telepítve-win7), telepítettem amit kell, most működik a mikrofon jack, viszont totál eltűnt minden basszus a jack hangszóró kimeneten, egy 20 éves erősítőre kötve szoktam zenét hallgatni rajta, ami eléggé adja, adná, de nem tudok bele basszust varázsolni. Tipp?
Egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá.
-
hitchins
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene.
A gépem Toshiba A200 1IW (3 éves)Pár hónapja észrevettem, hogy elég hangos lett a ventilátor. Valószínűleg nem is túl hatékony mert gyakorlatilag állandóan megy és, ha nagy ritkán ha elindítok egy minimális gépigényű játékot, a gép egy két perc alatt felforrósodik és leáll.
Lehet ezen korrigálni valamit beállításokkal, esetleg cserélni kellene a vetnit?
Milyen költség lehet ez?ps:
Gépen tavaly óta Win7 van a gyári Vista helyett, (nem tudom van-e összefüggés) -
csacsi77
senior tag
válasz mr_ricsi #8566 üzenetére
Szerintem ha egy rendes Win7-ről uninstallálád a Media Plyert, akkor csak magát a programot szeded le, a kapcsolt részek fent maradnak.
Innen lehet letölteni.
Azóta öröm és boldogság az élet a laptopon, megy minden szépen.
Még egyszer köszönöm a válaszokat!Öreg fater megoldja!!!!
-
mr_ricsi
veterán
válasz csacsi77 #8565 üzenetére
"fel kell rakni a Media Playert és a hozzá kapcsolt telepítőcsomagot is"
Ennek a kapcsolt telepítőcsomagnak mi a száma?
Csak azért kérdem, mert én rendszeresen szoktam uninstallálni a friss W7-ekről a MediaPlayereket, és ettől függetlenül működni szokott a DXVA.
"A gépembe beleraktam 2 GB memóriát és így már 4 GB lett benne, ezért kellett a 64 bites rendszer."
Így már OK, nem szóltam.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
csacsi77
senior tag
válasz mr_ricsi #8563 üzenetére
Hello!
A gépembe beleraktam 2 GB memóriát és így már 4 GB lett benne, ezért kellett a 64 bites rendszer.
Az ffdshowt telepítettem, akkor sem lehetett beállítani az EVR-t.
Az N-es tényleg nem támogatja a DXVA használatát. Ahhoz fel kel rakni a Windows Media Playert és a hozzá kapcsolódó telepítőcsomagot. Tegnap este kaptam ezt a tippet.
Ezt meg is tettem és egy újraindítás után már ment is a DXVA gyorsítás.
Tanulság, az N-es Win7 verzió tényleg csak munkára van, ha ott akarsz filmet nézni, akkor már fel kell rakni a Media Playert és a hozzá kapcsolt telepítőcsomagot is, amit a Microsoft honlapjáról egyszerűen le lehet szedni. Előtte mondjuk ellenőrzi a op.rendszer eredetiségét, szóval buherált Windows-zal nem tudom, hogy megy-e.
Köszönök minden segítséget!Öreg fater megoldja!!!!
-
mr_ricsi
veterán
válasz csacsi77 #8561 üzenetére
"Az op.rendszer 64 bites. Az miért baj?"
Mert csak 2GB RAM van a notidban."A DirectX a legújabb, nem lehet frissebbet telepíteni. Próbáltam."
Tudom, a W7-tel kaptad a legújabbat, de a MPC-HC a régebbi DX9-et igényli. Ezért kellett felraknod a 2010june runtime-t."Az EVR. Egyedi beállítás elé nem lehet pöttyöt rakni, mert ki van szürkítve."
telepítsd az ffdshowt, és a beállításiban engedélyezd a DXVA-t."Most válaszolta nekem valaki, hogy az N-es nem támogatja a DXVA-t."
Ez hülyeség.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
csacsi77
senior tag
válasz mr_ricsi #8558 üzenetére
Hello! Köszönöm a választ!
Az op.rendszer 64 bites. Az miért baj? Egy másik gépen több mint egy éve használom a rendes Prof. változatot, azzal nincs baj.
A legújabb Catalyst drivert is próbáltam.
A DirectX a legújabb, nem lehet frissebbet telepíteni. Próbáltam.
Az EVR. Egyedi beállítás elé nem lehet pöttyöt rakni, mert ki van szürkítve.
Lehet, hogy az N-es op.rendszer a baj? Most válaszolta nekem valaki, hogy az N-es nem támogatja a DXVA-t. De ez olyan hihetetlen! Mindenhol azt olvastam, hogy csak a Media Playerben különbözik a rendes verziótól.
Ezt meg tudnád erősíteni vagy valaki aki olvassa ezt a hozzászólást?
Előre is köszönöm!Öreg fater megoldja!!!!
-
mr_ricsi
veterán
válasz csacsi77 #8555 üzenetére
"Felraktam egy Win7 Professional N verziót"
Remélhetőleg nem a 64bites verzióját..."és a Toshiba oldaláról letöltöttem minden drivert is és installáltam azokat."
A Toshi VGA divere 1 éves, az új AMD-s kellene inkább."ami egyből kérte az aktuális DirectX verziót (June2010 Runtime)"
Ez nem az aktuális, hanem éppenhogy a régiek."Találkozott már valaki ilyen hibával?"
Az MPC-HC Beállításaiban a Kimenetnél az "EVR Egyedi beáll." elé kell a pötty.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
csongor777
csendes tag
Helló!
Toshiba Tecra A7-be milyen illesztésű proci mehet?
most intel core duo t2300 van -
csacsi77
senior tag
Sziasztok!
Három napja szenvedek az alábbi problémával.
Vettem egy Toshiba Satellite C660D-12T laptopot. Van benne egy integrált Mobility Radeon HD4250-es.
Felraktam egy Win7 Professional N verziót és a Toshiba oldaláról letöltöttem minden drivert is és installáltam azokat.. Felment a Media Player Classic Home Cinema is, ami egyből kérte az aktuális DirectX verziót (June2010 Runtime). Fel is raktam mindent ahogy kell.
Aztán jött a próba és élvezettel vártam a FullHD filmek akadásmentes és gyönyörű lejátszását.
Sajnos nem így lett, a filmeket szaggatva viszi és az említett program (MPC-HC) alatt nem látom, hogy a DXVA bekapcsolna vagyis a VGA nem segít be a lejátszásba.
Tudna valaki segíteni? Találkozott már valaki ilyen hibával?
Előre is köszönöm a válaszokat!Üdv!
Öreg fater megoldja!!!!
-
psyclone
csendes tag
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem. Van egy Toshiba Satellite L40 PSL4CE masina amin Vista volt. XP kellett hogy rá kerüljön amit megmondom őszintén nem tudtam megoldani mert az n-lite-al nem tudtam megcsinálni a lemezt vagy mondjuk úgy nem volt kedvem tökölni vele mivel nem az enyém a gép. A lényeg hogy egy ismerősöm megcsinálta, fent az XP látszólag minden oké de ahogy haza lett hozva észrevettem hogy szaggat kicsit a kép mikor valamilyen ablakot mozgatok, ebből arra következtettem hogy elfelejtette a video drivert felrakni a srác. Közben rájöttem hogy felrakta de hol érzékeli hol nem és igy semmilyen játék,video ilyesmi nem működik rajta. Leszedtem a megfelelő drivert és felraktam én is de akkor újraindítás után 8bit, 640-480as felbontással jelentkezik be és nem lehet állitani rajta. Néztem rá Bios-t, 5.50es verzió kell rá de az is van rajta szal az oké. Video driver látszólag működik, nincs felkiáltó jel se semmi. És mégsem jó. Aztán tegnap volt már egy kékhalál is, akkor eltávolítottam a drivert azóta a gép megy de driver semmi :S A honlapról letölthető PDF file amiben a driverek sorrendje van nem elérhető és a srác is azt mondta lehet ő hibázott ott és azért nem működik megfelelően. Ebben kellene segítség...Vagy a megfelelő sorrendet ha leirná valaki vagy ha találkozott valaki ezzel a jelenséggel akkor mi a megoldás? A sorrend lehet a hiba? Esetleg más? A proci everesttel vizsgálva 62 fok körül mozog üresjáratban mind a kettő mag. Előre is köszönöm a segítséget
-
cserig
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni Tőletek,
Szert tettem egy Toshiba Satellite L500D 16D notebookra, és az istenért sem tudom életre kelteni a Wifi-t!
Az FN + F8 kombinációra nem csinál semmit! A normál LAN simán megy!
Hibakereső azt írja hogy kapcsoljam be! Na de hogy??A gépen Win7 32bit van.
Előre is köszönök minden segítséget!
-
-
SAIKON
tag
"Telepítettem egy Toshiba L30-134-es notit.
Eredetileg látta, de több módosítás után nem látja az akkut"Miután visszatettem az eredeti procit, ismét működik az akkukijelzés
Majd vissza tettem a nagyobb procit és nem működik a kijelzés.
Valószínűleg a proci nem tetszik neki... -
Tisso
csendes tag
Sziasztok!
Hát nem olvastam végig, de lenne egy olyan kérdésem, hogy van egy viszonylag új Toshiba C660 laptopom, és 38-40 fokos cpu hőmérsékletnél is bekapcsol a ventilátor,úgy, hogy kb. 30 mp-ig pörög, leáll 30 mp-re, majd megint kezdi, és ez folyamatosan, mintha valami időzítő lenne beleépítve, még ha semmit se csinálok a gépen, akkor is.
Ez normális? -
chinci
csendes tag
Helló!
Segítséget kérek! Toshiba Sat L-500 24V laptopom van. Eddig nem foglalkoztam a "belső" részekkel, de most 2GB-ről 4GB-re léptem, ekkor tűnt fel, hogy a memória órajele 533, a 1066 helyett. Mi a teendőm? Köszi[ Szerkesztve ]
-
SAIKON
tag
Próbálkozom egy L30-134 AHCI állítással a leírások alapján, de a BIOS-ban nem találok semmi erre utaló menüpontot, ahol ilyen választási lehetőség lenne.
F2-vel lépek be a BIOS-ba. Valaki meg tudná mondani hol kell lennie ennek a menüpontnak?
3.10-es BIOS... -
mr_ricsi
veterán
válasz Krystal_s #8534 üzenetére
"és minden telepítésnél kérdez, de jelszót nem adtam meg"
Elvileg meg lehet úgy írni egy vírust, hogy minden kérdést OK-zzon le. Így még a Defence+-odon is át tud lépni, és te csak annyit észlelsz, hogy villan egyet a képernyő."és nem hoztam létre külön felhasználói fiókot pluszban..."
Számoljunk csak:
Nálad van a rendszergazda jogú saját profilod, és a rejtett Rendszergazda fiók.
Nálam egy korlátozott saját profil, és az aktív Rendszergazda. Mindkettőnknél 2-2."win7 alatt ami olyan az alapból úgy tudom nem fut rendszergazdai jogokkal"
Nincsen ez 100%-ig jól megcsinálva, mert pl. codectelepítéskor UAC kérdés nélkül íródtak a fájlok a system32-be például."5 perc alatt ghost-olom vissza a rendszert ,ha vmi gond lenne..."
Nekem folyamatosan változnak a telepített progik, a ghostot naprakészen tartani pedig lusta vagyok, ezért annak a híve lettem, hogy egy rendszer úgy menjen el 3-4 évet, hogy ne kelljen hozzányúlni...Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
doser0717
aktív tag
Sziasztok!
A Toshiba Qosmio-nak milyen jellegű a garanciája?
Világgarancia?
A rövid lényeg, ha külföldön veszek egy ilyen gépet, tudom Magyarországon érvényesíteni a garanciáját?
Ő lenne a kiszemelt!FK8, Valoriani Baby 75
-
Pavlovsdog
csendes tag
sziasztok!
itt a Toshiba fórumban rendelkezik valaki P750-es géppel? van vele kapcsolatban valamilyen jó vagy rossz tapasztalat? esetleg építő jellegű vélemények?
üdvözlettel
"kifordított világban élek, ahol minden megtörténhet"
-
Krystal_s
addikt
válasz mr_ricsi #8533 üzenetére
de én nem is kapcsoltam ki az UAC-ot ! aktív és minden telepítésnél kérdez, de jelszót nem adtam meg és nem hoztam létre külön felhasználói fiókot pluszban...win7 alatt ami olyan az alapból úgy tudom nem fut rendszergazdai jogokkal. xp-n más a helyzet,de ott sincs külön fiók,mert csak én használom. 5 perc alatt ghost-olom vissza a rendszert ,ha vmi gond lenne...
én pl akkor már Returnil-t is jobbnak tartom, mint egy plusz fiók létrehozását. lehet ez csak megszokás kérdése, de nekem sosem volt plusz felhaszn. fiókom korlátozott jogokkal bennem az van ,h arra akkor van igazán szükség ,ha egy gépet többen is használnak. persze tudom ,hogy az is egy jó védelmi megoldás[ Szerkesztve ]
-
mr_ricsi
veterán
válasz Krystal_s #8525 üzenetére
"tudom h egy külön fiók még biztonságosabb lenne, de egyedüli felhasználó vagyok és kényelmi szempontból nem hozok létre. nekem már az lenne paranoid "
Igen? Tehát nyugodtan ülsz, miközben a Rendszergazda fiók ott van a gépeden elrejtve, és jelszó nélkül?
A M$ leírása szerint azért nem ajánlott az UAC képernyő feketítését kikapcsolni, mert ha egy kártevő helyettem leOKzza a "települhet-e" ablakot, akkor ebből észlelem, hogy vírus került a gépemre. Miiii van
Én a megelőzésben hiszek, ezért a RG fiók kapott egy szép bonyolult jelszavat.
És a progitelepítéskor sem kell átmennem az RG fiókba, mert a w7 kellemesen kiszolgál. Vagy eleve az UAC kéri a RG jelszavát, ha olyan telepítőt indítok, ami a rendszerbe akar írni, de ha nem sikerül a telepítés, akkor jobb egérgomb, futtatás rendszergazdaként, jelszó, és már fel is ment.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
Dolby
senior tag
válasz mr_ricsi #8530 üzenetére
Ha a típusát tudnám akkor nem kérdeztem volna itt :-) Csak apám laptopja és nem velük élek, ezért reménykedtem hogy nem kell vele szétszedetnem ahhoz hogy tudjak neki vinni :-D
Köszi megnézem, de akkor azért a biztonság kedvéért megnézetem a típusát.- Nyugalom, a hosszú élet ritka!
-
Dolby
senior tag
Van egy régi a100-011 laptop a családban. Akkuról kb 10 percet bír, szeretnénk újat venni bele. Valahonnan meg lehetne tudni hogy milyen akkuk kompatibilisek?
- Nyugalom, a hosszú élet ritka!
-
zoli62
addikt
válasz Krystal_s #8525 üzenetére
Már írtam korábban, hogy nekem mostanában főleg memóriaoptimalizáció terén a McAfee-val vannak jó tapasztalataim, Illetve mindenképpen az Avira-val, amit már több éve több környezetben is eredményes használtam, Nem emlékszem, hogy egyszer is vakriasztást adott volna, emellett ez is kevés memóriát fogyaszt.
-
zoli62
addikt
válasz Liverbird #8524 üzenetére
Hmm, ez jó kérdés, persze ha szígorúan vesszük, mit jelent a recovery szó jelentése, akkora a Toshiba-nak van igaza, azaz a telepítés előtt a C-t és D-t is formázza. Te hol olvastál ilyen gyári leírást, miszerint három opció va?. Bizonytalan forrásból származó Windowst én semmiképpen nem ajánlanék.
[ Szerkesztve ]
-
Krystal_s
addikt
válasz mr_ricsi #8523 üzenetére
szia ismét
"A jelenlegi ismereteim szerint az AV-ket próbálják az átlagos felhasználói szokásokhoz hangolni.....A víruskeresőkben néhány dolgot átállítok, van a mit szigorúbbra, de olyan is akad, amin lazítok.."
de én nem vagyok átlagos és te sem, mivel pár dolgot te is átállítasz, igény szerint. van amit erősebbre és van amit kikapcs. azaz ez a téma meg is van beszélve
a Drive by...azaz háttérben kérdés nélkül gépre települő kártevők böngészőktől függetlenek. én sem használok IE-t. írási jogokat én a Sandboxieban adom meg. nekem így a kényelmes. tudom h egy külön fiók még biztonságosabb lenne, de egyedüli felhasználó vagyok és kényelmi szempontból nem hozok létre. nekem már az lenne paranoid
"Nem éppen. A cache-t éppen a lassú modemes letöltés gyorsítása okán találták ki.
Ha használnád, a PH! háttere, fejléce, formátuma csak egyszer jönne le a gépedre, míg így minden nap újratölti, és közben fogyasztja az áramot a wlan."
ez engem nem érint. gyors a netem és nem érdekel az pár ms...wifi-t is használok, had fogyasszon ,azért van amikor megvettem a gépet ugyanilyen beállításokkal ment 7órát a gép akksiról, 5 hónap után meg alig 5-öt.ajánlom a Melyik a legjobb vírusirtó progi ? fórumot. egyáltalán nem a feltört és nem törődöm userekre gondoltam Eset és Avast esetén...
a lényeg, h egy AV hatással lehet a rendszer gyorsaságára stb, de egy szar aksinál, aminek az állapota gyorsan romlik, ha nem használom akkor is, az mástól van, amit már a Toshiba szerviz is megerősített és várom h jöjjenek érte és elvigyék cserére.
További kellemes napot ![ Szerkesztve ]
-
Liverbird
csendes tag
Sziasztok!
Egy kérdésem volna, elég sürgős a dolog. Szokásos téma: benyelt vírus, na meg amúgy sem ártana újrahúzni az L505-ösömet. Megvétel után a Recovery DVD-t kiírtam (pontosabban 2 lemezt kért). Most erről telepíteném, de gondban vagyok. Régebbi gyári leírás szerint 3 lehetőséget ajánl fel a recovery segédprogram: 1. Gyári állapot (mindkét partíció repül) vagy haladóknak 2. csak a C kerül formázásra, D-t hagyja ahogy volt, illetve 3. úgy alakítom át a két partíciót ahogy nekem tetszik, ez esetben természetesen minden repül.
Nos a problémám az, hogy miután indítom a DVD-ről a gépet, a progi nem ajánl fel lehetőségeket. Nekem a 2-es kellene, mert jelenleg nem tudom hova átpakolni a dolgaimat, és elég érzékenyen érintene, ha elveszíteném őket. Szóval. A nyelv kiválasztása még ok, utána kidobja, hogy win7 magyar verzió. És valami visszaállítási méretet ír, 153Gb, ami zavar, ugyanis a c partícióm mérete 148 vagy 9 volt eddig (a vinyó 320-as). Van egy beállítás gomb, ami viszont szürke. Maradnak a vissza, a tovább és a megszakítás gombok. Továbbra kattintva felugró üzenet, hogy minden adat törlődni fog a merevlemezről, biztosan folytatja? Na idáig jutottam.
Kérdéseim tehát:
a: Hogyan tovább? Gyári állapotot kapnék ha továbbra kattintanék?
b: Érdemes egyáltalán szórakozni a Recovery-vel és kockáztatni az adataimat, vagy inkább tegyem fel a torrentről éppen leszaladó teljesen szűz, nem babrált msdn-es win7-et?Elnézést kérek, hogy hosszú lére eresztettem, de elég fontos volna, és szeretném mielőbb letudni a telepítést. Előre is köszönöm a válaszokat!
-
mr_ricsi
veterán
válasz Krystal_s #8522 üzenetére
"alapbeállításokkal egyik AV sem igazán hatásos. ezt mindenki tudja ,aki kicsit foglalkozik a témával..."
Én nem tudom. A jelenlegi ismereteim szerint az AV-ket próbálják az átlagos felhasználói szokásokhoz hangolni. Ehhez képest nekem annyiban kell változtatni, amennyiben mások a szokásaim. (Triviális példa: ha nem használok fájlcserét, akkor Peer to peer modulra nemigen van szükségem.)
A víruskeresőkben néhány dolgot átállítok, van a mit szigorúbbra, de olyan is akad, amin lazítok."sztem már alap, a sok drive by okossággal fertőzött oldalak miatt..."
Nem használok IE-t, és a mindennapi használatban nincs írásjogom a Windows és a ProgramFiles mappákra.
Ha lejön valami, és nem fogja meg az AV progi, akkor sem tud aktivizálódni, de ha sikerül is: a rendszer mélyére nem tud beülni, aztán pár nap múlva a vírusdata frissítése után legfeljebb kiírtja az AV."cache nálam amúgy sincs ,mert ccleanerrel is törli. az h terheli egy picit még ok, de az nagyon minimális lehet..."
Nem éppen. A cache-t éppen a lassú modemes letöltés gyorsítása okán találták ki.
Ha használnád, a PH! háttere, fejléce, formátuma csak egyszer jönne le a gépedre, míg így minden nap újratölti, és közben fogyasztja az áramot a wlan.
Amikor néha törlöm a cache-t, a következő Netezéskor érzem, hogy lassabban töltődnek be a naponta bejárt oldalak, mint máskor."de az avast-ban biztos nem bíznék meg. a felhasználók többsége, akik fertőzésre panaszkodnak NOD vagy Avast userek."
Akik feltört NOD-ot vagy AIS-t használnak, és a törő progi maga vírusos? Vagy azok az Avast userek, akik az 1 éves ingyenes használat után nem kérnek újabb ingyenes kódot, hanem addig használják leállt víruskeresővel a gépüket, amíg már a floppy nyílásán potyognak ki a vírusok? Vagy akiknél az Avast 4.x a túl paranoiás alapbeállítások miatt időnként vakriasztott, és ezért azt hitték, hogy fertőzés került a HDD-jükre?Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
Krystal_s
addikt
válasz mr_ricsi #8521 üzenetére
nálam jelez párszor, amire kell...
sztem nem vagyok túl parás, csak alapbeállításokkal egyik AV sem igazán hatásos. ezt mindenki tudja ,aki kicsit foglalkozik a témával...
tudom h mire jó a homokozó. sztem már alap, a sok drive by okossággal fertőzött oldalak miatt...cache nálam amúgy sincs ,mert ccleanerrel is törli. az h terheli egy picit még ok, de az nagyon minimális lehet...vicces lenne, ha ettől használódna el egy akksi ilyen gyorsan
hát én szívesen meghallgatok minden véleményt ,mert úgy is szerzek tapasztalatokat stb. de az avast-ban biztos nem bíznék meg. a felhasználók többsége, akik fertőzésre panaszkodnak NOD vagy Avast userek. akkor már inkább az Avira + comodo fal...évekig a japán fejlesztésű Trend Micro-t használtam aztán a Bitdefendert...soha nem volt fertőzésem 12év alatt. kivéve 1x a NIS miatt, aminek a neve nagyobb,mint a megbízhatósága ma már az av-k között sincs olyan kimagaslóan jobb, mint pár évvel ezelőtt...
mindezt a saját véleményem és tapasztalataim alapján írtam le
azért köszönöm a tanácsokat nálam amúgy a cmdagent hülyült meg az egyik gépen az 5-ös óta. nemsokára jön a 6-os, remélem nem rontják el -
mr_ricsi
veterán
válasz Krystal_s #8508 üzenetére
"nem mondtam h a CIS olyan tökéletes, csak h az AVG, Avast, Eset stb. nem jobb az általam felsoroltaknál."
Egy időben a család és az ismerősök gépeire CIS-t telepítettem, de aztán lecseréltem mindenhol, mert több hónap alatt sem volt riasztás sehol. Igazából én még soha nem láttam a CIS riasztását, azt sem tudom, hogy néz ki.
(Most meg a legújabb frissítése után elfelejtette az tűzfal és a defence+ az eddigi döntéseimet, és újra minden proginál elkezdte kérdezgetni, hogy mehet-e.)'"én sandboxie-ban böngészek, keveset töltök. ami kétes ,azt megnézetem pl virustotal-on stb."
A homokozónak az a lényege, hogy a kilépés után minden változást elfelejt. Ez azt jelenti, hogy cache sincs, vagyis a gyakran meglátogatott oldalaid nem változó elemeit is mindig újra le kell töltögetni, ami jobban szopja az akkut."amit lehet szigorúbbra állítok. lehet akkor több a false jelzés, de jobb mintha nem jelez."
Szerintem a te biztonsági dolgaidat a paranoia vezeti, nem a józan ész.
Úgysem fogsz rám hallgatni, de én a Comodo tűzfalat és az Avast viruskeresőt javasolnám, esetleg a defence+-szal. (Az Avast dobogós lett a leggyorsabb online víruskeresésben, így nem fogja nagyon fogyasztani az akkudat.)
A naponta használt profilod jogait pedig lekorlátoznám "felhasználóira", és csinálnék egy másikat, ha valami progit kellene telepíteni.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
törölt tag
Mi a véleményetek a következő laptopról?jó vásár?
http://hardverapro.hu/apro/ujszeru_toshiba_satellite_a350_gamer_laptop/hsz_1-50.htmleéőre is köszi
-
mr_ricsi
veterán
Gondolom, te akarod majd beszerelni a ventit. Akkor nem lenne olcsóbb, ha először meggyőződnél róla, hogy valóban rossz?
Ha csak sejted, hogy túlmelegszik a gép, akkor -gondolom- még nem is nézted meg, hogy nincs-e tele porcicával a venti, vagy hogy újrapasztázással nem javulna-e meg a hűtés.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
Hunter2
addikt
boltban arról ne is álmodj hogy olcsón hozzájutsz. Én régebben egy HP nx6110-be kerestem ventit, boltban mondták hogy tudnak rendelni 14000+áfa, vaterán bontottan megvettem 3000-ért postával. Azt hiszem érted a lényeget.
Nézz a ventin valami part numbert mert esélyes hogy nem csak L10-ben használták azt a ventit és így nagyobb az esélyed hogy találsz hozzá.
pl ez esélyes lehet: [link]
[ Szerkesztve ]
-
g6b0r
csendes tag
válasz Hunter2 #8513 üzenetére
satellite L10-be kellene a hutoventillator. ugyanis megesik h bootnal nem porog fel a venti, de olyan is volt mostanaban, h menet kozben kikapcsolta magat (gondolom melege lett).
remeltem, h ebay-nel egyszerubb modon hozza lehet jutni. (boltba bemegy, fizet es ventivel tavozik es meg orul is mert olcson vette...)
ebayen meg soha nem vettem ilyen alkatreszt, es ki tudja milyen gagyit kuldenek Hong-Kongbol...vagy nem? -
g6b0r
csendes tag
tud valaki segiteni, hogy hol tudnek hutoventillatort venni egy oreg Satellite-ba?
koszi,g6b0r
-
sCr89
tag
Hali,
engem egy TOSHIBA Satellite L650-1C2 laptop érdekelne, hogy milyen a felülete? ez alatt azt értem hogy én fényesnek láttam videon és hogy akkor megmarad rajta az uj lenyomat és egyebek szóval ilyen maszatos lesz? esetleg egy tulaj ha akad -
SAIKON
tag
Üdv!
Telepítettem egy Toshiba L30-134-es notit.
Eredetileg látta, de több módosítás után nem látja az akkut-BIOS update,
-proci upgrade, (1,46-os cel-1,73-as cel.)
-reinstall,Már nem tudom mikor tűnt el a kijelzés.
Működik akkuról, de nem írja ki a hátralévő időt. Ha ki van húzva a töltő, akkor is hálózati tápellátást jelez kifeltettem a recovery CD-ről a rendszert (XP),
majd WIN 7-et,
most sima XP SP2-t tettem fel +SP3-at, de még így semFent van a power saver is.
Valakinek van ötlete, hogy mivel lehetne visszahozni?
-
Krystal_s
addikt
válasz mr_ricsi #8507 üzenetére
on the fly persze h keres, nem arra érettem...akkor úgy írom h a TrendMicro IS és Bitdefender IS-hez képest én nem érzek lassulást. alapbeállításokkal szinte minden AV gyenge. amit lehet szigorúbbra állítok. lehet akkor több a false jelzés, de jobb mintha nem jelez. nem mondtam h a CIS olyan tökéletes, csak h az AVG, Avast, Eset stb. nem jobb az általam felsoroltaknál. Adatbázis szerint még mindig a BD IS sztem ,ami nagyon megbízható volt. évekig használtam, csak páran meggyőztek h megfelelő beállításokkal a CIS is van olyan jó. elég hasonlóan fejlesztik őket így lassan már nem sok kül. lesz a biztonsági progik között. évek óta rendszeresen olvasom az AV fórumot és igyekszem képben lenni, de egy ideje már nem tartom igazán megbízhatónak 1iket sem, azaz most nincs már olyan ,mint évekkel ezelőtt, h hú a nagyok. a teszteken is amelyik cég többet fizet az kap jobb eredményt. amúgy te melyiket használod ? én sandboxie-ban böngészek, keveset töltök. ami kétes ,azt megnézetem pl virustotal-on stb.
-
mr_ricsi
veterán
válasz Krystal_s #8503 üzenetére
"mivel ritkán futtatok keresést...nem zavar, h meddig ellenőriz"
Elég nagy gáz, hogy a CIS nem keres, ugyanis minden normális víruskereső "on-the-fly" ellenőrzi a netről, hálózatról vagy másik meghajtóról érkező fájlokat.
És nagyon nem mindegy, hogy ennek az ellenőrzésnek mekkora a prociidő igénye."a virus bulletin tesztjein mi csak nevetni szoktunk az AV fórumban. talán a keptelenseg.hu-ra lenne való a tesztjük."
A CIS-t használtam pár hónapig, de amikor nem volt egyetlen vírusriasztása sem, már szándékosan mentem olyan weboldalakra, amelyekről tudtam, hogy fertőzöttek. Mivel azokon sem volt találata, sürgősen eltávolítottam."CIS-nél a Defense+ a lényeg"
Karácsony óta 0 találata van, amitől húúú de biztonságban érzem magam:"és ezeken a teszteken a főbb védelmet kikapcsolják vagy alapra teszik és csak a vírusadatbázis alapján okoskodnak."
El kellene olvasnod a WB tesztleírását!
A progikat azokkal az alapbeállításokkal tesztelik, ahogy azok alapértelmezetten feltelepülnek a gépre.
A diagrammnak pedig 2 tengelye van. A függőleges a "reaktív" védelem, ami tényleg adatbázisból megy, de a vízszintes az "proaktív", amikor olyan vírusokkal tesztelnek, amelyek nincsenek benne az adatbázisokban. (Mivel a vírusadatbázis dátuma után jelentek meg.)
A két százalékos adat együtt utal a víruskereső képességeire, és a CIS egyikben sincs az élmezőnyben.[ Szerkesztve ]
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
Hunter2
addikt
tudtok valami embert aki tud rendelni újabb toshibához is alkatrészeket? zsanér kellene meg talán egy fedlap.
-
JOEPAPA
tag
Valaki vett egy T210-10x et, (a bitstore.hu-n 8db ról 7db ra esett a készlet), nincs itt véletlenül a boldog tulajdonos, aki megnézné egy progival milyen videókártya is van a gépben. (elméletileh GMA HD, de a bitstore.hu-s gépben mi van?, mert ők emailban gma 4500 at erősítették meg)
Csöves audiophil 6P3S SE 2x4W 50e.
-
Krystal_s
addikt
válasz mr_ricsi #8502 üzenetére
amikor megkaptam a gépet már másnap feltettem
mivel ritkán futtatok keresést...nem zavar, h meddig ellenőriz. a virus bulletin tesztjein mi csak nevetni szoktunk az AV fórumban. talán a keptelenseg.hu-ra lenne való a tesztjük. CIS-nél a Defense+ a lényeg és ezeken a teszteken a főbb védelmet kikapcsolják vagy alapra teszik és csak a vírusadatbázis alapján okoskodnak. amíg egy AVG, Avast, Eset jobb helyezést kap, mint pl a Bitdefender, Ikarus, F-secure, Symantec, Kaspy stb, addig LOL...de még adatbázis alapján is fail a kép -
mr_ricsi
veterán
válasz Krystal_s #8499 üzenetére
"és semmi komolyabb dolgot nem telepítettem. a McAfee-t lecseréltem CIS-re, de az nem lassít."
A Commodo Internet Security nagyon hosszú ideig ellenőrzi a dolgokat, ezért nagyon melegíti a procit. Akkor viszont a noti fogyasztása is megnő.
És még a víruskeresés hatékonyságában is baromi gyenge: [link]Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Megemelte az új GeForce-ok árazását az ASUS és az MSI
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- NBA és kosárlabda topic
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Asztali konzolt tervezne a Valve?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Legion Y540-15IRH 15.6" FHD IPS i5-9300H GTX 1660 Ti 16GB 512GB NVMe+1TB SSD magyar vbill gar
- Bomba áron dobozos Lenovo Legion 5 /Ryzen7-5800H 32GB 512+256GB SSD RTX 3070 8GB 165 Hz Gari
- Latitude 5430 27% 14" FHD IPS érintő 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Precision 7550 15.6" FHD IPS i7-10875H RTX 3000 16GB 500GB NVMe gar
- X1 Yoga 8th 14" FHD+ IPS érintő i5-1345U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam aktív toll gar
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest