- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Socket AM5-ös ASRock alaplapok az AMD X870E/X870 platformon
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- SSD kibeszélő
- 3D nyomtatás
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krystal_s
addikt
sziasztok, pár napja kaptam egy Toshiba T210-t...beállítottam a programokat és a rendszert,szerettem volna lementeni a jelenlegi állapotot ,ezért feltettem a Paragon Backup & Recovery 10.0 Suite-ot, mert elég sokan ajánlották.A másik gépemen évek óta Norton Ghost-ot használom, de 64bites Win7-re gondoltam jobb lesz a Paragon. telepítés után az egész partíciót tönkre tette ,nem kérdezett semmit, de restartnál már nem tudott elindulni a rendszer.semmit nem aludtam ,mert próbáltam helyreállítani és vasárnap nem találtam olyan szerelőt ,aki kijött volna...végül egy pendrive-ról fixmbr paranccsal sikerült újra elindítanom. azóta eltűnt a gyári /rejtett/ rendszer helyreállító partícióm beszéltem egy thoshiba-s szerelővel,aki mondta h ők bármikor visszateszik nekem, ha szükségem lenne rá, de a szerviz 250km-re van tőlem. nem tudna nekem segíteni valaki abban, honnan tölthetném le azt a kép fájlt, amit a rejtett partíció tartalmazott ? mégis csak egy eredeti windows volt rajta
[ Szerkesztve ]
-
Krystal_s
addikt
válasz hajcsaka #8035 üzenetére
bekapcsolásnál ha folyamatosan nyomva tartod az F8 gombot, akkor nem jön be a Javítás opció ? ott lehetne majd kiválasztani a Toshiba rendszer helyreállítást a rejtett partícióról.
pár hsz-el feljebb írtam h én is hasonlóan jártam ,de nekem annyira elszállt h csak pendrive-ra felírt windows-al tudtam fixmbr parancsokkal javítani :\ sajnos nekem a rejtett partícióm is eltűnt, és azzal az windows7 képfájl is
nálad mi történt ?[ Szerkesztve ]
-
Krystal_s
addikt
mindig mindenhol azt írták h a recovery az egy külön rejtett partíción van. fura ,mert amikor megkaptam a notit pár hete, nekem is volt vmi már a D: partíción. de amikor külső hdd-t csatlakoztattam usb-n a géphez, akkor feljött egy ablak h a rendszer mentést ezentúl az E:-re akarom-e, gondoltam ez nem a toshiba rendszer visszaállítóra vonatkozott ,hanem a szintén előre telepített Nero Drive Backup-ra és h majd később úgyis oda akarok egy biztonsági mentést csinálni Igen-t nyomtam. semmi más kérdés és beállítás nem volt. ekkor észrevettem h a külső vinyóra minden alkalommal ,amikor csatlakoztattam kérdés nélkül a háttérben rákerült egy 8-9gb-os vmi.mivel még nem volt beállítva a rendszer nem akartam mentést és főleg nem a Nero-val, ezért töröltem azt a mappát, aminek nem volt értelmes neve.
majd egy idő után vettem észre h a D-ről is eltünt az a korábbi mappa, ami lehet h a gyári recovery volt ???többször megnéztem a leírást és kihangsúlyozták h az egy rejtett partíción található és nem a rendes látható D:-n. így most fogalmam sincs honnan szerezhetném meg a gyári win-t, ezért vettünk közel 200ezres netbookot h akkor már legyen eredeti win7 is. a szervíz 250km-re van. azt mondták ha szerzek bármilyen win7 home prem telepítőt és megadom a kulcsom, akkor eredeti lesz. viszont egy másik szerelő szerint ez nem igaz. mert spéci win7 kellene és pl a egy retail nem jó csak az oem. légyszi ha tud vki segítsen.
a gép Toshiba T210, win7 home prem OA,64bit hun
[ Szerkesztve ]
-
Krystal_s
addikt
van egy Toshiba T210 netbook-om. 2 és fél hónapos ,de már az akksi elhasználódás 6%...
a kiírt érték nem is érdekelne, de az üzemidő is csökkent, eddig 6-7 órát bírt , most pedig 5-6 órát. ugyanazt csinálom rajta ,amit eddig...chat és olvasgatok. normális ez h ilyen gyorsan romlik az állapota ? ha így folytatja nyárra már kuka lesz...
már ennyire nem megbízható márka a Toshiba ? vagy csak én fogtam ki vmi selejtes akksit ? -
Krystal_s
addikt
válasz mr_ricsi #8233 üzenetére
hát ha jelezni kell ,akkor jelezném h az én T210 netbookomnál is ez a jelenség. pár nap használat után éreztem h elég fakók a színek, aztán állítgattam a kijelző beállításoknál. igazán akkor vettem észre h vmi nem okés ,amikor ugyanazt a háttérképet kezdtem el használni, ami a másik gépemen is van. ami azon pink, az a kis gépen inkább lila volt . azt hittem h másik háttérképet töltöttem le akkora eltérés volt. a gamma, kontraszt részeknél állítgattam kicsit és most így egész jó lett. gondoltam ez "csak" egy 180ezres netbook, ennyit tud és kész. egy 11,6"-os kijelzőnél annyira talán nem zavaró, de ha ez lenne a fő kijelzőm hát nem örülnék neki...
[ Szerkesztve ]
-
Krystal_s
addikt
válasz mr_ricsi #8235 üzenetére
"A Neten rákerestem, és nagyjából 2 panaszkodót találtam. Ez nem utal tömeges hibára, és ennyi ember a Toshiba supportot sem mozdítja meg, hogy új biossal orvosolják a problémát, például.
Nem lehet, hogy a Te notid hibás, és nem az egész sorozat?"erre reagáltam...nem panaszkodásnak szántam , hanem próbáltam megvédeni Jazz-t ,mivel már nem ő az első aki panaszkodott a kijelzőre. mint mondtam engem annyira nem zavar, csak megemlítettem h az enyém is ilyen, azaz nem az ő notebookja a hibás...
nagyjából tisztában vagyok a színekkel, mivel elég sok fotóval foglalkozom. és az asztali monitorom egy LCD tv- tökéletesek számomra a színei. valamint a másik laptopon egy sony vaio-n is. a pink az pink, bárhogyan is nézem és nem lila
üdv. -
Krystal_s
addikt
igazad van. sajnos a sok felesleges előretelepített program képes nagyon lelassítani a rendszert. főleg a trial programok. utólag pedig nehéz nyomtalanul eltávolítani őket. sokkal hasznosabb lenne, ha csak a Windows + Toshiba driverek és fontos alkalmazások lennének előre telepítve a többi pedig választható lenne. elindulna egy telepítő és ki lehetne jelölni ki és mit szeretne pluszban feltenni, kipróbálni...a kényelem nagy úr. én is inkább a "gyomlálást" választottam és nem egy tiszta rendszer telepítést, de tisztában vagyok vele h ezáltal kicsit lassabb lehet a rendszer. biztos megmaradt pár beragadt felesleges szolgáltatás.
nem értem miért nem lehet kiválasztani a plusz dolgok közül ki és mit szeretne feltenni
biztos nem lenne ez olyan bonyolult megoldás a gyártó részéről. -
Krystal_s
addikt
szia, én is elvagyok keseredve az akksi romlása miatt. most 6hónapos a kisgépem, de már 2 hónap után 6% volt az elhasználódás. többen mondták ne aggódjak, lehet h beáll egy értékre. beszéltem akkor egy szervizessel, mondta várjak kicsit és ha eléri a 10%-ot ők simán cserélik.4 hónaposan 10% lett és hívtam őket, akkor közölték velem h ez ilyen, folyamatosan romlik, ez normális és várjak még, mert csak akkor van csere, ha már nem lehet tölteni vagy majdnem 100% lesz az elhasználódás. esetleg fél óra alá csökken az üzemidő, ami nekem 6-7 óra volt. most erőlködve 5 és felet bír. 12%nál tart, mert mostanában nem használtam akksiról.
azért kérdezz rá, lehet h te kifogsz egy megértőbb szakembert
érdemes elolvasni a kommenteket ->ToshiBá Tanácsai – 1. Az akkumulátor Toshiba Magyarország ( február 17., 6:32 résztől ) -
Krystal_s
addikt
tudna nekem valaki segíteni ? az eseménynaplóban minden bekapcsolás után van egy figyelmeztetés: LMS Service cannot connect to Intel(R) MEI driver
Toshiba T210, előretelepített win7 64bit. 6hónapos a gép és már korábban is megvolt a hibaüzi. az Intel driver bugos, ezt sok helyen írják és vártam h majd kijön egy frissebb driver, de még most is ua van a Toshiba oldalán ,ami nekem is fent van. Illesztőprogram
nem lehet h már van újabb driver ? -
Krystal_s
addikt
szia, köszi már korábban olvastam az oldalt és más fórumokat is. sajnos az ott ajánlott leírások nem oldották meg a problémát nálam, se másoknál. a jelenlegi driver bugos és a Toshiba weboldalán még nincs kint újabb. elvileg a működést nem befolyásolja, azaz nem tudok róla.
egyik ismerősöm ajánlott egy drivert, de az még nem biztos h jó lesz.mr_ricsi: enyémben is Compal 60480mWh van ki tudja milyen cellákkal, 6 hónapos gépnél 12% romlás ( több lenne csak mostanában keveset használom ) arra utal, h szar. én megvettem egy Toshiba gépet és elvárnám a minőséget. az h ki gyártja tök mindegy ,mert ők ezzel forgalmazzák azaz ,ha szar vagy gyenge vmi főleg, ha még tudnak is róla, akkor igenis mondhatjuk azt ,h nem fektetnek elég hangsúlyt az akksi minőségére. több helyen is rákérdeztem és az volt a válasz, h hát ezek ilyenek ez van. 1 év után pár % romlás lenne az elfogadható. ahogy ez a legtöbb normális akksinál szokott lenni.
[ Szerkesztve ]
-
Krystal_s
addikt
válasz JOEPAPA #8430 üzenetére
szia, pont most írtam neked a netbook-os fórumban
én tisztában vagyok vele, h az akksik állapota folyamatosan romlik. ez teljesen normális lenne, csak nem ilyen sebességgel. a Toshibások is ezt mondták több helyen is, h áá ez teljesen normális h 3/4-ed évente szinte kuka lesz az akksi és vehetek újat. közben tudtam ,h ez nem normális, mert a másik gépemben 2 év után kezdett érződni ,h csökkent az akku élettartam.
aztán megláttam, h zoli62 is szintén kifogott egy ilyen gyorsan romló szériát. őt is megakarták győzni ,h ez normális. majd vett még egyet ,amit ugyanabban a gépben, ugyanúgy használ és érdekes módon annál egyáltalán nincs ilyen mérvű elhasználódás. hónapok óta 0% körüli.
ebből egyértelműen adódik ,h akad még minőségi akksi is.
azt én is észrevettem, h töltésenként számol, mert minden merítés-töltés után pont akkora a romlás értéke kb 0.007% azaz egy hónapban 2%. -
Krystal_s
addikt
válasz mr_ricsi #8433 üzenetére
olcsó gépet vettem ? a netbook-ok közül ez volt a legdrágább, 180ezer ft. egy akksi bele 37ezer.
még mennyivel kellett volna többet fizetnem egy netbook-ért h minőséget kapjak ? szted nem azt tettem, azaz h többet fizettem a többi 100-130ezreshez képest ?
ez nem notebook, hanem netbook ( T210, ha netán elnéztél volna vmit ) ! pont az a lényege, h cipeljem és nagyon fontos az akksi üzemidő.
elég hülyeséget írtál...nem tudom miért véded őket ennyire.mérni BatteryCare, Aida64, HwInfo progikkal mértem...
-
Krystal_s
addikt
válasz JOEPAPA #8444 üzenetére
az Usa-ban 25ezer körül volt eddig, amiket láttam a neten. nálunk 37-ért láttam még januárban, azután már sehol nem találtam online. Pár hete egyik Toshiba szaküzletben kérdeztem és mondták, h tudnak rendelni és 37ezret mondtak ők is. Most viszont ezt találtam: Toshiba T210 Akku: 14.400 Ft nekem ez elég fura :-) mi ez a hirtelen árzuhanás ? bár ez sztem gyengébb 4400mAh. ha eddig is ennyiért szórták volna és tuti nem szóltam volna egy mukkot sem. szó nélkül veszek másikat és nem érdekel az akksi téma
enyémben ez van.
Eszköz neve PA3821U-1BRS
Gyártó COMPAL
Sorozatszám 41167
Egyedi azonosító 41167COMPAL PA3821U-1BRS
Akkumulátor típusa Újratölthető Li-Ion
Tervezett kapacitás 60480 mWh
Kapacitás teljesen feltöltve 53741 mWh
Jelenlegi kapacitás 53741 mWh (100 %)
Feszültség 12.696 V
Elhasználódás mértéke 12 %
Energiaállapot Váltóáram[ Szerkesztve ]
-
Krystal_s
addikt
válasz mr_ricsi #8441 üzenetére
"Ha Ti szidhatjátok, akkor nekem is szabad védeni őket, nem?"
persze nyugodtan. de kíváncsi lennék, ha te lennél a mi helyzetünkben ,akkor is ennyire megértő lennél velük ? vennél egy terméket és garancia ide vagy oda, a képedbe mosolyognának h nyugiii ezt nem cseréljük, mert hát ez ilyen szar vegyél újat. közben meg tudnád ,h egy másik ugyanolyan termékkel nincs gond. ( most zoli63 új akksijára gondolok, ami érdekes módon nem ilyen gyorsan használódik feltöltési ciklusok ide vagy oda. pedig tök ugyanúgy használja, mint a másikat )
a témát ezzel én lezártam. -
Krystal_s
addikt
válasz mr_ricsi #8456 üzenetére
megnéztem másik programmal ott is Tension Voltage 12694mV
most akkor tényleg nem ok ez az érték ?
1hónaposan néztem először, akkor írt 6% elhasználódást. majd egy teljes lemerítés (Bios-ból ) után visszaesett 3%-ra ,de elég hamar visszament 6-ra.
engem nem igazán a progik által kiírt érték zavar, hanem a teljesítmény csökkenése :-( korábban 6-7órát bírt és most 5 körül :-(
( használati szokásaim nem változtak, azaz szinte ugyanazt csinálom a gépen, amit akkor, megszoktam h pl. d.u. 6-kor lemegyek és éjfélig használom. most már 10-kor hozhatom fel a töltőre...)azt hittem, h 1 év után lesz kb 1 órával kevesebb az üzemidő. most ha valóban ennyire lement az akksi ára is, akkor veszek még egyet. 14körül nem nagy összeg, de 37-nek nem örültem volna, mivel a gépet is jóval drágábban vettem, mint a valós ára, csak nálunk akkor feltolták az euro miatt :\
JOEPAPA hát annak nem örülök csodálkoztam is h ennyire olcsó lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Krystal_s
addikt
válasz mr_ricsi #8468 üzenetére
"Töltés alatt jó ez az érték, ha akkuról használod, vagy a töltés befejezése után legalább egy fél órával később nézed, akkor nem OK."
kb 2 hete nem használtam akksiról, azóta folyamatosan hálózatra van kötve és így írta a 12.694 V-t. most lehúztam a töltőről...merülés alatt 94%-nál HwInfo szerint:12.313, Aida64-el:12.350 -12.430V között változik és BatteryCare 12.345V ( jó, hogy minden program szerint más )
nemár h ezzel is vmi gond van mennyinek kellene lennie ? -
Krystal_s
addikt
válasz JOEPAPA #8476 üzenetére
ha lehúzom a töltőt, akkor a Charge/ discharge: -7.9 - 8.2W.
Energiaséma akksiról is kiegyensúlyozott, és csak a procit szabályozza le, a többi értéket átállítottam ugyanarra, mintha hálózatról használnám, azaz pl. fényerő stb. sincs leszabályozva.
viszont feltöltött állapotban, hálózatról jó a 12.6V vagy 12.8V feszültség érték ? nem 10.8V-nek kellene lennie ? -
Krystal_s
addikt
válasz JOEPAPA #8495 üzenetére
"Új korában amikor 6-7 órát ment nem volt még fennt az összes Toshiba alkalmazás (lassító csomag),.."
pont akkor volt fent pár felesleges dolog, amit előre telepítettek. olyanok is, amik a rendszerrel együtt indultak. Nero back it up stb szarságok, amik a háttérben folyamatosan dolgoztak. ezeket pár hét után le is szedtem, vagy kiszedtem az indítópultból. szóval tuti nem a programok terhelik a rendszert. ezt a gépet csak netezésre használtam eddig, és semmi komolyabb dolgot nem telepítettem. a McAfee-t lecseréltem CIS-re, de az nem lassít.
hát még télen kb 2 hónapig volt az, h mindennap csak akksiról használtam. most már hónapok óta alig 1-2 órát.
...
a toshiba-nak lett egy ingyenes szolgáltatása és ott lehet őket elérni...
"Az ügyfélszolgálat munkanapokon 8-17-ig áll rendelkezésedre az info@toshiba.hu címen vagy a 06-40-811-811-es telefonszámon."[ Szerkesztve ]
-
Krystal_s
addikt
válasz mr_ricsi #8502 üzenetére
amikor megkaptam a gépet már másnap feltettem
mivel ritkán futtatok keresést...nem zavar, h meddig ellenőriz. a virus bulletin tesztjein mi csak nevetni szoktunk az AV fórumban. talán a keptelenseg.hu-ra lenne való a tesztjük. CIS-nél a Defense+ a lényeg és ezeken a teszteken a főbb védelmet kikapcsolják vagy alapra teszik és csak a vírusadatbázis alapján okoskodnak. amíg egy AVG, Avast, Eset jobb helyezést kap, mint pl a Bitdefender, Ikarus, F-secure, Symantec, Kaspy stb, addig LOL...de még adatbázis alapján is fail a kép -
Krystal_s
addikt
válasz mr_ricsi #8507 üzenetére
on the fly persze h keres, nem arra érettem...akkor úgy írom h a TrendMicro IS és Bitdefender IS-hez képest én nem érzek lassulást. alapbeállításokkal szinte minden AV gyenge. amit lehet szigorúbbra állítok. lehet akkor több a false jelzés, de jobb mintha nem jelez. nem mondtam h a CIS olyan tökéletes, csak h az AVG, Avast, Eset stb. nem jobb az általam felsoroltaknál. Adatbázis szerint még mindig a BD IS sztem ,ami nagyon megbízható volt. évekig használtam, csak páran meggyőztek h megfelelő beállításokkal a CIS is van olyan jó. elég hasonlóan fejlesztik őket így lassan már nem sok kül. lesz a biztonsági progik között. évek óta rendszeresen olvasom az AV fórumot és igyekszem képben lenni, de egy ideje már nem tartom igazán megbízhatónak 1iket sem, azaz most nincs már olyan ,mint évekkel ezelőtt, h hú a nagyok. a teszteken is amelyik cég többet fizet az kap jobb eredményt. amúgy te melyiket használod ? én sandboxie-ban böngészek, keveset töltök. ami kétes ,azt megnézetem pl virustotal-on stb.
-
Krystal_s
addikt
válasz mr_ricsi #8521 üzenetére
nálam jelez párszor, amire kell...
sztem nem vagyok túl parás, csak alapbeállításokkal egyik AV sem igazán hatásos. ezt mindenki tudja ,aki kicsit foglalkozik a témával...
tudom h mire jó a homokozó. sztem már alap, a sok drive by okossággal fertőzött oldalak miatt...cache nálam amúgy sincs ,mert ccleanerrel is törli. az h terheli egy picit még ok, de az nagyon minimális lehet...vicces lenne, ha ettől használódna el egy akksi ilyen gyorsan
hát én szívesen meghallgatok minden véleményt ,mert úgy is szerzek tapasztalatokat stb. de az avast-ban biztos nem bíznék meg. a felhasználók többsége, akik fertőzésre panaszkodnak NOD vagy Avast userek. akkor már inkább az Avira + comodo fal...évekig a japán fejlesztésű Trend Micro-t használtam aztán a Bitdefendert...soha nem volt fertőzésem 12év alatt. kivéve 1x a NIS miatt, aminek a neve nagyobb,mint a megbízhatósága ma már az av-k között sincs olyan kimagaslóan jobb, mint pár évvel ezelőtt...
mindezt a saját véleményem és tapasztalataim alapján írtam le
azért köszönöm a tanácsokat nálam amúgy a cmdagent hülyült meg az egyik gépen az 5-ös óta. nemsokára jön a 6-os, remélem nem rontják el -
Krystal_s
addikt
válasz mr_ricsi #8523 üzenetére
szia ismét
"A jelenlegi ismereteim szerint az AV-ket próbálják az átlagos felhasználói szokásokhoz hangolni.....A víruskeresőkben néhány dolgot átállítok, van a mit szigorúbbra, de olyan is akad, amin lazítok.."
de én nem vagyok átlagos és te sem, mivel pár dolgot te is átállítasz, igény szerint. van amit erősebbre és van amit kikapcs. azaz ez a téma meg is van beszélve
a Drive by...azaz háttérben kérdés nélkül gépre települő kártevők böngészőktől függetlenek. én sem használok IE-t. írási jogokat én a Sandboxieban adom meg. nekem így a kényelmes. tudom h egy külön fiók még biztonságosabb lenne, de egyedüli felhasználó vagyok és kényelmi szempontból nem hozok létre. nekem már az lenne paranoid
"Nem éppen. A cache-t éppen a lassú modemes letöltés gyorsítása okán találták ki.
Ha használnád, a PH! háttere, fejléce, formátuma csak egyszer jönne le a gépedre, míg így minden nap újratölti, és közben fogyasztja az áramot a wlan."
ez engem nem érint. gyors a netem és nem érdekel az pár ms...wifi-t is használok, had fogyasszon ,azért van amikor megvettem a gépet ugyanilyen beállításokkal ment 7órát a gép akksiról, 5 hónap után meg alig 5-öt.ajánlom a Melyik a legjobb vírusirtó progi ? fórumot. egyáltalán nem a feltört és nem törődöm userekre gondoltam Eset és Avast esetén...
a lényeg, h egy AV hatással lehet a rendszer gyorsaságára stb, de egy szar aksinál, aminek az állapota gyorsan romlik, ha nem használom akkor is, az mástól van, amit már a Toshiba szerviz is megerősített és várom h jöjjenek érte és elvigyék cserére.
További kellemes napot ![ Szerkesztve ]
-
Krystal_s
addikt
válasz mr_ricsi #8533 üzenetére
de én nem is kapcsoltam ki az UAC-ot ! aktív és minden telepítésnél kérdez, de jelszót nem adtam meg és nem hoztam létre külön felhasználói fiókot pluszban...win7 alatt ami olyan az alapból úgy tudom nem fut rendszergazdai jogokkal. xp-n más a helyzet,de ott sincs külön fiók,mert csak én használom. 5 perc alatt ghost-olom vissza a rendszert ,ha vmi gond lenne...
én pl akkor már Returnil-t is jobbnak tartom, mint egy plusz fiók létrehozását. lehet ez csak megszokás kérdése, de nekem sosem volt plusz felhaszn. fiókom korlátozott jogokkal bennem az van ,h arra akkor van igazán szükség ,ha egy gépet többen is használnak. persze tudom ,hogy az is egy jó védelmi megoldás[ Szerkesztve ]
-
Krystal_s
addikt
válasz mr_ricsi #8596 üzenetére
az új csereakksim 40%-ra volt feltöltve, elhasználódás 1,79% volt. feltöltöttem és 3,86% lett. lemerítés után visszaesett 1,3%-ra. nem is nagyon érdekelt már tudom ezek ilyenek. pár napig teszteltem és azóta nem is használtam a gépet...csak néha ránézek és érdekes ,h pl 3 napig nem kapcsolom be, akkor 95%-ra lemerül magától kikapcsolt állapotban...( régi akksi 1 hét után sem merült semmit )
viszont azt vettem észre ,hogy amikor feltöltöm pl erről a 95%-ról, akkor a Teljes Kapacitás értékig nem tölti. olyan mintha nem elhasználódna, hanem korábban kiírja h elérte a 100%-ot, pedig nem. ezáltal minden alkalommal kevesebb lesz a Teljes Kapacitás és a Jelenlegi is...
ez normális ? a Windows 7-re is gyanakszom vagy vmi érzékelőre...[ Szerkesztve ]
-
Krystal_s
addikt
szeretném a kisgépet LCD tv-re kötni HDMI kábellel (a gép Toshiba T210 a TV ezt a tv-t kb 3éve használom asztali gép kijelzőjének és tökéletes minden. TV-m ajánlott felbontása 1366x768. most 1360x768-ban használom.
viszont ,ha a netbookot rákötöm, akkor lelóg a kép, mert 1280x760-ba teszi ki, hiába állítom 1360-ra nem reagál rá, hanem 1920x1080-ra állítja és középre összeugrik a kép.
a kijelző beállításoknál csak ezek szerepelnek :
1920x1080
1600x900
1280x720 ( ajánlott )
800x600mi lehet a gond ? sima vga kábellel is simán tudja az 1360x768-at (de ott vmi miatt picit remeg a kép )
tehát a tv-m és a netbook is tudja az ajánlott felbontást, mégsem működik HDMI-n -
Krystal_s
addikt
válasz mr_ricsi #8652 üzenetére
ennyire szarok ? mintha a többi "márka" ,ami az euba kerül az olyan minőség lenne
amúgy sony-t akartam venni, de annak elég gáz volt a képe. ( persze h az, mivel nálunk a sony sem sony ) a pana-nak meg nem volt vga kimenete...tudomásul kell venni, h ebbe az országba mindenből a selejtet hozzák be. jah meg aztán a választék is hú de nagy van lg meg samsung meg lg és samsung
ééés most a super kábel is mehet cserére ugyanis a vége jön szét, pedig szaküzletben vettem direkt, nehogy vmi multis gagyi legyen. erről ennyit... -
Krystal_s
addikt
válasz mr_ricsi #8655 üzenetére
lehet igazad van...én ezt a tv-t soha nem használtam tv-nek. anno gyorsan kellett választanom, ami PC-hez megfelelő, azaz éles kép vga kimeneten is a gépben lévő videó kártyával. bementem pár üzletbe és az akkori kínálatból ennek volt a legszebb képe...pl Toshiba LCD tv-t nem is láttam akkor sehol.
valamint az eladó is ezt ajánlotta, h neki is ilyen van otthon a PC-hez. amit eddig állítanom kellett a menüben, azzal nem volt gond, de ez a hdmi dolog meglepett. mivel a notival kötöttem össze, ezért gyanakodtam a vga-ra. a jelet a noti küldi ki és a beállítások között nem volt aktív az 1360x-os felbontás...gondoltam rákérdezek itt is. ( pl a sony notimnál az 1280x-os felbontás nem megy LCD-n ) -
Krystal_s
addikt
sziasztok,
egy ideje feltűnt, hogy az 1080p-s youtube videók akadnak. én viszont tudtam, hogy a gépemnek ( T210) simán akadás mentesen kéne lejátszania ezeket a yt. videókat. a video fps értéke 6 volt. nem akartam elhinni. aztán kikapcsoltam a hardveres gyorsítást éés az 1080p-s youtube videók tökéletesen mennek az fps értéke 30-32 lett.
tudom, hogy a flash player-el is sok a gond, de most úgy néz ki ,hogy driver hiba lehet.
a Toshiba oldalán ez a legújabb, ami nekem is fent van. az Intel oldalán van újabb driver is, de ezt nem tudom telepíteni az alábbi hibaüzenet miatt: kép
most mennek szépen a videók, de így teljesen a procit terheli le, és működni kellene hardveres gyorsítással is. találkozott már vki hasonló esettel ? amúgy a korábbi toshiba driver is bugos volt, mert némelyik youtube videónál zöldes-kockás szétesett volt a kép. frissítés után ez a hiba megszűnt ,de most meg ez a flash player hiba jött elő. a legújabb van fent.[ Szerkesztve ]
-
Krystal_s
addikt
sziasztok, pár napja vettem észre egyes mappáknál, ha win intézőt megnyitom, akkor nem jól jelenti meg a mappa neveket, pl létrehozom az Adobe Flash Player 10.3.183.10 mappát, és a köv. indításnál már eltűnik a végéről a 10-es. TC-vel megnyitva normálisan látszanak a nevek. úgy tudom ez még nem számít hosszú névnek.
képek és bővebb leírás a kérdésemről itt lenne
win7 fórumban rákérdeztem, de sajnos senki nem válaszolt. gondoltam, mivel előretelepített Toshiba win7 van a gépen lehetséges, hogy valami mappabeállítás nem úgy van, mint egy sima win7-nél ? -
Krystal_s
addikt
válasz mr_ricsi #8706 üzenetére
köszi a választ.
nincs bekapcsolva az ismert kiterjesztések elrejtése.
átneveztem a mappákat és ha "." helyett "_" jelet írtam, akkor jól jeleníti meg ,de csak akkor, ha minden "."-ot átírok. amikor csak az utolsót, akkor egy újabb rész lesz láthatatlan.
win intéző
TCannyira megszoktam már ,h pontot írok a verziókhoz és ez xp alatt sosem volt gond. "_" jellel elég zavaró, főleg amikor xp-ről másolom át a mappákat.
próbáltam bekapcsolni ,majd ismét ki a beállításokban a kiterjesztések elrejtését, mert valóban úgy néz ki a jelenség, mintha mappáknál bekapcsolva érzékelné. -
Krystal_s
addikt
azt hiszem nekem nagyon nincs szerencsém az új gépemmel...
hetek óta csak hálózatról használtam, mégis tegnap egyszer csak látom h a fehér led pirosra váltott és látom h lemerült 98%-ra, pedig nem volt se áramszünet semmi. azóta csak 99%-ra tudom feltölteni az akksit ,majd megáll és a végtelenségig írja h töltődik
2 akksival is megnéztem ua a helyzet. már nem is az érdekel ,ha csak 99%-ig töltené fel, hanem h folyamatosan pirosan világít és csak tölt és tölti a semmit.
másnál is volt már ilyen, vagy csak nekem nincs szerencsém ezzel a géppel ? -
Krystal_s
addikt
válasz mr_ricsi #8716 üzenetére
én is ebben a megoldásban bízok még ,hogy a teljes merítés után helyreáll...
köszi szépen a választ. ezzel reményt adtál, hogy talán nincs komoly gond. még pár óra és megtudom
még a vga driver-el kapcs. szeretnék kérdezni. a Toshiba vga driver bugos volt, azaz nem működöt a hardveres gyorsítás, ezért feltelepítettem az Intel drivert. abban most van egy olyan funkció, hogy ha akksiról megy a gép, akkor automatikusan átállítja a kijelző frekit 40Hz-re. amikor visszadugom a töltőt ismét átvált 60Hz-re. szerinted a 40Hz nem okozhat gondot ? bármit állítok nem képes akksis üzemmódban 60Hz-en hagyni.
több fórumot is olvastam, sokakat zavart a dolog...
When “smart” technology is dumb: a lesson in Intel graphics power-saving features -
Krystal_s
addikt
válasz mr_ricsi #8723 üzenetére
a linken még egy régebbi control panel van. a mostaniban már nincsen ilyen beállítás az energiabeállításnál, csak az általános részen lehet a Hz-et megadni, de nem jegyzi meg, mivel ( utólag rájöttem ) az új driver átírta az alap wines energiagazdálkodás értékeket. ott is át kellett állítanom maximum performance-re és szerencsére azóta jó lett.
úgy néz ki a töltés is rendbe jött a teljes lemerítés után. először megint leállt 99%-nál, de már nem írta, h töltődik és a led is fehér lett. majd ismét merítettem kicsit és rátöltöttem ,akkor már 100%-ig ment. remélem már nem lesz vele gond. nem tudom mitől zavarodhatott meg.
-
Krystal_s
addikt
válasz Krystal_s #8725 üzenetére
na már megint nem tölti fel 100%-ra. 99% után írja ,h töltődik, de nem megy fel 100-ra. most lemerítettem 95%-ra és kikapcsoltam a gépet, hátha leállítva képes feltölteni ha csak 1db akksim lenne arra gyanakodnék, de mivel a másikkal is csinálta....
ááááhh elegem van... -
Krystal_s
addikt
szia, ha simán a rendszert szeretnéd visszaállítani, akkor nem kell kiírnod semmit. ilyenkor csak elindításnál folyamatosan nyomnod kell az F8-t a Repair your Computer-t...és ott a műveleteknél lesz egy olyan rész ,hogy Toshiba HDD Recovery, amivel teljesen gyári állapotra állítja vissza a rendszert, mindent...
itt egy bővebb leírás és képek rólaAmennyiben külön is szeretnéd kiírni ezt a képfájlt a gyári rendszerről, akkor a programok között a Toshiba Helyreállítóadathordozó-készítő-t kell elindítanod és azzal lehet kiírni dvd-re vagy pendrive-ra stb.
-
Krystal_s
addikt
válasz #24334592 #9100 üzenetére
szia, milyen és mennyi pixelhibád volt ? a gépem most volt egy éves ( T210) és fél év után én is észrevettem 2db pixelhibát. egyik nagyon halvány szürkés, szinte alig látni, a másik egy kis fekete pont, de az a kijelző szélén van azért nem zavaró. a tudat zavar ,hogy ott van. remélem nem terjed tovább...
-
Krystal_s
addikt
válasz #24334592 #9105 üzenetére
kijelző közepén az nagyon zavaró főleg, ha kiégett pixel ( ha jól tudom az világít ).
a csík pedig még külön is durva ! ezek után még képesek voltak vacillálni ? O.o
azonnali cserét kértem volna. tudom sajnos sok mindenen múlik h mennyire segítőkészek. nekem amikor akksi gondom volt, akkor egy tök bunkó ügyintézővel beszéltem telefonon a Toshiba főszervizben, aki a gépemet is alig tudta beazonosítani és hülyeségeket beszélt. szerinte normális h akár fél év alatt is elhasználódhat egy új akksi. itt a fórumon zoli62 ajánlotta az Atlantis-t, akik nagyon segítőkészek voltak...pedig még személyesen sem jelentem meg ( az előny szokott lenni, mivel csaj vagyok ha nem ,akkor hívom aput. ) 250 km-re lakom Pesttől és nem szívesen futkoznék oda... -
Krystal_s
addikt
és Sgt. Chris
úgy lehet feltelepíteni, hogy amikor letöltöd a hivatalos drivert, ki kell csomagolni a fájlokat egy mappába és az eszközkezelőből kell külön frissíteni. majd restart és akkor simán elindíthatod az AMD-s driver "csomagot".
nekem Intel-es gépem van, de nálam sem ment alapból a hivatalos telepítése, mert ezt írta ki
ezután már mindig simán telepíthető majd a hivatalos. -
Krystal_s
addikt
szia, nem kell hozzá semmilyen program. én sem használok soha és mégis működik a másolás stb.
a telcsin engedélyezted a Bluetooth láthatóságot ?
a Windowsban és a Telefonon is be kell kapcsolnod, hogy lássák egymást. telcsiről azért működik, mert ha ott küldésnél megadod, hogy bluetooth-on keresztül, akkor magától bekapcsolja... -
Krystal_s
addikt
válasz flurider #9496 üzenetére
szia, több helyen is olvastam erről, hogy megoldható a gyári rendszervisszaállás külön a képfájlból is, csak nem volt minden leírás egyértelmű, mert különböző módon oldották meg...winPE vagy live linux segítségével stb. eddig a legérthetőbb leírás sztem ez.
a lényege, hogy win telepítővel kell bebootolni, és a parancssoros javítást kell választani.
ahol meg kell keresni az imagex.exe-t és a képfájlt, ami darabolva van *.swm fájlokra. most, hogy látom nálad is *.swm fájlok vannak így talán működik az oldalon leírt módon, csak a könyvtár nevet és fájlokat kell átírnod értelemszerűen,ahol az swm fájlok vannak...
Recovery of Toshiba laptop -
Krystal_s
addikt
válasz Graffman #9993 üzenetére
Szia, formáztad a teljes hdd-t, vagy csak a C-t, amire a rendszert telepítetted ? A gyári lemezkép egy másik partíción van, nálam a D-n Recovery mappában, van akinél rejtett partíción található. A lényeg, hogy abból a lemezképből is telepíteni lehet a gyári oprendszert, csak kicsit bonyolultabb, mert nálad most törlődött az a program, ami gépindításnál elérhető volt és vissza tudta állítani. Korábban volt erről szó itt a fórumban, még én linkeltem pár leírást hogyan lehet abból a spéci képfájlból visszaállítani. Én nem próbáltam, de sok ilyen leírás található a neten és megoldható.
-
Krystal_s
addikt
Olyan gondom lenne a másfél éves notival, amit még alig használtam, hogy pár napja néha fura hangot ad a ventilátor. Olyan, mintha picit berezonálna, vagy hozzáérne valamihez. Nem poros egyáltalán, de azért kifújtam sűrített levegővel is. ( nem erősen, csak amiben már alig van és az nem erősen fújja a levegőt )
Most is teljesen normális hangot ad ,de van amikor rájön és akkor fura hangja lesz. Olyankor hiába mozgatom, vagy emelem fel a gépet, nem lesz jobb. Aztán gondol egyet és ismét normál. Nem tudom mitől lehet. Esetleg volt már ilyen gondja itt valakinek ? Ez az előjele lenne, hogy tönkre fog menni ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Az AI és a felhő számít, a tiszta energia nem: jó a szén is a tech szektornak
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- PlayStation 5 Pro teszt
- Viccrovat
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Socket AM5-ös ASRock alaplapok az AMD X870E/X870 platformon
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- További aktív témák...
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -50% Brutál i7-12700H 14Mag 16/512 RTX 3060 6GB FHD 144Hz!
- 6 gen i5 ös 14 os Acer TravelMate X349-M (Kijelző sérült)
- 10 gen ACER ASPIRE 3 A317 Laptop
- Fujitsu Lifebook E752, 15,6" HD Kijelző, i5-3210M CPU, 8GB DDR3, 256GB SSD, WIN 10, Számla, garancia
- RSZAKADÁS %Új DELL Inspiron 14 (5435)/AMD RYZEN 7-7730U/16GB/512 SSD/14"/FHD/IPS/Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest