- Hisense LCD és LED TV-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
huini
csendes tag
Sziasztok! Na megvan a végleges toshiba a500-134-es helyett a500-14h fog majd jönni, olyan 400 ezer forintos áron. Hogy ki a kurva anyám fogja majd megvenni arra kiváncsi vagyok! Kurvára elegem van ebből a csaló köcsög Toshibából!!!
-
eagleye
csendes tag
Köszi a gyors reagálást....hát én betettem egy windows-os lemezt (Windows 98, Me, XP,2000Professional) és hiába állítottam be F2 vel hogy egyből a lemezt olvassa be nem történt semmi érdemleges...ugyanazt írta ki hogy hiányzik az ntldr......
F4 et is nyomtam közbe meg minden de nem mögy.Várom ha van más idea! -
eagleye
csendes tag
Drága segítő társaim!
Az itt a bökkenő az NTLDR nevezetű problémánál hogy nincs semmi féle lemezem
amivel megoldhatnám. Ugyanis használtan lett véve a lapostopp a nejemnek telepítő cd nélkül
. Na erre varjatok gombot.
Ha ezek után is lenne valami fény amivel megvilágítanátok sötét búrámat örökre szívembe vésném jóságotokat.
ui: természetesen xp. és a pontosítás kedvéért Toshiba Satellite l30 psl33eÜdv és köszi a segítő próbálkozást mindenkinek!
-
guti86
tag
sziasztok!
Valószínűleg TOSHIBA SATELLITE L500-126 lesz a választásom. (206e Ft)
Ahogy néztem ez a noti augusztusba jött ki és nem nagyon találtam róla egy átfogó leírást, értékelést. Ha vki tud ilyenről vagy van saját tapasztalata azt megköszönném! -
akaido
addikt
válasz
eagleye #6191 üzenetére
A megoldás lehet az, hogy az op.rendszer cd-jéről (feltételezem xp-d van) átmásolod a rendszervinyóra a hiányzó fájlokat:
1. telepitő CD be (BIOS-ban a cd legyen az elsődleges boot media)
2. J-vel a Javító konzolba lépj be.
2. MAP parancsal meg lehet nézni a cd meghajtó nevét
copy "CD meghajtó neve":\i386\ntldr c:\A biztonság kedvéért:
copy "CD meghajtó neve":\i386\ntdetect.com c:\
Kbali megelőzött, így tárgytalan a hsz-em. -
Kbali
nagyúr
-
eagleye
csendes tag
Segítség!
A feleségemnek van Toshibája és bekapcsnál kiírja neki a NTDLR is not found című borzalmat. A gond az hogy nem tudom javítani mert nincs lemez a géphez.
Ha tud valaki ilyen progit v. valami okosat a megoldásra kérem írjon az emilemre v. ide pls.
Előre is nagy köszi!
-
stufen2
aktív tag
Segítségeteket kérném!
A500asom van és win7 van rajta. Felrakom a pannonos mobilnetet (azt a pendrivos kis usb-s izé) fel is telepíti meg minden de nem látja az eszközt azt írja ki. Akkor kiveszem újra berakom akkor meg újra telepítené. (normál esetben úgy kéne működnie hogy feltelepítem, kiírja hogy eszköz csatlakoztatva,kéri a jelszót okézok azt mehet) Van valakinek valami ötlete hogy hogy orvosolhatnám ezt?
-
kozmi55
tag
Toshiba A500-nál hogy kell bekapcsolni a billentyűzet háttérvilágítását???
-
hossszú
őstag
Toshiba L30-as notim bekapcsolás után nem akar elindulni, a venti felpörög majd leáll és ez mindaddig ismételgeti mig a power gombbal le nem állitom.Lehet alaplapos lett?
-
TheV
csendes tag
válasz
Piotre87 #6183 üzenetére
Üdv!
először is milyen kivitelű táskára gondoltál ? Háti / oldal táska ?
Nekem egy Logitech Kinetik hátasom van, az A500-as (~16") tökéletesen elfér benne,
magát a táskát csak ajánlani tudom. Ha esetleg oldaltáskára van szükséged, van a Logitech Kinetik-nek oldaltáska változata is (abban nem tudom, hogy elfér-e a gépezet, de a hátasra is 15.4" volt írva, nézd meg a méreteket)! Mást nem igazán néztem és nem is emlékszem már rájuk, de semmiképp ne vegyél olyat, amiben nincs egy rendes merevítés és nincs kipárnázva, stb...Egyébként van erre külön topic is
-
Piotre87
csendes tag
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne, hogy 16" notebookhoz milyen táskát ajánlotok. Amikor vettem enyém áprilisba még nem nagyon volt kapható ilyen méretben. Fontos hogy passzentos legyen és ne karcoljon semmiképp mert ilyen buzifényes bevonata van laptopnak (A350-13A)
Amúgy laptop remekül szuperál és tesztekkel ellentétben nyáron se volt problémám melegedéssel, persze oldalt nyomta a meleget mint a vöcsök de folyamat figyeltem hőmérsékleteket és vinyó soha nem ment 41fok fölé ill. cpu is 60körül mozgott..Játékokat nagyon szépen viszi, bár a legújabbakat már nem viszi full grafikán de kevesebbel is beérem+időm sincs sajna játszani.
-
Kbali
nagyúr
Kérdezz rá itt.
Google is your friend! -
flash-
veterán
Sziasztok
lenne egy kérdés
Toshiba Toshiba A500-134 et lehet valahol kapni magyarországon?ha igen,akkor van olyan hely ahol távirányítóval adják?és kb 280 ezer ft körül van?
-
littlemole
őstag
Valaki be tudna azonosítani nekem egy bios hibakódot?
A laptopom adja ki magából ezt.3 rövid 12 másodperces sípolás, majd 1 hosszú 60 másodperces sípolás. Képernyő nincs.
Alkalomadtán ha megveregetem bejött, aztán lefagyott.Egyenlőre nem találtam a neten infót erről.
-
SirKero
őstag
Az első laptopom egy Hp Compaq nx 6310 volt. Két évig ment non-stop / letöltő gép / és bírta. Hibátlan állapotban adtam el.
-
Kbali
nagyúr
válasz
SirKero #6174 üzenetére
Nem a garancia levélen, hanem a kezelési útmutatóban szerepelhet ilyen. Nem biztos, hogy van benne, csak elképzelhető.
Én nem használtam, nem használom olyanra a saját gépemet, amit saját tapasztalatom és a gyártói ajánlásokra nem való.
SZVSZ egy noti nem 24 órás üzemre van kitalálva, bár egyre többen ezzel váltják ki az asztali gépet, mert kevesebb helyet foglal, meg trendi. Csak arra nem gondolnak, hogy ebben nem lehet ugyanúgy cserélgetni a legtöbb dolgot, mint egy asztaliban, vagy szétszedni, hogy kipucoljam.
Ismételten hangsúlyozom, hogy ezt az én saját véleményem, nekem érték a gép, a Toshibám 3 éves, gyakorlatilag karcmentes, tökéletes állapotban van, de arra használtam, amire való.PEACE
-
törölt tag
Nem gondolom, hogy az rendeltetés ellenes használat ha megy éjjel nappal. Egy autóval is mehetsz megállás nélkül 10e-km-t, mégsem használod rendeltetés ellenesen! Igaz autónál van az, hogy x év vagy x e km. Nade notinál csak x év van, nincs meghatározott üzemóra! Korlátlanul lehet használni!
-
SirKero
őstag
L500-t szabad 7/24 -ben használni vagy nem tesz jót neki?
-
Progép
csendes tag
Sziasztok.
Noti vásárlás előtt vagyok és szeretném megkérdezni a véleményeteket két fajtáról is:
1. Satellite P300-25V
2. Satellite P300-27XA két noti abban tér el csak, hogy az elsőben van bluetooth és 2,50ghz-n van a proci míg a másodikban nincsen bluetooth és 2,00ghz-n pörög a proci, kb 300€ a különbség ~ 75K
Megérezhető az a 0,50 Ghz Notikban?
A Bluetoothról meg annyit, hogy a legtöbb telefon már csatlakoztatható usbvel vagy más egyéb kütyüvel.Sajnálom, hogy csak a német oldalon találtam ilyen tulajdonság összegzőt de egyből a tulajdonságokat mutatja.
Válaszotokat előre is köszönöm.
-
SirKero
őstag
Már nem aktuális mert felraktam a Win7 64bit verzióját és azzal tökéletesen működik minden!
Itt szeretnék köszönetet mondani Ózon kollégának aki privátban a segítségemre volt
A masina eddig tökéletes nagyon meg vagyok vele elégedve ezért a pénzért szerintem nagyon jó vétel.
Lehet hogy én vagyok lemaradva a technikától de az,hogy a mobiltelefonommal vezérlem mint egy távirányítóval a laptopot nekem új. -
akaido
addikt
[mennyit_adnal_ezert_a_gepert_alkatreszert_topik] Itt érdemes tanácsot kérni.
-
csiga8
senior tag
Sziasztok!
Kis segítséget kérnék.
Párom új laptop vásárlás elött áll - természetesen Toshiba Satellite lesz - de a mostani gépe feleslegessé válik majd.
Tíousa: Toshiba Satellite L30-10N, nyáron múlt 3 éves ( 1,86 G Celeron, 1Gb Ram, 80Gb vinyó, ).
Könyvelésre használt "női" megkímélt gép.Mekkora a reális eladási értéke?
-
SirKero
őstag
L500 típusnál nem tudom lefuttatni az élmény indexet mert az írja ,hogy
A rendszer nem nyújtja a kért felmérés futtatásához szükséges multimédia támogatást. -
SirKero
őstag
Ma megyek megvenni a Toshiba L500 14-Z laptopot. Az hittem egyszerü a dolog de amikor már a harmadik vagy negyedik üzletben mondták,hogy sajnos nincs csak egy-két hét mulva lesz talán kezdett gyanus lenni. Nos végül Esztergomban a M.... Planet-nél tettek egyet félre a nevemre. Itt elmondták,hogy azért nem lehet már kapni mert a gyártó leáll ennek a típusnak a gyártásával. Tehát ha valaki tervezi ennek a típusnak a beszerzését az most tegye meg mert később már nem lesz rá alkalma.
-
stufen2
aktív tag
fel lehet húzni a500ra a windows7 64 bitest (core 2 duos centrinyo lapos)???
-
stufen2
aktív tag
Az meg hogy nem lesz belőle újabb sor én több mint valószínűnek tartom! Anno 3 éve vettem egy fusi amilo pi1556-ot 380ért akkor fullos volt cor2duo 2ghz 200as sata 2giga ram Nvid7600go 256os(bánom már mint a kutya aki 9et kölykezett
) asszem egyedűl egy asus volt ezekkel a paraméterekkel jah meg Alienware. És lám kb 2 hónapig lehetett kapni és utána soha többet, befejezték a gyártását rá egy két hétre eltünt az az asus is(onnan tom hogy haverom olyat vett és egyből beszart rajta a wifis-bluetoothos cucc és közölték vele hogy olyanra már nem tudják cserélni mert azt a tipust csak az a noti kapta és többet nem csinálnak olyan notit. Szal az is rövid életű sorozat volt. Aki a500ast akar az kezdjen imádkozni ha még nem tette volna.
-
stufen2
aktív tag
múltkor ökörködtem, drivereket kerestem (még mindig xp-hez) akkor belefutottam egy oldalba toshiba a500 ból kb gyártottak különböző sorozatszámmal kb 7-8at ezenkívül létezik belőle 4 vagy 5 D-s verziójú sőt küldtem egy levélkét a toshiba support-nak hogy mi az anyám a különbség ezek között jah nem is beszélve az a505 és az a505d-ről meg hogy mi az hogy nincs távrotyantó meg hogy tán kis rabszolga fog nekem világítani a billentyűk alatt hogy éjjel lássam? Pár nap és jött a válasz: elvileg kell hogy legyen benn de nem minden gépet egy helyen szerelnek össze és ezért nem mindig rakják bele azokat a bővítményeket (mert ezek már nem alaptartozékok és ezt az adott gyár dönti el hogy mit rak bele illetve melyik szériából mennyit ad ki ->lehet hogy a világítós, távrottyantós limitált)de ez az árban is meglátszik. De ha természetesen a fosibától rendeled meg akkor raknak bele. De pl én még amd-s gépet sem láttam a hálón eladót.
Nekem spec van egy olyan patkányom logitech ami tudja azokat a funkciókat amiket ez a távirányító és kb 1 hónapig meg voltam zöldűlve azt kikötött anyámék asztalia mellett és és lecseréltem egy g9re. De az a kis rabszolga zseblámpával tényleg hiányzik a billentyűk alól.
-
huini
csendes tag
Létezik egyáltalán olyan toshiba a500-as amelyikbae van távirányito vagy bill.világítás? Vagy szintén egy kamu az egész?
-
huini
csendes tag
Igen tudom! Én sem értem ezt az egészet, de modt oriásit csalódtam a toshibában. Hogy 130ezer forinttal drágábban kifogja megvenni majdnem ugyanazt a gépet???? Szerintem senki, nem tudom miért kell ezt csinálnia?
-
Kbali
nagyúr
Pedig a Toshiba magyar nyelvű oldalán, csak ennek az a500-asnak van fenn a specifikációja.
Az általad írt 13w-sről német Toshiba oldalon találtam leírást. Ebben nem említenek semmilyen billentyűzet világítást, sem távirányítót, csak teljes méretű numerikus billentyűzetet. -
huini
csendes tag
toshib a 500-13w van szerintetek billentyűzet világítás és távirányito?
-
huini
csendes tag
Sziasztok! Toshiba a500-134-es biztos nem lesz! Ez 1000%! Helyette jön egy 360-370 ezer forintos ugyanolyan gép csak8gb rammal. És 30-40ezer forinttal egy gyengébb p7350-es típus!
-
Kbali
nagyúr
Nézd meg az energiagazdálkodási beállításokat, ott lehet megadni, hogy mekkora töltöttségi szint alá kerüléskor mit csináljon a gép. Általában (XP) 2 opciót lehet megadni: 1. a figyelmeztetés alacsony szintről, 2. figyelmeztetés kritikus szintről.
A Toshiba Power Saver-ben (ha van) ugyanezeket be lehet állítani. -
Kbali
nagyúr
válasz
#82903040 #6143 üzenetére
Akár sima ablak/üveg tisztító is jó, annyira kell figyelni csak, hogy ecet ne legyen benne, mint hatóanyag. Egyébként szerintem megéri párszáz forintért spec TFT monitortisztítót venni, lehetőleg ne fújósat, hanem nedvesített kendőt. A fújósnál vigyázni kell nagyon, hogy a káva alá nehogy becsurogjon a lé.
-
törölt tag
Az lenne a kérdésem, hogy a kijelzőt (l550-14z) mivel és hogyan lehet tisztítani? Csak azért kérdezem, mert ennek a kijelzője mintha nem lenne olyan "kemény" mint az előző notimnak.
-
Mályki
aktív tag
Figyi!Pénteken vettem a gépet.Nagyon vigyázok akksijára.Csutkára lemerítem majd maxra fel és mindig lehuzom ha teljesen fel van töltve.De igy pár nap után vettem észre hogy 15 perc hátralévő idénél kikapcsol...Máris romlik?Vagy minek tudjam ezt be?Vagy nem jó ez a folyamatos kisütéses megoldás?Segitsetek plíz.tenksz
-
Bling95
őstag
Sziasztok
van egy toshiba l40-14h tipusu notim. Na most a töltőt sikeresen elrontottam. Kéne hozzá venni egy másikat, megtudná valaki mondani hogy milyen töltő kell hozzá és hogy kb milyen árra számítsak. Nem kell hogy eredeti legyen csak töltse fel a notimat mert ipodról nehézkesen megy az msn ezés
előre is köszönöm a vàlaszotokat.
-
BobMaster
senior tag
Ez az akció olyan friss, hogy szó szerint forró:
Szeptemberben a Portégé R500-as notikat 20% kedvezménnyel lehet megvásárolni!
http://www.takforsys.hu/akciok/toshiba_portege_r500_outlet_aron
-
Balinov
titán
Urak,
akinek a toshijaban a B/G-s REaltek adapter (RTL8187B) USB interfeszen kapcsolodik a rendszerhez, az sughatna, hogy honnet lehetne az L350D supportoldalarol letolthetonel frisebb wifi adapter driver vista 32bit ala leszedni, annak nagyon megkoszonnem. Igaz, egyket honappal korabban, de probaltam a REaltek letolto oldalarol a megfelelo chipset/OS verzio kombot leszedni, de nem engedte felrakni, mondvan hogy ez az illesztoprogram nem az, ami kell.Koszi a segitseget
Balinov -
huini
csendes tag
Én megmondtam hogy sehol nem lesz 134-es! Bármennyire is mondják az üzletek! Mind kamuznak! Szoval még1x mondom hogy ha valaki erre a típusra vár! A inkább keressen magának valami mást!
-
Rocko007
aktív tag
Atlantis notebook,
Cégünk a szervizelés mellett foglalkozik Toshiba notebookok forgalmazásával is, így az A500-as sorozat bizonyos elemei nálunk is elérhetők lesznek. Az A500-134 típus sajnos nem lesz nálunk megtalálható (szerintem Magyarországon sem), de ekvivalens terméket biztos tudunk találni.
-
benjoe1
aktív tag
Nekem A300 van. Itt két gombot tudok programozni: Mute, CD/DVD.
Button Name: itt CD/DVD kiválaszt
Target Path: itt a Browse segítségével kikeresed annak a programnak az indító fájlját, amit szeretnél hogy elindítson az érintőgomb (én pl. media player classic-ot használom)
Végül jobb fent kattints a Register gombra.
Ennyi... -
Mályki
aktív tag
Na megtaláltam nagy nehezen.Regisztrálni kell ahoz hogy el tudjam indítani a gombtámogatást.Vicc.Leírást kér,beállitást meg célutvonalat.Foggalam sincs mit kell ide megadni.Tud valaki segiteni?Nem vagyojk egy gépzseni sorry.
-
benjoe1
aktív tag
-
Mályki
aktív tag
Kössz a segitséget!U500 de ezt a progit nem találom.Assist simán van de abban nem lehet.Prószálkozom..Tenksz
-
Mályki
aktív tag
Hali!!!
Nincs valami érintő-gomb kezelő progi?Csak a media playert vezérli.Az meg kell a ráknak..
-
huini
csendes tag
Sziasztok! Mikor lesz toshiba a500-134-es?
-
stufen2
aktív tag
válasz
Petroimro #6117 üzenetére
az ára nem láccik de max ér 220at ennél a boltnál meg biztos találsz olcsóbbat mert ez kb tőlem 5percre 3 vili megállóra van és én is majdnem itt vettem az a500.134esemet de inkább bmv-vel mentem kb háromnegyed órát az oktogonig és egy 20assal olcsóbb volt meg vissza ugyanennyit nézd meg argep.hu v. árukereső.hu vagy stb amúgy nem rossz de inkább a500
-
BobMaster
senior tag
válasz
tib-bee #6116 üzenetére
Nekem már volt dolgom olyan L20-assal, amiben nem volt WIFI, szóval simán előfordulhat. Kb. 20 ropiból vágnak bele egy antennát és egy modult munkadíjjal együtt egy hivatalos Toshiba szervizben, ezért inkább a PCMCIA-s WIFI kártya vonalat javaslom, az lényegesen olcsóbb.
-
Mályki
aktív tag
Sziaztok!!
U500 asnál nem tudja valaki hogy kell beüzemelni az érintőgombokat?Esetleg a winamp alá rendelni?Nem jó se az energiatakarékos mód gomb sem...Segitsen valaki.Akár felveszem msn re vagy skype ra.Amugy az akksirol én azt hallottam hogy érdemes kivenni...Szép napot!
-
Petroimro
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy mik a tapasztalatok ezzel a géppel:[link]
Ebben az árkategóriában ez a legjobb?
Köszi! -
tib-bee
tag
Sziasztok! Van egy Toshiba Satellite l30 psl33-as laptopom. Egy pár éve vettem, a Media Marktban. Most be akartam állítani a wifit, de sehogy sem tudtam. Felnéztem a fórumra és olvastam egy hozzászólást, hogy kispórolták a wifit. Igaz ez?
-
kapicsabi
tag
Sziasztok!
Úgy látom Ti nagyon benne vagytok a notikban, hátha tudtok választ adni a kérdésemre.
A toshiba.com-on néztem egy notit (http://laptops.toshiba.com/laptops/satellite/M500/M505-S4947) és az érdekelne, hogy ez mikor jelenik meg Magyarországon? (feltéve, ha megjelenik)
Rákerestem a google-ban, ott úgy írták, hogy meg fog jelenni valamikor!Előre is köszi a választ!
-
waces
aktív tag
-
róbert gida
tag
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni!Már rendelkezem egy toshiba laptoppal és szeretnék még egyet venni.Ami van azt már nem lehet nagyon kapni (A300 1G2) és hasonló tudású vagy izmosabb gép kellene.Erre még fel tudtuk tenni az XP-t de úgy látom a toshiba honlapján,hogy az új laptopokhoz csak a vistához vannak driverek.Tudtok ajánlani 160e körül valamilyen masinát?Numerikus billentyűzet fontos (a jelenlegin nincs) és a firewire csati is.
Előre is köszi
-
sanyi0629
csendes tag
Sziasztok!
Sok munkára, 30% filmnézésre, 10% játékra, néha autocad keresnék laptopot. Fontos a nagy adattár, a strapabíróság, megbízhatóság sok használat mellett, numpad, HDMI, szép kép. Szeretem ha pörgösen megy minden progi.
Szeretném olcsóbban megúszni, 3 gép közül:
HP dv6-1120eh T4200, 3G DDR2, 250GB, 512 ATI VGA, 200.000 HUF
Acer AS5738Z- ? T4200 vagy T6400, 3-4GB DDR3, 320GB, 512 GF G105M 175.000HUF
Toshiba Sat A300-20N (22N) T6400, 3GB DR2, 320GB, 256 HD3470 170.000HUFA Toshibán sajnos nincs numpad. ASUS K50IJ tetszik még, de azon meg nincs HDMI.
Menniyre fontoss, hogy T4200 vagy T6400? 600 vagy 800MHz FSB, vagy DDR2 vagy DDR3, vagy 1 vagy 2mb gyorsítótár? Átlagos felhasználásnál feltűnik a különbség?
A HPról azt olvastam, hogy melegszik, a Toshiba szintén, de tudom, hogy ezek jó gépek. Szívem szerint az ACER t választanám, mert azon megvan minden, de sokan nem vennének acert, félek, hogy problémáim lesznek vele minőségileg.
Mindhárom tetszik kinézetre.
Köszi előre is!
Üdv
-
Mályki
aktív tag
Sziaszok!
Ma megyek a Toshiba u500 de már teljesen be vagyok sózva.Szerintetek érdemes otthoni használatnál kivennni az akksit a hosszabb élettartam érdekében?Ha az előzö szutyok MSI mből indulok ki mindenképpen, mert amikor megvettem az 1 óra 40 percet birt ki,egy év mulva már csak 15 percet(se).Nem akarom hogy az u500 as is igy járjon.Pedig ennek nagy előnye a 3 órás akksi időtartam.Szóval mit javasoltok?Köszi a válaszokat,szép napot!
-
stufen2
aktív tag
nem tom mi a bajotok a kártyaolvasóval mert én vettem a dia 2höz egy 8gigás Micro SD HC-t és röhögve beveszi egyedül a memoristick duonál cirkuszolt na az nem teccet neki de az m2-t is bevette, jah és ez xp sp3 alatt a videókarit télleg csak modderrel lehet felrakni én egyedül azt sajnálom hogy az fn billentyűk nem működnek és nem tok fényerőt állítani. de szerintem pár hét és lessz minden mert ugyan ez volt a daemon toolssal is amikor a vista megjelent tavasszal kb augusztusra dobtak ki normális prigit. Ahogy az utált föcitanárom mondta "Ami késik az jön!"
-
mouse1
csendes tag
válasz
#82903040 #6102 üzenetére
Erről jut eszembe! Ha valaki hivatalos ATI drivert szeretne feltenni, az nem olyan egyszerű. Az ATI aláírt egy megállapodást, miszerint nem adhat ki drivereket a notebookba való videókártyáihoz, így ezek csak a notebook gyártójának support oldaláról szerezhetőek be. Azaz csak majdnem! Ajánlom a következő oldalt: http://www.driverheaven.net/modtool.php (ATI Mobility Modder). Ez a kis program megpatcheli a hivatalos ATI drivert (tehát a legfrissebb ATI Catalystot), és onnantól az tökéletes menni fog. Leírás a honlapon található.
A 3GB memóriára reagálva: marha egyszerű a dolog. Az operációs rendszer a memóriát nem közvetlenül éri el, hanem egy ún. virtuális memóriatáblán keresztül. Ennek mérete egy 32 bites operációs rendszernél 2^32 (0x00000000 - 0xFFFFFFFF tartomány), tehát 4GB. Magyarul az operációs rendszer max. 4GB memóriát tud kezelni. Igen ám, de ebbe természetesen beletartozik mindenféle memória, ami a gépben található, tehát a videókártya memóriája is. Ami ezek szerint a te esetedben 1GB. Így az oprendszer először lefoglalja ezt, majd lefoglal a rendszermemóriából még annyit, amennyit tud: tehát 3GB-ot. Megoldás: használj 64 bites operációs rendszert!
-
törölt tag
Sziasztok!
Pár szó az L500-14z-ről.Szerintem jó anyagokból van, nem recseg, stb. És nem bánom, hogy nem fekete belül.
Képeken nem tetszett annyira, élőben jobb. Billentyűzet kiosztás megszokást igényel, de stabil, nem hullámzik.Viszont egy nagy hibája szerintem, hogy nagyon gyenge a kamerája. Legalábbis a régi Acer-eméhez képest nagyon rossz a képe.
Először Xp-vel próbálkoztam. Fel is ment simán, de a driverekkel nem boldogultam. A toshiba support-on nincs ugyan Xp driver a géphez, de innen -onnan össze lehet vadászni, de nem minden eszközhöz. Pl. display driver- t találtam, de semmi pénzért nem ment fel rá. Ja, meg az utólag beletett 2GB rammal együtt a 4GB ramot csak 3GB-nak ismerte fel.
Így ezek után felraktam egy Vistát. Amiből csak 32bit-es volt kéznél. Vistához minden driver van amúgy.
De végül egy 64bit-es W7 mellett döntöttem W7 szinte mindent felsimert. Amúgy meg a Vista driverei tökéletesek hozzá. 5,1-es élményindexet adott rá a W7. Ez annyira nem rossz szerintem.
Ha valakinek valamiben tudok segíteni L500-14z ügyben, csak szóljon!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Horgász topik
- Futás, futópályák
- Kuponkunyeráló
- Fotók, videók mobillal
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Hisense LCD és LED TV-k
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Vezetékes FEJhallgatók
- Musk feloszlatta a Tesla Dojo szuperszámítógépes részlegét
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Legion 5 Pro 16ACH6H 16" QHD+ IPS Ryzen 7 5800H RTX 3070 16GB 512GB NVMe gar
- Bomba áron dobozos új GIGABYTE /I7-13620H 16GB 1 TB SSD Nvidia RTX 4050 6GB 144 Hz FHD IPS
- MSI Vector GP76 16 Gamer Tervező Laptop -60% BRUTÁL i7-12700H 16/1TB RTX 3070Ti 8GB FHD 360Hz !!!
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -40% Bivaly i7-13700H 14Mag 16GB/1TB RTX 4070 8GB FHD 144Hz
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest