- Projektor topic
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Néha instabil lehet az NVIDIA GeForce RTX 5080 Founders Edition VGA
- Milyen processzort vegyek?
- Megemelte az új GeForce-ok árazását az ASUS és az MSI
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
mr_ricsi
veterán
"Nem tudjátok hogy kijött-e, vagy létezik-e valamilyen firmware update, a noti kijelzőjének színhelyes kalibrálását illetően?"
Elvileg lehetne firmwareben korrigálni a színeket, de ezt a gyártók nem szokták csinálni.
A szín az üzemórákkal elmászik idővel, ezért akinek szüksége van a színhelyességre, az időnként kalibráltassa a rendszerét.
Ezt műszerrel végzik, és a műszer előállít egy színprofilt, amit a windows képes minden induláskor betölteni.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Giduska #8197 üzenetére
"Mi a véleményetek a Toshiba Satellite C650-107 modelljéről? Az ár-érték aránya reális? (újonnan kb. 150 e mindenhol) "
Igazából te tudhatod, mire szeretnéd használni, de amennyire tudom, ezen nincs HDMI csati például. És ha ezt összevetem azzal, hogy L650-108-at láttam ugyanennyiért külön VGA-val és HDMI-vel...
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
Jazz
veterán
Sziasztok!
Nem tudjátok hogy kijött-e, vagy létezik-e valamilyen firmware update, a noti kijelzőjének színhelyes kalibrálását illetően?
Toshiba L500 XR1 satellite (mobility ati 4150 kari...már nem emlékszem pontosan), és gyári beállításon nagyon eltolt színbeállítások vannak. Erősen kékes, és hideg színek. A piros nem piros...stb. Meg sem közelíti a helyes színeket.
Ati színkorrekciós beállításával valamelyest lehet kompenzálni, de az nem az igazi, és csak szemre tudod beállítni. Továbbá sokszor, egy-egy 3D-s alkalmazás futtatása után visszaáll az eredeti értékre, és ilyenkor mindig újra kell aktiválni manuálisan. Más, külön feltelepített monitor kalibráló softweare-ek meg még gyakrabban "resetelődnek" és áll vissza az eredeti rossz Toshiba beállítás.
Van erre valami tartós megoldás? Mert az amúgy szép kijelző teljesen el van rontva ezzel.
Köszi.free your mind
-
Giduska
csendes tag
Sziasztok! Mi a véleményetek a Toshiba Satellite C650-107 modelljéről? Az ár-érték aránya reális? (újonnan kb. 150 e mindenhol) Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Tiwa
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.Az A 300 22Z laptop csak néha ismeri fel az újraírható DVD -t.Írni sem tudok rá.Nero 10-et használok.Próbáltam több típusú és sebességű lemezzel de nincs változás.A firmware frissítés jó az ilyen hibára vagy más a megoldás?
Válaszokat előre is köszi! -
mr_ricsi
veterán
válasz
pumukli23 #8189 üzenetére
"A tulaj sajnos nem tudja, hogy hány év garanciával vette, de a legtöbb Toshiba-t 2 évvel láttam anno. Lehet, hogy a 2. év csak akkor 'aktivizálódik' ha kitölti az adatokat?"
A vásárláskor meg kellett mondják, hogy a garit a forgalmazó szervizében érvényesítheted, vagy a Neten kell regisztrálni a Toshiba világgarira.
Utóbbi esetben meg kell adni az adataidat, és cserébe kapod a 2 év garit.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
"Megszeretném kérdezni hogy milyen aksi kéne bele és hol lenne érdemes venni?"
Más nem megy bele, csak ami belevaló, és innen."Plus mennyi ideig bírja ki az aksi hogy tönkre mennyen?"
A használattól függ."2000mAh vagy 4400mAh mi a különbség?"
Az utóbbi 2.2-szer annyi töltést tárol."Melyiket lenne érdemes venni?"
Egyiket sem. A linkelt helyen 5200, 7800 és 9200mAh-sat is lehet kapni a notidhoz.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
pumukli23
senior tag
Sziasztok.
Egy ismerős vett egy Toshiba laptopot. (talán C660.. nem emlékszem pontosan, de nem is ez a lényeg)
Garanciális kérdésem lenne.
Van egy ilyen Toshiba termékregiszráló program, ahol azt írja, hogy ingyenesen választhatok az alábbi szolgáltatásokból, ha kitöltöm az adatokat: Garancia bővítése 1 évről 2 évre.
A tulaj sajnos nem tudja, hogy hány év garanciával vette, de a legtöbb Toshiba-t 2 évvel láttam anno. Lehet, hogy a 2. év csak akkor 'aktivizálódik' ha kitölti az adatokat?
(vagy ez csak a "sok pénzért bővíthetsz garanciát" opciót teszi elérhetővé?)
Köszönöm szépen a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Chibi
csendes tag
Sziasztok!
Egy Toshiba L300-2CE laptopom van és valószínűleg aksi baja van. Megszeretném kérdezni hogy milyen aksi kéne bele és hol lenne érdemes venni? Plus mennyi ideig bírja ki az aksi hogy tönkre mennyen? 2000mAh vagy 4400mAh mi a különbség? Melyiket lenne érdemes venni?Bocsi hogy ennyit kérdezek de nem vagyok túl informált ezen a téren
Előre is köszi a válaszokat! -
Thusor
őstag
Van valakinek személyes tapasztalata a Toshiba Portégé R700-as subnotebokkal? Nekem nagyon tetszik a hordozhatósága és az akkuideje, de nem merem megvenni mert a Notebookcheck tesztje szerint nagyon melegszik és nagyon durván hangos benne az új Airflow technológia.
[ Szerkesztve ]
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
Pyro05
tag
Hali!
Valakinek van személyes tapasztalata a Toshiba NB550D-vel kapcsolatban?
Magyarországon "csak" a C-30-as APU-val lehet kapni, vagy a C-50-essel is?
Köszi!
War. War never changes.
-
guti86
tag
Sziasztok!
Jelenleg egy Toshiba L505-111 -es notebookkal rendelkezem. [link]
Két kérdésem az lenne:
1. A jelenlegi merevlemezt ki lehet e cserélni SSD-re ?
Néztem 60 Gigás OCZ-t meg 64 Gigás Kingstont. Milyet ajánlotok?2. A laptopban lévő optikai meghajtó helyére be lehet vhogy rakni a a kivett 500Gigás vinyót?
köszi előre is. -
Gerisz
addikt
válasz
mr_ricsi #8183 üzenetére
Felrakták a projektorra, aztán a projektor egy fali konzolon van, amire meg szerették volna fordítani a képet. (jó, hogy a projektoron kellene, mert aztán beállítottam)
Aztán nf f5-el lehet váltani a kijelzőre, meg nyomkodtak ctrl, alt F3-at amivel ki lehet elvileg kapcsolni a kijelzőt, de azt minek nem tudom. Már újraraktam a rendszert.
-
mr_ricsi
veterán
-
Gerisz
addikt
válasz
mr_ricsi #8179 üzenetére
Ha ott lenne már megtettem volna. De nincs ott csak akkor ha rácsatlakoztatok egy külső kijelzőt. Beállítom, hogy két képernyőt szeretnék használni, ekkor a második képernyőnél megjelenik a lehetőség a forgatásra az elsőnél nem. Beállítom a lapos kijelzőjét másodlagos kijelzőnek ekkor vissza tudom forgatni. Ha újraindítom a gépet akkor megint fejjel lefelé van ismét.
-
-
mr_ricsi
veterán
Az oprendszeredet találja ki az, aki segíteni szeretne?
XP-nél a Vezérlőpultban az "Intel(R) GMA driver" ikonra kell kattintani, bal oldalon a "Gyorsbillentyűk"-re, majd kipipálni a "Gyorsbillentyűk engedélyezésé"-t.
-
Gerisz
addikt
Sziasztok!
Van egy Toshiba Satellite L300-254-es lapos. A kollégák projektoroztak rajta és megfordították valahogy a képet a laposon. Visszaűllítani csak akkor tudom ha rádugom a projektort és akkor felhozza a fordítás lehetőségét, de ha újraindítom a gépet megint fejjel lefelé van. Letöröltem a display drivert akkor helyrejött, de ha újra feltelepítem akkor megint fejjel lefelé minden. Hogyan tudom megfordítani?
Billentyűkombinációval nem fordul, sem a CTRL+ALT+nyil sem a shift+ctrl+nyillal. -
mrke555
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémában szeretném a segítségeteket kérni, hogy egyik napról a másikra Toshiba NB205-N325BL típusú mini laptopom kijelzője egyfolytában vibrál, mikor a jelszó beírására kerülne a sor. Addig simán megy minden, de mikor behozza ezt a képernyőt, valamiért ez történik :S A jelszót ha beírom, és entert nyomok, akkor elindul a windows, de probléma továbbra is marad.
Már újratelepítettem a Windowst, Ultimate volt rajta, most pedig a Startert tettem vissza rá. (Toshiba Windows Recovery-vel csináltam)
Csökkentett módban nincs ilyen probléma, ott a képernyő nem vibrál, normálisan használható a gép. Azt is észrevettem, hogy mikor kábellel rákötöm a tv-re, akkor a vibrálás a laptopon megszűnik (normál módban), és a tv-n látom a vibrálást.
Mitől lehet ez?Segítségeteket előre is nagyon köszönöm!!
-
mrke555
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémában szeretném a segítségeteket kérni, hogy egyik napról a másikra Toshiba NB205-N325BL típusú mini laptopom kijelzője egyfolytában vibrál, mikor a jelszó beírására kerülne a sor. Addig simán megy minden, de mikor behozza ezt a képernyőt, valamiért ez történik :S A jelszót ha beírom, és entert nyomok, akkor elindul a windows, de probléma továbbra is marad.
Már újratelepítettem a Windowst, Ultimate volt rajta, most pedig a Startert tettem vissza rá. (Toshiba Windows Recovery-vel csináltam)
Csökkentett módban nincs ilyen probléma, ott a képernyő nem vibrál, normálisan használható a gép. Azt is észrevettem, hogy mikor kábellel rákötöm a tv-re, akkor a vibrálás a laptopon megszűnik (normál módban), és a tv-n látom a vibrálást.
Mitől lehet ez?Segítségeteket előre is nagyon köszönöm!!
-
mr_ricsi
veterán
Sziasztok!
Van két Toshiba noti, mindegyikben AMD HD4250 az integrált VGA. Az egyikhez tavaly májusi, a másikhoz ezév februári driver van fenn a Toshibánál.
Van-e valami ellenjavallat arra, hogy az újabb drivert próbáljam telepíteni a régebbi helyett?A másik kérdésem, hogy a korábbi notimnál az Fn+F11 billentyű kombinációval ki lehet kapcsolni a kijelzőt. A Toshibáknál nincs valami hasonló trükk?
-
raczgeza
csendes tag
Hali mindenkinek!
Van egy kisseb problémám.Kaptam a rokonoktol egy toshiba spm30 laptopot ami bios passwordot kér.Probáltam az elemes trükköt de hiába vettem ki.Valami más megoldás kéne.Ha valaki tud benne segiteni nagyon megköszönném! -
róbert gida
tag
válasz
Akos1994 #8169 üzenetére
Egy tipp :én sandisk cruzer contour pen drive-ot használok amely egy virtuális cd meghajtót is létrehoz és bootolható lesz róla bármi (elvileg ) persze ezt nekem a számtekos haver mondta mert én annyira nem vagyok ezen a téren spíler csak sokaltam a pen drive árát és ő homályosított fel az u3-as technikáról és az ilyen új pendrivékről.
Nyugalom ,a hosszú élet ritka ! Ne igyál bele a medve sörébe!
-
Akos1994
aktív tag
Sziasztok!
Egy ősrégi Toshiba-val kapcsolatosan kérnék segítséget.Nincs rajta op.rendszer és valahogy varázsolni szeretnék rá egy XP-t.A gépben nincs se cd meghajtó se floppy viszont van egy usb,de usb-ről nem tud bootolni.Így csak a vinyóval tudok valamit kezdeni.Rámásoltam a vinyóra az XP cd-jét és a Hirens boot cd-t,ezekután elindítottam a MiniXP-t és ott elkezdem telepíteni a rendes XP-t.Ám amikor a rendes XP-t sehogy sem sikerül felrakni mivel vagy megáll pár százaléknál,vagy hiba üzenetet dob ki,vagy ujra akarja indítani az egész gépet és utána kezdhetem az elejéről...
Van valakinek ötlete hogy ilyen helyzetben mi a megoldás?
-
Kbali
nagyúr
válasz
bajnokpityu #8167 üzenetére
Lehet, hogy azért, mert HDMI-n is jöhet ki a hang?
Esetleg kérdezd meg őket, hátha tudnak testközeli infót.[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
l670 vagy l675ös van itt valakinek?
szoval 17,3as modern toshiba.ezekben van valahogy működésre birható spdif kimenet? furi lenne,h a toshiba miután levédette a toshlinket,ne tenné be minden készülékébe.pedig egyelőre azt olvasom h nicns.
hangoknál kéne lennie egy digitális kimenetnek.
-
Larodar
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, mi véleményetek a toshiba l670-es szériájáról?
Anyaghasználat, zsanérok, esetleges problémák vmelyik konfigurációval és egyáb tapasztalatok, ugyanis notebook vásárlás előtt állok. Egy modelt ki is néztem ebből a szériából:A segítségeteket előre is köszönöm!
Impossible is nothing!
-
looser
addikt
Köszi a válaszokat srácok!
Gbi82: youtube-ot meg sem néztük, egyszerűen mindent ledaráltam róla (NOD32 2.5 volt rajta, még valamikor én tehettem fel neki) úgyhogy kapott egy friss Avastot.
Kbali: én is így tudtam, ennek ellenére a rendszertulajdonságlapon így látszott, kár, hogy nem lőttem róla egyet. Gyári Toshiba logós wxp home 32bit hun verzió, viszont tényleg már elég idős szegényke. Hétvégén újratelepítem neki.
Üdv :-)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
Kbali
nagyúr
Celeronban nincs speedstep. Mennyi memória van a gépben? Azt esetleg érdemes lehet bővíteni 2 gigára, sokat dobhat a sebességen. Ezekben emlékeim szerint 512 mega volt gyárilag, esetleg max. 1 giga.
Ha van rá mód, esetleg oprendszer komplett újrarakása? Faterom ezeréves Toshibája gyakorlatilag megtáltosodott tőle. Ez akkor tud legjobban működni, ha mindent le tudsz gyalulni a gépről, válogatás nélkül, akár vinyó újraformázással.
Firefox sok memóriát eszik, erre nézzetek rá. Facebook flash játékokban (pl.: Farmville), akár önmaga 3-400 megát is. -
Gbi82
tag
Szerintem valami progi fogja le a teljesítményt. Egyébként meg nem szabad sokat várni ettől a procitól. Anyukámnak vettem egy lapost netre. 1.6-os Celeron, 512Mb rammal és még a youtube videókkal is meggyűlik a baja.
Ha netre van csatlakoztatva akkor meg durván belassul.
Sajnos ezek a régi vasak nem bírják már a kiképzést."ha nincs ló ,jó a szamár is" (Chicolina)
-
Krystal_s
addikt
van egy Toshiba T210 netbook-om. 2 és fél hónapos ,de már az akksi elhasználódás 6%...
a kiírt érték nem is érdekelne, de az üzemidő is csökkent, eddig 6-7 órát bírt , most pedig 5-6 órát. ugyanazt csinálom rajta ,amit eddig...chat és olvasgatok. normális ez h ilyen gyorsan romlik az állapota ?ha így folytatja nyárra már kuka lesz...
már ennyire nem megbízható márka a Toshiba ? vagy csak én fogtam ki vmi selejtes akksit ? -
lumpi79
csendes tag
Üdv! Segítséget szeretnék kérni!
Van egy Toshiba Régi (SatelitePro 6100)-as laptop.
Volt benne egy dvd-olvasó, ami pedöglött, mert nagyon nehezen adta ki a lemezt... olvasni azt tudta, illetve, mint külön meghajtó szerepelt a "saját gépbe"...
Szereztem egy ugyan olyan típusú, márkájú dvd olvasót...
betettem és se a bios se a windows xp nem látja....
gondoltam biztos rosszat vettem.... ezért szereztem még egy újabbat igaz ennek már más a gyártója... sajnos ennél is ugyanez a helyzet... beteszem és se bios se win nem látja..
ha a régi rosszat visszateszem azt gond nélkül látja és ha nem akarom nyaggatni az ajtaját még használni is lehet...
ez miért van? köszii.... -
liderces
csendes tag
Sziasztok! Kis segítséget kérnék ha lehet. Adott egy Toshiba Tecra s1 lapi. Elvileg van benne bluetooth. Na most az érdekelne hogy tudok pl bluetooth ezközöket keresni kapcsolatba lépni más bluetooth gépekkel? Eszközkezelőben nincs sárga kérdőjel megvannak a bluetooth eszközök elvileg csak egy progi kéne amivel kapcsolódok. Köszi a segítséget! üdv
-
looser
addikt
Köszi a tippet! Sajnos a bios módosításai meglehetősen minimálisak, gyakorlatilag a bootsorrenden és a passwordon kívül mást nem is nagyon lehet állítani. Itt még nincs ilyesmi, ez egy 2005 környékén vásárolt noti, P4-es lakpkakészlettel; szerintem sem sata, sem raid lehetőség nincs benne, de a biosban legalábbis nem állítható ilyesmi.
-
looser
addikt
Sziasztok! Egy olyan problémába futottam bele ismerős notiján (Satellite L30 + legutolsó bios), hogy a boot idő nagyon hosszú és amikor már a rendszerben vagy, ott is iszonyú lassú a programok indulása. A gép már töredezettségmetesítve lett és le lettek szedve még a gyári Toshiba programok is, gyakorlatilag maga a windows a frissítéseivel (xp home sp3) + firefox, Avast, Telenor kliens, windows live, Samsung PC studio van rajta. Víruskereső nem jelez semmit. A rendszertulajdonság lapon azt látom, hogy 410 @ 1.46GHz. Ez nem lehet esetleg az oka? Mármint hogy folyamatosan mintha a Speedstep visszavenné a teljesítményt? Már ha ez a proci (Celeron M) támogatja ezt a technológiát. Van ötletetek?
-
T. Almeida
senior tag
válasz
LaptopSystem #8148 üzenetére
google?
http://www.google.hu/search?q=Toshiba+Qosmio+X300+remote+control
Első találatnál a megoldás a Win7 problémára.
[ Szerkesztve ]
-
T. Almeida
senior tag
válasz
LaptopSystem #8147 üzenetére
Nekem is Qosmio-m van, egy X500-11w, imádom, nagyon jó gép, egyszerűen tökéletes. Ha nem sajnálsz rá ennyi pénzt, vedd meg! Én a cégemmel vetettem, azzal, hogy virtualizációs tesztelésekhez kell az erős gép
-
válasz
LaptopSystem #8151 üzenetére
senki nem válaszolgat nekem(
Minőségi üzleti kategóriás laptopok garanciával,számlával!Üdvözlettel: Miklós Zoltán 709400131 Viberen is!
-
-
Kbali
nagyúr
válasz
LaptopSystem #8149 üzenetére
Most melyikről? Az aláírásodban lévő Quismo-ról kérdezel?
-
válasz
LaptopSystem #8148 üzenetére
segitenétek ebben nekem esetleg írhattok privit!
Minőségi üzleti kategóriás laptopok garanciával,számlával!Üdvözlettel: Miklós Zoltán 709400131 Viberen is!
-
válasz
LaptopSystem #8147 üzenetére
még annyit kérdeznék hogy a távirányitot melyik driverel tudom használni?win7-em van de nem sikerül megtalálni a drivert hozzá segitenétek!
-
-
cellpeti
nagyúr
Üdv
van egy régi Toshiba L30-134 PSL33E, de nem találom hozzá a ethernet drivert és az SM buszvezérlőt. Toshiba honlapjáról hiába töltöm, akkor se jó. Tudnátok segíteni??
Tigris, tigris, csóvafény...
-
Mályki
aktív tag
Szevassztok!!!
A Toshiba u500 asomnak recseg ropog a bal egérgombja,amit legsürübben használok.Házilag meg lehet valahogy bütykölni hogy jó legyen?Vagy ez szervíztéma?Köszi a segitséget!Ritkán vagyok gépnél megköszönném ha privibiban tudna valaki segiteni vagy infót adni!Köszönöm!
K.M.
-
xxxxz007
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni: Egy toshiba A100-780-as notiról lenne szó. Egy ideje feltettem rá a win7-et, amivel nagyon szépen működik, de a wifi valamiért rosszalkodik. Ha frissen feltelepítem a drivert, akkor tökéletesen működik, de utána egy újraindítás, kikapcsolás/bekapcsolás után a következő problémát produkálja: egyszerűen nagyon lassú lesz, mintha valami szinkronizáció/ping idő gondja lenne (nem értek hozzá, bocsi). Meg akarok nyitni az explorerben/firefoxban, stb egy weboldalt, és csak dolgozik, dolgozik. Amennyiben nyomogatom a weboldal frissítése gombot, egy-pár nyomogatás után beugrik a weboldal minden gond nélkül.
Nem tudom mi lehet a gond, ha valaki esetleg tudja a megoldást, és megírná, lekötelezne.
üdv.
-
zsolo_d
tag
Üdv. szaktársak!
Van egy Toshiba Satellite C660D-11G notebook-om.
Úgy vettem, hogy nincs rajta oprendszer.
Úgy gondoltam, hogy nem is kell mert majd én telepítek rá...nem az első telepítésem lenne ez.
Sajnos én most szembesültem azzal a dologgal, hogy hiába nyomom bele a telepítő CD-t az ugyan édeskevés, mivel nem minden oprendszer rendelkezik a SATA meghajtó programmal.
Én Ubuntu/Kubuntu linux 10.10-et szeretnék felrakni rá.
Telepítéskor F6 és kijeleöltem az ACPI=OFF opciót ami segítségével el is indul a telepítés.
Ha nem választom ki ezt az opciót akkor el sem indul.
Mint ahogy a régi XP telepítőm se mert nem látja a meghajtót benne.
...
Miután végzett a telpítéssel az ACPI=OFF opcióval akkor kiírja, hogy újraindul a gép és vegyem ki a telepítő CD-t.
És itt jön a hidegzuhany!!!
Nem indul a rendszer.
Azután hogy már telepítettem mindent.
Csak a kurzor villog.
Ha kikapcsolom és indítom ismét akkor a Grub még bejön és kiválasztok, hogy rendes módban indítom a linuxot, de csak a kurzor villogás megy.Ha valakinek van valami tapasztalata és megosztaná velem, azt nagyon megköszönném.
Elsősorban szeretnék a Linuxnál maradni!
Sejtéseim szerint a Windows 7 biztos csont nélkül felmenne...Nem olvastam végig a topic-ot...
Elnézést érte, ha volt már téma.Üdv.:Zsoló
[ Szerkesztve ]
Puding próbája az evés...
-
Rufusz
tag
Nemrég vettem egy Satellite pro C650-1E6 laptopot (C2D T6570, 3GB ram, Intel gma 4500 mhd), és HD videóknál szaggat. A processzor terhelése max 30-40%.
Ez normális, vagy valami hibát kéne hogy keressek? BS player egyébként, combined community codeck pack-el)
''Az élet olyan mint egy motorkerékpár, be kell rúgni,aztán megy magától''
-
timad
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Két éve van egy Toshiba A200-1IW laptopom, rajta a gyárilag telepített Windows Vista és ezt szeretném leváltani Win7-re. Ehhez szeretnék egy kis információt és segítséget kérni. Milyen tapasztalatok vannak a rendszerről, van-e valami hátránya a váltásnak, mennyire bonyolult az új op.rendszer feltelepítése, a különböző driverek mennyire elérhetők pl Toshiba honlapon és melyik Win7-et érdemes feltenni? (bocsi ha túl sok a kérdés hirtelen
)
Ebben a témában sajnos eléggé laikus vagyok így érdekelne egy részletesebb "mit hogyan" telepítési instrukció..Ha érdemes a váltás és nincs hátrány belőle.
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Gh057
csendes tag
Ha jól tudom, csak ott lehet betenni még egy vinyót, ahol gyárilag is benne van a kettő, vagyis ott is csak cserére van lehetőség. Nekem A300-1ND-m van, egy vinyóval érkezett, a második hely ugyanúgy meg van nálam is, de viszont nincs odaforrasztva az alaplapra a csatlakozó, és felfogatókeret se található második meghajtó részére... tehát elvileg igen, de gyakorlatban sajna csak ott valósítható meg, ahol már gyárilag úgy érkezik.
-
Tiwa
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni ,hogy a A3oo 22Z laptopba van lehetőség még egy merevlemezt berakni?
Előre is köszi! -
Kbali
nagyúr
válasz
Márkibe #8130 üzenetére
Fn + valamelyik F billentyű? Elvileg rá is matricázzák a kis napocskát
- ehhez viszont kell a megfelelő Toshibás segédprogi is (keress vissza a Value Added pack-re)
Ill. oprendszerből is lehet állítani, sőt az energiatakarékos beállításoknál is kellene tudni.
Milyen oprendszer?[ Szerkesztve ]
-
Márkibe
csendes tag
Sziasztok !
Tudna nekem segíteni valaki abban, hogy c650-11j-nek a képernyő fényerejét hogyan tudom állítani ?
Elöre is köszi -
Lilla532
csendes tag
Sziasztok!
Kb.:4 hetes Toshiba Satellite C660 notebook néha pár másodpercig furcsa, berregő hangot ad ki.
Vannak napok amikor semmi. Tegnap este csak 1 x, de volt már olyan nap amikor többször csinálta. A hangot ahhoz tudom hasonítani, amilyen régen a betárcsázós internet hang volt.
Mi lehet ez?
Köszi előre is. -
Szux
csendes tag
Sziasztok, P500 valakinek? Olyan gondom lenne, hogy a faín hangszórók miatt a billentyűk ciceregnek mint állat. Mi a fenét lehet tenni mert idegesítő rettenetesen.
Valakinek valami használható ötlet?Egy nőnek 70 dologhoz kell értenie a főzéshez, és a 69-hez.
-
keresss
csendes tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata Tecra S3-ról?
Meg érdekelne, hogy model szám alapján, hol lehet rákeresni, mert reggel óta keresgetek és semmi.
üdv -
thomeef
őstag
válasz
mario28 #8122 üzenetére
Egy-két memória tesztet is futtass, hátha az a ludas, és akkor még olcsón megúszod a dolgot. Mivel a hdd-t , op. rendszert már kizártad, a melegedéstől maximum kék képernyőt kapsz, de azt már igen extrém körülmények közt, ezért más ötletem nincs
"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."
-
Jano156
tag
Sziasztok!
szüleim satellite l30 asát újra tettem mert már borzalmas állapotba volt rajta a rendszer. viszont a wifihez drivert sehol nem találtam, pontosabban fogalmazva olyan drivert nem találtam ami pontosan a típusának való ( atheros chippes AR5BMB5) mindenféle más atheros drivert találtam egyet fel is tettem hozzá de a wifi nem akar működni. azt írja h a kapcsolat részleges vagy nem jött létre... tudnátok esetleg segíteni?
köszönömJános
-
mario28
csendes tag
Sziasztok!
Van nekem egy Satelite Pro L100. Egy jó ideje annyira belassult, hogy nem lehet vele dolgozni. A win újra lett telepítve. A merevlemez hard disk sentinellel tesztelve, hibátlan. Szét is szedtem, gondoltam tele van porral és kitakarítom mert biztosan annyira melegszik, hogy a proci kímélő üzemmódba kapcsolt. De semmi.
Ha valaki tudna egy jó megoldást az nagyon sokat segítene.
Tamás
-
thomeef
őstag
Úgy látszik különbözőek vagyunk, nekem is volt L500-1xr notim, és nekem kifejezetten tetszett a kijelzője, mint fényerőben, mint színösszeállításban. A betekintési szögei nem a legjobbak, de szerintem nincs olyan noti aminek az lenne, hiszen ezek nem tv-k. Több 100 filmet néztem rajta és sose volt rá panasz.
(Nekem a ventivel sem volt semmi bajom, játék alatt tette a dolgát elég keményen, de egyéb alkalmazások közben semmit nem hallottam belőle.)[ Szerkesztve ]
"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."
-
Gigant05
csendes tag
köszi az infót.
Igen én is ekörül gondolkodtam, inkább a felső határ amit írtál.
Mert még a duplájáért vettem.
Ezért 100.000 körül lehet eladnám.
Toshibával semmi gondom nincs amúgy.
nagyon jó a designe és a belső is. szerintem a következő is egy toshiba lesz.
Körül is nézek mik futnak most a piacon.HTC DESIRE HD
-
Gigant05
csendes tag
Sziasztok.
Van egy Toshiba Satelite A 300 1NO típusú notebookom.
Milyen áron tudnám ezt most eladni?
Mert lassan beújítanék.
Válaszaitokat előre is köszönöm.HTC DESIRE HD
-
Gerisz
addikt
válasz
róbert gida #8114 üzenetére
Nem a hangszóró. Alulról jön. Ez valami elektromos zaj szerintem. Nem csapágy hangja. (ez is csak tipp)
Még nincs egy éves. Március végén lesz. -
Gerisz
addikt
Mitől visíthat elviselhetetlenül a laptop?
Satellite L500-1XQ
Ha szembe ülök vele akkor nem hallani annyira, de ha elfordítom a fejem akkor iszonyat zavaró. -
radka202
csendes tag
Sziasztok!
Most regisztráltam az oldalra annak érdekében hogy megoldást találjak a problémámra...
Több problémám van a laptopommal.A típusa Toshiba Satellite A300...A problémám oka hogy lassan már fél éve recseg a hang a gépen mindig...amikor betölt az oprendszer...amikor filmet nézek...amikor játszok..zenét hallgatok..Magával a hangszóróval nem lehet gond mert van xp is telepítve és ott tökéletes a hang...Más helyeken olvastam már hogy másoknak is voltak ilyen problémái...Azt ajánlották ott hogy töltsek le új drivert meg lehet hogy az update rossz frissítést szedett le... letöltöttem már drivert de mikor telepíteni akarom azt írja hogy hiba a setup.exe leáll....Tudni kell a oprendszeremről hogy úgy lett windows vista-ról windows 7 re telepítve hogy a toshibanál vettem egy Upgrade DVD-t és így lett Windows 7...De mostanában már azt automatikus frissítéseket se tudja letölteni és telepíteni ott is hibát r ki... így már az is lassan 2 hónapja nem működik...Tudtok valamit javasolni ? Vagy ezt újra kellene már rakni...Segítségeteket előre is köszönöm..
Nem tudom hogy mikor tudok felnézni meg megtalálom e a választ ezért megköszönném ha az e-mail címemre küldenétek el a megoldást...
e-mail:radka202@freemail.hu -
Hanzsi
tag
Üdv!
Toshiba telepítés ügyében kérnék segítséget tőletek. Van nálam egy Thosiba DynaBook SS 2010 DS86P/2 típúsú csoda. [link] Sajnos a rendelkezésemre álló két teljesen különböző típusú USB-s CD-ROM-ról sem hajlandó bootolni. Van-e valakinek bármi ötlete, hogyan lehetne erre XP-t varázsolni egyéb módon? Próbáltam bootolható Pendrive-ot készíteni, de azt is figyelmen kívül hagyta. Elég régi konstrukció, nem vagyok benne biztos, hogy egyáltalán tud Flash memóriáról indulni. Minden ötletet szívesen veszek....
Köszönettel: Hanzsi
''Aki kitart a saját hülyesége mellett, egy nap bölccsé válik''
-
bernadsover
csendes tag
az a gond a dvd iroval hogy nero 7 van rajta szepen kiirja hogy max sbbeseg24 amikor meg beteszem az ures lemezt a sebbeseg nem megy tovabb 2 sebbesegnel
-
bernadsover
csendes tag
hello, toshiba l300 satelite laptopal rendelkezem, a geppel meg vagyok elegedve,eddig,amikor a mathista uj 880 as dvd -rom elkezdett okoskodni..vagyis cd-t ir /olvas,dvd-t csk olvasni akar ,irni nem,tud segiteni valaki ?? hogy a dvd-t ujra eleszem
operacios rendszer windows vista home premium 32 bit
[ Szerkesztve ]
-
Gbi82
tag
Nekem L650D-11F-em van, a ventillátorral semmi gondom. Alaphelyzetben nagyon halk, kb fél óránként ha bekapcsol 1 percre kb.
A kijelző betekintési szöge nekem is gáz, a szinekkel semmi bajom.
Egyébként nekem az Everest az Lg-t jelöli meg gyártónak (LGd0230) tipus.[ Szerkesztve ]
"ha nincs ló ,jó a szamár is" (Chicolina)
-
spyduck
nagyúr
.
[ Szerkesztve ]
-
Jazz
veterán
válasz
Pierre75 #8102 üzenetére
L500-1XR.
A ventilátor felpörgés csak egy dolog. Egyébként ha integrált vga-val veszed, a procit akkor is leterhelheted, és ugyan úgy zúgni fog.
Ha nem használsz semmit, akkor is az van amit mondtál, hogy egyáltalán nem megy a ventilátor (de így, totál passzívan, bezárva egy noti dobozba, egy idő után ugyan úgy elkezd melegedni), majd egy kicsit beindul megint.A legnagyobb gond a kijelző. Egyébként te hol állítottál a színeken és a kontraszton? Softweare-esen valamilyen programmal?
Amúgy nem is lenne baj, ha a gyári színbeállítások el vannak tolva, ha lehetne hardware-esen állítani a kijelzőt.
Mert a softweare-essel az van, hogy nem jegyzi meg maradéktalanul. D3D alkalmazás nyitása után, nem tartja meg a beállításokat. Ami megtartja, a Ati Catalyst Control Center színbeállítása, de ott meg nem tudod precízen kalibrálni a monitort (mint egy kalibráló softwear-el), hanem csak úgy érzésre, a három szín görbéjét külön állítgatva. De azt is állandóan aktiválni kell mert folyton az eredeti értékre ugrik vissza.Nekem ez a legnagyobb gondom, mert amúgy a kijelző szép lenne. Erre nincs valami firmware update vagy bármi....?
free your mind
-
applause
aktív tag
Engem is zavar a ventillátor működése. Igaz még nem sikerült úgy működtetni, hogy fullon pörögjön, de ha bekapcsol akkor 60%-os fordulaton megy kb 10-15mp-ig, ezt ismétli 20-30 mp-ként. Szerintem jobb lenne, ha esetleg többet menne, de mondjuk 30%-os teljesítménnyel. Ekkor szerintem hallani sem lehetne. L500-24V.
MacBook air m3 16/512, iPhone 13 pro, Mercedes A150 2005
-
Pierre75
senior tag
Az egy dolog, hogy L500, de melyik? Én direkt integrált vga-val vettem, hogy a dedikált ne fűtse a gépet feleslegesen: irodai munkára,netre és filmre nem kell. Így nálam vagy teljesen csendben van, vagy halkan duruzsol 10 s-t és újra csend van.
A konzumer gépeknek ez a hátulütője, amit összefoglaltál.
Az egyik tesztben le volt írva, hogy a kijelző alapbeállításán kissé erős a kontraszt, visszavettem, beállítgattam így nekem tetszik, ahhoz képest, hogy TN. Különbözőek vagyunk, nekem a matt kijelzők kevésbé tetszenek, előtte egy IBM T23-m volt. Egy jelenlegi notebook kijelzője sem ér utol egy asztali PVA stb. minőségi monitort minőségben, ezzel meg kell barátkozni.
Az én L500-m most múlt 1 éves, azóta is csak egy gondom van vele, óránként multimédiában 1 s-ig meghúzza a hangot. Ezzel együtt kell élnem, mert a Toshiba nem javította a vélhetően sw hibát. -
Temerti
tag
Sziasztok!
Egy Toshiba l30m010-zel akadt gondom. Akksiról is meg tápról is ha bekapcsolom, pár másodpercig világít a bekapcsolást jelző led, majd kialszik. Semmi nem pörög fel benne. Bekapcsoláskor egy pillanatra mintha más lenne a kijelző színe, de nagyon kell figyelni, hogy ezt észre vegye az ember. Szétszedtem legapróbb darabig, már csak proci és memória volt az alaplapban, de akkor is csak ennyit tud csinálni.
Gondoltam legalább lementem a vinyójáról az adatokat, de se egy másik noti, se az asztali nem ismeri fel azt.
Valakinek van valami ötlete? Előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- iPhone topik
- Projektor topic
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Néha instabil lehet az NVIDIA GeForce RTX 5080 Founders Edition VGA
- Autós topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Legion Y540-15IRH 15.6" FHD IPS i5-9300H GTX 1660 Ti 16GB 512GB NVMe+1TB SSD magyar vbill gar
- Bomba áron dobozos Lenovo Legion 5 /Ryzen7-5800H 32GB 512+256GB SSD RTX 3070 8GB 165 Hz Gari
- Latitude 5430 27% 14" FHD IPS érintő 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Precision 7550 15.6" FHD IPS i7-10875H RTX 3000 16GB 500GB NVMe gar
- X1 Yoga 8th 14" FHD+ IPS érintő i5-1345U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam aktív toll gar
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest