Új hozzászólás Aktív témák
-
Krystal_s
addikt
válasz JOEPAPA #8430 üzenetére
szia, pont most írtam neked a netbook-os fórumban
én tisztában vagyok vele, h az akksik állapota folyamatosan romlik. ez teljesen normális lenne, csak nem ilyen sebességgel. a Toshibások is ezt mondták több helyen is, h áá ez teljesen normális h 3/4-ed évente szinte kuka lesz az akksi és vehetek újat. közben tudtam ,h ez nem normális, mert a másik gépemben 2 év után kezdett érződni ,h csökkent az akku élettartam.
aztán megláttam, h zoli62 is szintén kifogott egy ilyen gyorsan romló szériát. őt is megakarták győzni ,h ez normális. majd vett még egyet ,amit ugyanabban a gépben, ugyanúgy használ és érdekes módon annál egyáltalán nincs ilyen mérvű elhasználódás. hónapok óta 0% körüli.
ebből egyértelműen adódik ,h akad még minőségi akksi is.
azt én is észrevettem, h töltésenként számol, mert minden merítés-töltés után pont akkora a romlás értéke kb 0.007% azaz egy hónapban 2%. -
mr_ricsi
veterán
válasz JOEPAPA #8430 üzenetére
"az elektronika fogja számolni az élettartamot hiába használód jól, letilt pl 500 töltés után és kuka"
Itt más a szitu, mert ha egy cellát sikerül túltölteni, az felrobbanhat, és viszi magával az egész notit."a canon i250 es waste ink tartály megtalt üzenet volt egy évtizede kb...ott is elektronika számolta a nyomtatott lapokat és letiltotta a nyomtatót, hogy szervízdíjat fizess"
Ezesetben a szerviz munkadíja volt pofátlan, mert aki gyakran kapcsolgatta a nyomtatóját, annak megtelhetett a tintagyűjtője, de a fél órás munka nem kerülhetett volna egy nyomtató árába."De legalább Sanyo az pedig tapasztalatom alapján (Eneloop) tudott (felhasználónak is jó üzlet típusú) akkukat gyártani."
Az Eneloop Ni-Mh, nem tudom, hogy jön ide.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
válasz JOEPAPA #8435 üzenetére
"de az nincs, hogy ez az elektronika nem az akku érdekeit, ill a robbanásveszélyt "tartja szem előtt", hanem direkt "beprogramozták", hogy egy idő után kelljen akkut venned, akkor is, ha minden cella "hibátlan" azaz még menne évekig"
A cellák elhasználódását nem lehet pontosan mérni, ezért az elektronikák a "legrosszabb eshetőségre" vannak beállítva."Waste ink reset nekem pár másodperces munka, és szintén direkt ilyen dolog volt."
Ha csak reseteled, az szakszerűtlen buherálás. A tintagyűjtő állapotát is minimum ellenőrizni kell, mert ha megtelik, vagy nem működik tovább a fejtisztítás, vagy kifolyik a tinta a nyomtató alá. Én úgy számoltam a fél órát, hogy nyomtató teteje is le van szedve, majd visszarakva. A Canon technológiája szerint viszont a tartályt mindig cserélni kellett volna, függetlenül a használtságától."Az Eneloop reményt adott, hátha li-ionból is ezt a felhasználóbarát politikát követte. Bár lehet liion nem sikerült neki, de miért ne sikerülne?"
Tudomásom szerint a Sanyo a GP-től vette az Eneloop technológiáját.különben nem lenne fizetős progi az akku resetelésre.
Ha csak resetelnek, az egy nagyon veszélyes buher megoldás!!!
A korrekt megoldás az, amikor a cellákat egyenként feltöltik, majd lemérik a megmaradt kapacitásukat, és az elektronikát a legrosszabbhoz állítják be.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
válasz JOEPAPA #8442 üzenetére
"ha a legrosszabb lenne az elektronikában az érdekes lenne (akkor a 4,4Ah akku legalább 44Ah akkuból lenne építve 10 százalékra korlátozva)"
Nem engedhető meg, hogy az akkuk időnként felrobbanjanak, mert akkor letiltanák a notikat a repülőgépekről és mások meg egy füllel élnék tovább az életüket.
Minden normális esetben, még a gépészetben is, a legrosszabb esetre méreteznek. Ezért vannak a biztonsági tényezők."Elég tudnia a belső nyomás, hőmérséklet, cellafeszültség, töltőáram, idő paramétereket, és egy betáplált 5 dimenziós mátrix adatai alapján pontosan tudja melyik ez az akku..."
Nyomás-szenzor eleve nincs a noti és mobil akkukban. Az elektrolit pedig idővel szétmarja a katódot, amit szintén nem lehet mérni.
Továbbá a tárolási hőmérséklet is jelentősen befolyásolja az akku élettartamát. (Ha 20°C helyett 40°C-on van tárolva az akku, azzal duplázódik az évenkénti kapacitás-vesztés.) Tehát az áramkörnek az akkut a teljes élete során végig figyelnie kell, még kikapcsolt készüléknél is.
És ebből még következnek olyan apróságok, hogy ugyanaz az akku fele annyit bírhat, ha a noti konstrukciója miatt meleg éri, vagy ha valaki nem légkondis helyen használja, vagy ha ugyanabban a noti típusban egy jobban melegedő proci van, vagy ha valaki gyakran futtat számításigényes progikat, vagy ha valaki ölben használja a notiját, stb."De nem erre megy a fejlődés, hanem a lehúzás felé."
Üldözési mániád van.
Ugye, nem is mi -fogyasztók- vagyunk a hülyék, amikor 1000 Ft-tal drágábban már nem kell a kétszer annyit kibíró cucc?[ Szerkesztve ]
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
Krystal_s
addikt
válasz JOEPAPA #8444 üzenetére
az Usa-ban 25ezer körül volt eddig, amiket láttam a neten. nálunk 37-ért láttam még januárban, azután már sehol nem találtam online. Pár hete egyik Toshiba szaküzletben kérdeztem és mondták, h tudnak rendelni és 37ezret mondtak ők is. Most viszont ezt találtam: Toshiba T210 Akku: 14.400 Ft nekem ez elég fura :-) mi ez a hirtelen árzuhanás ? bár ez sztem gyengébb 4400mAh. ha eddig is ennyiért szórták volna és tuti nem szóltam volna egy mukkot sem. szó nélkül veszek másikat és nem érdekel az akksi téma
enyémben ez van.
Eszköz neve PA3821U-1BRS
Gyártó COMPAL
Sorozatszám 41167
Egyedi azonosító 41167COMPAL PA3821U-1BRS
Akkumulátor típusa Újratölthető Li-Ion
Tervezett kapacitás 60480 mWh
Kapacitás teljesen feltöltve 53741 mWh
Jelenlegi kapacitás 53741 mWh (100 %)
Feszültség 12.696 V
Elhasználódás mértéke 12 %
Energiaállapot Váltóáram[ Szerkesztve ]
-
JOEPAPA
tag
-
mr_ricsi
veterán
válasz JOEPAPA #8455 üzenetére
Amíg megy a töltés, addig 4,2V, de a töltés befejezése után pár perccel a cellafesz már visszaesik 3,6V-ra. (Mint az autók akkuinál: töltés végén max. 15,6V, negyedóra várakozás után 12,6V)
"a 3,6V az már a kuka, azaz a felirat a Toshiba akkun gondolom erre utalhat, ha nincs 10,8V akkor kuka."
Ez a kuka akku tegnap 4 órán át vitte a notimat, és akkor még csak a 10%-os figyelmeztetés jött elő:Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
válasz JOEPAPA #8463 üzenetére
"...ő.... "hogy jön ez ide?"
A #8437-ben írtad, hogy gépkocsi márkaszervizben dolgoztál, ezért gondoltam, hogy hozok egy autós analógiát.Eneloopnál 1,48-1,51V a töltés végén, és 1.305-1.310V egy óra várakozás után.
Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
Krystal_s
addikt
válasz JOEPAPA #8476 üzenetére
ha lehúzom a töltőt, akkor a Charge/ discharge: -7.9 - 8.2W.
Energiaséma akksiról is kiegyensúlyozott, és csak a procit szabályozza le, a többi értéket átállítottam ugyanarra, mintha hálózatról használnám, azaz pl. fényerő stb. sincs leszabályozva.
viszont feltöltött állapotban, hálózatról jó a 12.6V vagy 12.8V feszültség érték ? nem 10.8V-nek kellene lennie ? -
zoli62
addikt
válasz JOEPAPA #8496 üzenetére
Már sehogy, mert le van adva szervízben cserére. Egyébként az egyiket leragasztottam egy csíkkal. Amúgy a csereakkut talán egy héttel később rendeltem. Semmi extrém körülmény, jobbára szobában használva, felváltva. Ja és én is mindig teljes töltés lemerítés töltés módban használom.
[ Szerkesztve ]
-
Krystal_s
addikt
válasz JOEPAPA #8495 üzenetére
"Új korában amikor 6-7 órát ment nem volt még fennt az összes Toshiba alkalmazás (lassító csomag),.."
pont akkor volt fent pár felesleges dolog, amit előre telepítettek. olyanok is, amik a rendszerrel együtt indultak. Nero back it up stb szarságok, amik a háttérben folyamatosan dolgoztak. ezeket pár hét után le is szedtem, vagy kiszedtem az indítópultból. szóval tuti nem a programok terhelik a rendszert. ezt a gépet csak netezésre használtam eddig, és semmi komolyabb dolgot nem telepítettem. a McAfee-t lecseréltem CIS-re, de az nem lassít.
hát még télen kb 2 hónapig volt az, h mindennap csak akksiról használtam. most már hónapok óta alig 1-2 órát.
...
a toshiba-nak lett egy ingyenes szolgáltatása és ott lehet őket elérni...
"Az ügyfélszolgálat munkanapokon 8-17-ig áll rendelkezésedre az info@toshiba.hu címen vagy a 06-40-811-811-es telefonszámon."[ Szerkesztve ]
-
mr_ricsi
veterán
válasz JOEPAPA #8492 üzenetére
"A C650D az Athlon II ...az mennyit eszik Idle ben?"
Jobb alsó sarokSokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -50% Brutál i7-12700H 14Mag 16/512 RTX 3060 6GB FHD 144Hz!
- 6 gen i5 ös 14 os Acer TravelMate X349-M (Kijelző sérült)
- 10 gen ACER ASPIRE 3 A317 Laptop
- Fujitsu Lifebook E752, 15,6" HD Kijelző, i5-3210M CPU, 8GB DDR3, 256GB SSD, WIN 10, Számla, garancia
- ÁRSZAKADÁS %Új DELL Inspiron 14 (5435)/AMD RYZEN 7-7730U/16GB/512 SSD/14"/FHD/IPS/Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest