Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• mr_ricsi

veterán

válasz Krystal_s #8503 üzenetére

"mivel ritkán futtatok keresést...nem zavar, h meddig ellenőriz"
    Elég nagy gáz, hogy a CIS nem keres, ugyanis minden normális víruskereső "on-the-fly" ellenőrzi a netről, hálózatról vagy másik meghajtóról érkező fájlokat.
    És nagyon nem mindegy, hogy ennek az ellenőrzésnek mekkora a prociidő igénye.

"a virus bulletin tesztjein mi csak nevetni szoktunk az AV fórumban. talán a keptelenseg.hu-ra lenne való a tesztjük."
    A CIS-t használtam pár hónapig, de amikor nem volt egyetlen vírusriasztása sem, már szándékosan mentem olyan weboldalakra, amelyekről tudtam, hogy fertőzöttek. Mivel azokon sem volt találata, sürgősen eltávolítottam.

"CIS-nél a Defense+ a lényeg"
    Karácsony óta 0 találata van, amitől húúú de biztonságban érzem magam:

"és ezeken a teszteken a főbb védelmet kikapcsolják vagy alapra teszik és csak a vírusadatbázis alapján okoskodnak."
    El kellene olvasnod a WB tesztleírását!
    A progikat azokkal az alapbeállításokkal tesztelik, ahogy azok alapértelmezetten feltelepülnek a gépre.
    A diagrammnak pedig 2 tengelye van. A függőleges a "reaktív" védelem, ami tényleg adatbázisból megy, de a vízszintes az "proaktív", amikor olyan vírusokkal tesztelnek, amelyek nincsenek benne az adatbázisokban. (Mivel a vírusadatbázis dátuma után jelentek meg.)
    A két százalékos adat együtt utal a víruskereső képességeire, és a CIS egyikben sincs az élmezőnyben.

[ Szerkesztve ]

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

Új hozzászólás Aktív témák