-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
lalakov
senior tag
Ha nem megy akkor csak az UPnP a megoldás.

-
Gubek-Einste
legenda
-
lalakov
senior tag
Ha esetleg van valamilyen nem kívánatos dolog a router mögött akkor minden baj nélkül ki tud menni a netre.
És hogy lehet meglenni nélküle ha a port nyitás nem segít?
-
Gubek-Einste
legenda
-
lalakov
senior tag
Elvileg igen de ha van rá mód akkor inkább kerülni kell a UPnP használatát.
Köszi
, miért? -
Gubek-Einste
legenda
Elvileg igen de ha van rá mód akkor inkább kerülni kell a UPnP használatát.
-
lalakov
senior tag
Valahogy átkeveredtem egy másik topikba is és ott láttam Intruder2k5-től egy választ.
Akkor ha jól értem az utorrent beállításánál pipát kell tenni az UPnP port hozzárendeléséhez és a routerben is engedélyezni kell. És ekkor nem is kell a port továbbítás? -
lalakov
senior tag
Sziasztok!
Mit rontottam el? Beállítottam a utorrent portját, de még mindig piros jelzést kapok. A "Cél porttartománya" mi akar lenni? Ugyanazt adtam meg mint a "Nyilvános portok tartománya"-nál van.
Köszönöm.
-
Andie
őstag
Sziasztok!
Most cserélték le nálam a modemet egy ilyenre. Egyelőre minden oké vele, szépen muzsikál.
Örömmel láttam, hogy van rajta USB foglalat, és a beállításokban médiaszerver opciók is vannak. Gyorsan felraktam 1-2 filmet egy pendrive-ra, és bedugtam a routerbe. A TV-m is lan kábellel rá van kötve.
Szépen fel is jön a TV menüjében a kapcsolódó eszközök között hogy TC7200. Meg is tudom nyitni, felajánlja, hogy Videók, Zenék, Képek. Bemegyek, hogy videók, ott van a 3 videó amit felmásoltam.
Csakhogy éppen nem játsza le a tv őket. Elkezdi, tölti, majd kiirja, hogy "ismeretlen fájlformátum"...
Ami képtelenség, mer amúgy vinyóról, vagy a TV-be direktbe dugva lejátsza őket. Tehát valami access probléma lehet. De mi?
-
Gubek-Einste
legenda
Tecnicolor Tc 7200 wifin mennyit tud letöltésben max?

Körülményektől és a használt wifi adaptertől függ.
-
PrimaMateria
csendes tag
Tecnicolor Tc 7200 wifin mennyit tud letöltésben max?

-
qad
senior tag
Megfelelő állapotú LAN hálózaton, megfelelő eszközökkel, a ping, mondjuk úgy, hogy mérhetetlenül alacsony, ergo az nem növel semmit se! De különben meg csodák valóban nincsenek, ha a többi kliens mondjuk torrentezik, vagy egyéb olyan tevékenységet végez amihez nagy sávszélesség és/vagy sok kapcsolati szál szükséges, akkor nehéz lesz ideális ping-et elérni a másik oldalon! A legjobb megoldás mindenképpen az lenne, ha időben beosszátok a dolgokat, és amikor Te játszol, akkor a többiek ne terheljék agyon a rendszert mással, illetőleg amikor Ők letöltenek, akkor Te meg nem fogsz panaszkodni a ping miatt! Sajnos tapasztalatok szerint a megszállott játékosok elvárásai olyanok, amik nem igazán tűrnek meg más tevékenységet párhuzamosan...
Lehet, igazad van az elvárásokkal kapcsolatban. Torrent nincs és csak maximalizánli szeretném a netemet főleg mert online fps játékkal játszanék. Jó lenne ha lenne választásom szolgáltató terén, de ez szép álom marad ebben a telibevert kapitalista világban. Majd kipróbálom mit számít ha fizikálisan eltávolítok minden internetet használó egységet a router/modemből. Köszi mindent.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
A beállításokra volnék kíváncsi, a netet osztja, nem az a gondom hanem játokhoz kisebb pinget szeretnék a többi volnal kárára. Bejön ebbe a dobozba a net és kimegy 3 fele. Azt szeretném ha az én gépem elsőbbséget élvzne ping/elérési időben, a wifi és a boxhoz képest. Ha veszek még 1 routert azzal még nagyobb lesz az elérési időm mert még azon is át kell menjen a net, tehát valahol ugyanitt tartanék.
Megfelelő állapotú LAN hálózaton, megfelelő eszközökkel, a ping, mondjuk úgy, hogy mérhetetlenül alacsony, ergo az nem növel semmit se! De különben meg csodák valóban nincsenek, ha a többi kliens mondjuk torrentezik, vagy egyéb olyan tevékenységet végez amihez nagy sávszélesség és/vagy sok kapcsolati szál szükséges, akkor nehéz lesz ideális ping-et elérni a másik oldalon! A legjobb megoldás mindenképpen az lenne, ha időben beosszátok a dolgokat, és amikor Te játszol, akkor a többiek ne terheljék agyon a rendszert mással, illetőleg amikor Ők letöltenek, akkor Te meg nem fogsz panaszkodni a ping miatt! Sajnos tapasztalatok szerint a megszállott játékosok elvárásai olyanok, amik nem igazán tűrnek meg más tevékenységet párhuzamosan...
-
qad
senior tag
Nem ismerem a TC7200 Telekom-os firmware-t, csak UPC-st láttam, de többnyire ezek a szolgáltatós eszközök a lehető legbutábbak, így van a legkevesebb panasz a működésükre, és így a legkevesebb a telefon miattuk! Ha bármi extra funkciót szeretnél a net egyszerű megosztásán kívül, akkor ahhoz saját routert kell venned!
A beállításokra volnék kíváncsi, a netet osztja, nem az a gondom hanem játokhoz kisebb pinget szeretnék a többi volnal kárára. Bejön ebbe a dobozba a net és kimegy 3 fele. Azt szeretném ha az én gépem elsőbbséget élvzne ping/elérési időben, a wifi és a boxhoz képest. Ha veszek még 1 routert azzal még nagyobb lesz az elérési időm mert még azon is át kell menjen a net, tehát valahol ugyanitt tartanék.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Nem ismerem a TC7200 Telekom-os firmware-t, csak UPC-st láttam, de többnyire ezek a szolgáltatós eszközök a lehető legbutábbak, így van a legkevesebb panasz a működésükre, és így a legkevesebb a telefon miattuk! Ha bármi extra funkciót szeretnél a net egyszerű megosztásán kívül, akkor ahhoz saját routert kell venned!
-
qad
senior tag
Köszi, ezek szerint akkor ez a TC7200-es ilyet nem tud. Hát akkor rábactam....
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Sziasztok, azt szeretném kérdezni hogy a kapcsolatok között hogyan tudom elosztani az internet elérési időt? Valami olyasmiről magyaráztak hogy legmagasabb prioritást/elsőbbséget adjak magamnak és a többinél meg vegyem le normalra (wifi és a boxnál). Játékra használnám első sorban a Telekomos 120/10 Mbites netemet (már ha jön annyival).
Szia!
Ehhez olyan router szükségeltetik, ami QoS képes!
-
qad
senior tag
Sziasztok, azt szeretném kérdezni hogy a kapcsolatok között hogyan tudom elosztani az internet elérési időt? Valami olyasmiről magyaráztak hogy legmagasabb prioritást/elsőbbséget adjak magamnak és a többinél meg vegyem le normalra (wifi és a boxnál). Játékra használnám első sorban a Telekomos 120/10 Mbites netemet (már ha jön annyival).
-
pe-T-yaa
csendes tag
Port tesztelésre ezt ajánlom: http://www.pcwintech.com/simple-port-tester Ez oda is ül a port mögé, és ha jön kérés, akkor ad rá választ is.
-
PrimaMateria
csendes tag
illetve milyen linken tudom 100%-ra ellenőrizni,hoy nyitva van-e a port?
ti milyen portot ajánlanátok? vagy mindegy,hogy melyiket nyitod meg?
-
PrimaMateria
csendes tag
"Hálózat Rendben
A hálózati kapcsolatod megfelelően működik" és zöld a pipa!Viszont feltöltés nem történik.
Illetve mikor az utorrentben lefuttatom a tesztet,akor csak a felső zöld az alsó mindig sárga pipa lessz csillaggal!
A portnyitást elvégeztem a link szerint a protokolt állítsam "mindkettőre" ?
-
mlinus
őstag
Ezekkel teljesen egyetértek,de a feltöltés akkor is semmi!

Intruder2k5 feljebb linkelte a portnyitáshoz szükséges útmutatót.
uTorrent-ben jobb oldalt alúl zöld, sárga, vagy piros a kapcsolat státusz indikátor? -
Intruder2k5
MODERÁTOR

Kinyitottad a portot? Online teszt szabadnak mutatja?
-
PrimaMateria
csendes tag

-
mlinus
őstag
Sziasztok!
k.b 2 hete új csomagot köttetünk a UPC-nél és kaptunk mellé 120/10-es internetet!
Nem vagyok valami nagy torrentes,de szeretnék normálisan le és fel tölteni,ha már ilyen netem van.
Az uTorrentben a letöltés nem megy 5MB/s felé feltöltés pedig szinte semmi!
Mértem Speedtestel és simén 40MB/s le és 10MB/s LE volt az eredmény!Szereném a segítségeteket kérni,hogy milyen módon és milyen beállításokkal sikerült nektek optimalizálni ezt az egészet!
Tecnicolor Tc7200-on fut kersztül és Wifi hálózaton használok egy db laptopot kb 4 m-re a routertől!
Portnyitás,utorrentbeállítás,tűzfal módosítás stb,stb-re lenne szükségem!
Köszönöm!

Wifin keresztűl 40mbit teljesen normális a TC-n. Próbáld kábelen, és tuti 100 mbit fölött lesz.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Sziasztok!
k.b 2 hete új csomagot köttetünk a UPC-nél és kaptunk mellé 120/10-es internetet!
Nem vagyok valami nagy torrentes,de szeretnék normálisan le és fel tölteni,ha már ilyen netem van.
Mértem Speedtestel és simén 40MB/s le és 10MB/s LE volt az eredmény!Szereném a segítségeteket kérni,hogy milyen módon és milyen beállításokkal sikerült nektek optimalizálni ezt az egészet!
Tecnicolor Tc7200-on fut kersztül és Wifi hálózaton használok egy db laptopot kb 4 m-re a routertől!
Köszönöm!

Szia!
Mármint WiFi-n akarsz torrentezni 120Mbps-el? Azt felejtsd el! Keress inkább egy UTP kábelt!
Egyébként TC7200 portnyitás...
http://itcafe.hu/tema/upc_magyarorszag_kft/hsz_10831-10831.html -
PrimaMateria
csendes tag
Sziasztok!
Köszönöm!

-
Gdfath3r
tag
Megoldottam...resettel. Koszi sracok!

-
Gdfath3r
tag
-
CoolMan
MODERÁTOR
-
wmati
addikt
-
CoolMan
MODERÁTOR
-
wmati
addikt
-
Gdfath3r
tag
Sziasztok.
Telekom-os cuccosnak mi az alap user/jelszo?
Kulfolrol most jottem haza es egy ilyen modem fogadott. Nem tudom hogy lehet belepni...szal minden infot megkoszonnek..

-
vittiba
csendes tag
Sziasztok!
Nálunk egy telekomos Technicolor TC7200.20 router van. Abban kérném a segítségeteket, hogy ha rádugom a nyomtatót, akkor annak a nevét hol tudom megnézni? Szeretnék egy hálózati nyomtatót létrehozni, ehhez kéne a neve. A konfigurációs felületre minden gond nélkül be tudok lépni, de azon belül nem találom ezt az opciót. A pendrive-ot minden további nélkül felismeri. Köszi a segítséget!
-
bmw528
tag
Évek óta próbálok rájönni hogy mi az isten lehet a gond nálam, lehet hogy fel kellene adnom? :-)
Ha van valakinek valami ötlete és meg is oldódik a problémám küldök neki egy láda jó minőségű sört esküszöm :-)Azért köszönöm wmati...
Eszembe jutott még valami, van olyan megoldás erre hogy kihívok egy ehhez értő szakembert (ha van ilyen) és megállapítja halál pontosan hogy mi a hiba? Akár T-online oldalon, bizonyíthatóan.
-
wmati
addikt
-
bmw528
tag
-
wmati
addikt
Sziasztok
Egy olyan kérdésem lenne a szakemberekhez hogy az online (ps4, fifa15) játékba belezavarhat egy ilyen router (T-home), tehát lehet hogy valamiért nem alkalmas rá? Lag-ra gondolok, ami nálam mindig van a játékban, az változó hogy mennyire. Az ea azt írta hogy az internetem valószínűleg nem kompatibilis a játékkal. Arra gondoltam hátha csak a router a gond valamiért. A játék peer to peer kapcsolatot használ, de ha mindig rossz nálam valószínűleg nálam a bibi. Van egy pár olyan Asus modell ahol azt írják hogy "alacsony az online játékok és VoIP-hívások késleltetése, és soha nem szakadnak meg a letöltések". Ezzel esetleg javíthatok az akadozásokon? Persze ha egyáltalán tudom csak modemként használni a tc7200-ast úgy hogy ip tv is van.
A ping 10-alatt, csomagvesztés nagyon ritka...
köszi
Nem fogod tudni modem módban használni sajnos.
-
bmw528
tag
Sziasztok
Egy olyan kérdésem lenne a szakemberekhez hogy az online (ps4, fifa15) játékba belezavarhat egy ilyen router (T-home), tehát lehet hogy valamiért nem alkalmas rá? Lag-ra gondolok, ami nálam mindig van a játékban, az változó hogy mennyire. Az ea azt írta hogy az internetem valószínűleg nem kompatibilis a játékkal. Arra gondoltam hátha csak a router a gond valamiért. A játék peer to peer kapcsolatot használ, de ha mindig rossz nálam valószínűleg nálam a bibi. Van egy pár olyan Asus modell ahol azt írják hogy "alacsony az online játékok és VoIP-hívások késleltetése, és soha nem szakadnak meg a letöltések". Ezzel esetleg javíthatok az akadozásokon? Persze ha egyáltalán tudom csak modemként használni a tc7200-ast úgy hogy ip tv is van.
A ping 10-alatt, csomagvesztés nagyon ritka...
köszi
-
vaga
csendes tag
Szia!
Az utorrent saját port tesztje már régen szar, helyette teszteld le manuálisan itt...
...úgy, hogy közben a torrent kliens legyen elindítva! Nem feltétlenül kell bele torrent sem, forgalomnak se kell lennie, csak fusson a program!
Hello
Köszönöm a gyors választ!
Akkor jól csináltam eddig is az átirányítást, csak az utorrent tesztelőjének hittem.
Ezen az oldalon nyitva látja a portot.Most még az ősrégi DC-t is sikerült belőni valahogy...
Az a furcsa csak, hogy eddig nem kellett irányítgatni semmit, hanem csak UPnP pipa, és flottul ment minden.
Köszi!
Üdv: vaga
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Sziasztok!
Ezt a szöveget már beírtam A "UPC Magyarország Kft." fórumba, de azt hiszem nem jött érdemleges válasz...
"Most találtam rá erre a fórumra (mert eddig nem volt gondom a UPC-vel).
Most is csak az a kérdésem, hogy az eddig jól működő "UPnP" most miért nem hajlandó menni rendesen.
Egy pár napja vettem észre, hogy a Bittorrent kliensbe nem zöld a pipa lent. Kapcsolat tesztelésnél alul azt írja: "a port nincs nyitva". Meg a régi DC++ sem hajlandó rendesen csatlakozni (Eddig UPnP sikeres, port nyitva stb...) Most meg "UPnP: nem sikerült a port átirányítás létrehozása".
Ennek van köze ahhoz, hogy "túrkáltak" a routerben (Wi-Free aktiválás miatt többek között)??? Tecnicolor TC7200.U-ról van szó egyébként.Várom az ötleteket, véleményeket."
Vagy ha valaki leírná lépésről-lépésre (magyarul), hogy kell port forward-ot csinálni, hogy még működjön is (mert nekem nem jött össze), azt megköszönném.
Szia!
Az utorrent saját port tesztje már régen szar, helyette teszteld le manuálisan itt...
...úgy, hogy közben a torrent kliens legyen elindítva! Nem feltétlenül kell bele torrent sem, forgalomnak se kell lennie, csak fusson a program!
-
vaga
csendes tag
Sziasztok!
Ezt a szöveget már beírtam A "UPC Magyarország Kft." fórumba, de azt hiszem nem jött érdemleges válasz...
"Most találtam rá erre a fórumra (mert eddig nem volt gondom a UPC-vel).
Most is csak az a kérdésem, hogy az eddig jól működő "UPnP" most miért nem hajlandó menni rendesen.
Egy pár napja vettem észre, hogy a Bittorrent kliensbe nem zöld a pipa lent. Kapcsolat tesztelésnél alul azt írja: "a port nincs nyitva". Meg a régi DC++ sem hajlandó rendesen csatlakozni (Eddig UPnP sikeres, port nyitva stb...) Most meg "UPnP: nem sikerült a port átirányítás létrehozása".
Ennek van köze ahhoz, hogy "túrkáltak" a routerben (Wi-Free aktiválás miatt többek között)??? Tecnicolor TC7200.U-ról van szó egyébként.Várom az ötleteket, véleményeket."
Vagy ha valaki leírná lépésről-lépésre (magyarul), hogy kell port forward-ot csinálni, hogy még működjön is (mert nekem nem jött össze), azt megköszönném.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Ha figyelmesen elolvasod amit írtam, és ami a linkelt asus honlapon van, akkor láthatod, hogy az említett router, repeater (jelismétlő) is egyben! Több üzemmódja van...
-
cyckom
csendes tag
-
cyckom
csendes tag
Szia!
Mit nevezünk drágának?
Az ASUS RT-N12 D1 gyárilag rendelkezik Router / Repeater / AP funkciókkal is, és bár a LAN portjai csak 100Mbps sebességűek, de a WiFi-je 300-as!
Hello.
Kösz a választ. Valóban nem drága ez a cucc, de én nem új routert néztem eddig, csak jelerősítőt. S ezek 9-10 ezer körül kezdődtek, amit találtam.
Lehet egy új router jobb megoldás akkor, kivéve ha szintén fennakadta beton pillér falán. -
pe-T-yaa
csendes tag
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Sziasztok!
Segítséget kérek. Nekem most (T-com-os) Technicolor TC7200.20 router szolgáltatja a Wi-Fit a lakásban. nem rosszabb, mint a korábbi Link-Sys-em, de nem is jobb. Sajnos az egyik helyiség nagyon gyenge jelet kap, hála annak, hogy egy 40 cm-s beton pillér van útjában, így ott a net alig használható.
Nézegettem jelerősítő cuccokat. nem tudom hasznosak-e, mindenesetre elég drágák. Gondolkoztam az irányított szóráson is, de ugye ennek a router-nek belső antennája van. Lehet egyáltalán plusz külsőt hozzáadni? Segítene a dolgon?Köszönöm.
cyckomSzia!
Mit nevezünk drágának?
Az ASUS RT-N12 D1 gyárilag rendelkezik Router / Repeater / AP funkciókkal is, és bár a LAN portjai csak 100Mbps sebességűek, de a WiFi-je 300-as!
-
cyckom
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérek. Nekem most (T-com-os) Technicolor TC7200.20 router szolgáltatja a Wi-Fit a lakásban. nem rosszabb, mint a korábbi Link-Sys-em, de nem is jobb. Sajnos az egyik helyiség nagyon gyenge jelet kap, hála annak, hogy egy 40 cm-s beton pillér van útjában, így ott a net alig használható.
Nézegettem jelerősítő cuccokat. nem tudom hasznosak-e, mindenesetre elég drágák. Gondolkoztam az irányított szóráson is, de ugye ennek a router-nek belső antennája van. Lehet egyáltalán plusz külsőt hozzáadni? Segítene a dolgon?Köszönöm.
cyckom -
wmati
addikt
Ez a szolgáltatódtól függ hogy kéri az szoftvert rá. Ftp szerver egész jól üzemel rajta kár hogy kintről nem lehet elérni.
-
The.Bali
aktív tag
-
The.Bali
aktív tag
Lenne értelme? Azzal úgy se tudnád használni a UPC hálózaton...
Az lenne az értelme, hogy talán stabilabb lenne, esetleg lenne benne fix IP beállítás DHCP-re, és egyéb hiányzó funkciók. Reméltem hogy az új FW-ben a gyártó már tett bele ilyen alap dolgokat is, ahelyett, hogy FTP szervert fejlesztene bele, mert arra aztán tényleg nagy szükség van.

-
Balazs.Antal
csendes tag
Sziasztok!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy a UPC kicserélte a router erre a csodára és a napokban vettem egy NAS-t. Utána olvastam néhány forumon, hogy hogyan tudnék csatlakozni hozzá távolról (mármint a NAS-hoz). Mivel nincs ebben az eszközben DDNS funkció, azt írták bridge módba kell állítani meg hasonlók.
Szóval ha valaki érti ezt a dolgot és tudna segíteni azt nagyon megköszönném.
Nekem az lenne a lényeg, hogy a NAS-t el tudjam érni távolról és tudjak róla le- illetve felmásolni és a torrent klienst elérjem...
Ha esetleg tud valaki nekem ebben segíteni nagyon hálás lennék érte, csak annyi lenne a kérdésem, hogy úgy írjátok le nekem, mintha szőke nőnek írnátok, mert a hálózatos dolgokban nem nagyon vagyok otthon sajnos
Előre is köszönöm!
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
wmati
addikt
-
The.Bali
aktív tag
-
MaCS_70
félisten
-
The.Bali
aktív tag
Sziasztok!
Létezik eme remekbe szabott eszközhöz frissebb firmware? Hol érhetők el egyáltalán a FW-ek? Sajnos a gyártó oldalán nem bukkantam rá.
-
MaCS_70
félisten
Ilyen beállítási lehetőségeket eddig csak komolyabb routereken láttam, a háztáji kategóriánál szerintem alapvetően a rádiós sebesség állítható. A TC-nél én nem láttam a LAN-portokra vonatkozó menedzselési beállításokat.
Üdv: MaCS
-
Mcleod
tag
-
MaCS_70
félisten
-
Mcleod
tag
-
MaCS_70
félisten
Gigabites, LAN- és WAN-viszonylatban is, nem kell állítgatni.
MaCS
-
Mcleod
tag
Sziasztok!
Van egy ilyen készülékem tavasz óta a UPC jóvoltából. Azt nem tudom biztosan, hogy most akkor gigabites vagy nem LAN fronton a készülék? Ha igen, akkor kell valamit állítanom hozzá, vagy magától arra kéne, hogy beálljon?
Köszönöm a segítséget -
medium84
aktív tag
-
wmati
addikt
-
medium84
aktív tag
-
wmati
addikt
-
medium84
aktív tag
-
wmati
addikt
Nálam vígan el van (Telekom). Ha Upc előfizető vagy akkor bridge mód és saját router ha meg Telekom akkor wifi le tilt és saját router rá meg sok port forward vagy dmz.
-
medium84
aktív tag
Sziasztok!
Lehet ezt a hulladékot CSAK ED3 modemként használni? Azért kérdezem, mert terhelés hatására perceken belül kifagy. Ha vennék mellé egy értelmes router talán jobb lenne a helyzet.
Ti hogyan boldogultok ezzel a hulladékkal? -
Papabear195
tag
Szia! Megoldódott már? Ha nem, akkor fut azon a porton szolgáltatás? Ha nincs ott szolgáltatás, ami válaszoljon, akkor zártnak fogják látni a netes teszterek, hiszen nem érkezik onnan válasz. Port nyitás tesztelésére ez a program a legalkalmasabb, mert ez azon kívül, hogy lekérdez, oda is ül arra a portra, és válaszol is: http://www.pcwintech.com/simple-port-tester
Szia!
Bekapcsoltam az UPnP kezelést a routeren így most működik rendesen, de azért köszi a segítséget. -
pe-T-yaa
csendes tag
Sziasztok!
Sajna nekem is meggyűlt a bajom port nyitással. A routert a képen látható módon állítottam be:

A gépem ip-je manuálisan beállítva, és természetesen a port száma is egyezik a kliensben beállítottakkal, mégis azt írja ki ellenőrzéskor, hogy a port nincs nyitva
,Ha valakinek van ötlete, ne kíméljen vele, előre is köszi!
Ricsi
Szia! Megoldódott már? Ha nem, akkor fut azon a porton szolgáltatás? Ha nincs ott szolgáltatás, ami válaszoljon, akkor zártnak fogják látni a netes teszterek, hiszen nem érkezik onnan válasz. Port nyitás tesztelésére ez a program a legalkalmasabb, mert ez azon kívül, hogy lekérdez, oda is ül arra a portra, és válaszol is: http://www.pcwintech.com/simple-port-tester
-
Arolotifar
őstag
-
The.Bali
aktív tag
-
Papabear195
tag
Sziasztok!
Sajna nekem is meggyűlt a bajom port nyitással. A routert a képen látható módon állítottam be:

A gépem ip-je manuálisan beállítva, és természetesen a port száma is egyezik a kliensben beállítottakkal, mégis azt írja ki ellenőrzéskor, hogy a port nincs nyitva
,Ha valakinek van ötlete, ne kíméljen vele, előre is köszi!
Ricsi
-
MaCS_70
félisten
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy a TC7200.20 típusú router modem-ben lehet-e FIX IP-címeket beállítani a DHCP szerveren?
Sajnos sehol nem találok ilyen funkciót, de abból kiindulva, hogy a WiFi lehetőségnél is milyen hülyén nevezték el az opciókat, könnyen lehet, hogy mégis van ilyen lehetőség, csak nincs logikus helyen és logikus megnevezéssel
Szerintem nincs IP reservation, legalábbis nem sikerült ilyet találnom és máshol is csak azt olvasom, hogy nincs.
-
The.Bali
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy a TC7200.20 típusú router modem-ben lehet-e FIX IP-címeket beállítani a DHCP szerveren?
Sajnos sehol nem találok ilyen funkciót, de abból kiindulva, hogy a WiFi lehetőségnél is milyen hülyén nevezték el az opciókat, könnyen lehet, hogy mégis van ilyen lehetőség, csak nincs logikus helyen és logikus megnevezéssel
-
Jedster
tag
Szerintem elővigyázatosságból. Eléggé le tudja terhelni a processzort és a táp is jobban igénybe lenne véve. Firmware pedig a UPC-n keresztül érkezik. Nem valószínű, hogy aktiválva lesz. Ugyanakkor saját routert/NAS-t beállíthatsz ilyen célból.
-
vedini
őstag
-
wmati
addikt
-
vedini
őstag
sziasztok!
nem tudjátok véletlen az USB-t lehet-e valahogy aktiválni?
köszi
-
Jedster
tag
Magával a router szolgáltatásaival tíz emberből kilenc biztosan elégedett, ha lenne benne IP-reservation, akkor talán százból kilencvenkilenc lenne.
Én a minőségen filozofáltam, mivel egy barátomnál is hibák jelentkeztek, ami az esetemben a kettőből-kettő esetet valósítja meg.
Ez persze még nem reprezentatív minta, és nem ismerem a UPC szerződéses hátterét, de volt már némi kapcsolatom hasonló, nagy volumenű eszközkihelyezésre, ahol a szolgáltató brutálisan nagyot bukott azon, hogy egy kicsit spórolni próbált a minőség rovására.Csak úgy felvetettem ennek a lehetőségét. Persze ha ezek a hibák nem jellemzőek és/vagy a UPC megfelelően fedezve van gyártői/beszállítói oldalról, akkor tárgytalan az egész.
Telekom is használ ilyet. Nem dolgozom a UPC-nél. Sajnos ezt csak a gyártók, vagy a szolgáltatók tudnák megmondani, mennyire problémás egy-egy típus. Viszont én úgy tekintenék erre, mint extra. Aki 5000+-os előfizetéssel rendelkezik, annak nem jelenthet problémát egy gigabites router beszerzése. Aki viszont olcsóbb csomagban van, annak nagy előny lehet, hogy nem kell külön routert venni, és a villanyon is spórol valamennyit. Felhasználói szempontból én nem aggódnám túl a dolgot. Ha rossz a készülék, a szolgáltató cserélni szokta, onnantól az ő dolga, mennyit bukik rajta.
-
MaCS_70
félisten
A Technicolor a Thomson leányvállalata. A router Broadcom alapú, és fentebb már kerestünk hozzá specifikációkat. Az pedig, hogy egy szolgáltató költséghatékony megoldást keres egy nagy tételű beruházásnál, teljesen érthető. Ezzel a HGW-vel tudták bővíteni a szolgáltatásaikat, és az árversenyben sem kellett kompromisszumokat kötni érte. Valószínűleg a legtöbb embernél képes kiváltani egy gigabites routert. Ha nem felel meg valakinek, akkor át lehet tenni Bridge üzemmódba, és saját routert beállítani a hálózatba. Szerintem nem rosszabb a minősége (sőt), mint a többi szolgáltató ZTE/Huawei készülékeinek. Ha selejtes, akkor jelezni kell a szolgáltató felé, és kicserélik. Selejt előfordul a drágább ASUS routerek között is.
Magával a router szolgáltatásaival tíz emberből kilenc biztosan elégedett, ha lenne benne IP-reservation, akkor talán százból kilencvenkilenc lenne.
Én a minőségen filozofáltam, mivel egy barátomnál is hibák jelentkeztek, ami az esetemben a kettőből-kettő esetet valósítja meg.
Ez persze még nem reprezentatív minta, és nem ismerem a UPC szerződéses hátterét, de volt már némi kapcsolatom hasonló, nagy volumenű eszközkihelyezésre, ahol a szolgáltató brutálisan nagyot bukott azon, hogy egy kicsit spórolni próbált a minőség rovására.Csak úgy felvetettem ennek a lehetőségét. Persze ha ezek a hibák nem jellemzőek és/vagy a UPC megfelelően fedezve van gyártői/beszállítói oldalról, akkor tárgytalan az egész.
-
wmati
addikt
-
Jedster
tag
-
Jedster
tag
A Technicolor a Thomson leányvállalata. A router Broadcom alapú, és fentebb már kerestünk hozzá specifikációkat. Az pedig, hogy egy szolgáltató költséghatékony megoldást keres egy nagy tételű beruházásnál, teljesen érthető. Ezzel a HGW-vel tudták bővíteni a szolgáltatásaikat, és az árversenyben sem kellett kompromisszumokat kötni érte. Valószínűleg a legtöbb embernél képes kiváltani egy gigabites routert. Ha nem felel meg valakinek, akkor át lehet tenni Bridge üzemmódba, és saját routert beállítani a hálózatba. Szerintem nem rosszabb a minősége (sőt), mint a többi szolgáltató ZTE/Huawei készülékeinek. Ha selejtes, akkor jelezni kell a szolgáltató felé, és kicserélik. Selejt előfordul a drágább ASUS routerek között is.
-
wmati
addikt
-
MaCS_70
félisten
-
törölt tag
-
MaCS_70
félisten
Nekem speciel a 2. csatlakozó süket. Ez afféle orosz rulett lehet.
Egyébként milyen gyártmány ez a Technicolor?
-
törölt tag
Egyáltalán nem működnek. A 3. csatlakozón néha 1 pillanatra van valami, de tényleg csak 1 másodpercre. A lapomon van világítás a csatlakozóhoz és a többivel semmi fény nincs, csak az 1. működik.
-
Jedster
tag
-
törölt tag
-
Jedster
tag
-
törölt tag
Routeren van...
Nekem sem lenne bajom vele, ha nem halt volna be 1 hét után. -
Jedster
tag
Be kéne lépni az admin felületre és megnézni milyen üzemmódban megy. Van egy olyan érzésem, hogy bridge, router helyett.
Megjegyzés: Szerintem nem szar. Tök stabil, és a wifije is teljesen jól működik.
-
törölt tag
Üdv.
Van egy ilyen hulladékom, UPC-s. 2 gép van, de csak az 1-es csatlakozón és wifin van net. Namost mit csináljak, hogy működjön rajta még1 kimenet? Kábelek hibátlanok. -
bzoly
aktív tag
Sziasztok,
Köszi a segítséget
, végül megoldódott.
Az External IP helyére nem 0.0.0.0-át kellett írni.Zoli
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fotók, videók mobillal
- LEGO klub
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Építő/felújító topik
- Mesterséges intelligencia topik
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Sorozatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Nitro ANV16-41 15.6" FHD+ IPS Ryzen 7 8845HS RTX 4050 16GB 512GB NVMe SSD magyar vbill gar
- GAMER PC! Intel i7-14700 / RTX 4090 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 1000w Gold! BeszámítOK
- LG UltraGear 32GS94UX-B OLED Monitor! 3840x2160 / 480Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- 27% - ASUS ROG Strix XG27ACS Monitor! 2560x1440 / 1ms / 180Hz / G-Sync / FreeSync
- LG UltraGear 27GR95QE-B OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync
- Dell Core i5 - i7 - 8-10-11-12. gen. üzleti kategóriás notebookok számlával
- RAPOO 7100P 1000DPI optikai rádiós 5GHz egér
- ASUS ROG Strix SCAR 16 / Ultra 9 275HX / RTX5090 / 32GB / 2TB NVMe! BeszámítOK
- Lenovo Thinkcentre M720s SFF,i3-8100,8GBDDR4,256GB NVMe SSD,WIN11
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 32GB 1000GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, miért?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)