Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Memóriakártya topic
- Olvad a hó, de ez nem zavarja a hardvereket
- Házimozi haladó szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Gaming notebook topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
lalakov
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére

-
-
lalakov
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
És hogy lehet meglenni nélküle ha a port nyitás nem segít?
-
-
lalakov
senior tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Köszi
, miért? -
-
lalakov
senior tag
-
lalakov
senior tag
Sziasztok!
Mit rontottam el? Beállítottam a utorrent portját, de még mindig piros jelzést kapok. A "Cél porttartománya" mi akar lenni? Ugyanazt adtam meg mint a "Nyilvános portok tartománya"-nál van.
Köszönöm.
-
Andie
őstag
Sziasztok!
Most cserélték le nálam a modemet egy ilyenre. Egyelőre minden oké vele, szépen muzsikál.
Örömmel láttam, hogy van rajta USB foglalat, és a beállításokban médiaszerver opciók is vannak. Gyorsan felraktam 1-2 filmet egy pendrive-ra, és bedugtam a routerbe. A TV-m is lan kábellel rá van kötve.
Szépen fel is jön a TV menüjében a kapcsolódó eszközök között hogy TC7200. Meg is tudom nyitni, felajánlja, hogy Videók, Zenék, Képek. Bemegyek, hogy videók, ott van a 3 videó amit felmásoltam.
Csakhogy éppen nem játsza le a tv őket. Elkezdi, tölti, majd kiirja, hogy "ismeretlen fájlformátum"...
Ami képtelenség, mer amúgy vinyóról, vagy a TV-be direktbe dugva lejátsza őket. Tehát valami access probléma lehet. De mi?
-
válasz
PrimaMateria
üzenetére
Körülményektől és a használt wifi adaptertől függ.
-
PrimaMateria
csendes tag
Tecnicolor Tc 7200 wifin mennyit tud letöltésben max?

-
qad
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Lehet, igazad van az elvárásokkal kapcsolatban. Torrent nincs és csak maximalizánli szeretném a netemet főleg mert online fps játékkal játszanék. Jó lenne ha lenne választásom szolgáltató terén, de ez szép álom marad ebben a telibevert kapitalista világban. Majd kipróbálom mit számít ha fizikálisan eltávolítok minden internetet használó egységet a router/modemből. Köszi mindent.
-
Megfelelő állapotú LAN hálózaton, megfelelő eszközökkel, a ping, mondjuk úgy, hogy mérhetetlenül alacsony, ergo az nem növel semmit se! De különben meg csodák valóban nincsenek, ha a többi kliens mondjuk torrentezik, vagy egyéb olyan tevékenységet végez amihez nagy sávszélesség és/vagy sok kapcsolati szál szükséges, akkor nehéz lesz ideális ping-et elérni a másik oldalon! A legjobb megoldás mindenképpen az lenne, ha időben beosszátok a dolgokat, és amikor Te játszol, akkor a többiek ne terheljék agyon a rendszert mással, illetőleg amikor Ők letöltenek, akkor Te meg nem fogsz panaszkodni a ping miatt! Sajnos tapasztalatok szerint a megszállott játékosok elvárásai olyanok, amik nem igazán tűrnek meg más tevékenységet párhuzamosan...
-
qad
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
A beállításokra volnék kíváncsi, a netet osztja, nem az a gondom hanem játokhoz kisebb pinget szeretnék a többi volnal kárára. Bejön ebbe a dobozba a net és kimegy 3 fele. Azt szeretném ha az én gépem elsőbbséget élvzne ping/elérési időben, a wifi és a boxhoz képest. Ha veszek még 1 routert azzal még nagyobb lesz az elérési időm mert még azon is át kell menjen a net, tehát valahol ugyanitt tartanék.
-
Nem ismerem a TC7200 Telekom-os firmware-t, csak UPC-st láttam, de többnyire ezek a szolgáltatós eszközök a lehető legbutábbak, így van a legkevesebb panasz a működésükre, és így a legkevesebb a telefon miattuk! Ha bármi extra funkciót szeretnél a net egyszerű megosztásán kívül, akkor ahhoz saját routert kell venned!
-
qad
senior tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi, ezek szerint akkor ez a TC7200-es ilyet nem tud. Hát akkor rábactam....
-
-
qad
senior tag
Sziasztok, azt szeretném kérdezni hogy a kapcsolatok között hogyan tudom elosztani az internet elérési időt? Valami olyasmiről magyaráztak hogy legmagasabb prioritást/elsőbbséget adjak magamnak és a többinél meg vegyem le normalra (wifi és a boxnál). Játékra használnám első sorban a Telekomos 120/10 Mbites netemet (már ha jön annyival).
-
pe-T-yaa
csendes tag
válasz
PrimaMateria
üzenetére
Port tesztelésre ezt ajánlom: http://www.pcwintech.com/simple-port-tester Ez oda is ül a port mögé, és ha jön kérés, akkor ad rá választ is.
-
PrimaMateria
csendes tag

-
PrimaMateria
csendes tag
illetve milyen linken tudom 100%-ra ellenőrizni,hoy nyitva van-e a port?
ti milyen portot ajánlanátok? vagy mindegy,hogy melyiket nyitod meg?
-
PrimaMateria
csendes tag
"Hálózat Rendben
A hálózati kapcsolatod megfelelően működik" és zöld a pipa!Viszont feltöltés nem történik.
Illetve mikor az utorrentben lefuttatom a tesztet,akor csak a felső zöld az alsó mindig sárga pipa lessz csillaggal!
A portnyitást elvégeztem a link szerint a protokolt állítsam "mindkettőre" ?
-
mlinus
őstag
válasz
PrimaMateria
üzenetére
Intruder2k5 feljebb linkelte a portnyitáshoz szükséges útmutatót.
uTorrent-ben jobb oldalt alúl zöld, sárga, vagy piros a kapcsolat státusz indikátor? -
válasz
PrimaMateria
üzenetére
Kinyitottad a portot? Online teszt szabadnak mutatja?
-
PrimaMateria
csendes tag
Ezekkel teljesen egyetértek,de a feltöltés akkor is semmi!

-
mlinus
őstag
válasz
PrimaMateria
üzenetére
Wifin keresztűl 40mbit teljesen normális a TC-n. Próbáld kábelen, és tuti 100 mbit fölött lesz.
-
válasz
PrimaMateria
üzenetére
Szia!
Mármint WiFi-n akarsz torrentezni 120Mbps-el? Azt felejtsd el! Keress inkább egy UTP kábelt!
Egyébként TC7200 portnyitás...
http://itcafe.hu/tema/upc_magyarorszag_kft/hsz_10831-10831.html -
PrimaMateria
csendes tag
Sziasztok!
k.b 2 hete új csomagot köttetünk a UPC-nél és kaptunk mellé 120/10-es internetet!
Nem vagyok valami nagy torrentes,de szeretnék normálisan le és fel tölteni,ha már ilyen netem van.
Az uTorrentben a letöltés nem megy 5MB/s felé feltöltés pedig szinte semmi!
Mértem Speedtestel és simén 40MB/s le és 10MB/s LE volt az eredmény!Szereném a segítségeteket kérni,hogy milyen módon és milyen beállításokkal sikerült nektek optimalizálni ezt az egészet!
Tecnicolor Tc7200-on fut kersztül és Wifi hálózaton használok egy db laptopot kb 4 m-re a routertől!
Portnyitás,utorrentbeállítás,tűzfal módosítás stb,stb-re lenne szükségem!
Köszönöm!

-
Gdfath3r
tag
Megoldottam...resettel. Koszi sracok!

-
Gdfath3r
tag
Sziasztok.
Telekom-os cuccosnak mi az alap user/jelszo?
Kulfolrol most jottem haza es egy ilyen modem fogadott. Nem tudom hogy lehet belepni...szal minden infot megkoszonnek..

-
vittiba
csendes tag
Sziasztok!
Nálunk egy telekomos Technicolor TC7200.20 router van. Abban kérném a segítségeteket, hogy ha rádugom a nyomtatót, akkor annak a nevét hol tudom megnézni? Szeretnék egy hálózati nyomtatót létrehozni, ehhez kéne a neve. A konfigurációs felületre minden gond nélkül be tudok lépni, de azon belül nem találom ezt az opciót. A pendrive-ot minden további nélkül felismeri. Köszi a segítséget!
-
bmw528
tag
Évek óta próbálok rájönni hogy mi az isten lehet a gond nálam, lehet hogy fel kellene adnom? :-)
Ha van valakinek valami ötlete és meg is oldódik a problémám küldök neki egy láda jó minőségű sört esküszöm :-)Azért köszönöm wmati...
Eszembe jutott még valami, van olyan megoldás erre hogy kihívok egy ehhez értő szakembert (ha van ilyen) és megállapítja halál pontosan hogy mi a hiba? Akár T-online oldalon, bizonyíthatóan.
-
bmw528
tag
Sziasztok
Egy olyan kérdésem lenne a szakemberekhez hogy az online (ps4, fifa15) játékba belezavarhat egy ilyen router (T-home), tehát lehet hogy valamiért nem alkalmas rá? Lag-ra gondolok, ami nálam mindig van a játékban, az változó hogy mennyire. Az ea azt írta hogy az internetem valószínűleg nem kompatibilis a játékkal. Arra gondoltam hátha csak a router a gond valamiért. A játék peer to peer kapcsolatot használ, de ha mindig rossz nálam valószínűleg nálam a bibi. Van egy pár olyan Asus modell ahol azt írják hogy "alacsony az online játékok és VoIP-hívások késleltetése, és soha nem szakadnak meg a letöltések". Ezzel esetleg javíthatok az akadozásokon? Persze ha egyáltalán tudom csak modemként használni a tc7200-ast úgy hogy ip tv is van.
A ping 10-alatt, csomagvesztés nagyon ritka...
köszi
-
vaga
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Hello
Köszönöm a gyors választ!
Akkor jól csináltam eddig is az átirányítást, csak az utorrent tesztelőjének hittem.
Ezen az oldalon nyitva látja a portot.Most még az ősrégi DC-t is sikerült belőni valahogy...
Az a furcsa csak, hogy eddig nem kellett irányítgatni semmit, hanem csak UPnP pipa, és flottul ment minden.
Köszi!
Üdv: vaga
-
Szia!
Az utorrent saját port tesztje már régen szar, helyette teszteld le manuálisan itt...
...úgy, hogy közben a torrent kliens legyen elindítva! Nem feltétlenül kell bele torrent sem, forgalomnak se kell lennie, csak fusson a program!
-
vaga
csendes tag
Sziasztok!
Ezt a szöveget már beírtam A "UPC Magyarország Kft." fórumba, de azt hiszem nem jött érdemleges válasz...
"Most találtam rá erre a fórumra (mert eddig nem volt gondom a UPC-vel).
Most is csak az a kérdésem, hogy az eddig jól működő "UPnP" most miért nem hajlandó menni rendesen.
Egy pár napja vettem észre, hogy a Bittorrent kliensbe nem zöld a pipa lent. Kapcsolat tesztelésnél alul azt írja: "a port nincs nyitva". Meg a régi DC++ sem hajlandó rendesen csatlakozni (Eddig UPnP sikeres, port nyitva stb...) Most meg "UPnP: nem sikerült a port átirányítás létrehozása".
Ennek van köze ahhoz, hogy "túrkáltak" a routerben (Wi-Free aktiválás miatt többek között)??? Tecnicolor TC7200.U-ról van szó egyébként.Várom az ötleteket, véleményeket."
Vagy ha valaki leírná lépésről-lépésre (magyarul), hogy kell port forward-ot csinálni, hogy még működjön is (mert nekem nem jött össze), azt megköszönném.
Üdv: vaga
-
-
cyckom
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Hello.
Kösz a választ. Valóban nem drága ez a cucc, de én nem új routert néztem eddig, csak jelerősítőt. S ezek 9-10 ezer körül kezdődtek, amit találtam.
Lehet egy új router jobb megoldás akkor, kivéve ha szintén fennakadta beton pillér falán. -
Szia!
Mit nevezünk drágának?
Az ASUS RT-N12 D1 gyárilag rendelkezik Router / Repeater / AP funkciókkal is, és bár a LAN portjai csak 100Mbps sebességűek, de a WiFi-je 300-as!
-
cyckom
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérek. Nekem most (T-com-os) Technicolor TC7200.20 router szolgáltatja a Wi-Fit a lakásban. nem rosszabb, mint a korábbi Link-Sys-em, de nem is jobb. Sajnos az egyik helyiség nagyon gyenge jelet kap, hála annak, hogy egy 40 cm-s beton pillér van útjában, így ott a net alig használható.
Nézegettem jelerősítő cuccokat. nem tudom hasznosak-e, mindenesetre elég drágák. Gondolkoztam az irányított szóráson is, de ugye ennek a router-nek belső antennája van. Lehet egyáltalán plusz külsőt hozzáadni? Segítene a dolgon?Köszönöm.
cyckom -
The.Bali
aktív tag
Ezeket a szolgáltatásokat hogy érdemes beállítani? [link]
-
The.Bali
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Az lenne az értelme, hogy talán stabilabb lenne, esetleg lenne benne fix IP beállítás DHCP-re, és egyéb hiányzó funkciók. Reméltem hogy az új FW-ben a gyártó már tett bele ilyen alap dolgokat is, ahelyett, hogy FTP szervert fejlesztene bele, mert arra aztán tényleg nagy szükség van.

-
Balazs.Antal
csendes tag
Sziasztok!
Nekem az lenne a kérdésem, hogy a UPC kicserélte a router erre a csodára és a napokban vettem egy NAS-t. Utána olvastam néhány forumon, hogy hogyan tudnék csatlakozni hozzá távolról (mármint a NAS-hoz). Mivel nincs ebben az eszközben DDNS funkció, azt írták bridge módba kell állítani meg hasonlók.
Szóval ha valaki érti ezt a dolgot és tudna segíteni azt nagyon megköszönném.
Nekem az lenne a lényeg, hogy a NAS-t el tudjam érni távolról és tudjak róla le- illetve felmásolni és a torrent klienst elérjem...
Ha esetleg tud valaki nekem ebben segíteni nagyon hálás lennék érte, csak annyi lenne a kérdésem, hogy úgy írjátok le nekem, mintha szőke nőnek írnátok, mert a hálózatos dolgokban nem nagyon vagyok otthon sajnos
Előre is köszönöm!
-
-
The.Bali
aktív tag
Sziasztok!
Létezik eme remekbe szabott eszközhöz frissebb firmware? Hol érhetők el egyáltalán a FW-ek? Sajnos a gyártó oldalán nem bukkantam rá.
-
Mcleod
tag
Sziasztok!
Van egy ilyen készülékem tavasz óta a UPC jóvoltából. Azt nem tudom biztosan, hogy most akkor gigabites vagy nem LAN fronton a készülék? Ha igen, akkor kell valamit állítanom hozzá, vagy magától arra kéne, hogy beálljon?
Köszönöm a segítséget -
medium84
aktív tag
Sziasztok!
Lehet ezt a hulladékot CSAK ED3 modemként használni? Azért kérdezem, mert terhelés hatására perceken belül kifagy. Ha vennék mellé egy értelmes router talán jobb lenne a helyzet.
Ti hogyan boldogultok ezzel a hulladékkal? -
pe-T-yaa
csendes tag
válasz
Papabear195
üzenetére
Szia! Megoldódott már? Ha nem, akkor fut azon a porton szolgáltatás? Ha nincs ott szolgáltatás, ami válaszoljon, akkor zártnak fogják látni a netes teszterek, hiszen nem érkezik onnan válasz. Port nyitás tesztelésére ez a program a legalkalmasabb, mert ez azon kívül, hogy lekérdez, oda is ül arra a portra, és válaszol is: http://www.pcwintech.com/simple-port-tester
-
-
Papabear195
tag
Sziasztok!
Sajna nekem is meggyűlt a bajom port nyitással. A routert a képen látható módon állítottam be:

A gépem ip-je manuálisan beállítva, és természetesen a port száma is egyezik a kliensben beállítottakkal, mégis azt írja ki ellenőrzéskor, hogy a port nincs nyitva
,Ha valakinek van ötlete, ne kíméljen vele, előre is köszi!
Ricsi
-
The.Bali
aktív tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy a TC7200.20 típusú router modem-ben lehet-e FIX IP-címeket beállítani a DHCP szerveren?
Sajnos sehol nem találok ilyen funkciót, de abból kiindulva, hogy a WiFi lehetőségnél is milyen hülyén nevezték el az opciókat, könnyen lehet, hogy mégis van ilyen lehetőség, csak nincs logikus helyen és logikus megnevezéssel
-
vedini
őstag
sziasztok!
nem tudjátok véletlen az USB-t lehet-e valahogy aktiválni?
köszi
-
Jedster
tag
Telekom is használ ilyet. Nem dolgozom a UPC-nél. Sajnos ezt csak a gyártók, vagy a szolgáltatók tudnák megmondani, mennyire problémás egy-egy típus. Viszont én úgy tekintenék erre, mint extra. Aki 5000+-os előfizetéssel rendelkezik, annak nem jelenthet problémát egy gigabites router beszerzése. Aki viszont olcsóbb csomagban van, annak nagy előny lehet, hogy nem kell külön routert venni, és a villanyon is spórol valamennyit. Felhasználói szempontból én nem aggódnám túl a dolgot. Ha rossz a készülék, a szolgáltató cserélni szokta, onnantól az ő dolga, mennyit bukik rajta.
-
Magával a router szolgáltatásaival tíz emberből kilenc biztosan elégedett, ha lenne benne IP-reservation, akkor talán százból kilencvenkilenc lenne.
Én a minőségen filozofáltam, mivel egy barátomnál is hibák jelentkeztek, ami az esetemben a kettőből-kettő esetet valósítja meg.
Ez persze még nem reprezentatív minta, és nem ismerem a UPC szerződéses hátterét, de volt már némi kapcsolatom hasonló, nagy volumenű eszközkihelyezésre, ahol a szolgáltató brutálisan nagyot bukott azon, hogy egy kicsit spórolni próbált a minőség rovására.Csak úgy felvetettem ennek a lehetőségét. Persze ha ezek a hibák nem jellemzőek és/vagy a UPC megfelelően fedezve van gyártői/beszállítói oldalról, akkor tárgytalan az egész.
Üdv: MaCS
-
Jedster
tag
A Technicolor a Thomson leányvállalata. A router Broadcom alapú, és fentebb már kerestünk hozzá specifikációkat. Az pedig, hogy egy szolgáltató költséghatékony megoldást keres egy nagy tételű beruházásnál, teljesen érthető. Ezzel a HGW-vel tudták bővíteni a szolgáltatásaikat, és az árversenyben sem kellett kompromisszumokat kötni érte. Valószínűleg a legtöbb embernél képes kiváltani egy gigabites routert. Ha nem felel meg valakinek, akkor át lehet tenni Bridge üzemmódba, és saját routert beállítani a hálózatba. Szerintem nem rosszabb a minősége (sőt), mint a többi szolgáltató ZTE/Huawei készülékeinek. Ha selejtes, akkor jelezni kell a szolgáltató felé, és kicserélik. Selejt előfordul a drágább ASUS routerek között is.
-
törölt tag
Üdv.
Van egy ilyen hulladékom, UPC-s. 2 gép van, de csak az 1-es csatlakozón és wifin van net. Namost mit csináljak, hogy működjön rajta még1 kimenet? Kábelek hibátlanok. -
bzoly
aktív tag
Sziasztok,
Köszi a segítséget
, végül megoldódott.
Az External IP helyére nem 0.0.0.0-át kellett írni.Zoli
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Gitáros topic
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- PlayStation 5
- Memóriakártya topic
- Olvad a hó, de ez nem zavarja a hardvereket
- Linux kezdőknek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Erő, ami nem magyarázkodik csak teljesít.
- Playstation 4 FAT 1 TB kontroller 6 hó garancia, számlával!
- ASUS ROG STRIX G531
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen 2 munkaállomás - i7 11800H 32GB DDR4 512GB SSD Quadro T1200 W11
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO ThinkPad P15 Gen 1 munkaállomás - i7 10875H 32GB DDR4 512GB SSD Quadro T2000 W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Green- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4200
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- Új, Aktiválatlan iPhone 17 Pro Max (256 GB) (rendelhető)
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / Akku:87%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, miért?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)