- Projektor topic
- Milyen videókártyát?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kiskutya
veterán
válasz
Kiskutya #5500 üzenetére
4k hdr filmnél teszteltem [link] nekem ez teljesen elfogadható biztos van tőle jobb egy specifikus box eleve a sebességre meg a minőségre van kihegyezve. Nekem az androiddal inkább a kompatibilitással vannak gondok pl web os-en minden ment tökéletesen elsőre azért itt azért vannak gondok. Lehet a tcl hibája azt nem tudom mert ez az első android tévém.
-
tomboy0013
veterán
válasz
Kiskutya #5497 üzenetére
Darabos a lépkedés a menüben, de ez leginkább akkor tűnik fel ha mondjuk kipróbálsz egy Mi Box S-t. Illetve ha elindítok egy nagyobb méretű filmet és be akarok lépni a képbeállításokhoz akkor van hogy másodpercek kellenek hogy betöltse az oldalsó menüt. Tök lassan reagál dolgokra utána is. De ez persze egy HBO GO-nál nem áll fenn csak egy 50GB-os filmnél. Szóval lassú és darabos. Remélem az idei szériába értelmes hardvert raknak. A C825-öt várom.
-
mikrofon
veterán
válasz
Kiskutya #5421 üzenetére
Hol van ez fent a TCL oldalán a c715 sorozathoz? Sehol sem találom. Ráadásul a tv-men sem látok erre utálom jelölést hogy 606-os verzió lenne rajta... Így tűnik hogy v388 van fent és nem talál új frissítést. Feltéve ha jó számit nézek jó verziónak.
Oszd meg légyszi a hivatalos verzió linkjét a c715 sorozathoz. -
tomboy0013
veterán
válasz
Kiskutya #5381 üzenetére
Néhány képet berakok ide a C815 képernyőjéről. Van ahol jobban van ahol kevésbé észrevehető a bevilagítás. De a fénykép nem igazán adja vissza a valóságot.
Leginkább a tudat zavar hogy ott van, amúgy nem venném észre csak folyton odanézek mert tudom hogy ott van.
Mindenesetre van 14 napom addig megálmodom mi legyen.
Egyébként az Alzánál úgy néz ki így járok a kijelzőkkel: Pocophone F1-et vettem tőlük anno aminek alul bevilagított a kijelzője, kicserélték egy új példányra és annak is ugyanolyan bevilágítása volt. Beletörődtem és zavar kb 1 hónapig azóta eszembe se jutott hogy odanézzek. Valószínűleg ezzel is így lennék. Annyira utálom hogy semmi se lehet tökéletes a mai világban... A Poco F2-őm AMOLED panelja se homogén, a laptopom 4 sarkából 3 bevilágít, kész nyomor. -
tomboy0013
veterán
válasz
Kiskutya #5352 üzenetére
Ezek elég jól néznek ki. Köszi.
Néztem az Edge LED meg a direkt LED közti különbségeket, úgy látom a fényerő meg a homogenitás problémás lehet. Kérdés, hogy ez a C815-nél mennyire problémás. Van itt egyáltalán ilyen tulaj 55"-os kivitelben? Vagy lehet inkább a C715 érne meg? De nehéz ügy ez a TV vásárlás is...
Nem akarom alul bevilagítós TV-vel beszívni. Vagy vegyem meg aztán meglátom, ha szar meg 14 napon belül elállok a vásárlástól?
-
-
embe
nagyúr
válasz
Kiskutya #5231 üzenetére
Én is most értem haza....sok kedvem nincs most állítgatni. A kernel verziót és a képbeállítást említik mint változás. Ez a kernel változás esetleg működésben hozhat javulást, mert ez egy "gépháztető" alatti változás.
FR-t csináltál? Anélkül nem biztos hogy valami előnyös változást vennél észre. De a fenének lenne most kedve állítgatni a a tévét nulláról.
-
-
Piftuka
veterán
válasz
Kiskutya #5158 üzenetére
Igen, rossz hír viszont, hogy a "C825" esetében a demo képen kiemelik a "120 Hz"-et, a másik kettőnél viszont nem.
Ebből én arra következtetek, hogy sajnos azoknál maradtak a 60 Hz-nél! Ez nagy kár, mert bíztam abban, hogy végre elfelejtik ezt a butaságot.
Nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen árakon nyitnak az egyes típusok!
-
belashx
senior tag
válasz
Kiskutya #5121 üzenetére
Van olyan, akinek rendben megy Plex-szel a 4k HDR?
Vettem nast, és csak futólag néztem, de bufferel szépen.
(Wifi kapcsolat, 200mbit körüli sebességgel.)
Valami egyéb mediaszerver app, amivel átmegy a DV? Gyári lejátszó elég finnyás.Majd beleásom magam a témába, de egyelőre itt tartok.
-
2ttitan
csendes tag
válasz
Kiskutya #5116 üzenetére
Dolby vision, dts, dolby atmos formátumokat felismeri és kezeli is a p815. Értelemszerűen ezekhez tartozó hangot nem a saját hangszóróján tudja kiadni, de át tudja adni külső hangrendszernek. A képi megjelenítésnek meg a panel szab bizonyos korlátokat, de a formátumok mennek. (nem kérdés, hogy a c715 képének jobbnak kell lennie).
-
tomp
félisten
válasz
Kiskutya #5105 üzenetére
Hogy érted a feliratot? Én bekapcsolom és ott van a képen.
Át kell tolni minden hangot DDP-ba és ki fogja adni HDMI-n.
Amúgy érdekes, hogy a Realtek miért használ saját audio API-t....
Shield TV-ben Tegra SoC van de teljesen a natív android API-t használja az Nvidia. Ki is adja az összes létező hangot. -
bandeevw
tag
válasz
Kiskutya #5044 üzenetére
Tegnap csak sikerült letölteni a 65DP600-ra a frissítést, asszem valami 700 mbyte volt.
De semmi nem változott, legalábbis én nem jöttem rá.
HDMI ARC funkció már működik (olyan HDMI-be dugtam a TV-ben, ami nem volt ARC képes), így már jön a TV hangja az erősítőn, de kb 20 perc után eltűnik a hang
DLNA-n a .SRT feliratok továbbra sem jönnek át, hiába küzdök vele, ez elég nagy hiányosságpedig USB vinyóról betölti szépen, bár ez a mustársárga felirat szín eléggé...hogyismondjam....egyedi
Szóval, egyelőre ott tartok, hogy szép meg jó ez az olcsó TV, de egyelőre erősen kompromisszumos...
- wifi csak "N" szabványú (AC jobb lenne, gyorsabb)
- HBO Go nincs
- DLNA-n .SRT feliratok hiánya
- HDMI ARC (TV hang átjátszás HDMI-n) mindig leáll
- DTS-HD hangot nem játssza le az MKV fájlokból (sima DTS úgy néz ki megyeget)
- a fényerő sokszor igen furán változik, PS4 játék közben sokszor vannak "beégett" részek (mint annó a telefonos képeken HDR nélkül), amiknek kell néhány mp, hogy újra láthatóak legyenek
150-ért nem rossz vétel egy ekkora TV, de nálam jelenleg súrolja az ésszerű kompromisszum határait.
Volt tegnap du (azóta elfogyott) hasonló Samsung, kicsit drágábban, ott meg azon petéztem le, hogy 2 db HDMI van csaklassan mindent lespórolnak.
Esetleg erre a dinamikus fényerő állításra tud valaki javasolni valamit, hogy mit lenne érdemes állítani?
-
baticool333
csendes tag
válasz
Kiskutya #5053 üzenetére
A 10 és 8+2bit között van szembetűnő különbség ezeknél?
A C715 teszthez tartozó fórumon nagyon leszólták az 55-öst a panel miatt, de nem írtak semmi konkrétat, csak hogy nem szabad foglalkozni vele, a 65-ös a jó. Ezért félek egy kicsit, mert a 65 feketéje és színe nagyon megtetszett, az 55-ös meg sajnos nincs kiállítva sehol a közelemben, hogy meg tudjam nézni. -
mihione
őstag
válasz
Kiskutya #5055 üzenetére
Zte-m volt,huawei xiaomi egy kategoriaval jobb,igazabol mindegyik tud jol mukodni csak kerdes mennyi idot kell ra forditani (huaweinel pl:ertesitesek lemaradasa a gyari agressziv ram kezeles miatt)Regebben szerettem mokolni,most mar inkabb elveznem az out of the box hasznalatot.Nyilvan jo az android nyitottsaga pl egy kodi miatt is akar,de ha fc-zik random vagy belassul,akad akkor inkabb csak bosszantana.Most lattam a frissitesekkel is voltak anomaliak,pont ezekkel nem akarok mar szenvedni.Ha van egy update ra akkor elvarna az ember hogy ne betakent kelljen kezelnie.A smart reszrol nekem eleg ha stabilan,akadas nelkul megy rajta a netflix,youtube.Kozvetlen a tvre van kotve a pc,azon jatszok,es onnan uzemel a komolyabb filmezos resz is.Hdmi tvbe,tvbol optika az erositore.
A linkelt video alapjan nekem vegyes,van ahol tobb reszlet kijon a hisensenel,van ahol pedig a tcl tunik jobbnak,az elenk szines resznel olyan mintha pl a tcl tudna tobbet (real 10 bit elonye???) Arnyekos vagy epp vilagos reszeknel meg mintha a hisenseben maradna tobb reszlet.Jelenlegi ara alapjan en se vennek tcl-t de ha ismet egy arsavban mozognak,jo lenne konyebben donteni.
Ugy gondolom hogy a jelenlegi samsung ue50mu6102 mindketto elorelepes lenne a qled es a meret miatt.
Amivel meg nem tudok dulore jutni jogy a fald technologia a hisensenel elony vagy inkabb hatrany?Es ugyanigy vagyok a real 10 bit vs 8+frc megoldassal,eszreveheto ez a valosagban?Nyilvan nem csodat varok ennyi penzert,de probalnam a leheto legjobbat kihozni belole. -
Imdre
aktív tag
válasz
Kiskutya #5027 üzenetére
Nem tudok csak külső lejátszót. Android alatt nagyon kivételes esetben megy az autoframerate. Külön lehett "hekkelni" már amire megcsinálták.
De írtam, tv “gyári" Netflix app is abban játsza le. Indíts el bármilyen amcsi filmet (én a Hatan az alvilágból néztem egy darabig, itt jól kijön mennyire darabos).
Külső playa nálam egy Khadas Vim3L htpc edition, legfrisebb stabil Coreelec rendszerrel. Ugyan az a helyzet.
Nézz tévéműsort, majd váltsd át Netflix-re. Ordít a különbség... -
-
válasz
Kiskutya #4996 üzenetére
235-ert tettem fel.
Tudom, hogy volt akcioban emagon 220-ert, de ugye meg a +3 ev garancia 30 volt ra emagon. Mi vodafone-nal vettuk 250-ert es 5 ev garanciat irt a vodafone
szerk: megmondom oszinten, hogy nekunk a DV nem tetszik. Ha sotetre allitjuk akkor tenyleg sotet, ha vilagosra, akkor meg olyan mintha egy fatyol mogul neznenk
-
Botika89
tag
válasz
Kiskutya #4990 üzenetére
Ezt mondtam én is hogy más tvken ami támogatja az atmost ki mutassa a netflix tcl nem!amúgy a ps4 pro hoz képest nem érzek én akkora előre lépést(kivéve a sebességet!)MÉG!de 1-2 év múlva mikor lesz rá tartalom ütni fog az!series x nél nézelődtem beállításokkal a 120fps meg a 8k xbe van többi minden pipa Hdr10 vision stb!
-
-
darius09
tag
válasz
Kiskutya #4936 üzenetére
Vissza raktam a 609et. Most nem tapasztalok semmi furcsasagot egyenlőre :) youtube hdr anyagok első pár másodpercnél szaggat akad utana megy szépen a 60 fps is aminek örülök nagy fejlődés :) még tesztelem esti fényviszonyok mellet is meg netflix dolby vision alatt is :)
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Projektor topic
- Hardcore café
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen videókártyát?
- Android szakmai topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Megéri lecserélni a Nothing Phone (1) és (2) készülékeket
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3106, 100% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3365, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest