Új hozzászólás Aktív témák
-
turho
addikt
válasz
Vhiktor #8162 üzenetére
Elismerésem
profi anyag. Köszönjük.
Bár én most problémába futottam pont az én készülékemmel, kitarto amellett hogy Best buy vétel volt.
(1 héten belül kiderül, meggyógyul vagy sem...).A gyári médialejátszójának minősége nálam csillagos ötös, 1-2 bonyolultabb funkció hiányán kívül eddig jól vizsgázott.
-
Zoleee83
addikt
válasz
Vhiktor #8162 üzenetére
Nagyon köszi, összeszedett, tényszerű teszt lett, még több ilyenre lenne szükség!
Eddig is nézegettem az 55C728-at, mert Series X-hez-mozizáshoz- néha PC-hez keresek jó ár/érték arányú tv-t, de sikerült meggyőzni, nem lenne vele gond.
A nagytesóról várható esetleg teszt a későbbiekben? (**C825) -
-
turho
addikt
válasz
Vhiktor #7987 üzenetére
Hdmi 1.4 kábel, és bizonytalan a 4k60hz is. Ez most egy rtx3080 vga. De az 1080p 60 hz-et, de szerintem az 1080p 120 hz-et is tudnia kellene az 1.4-es hdmi-nek.
A 1080 vga-mmal stabilabban ismeri fel a tv.
Amúgy szerintem a v082-vel romlott a HDMI funkciója a tv-nek.Kiskutya: akkor én nem tudom, hogy hogyan kell telepíteni, nem jöttem rá :( ha elmondod, megköszönném.
Vhiktor: ma hoznak egy 2 méteres hdmi 2.1 kábelt, azzal is fogom tesztelni. Nem tudom, hogy vga-k közt lehet- e szórás a hdmi kimenetük toleranciája szerint.
Tény, hogy egy régebbi 7 méteres (bár vastag) hdmi 1.4 kabbellel gyakorlatozom (még). -
-
Brandynew
őstag
válasz
Vhiktor #7914 üzenetére
Milyen impakt faktorú folyóiratban mutassam meg ugyanezeket az eredményeket?
Elhiszem, hogy látod, hogy szebb a kép (bár azt írtad, hogy 100"-on nézed, ami ideális a 4K-hoz), de ha messzebbről nézed, mint az optimális, akkor nem a 100% előnyét látod, csak mondjuk a 80-70-60 stb. százaléknyi előnyét.
-
tozso76
aktív tag
válasz
Vhiktor #7874 üzenetére
Persze, nincs köze. A WB állítás és a színtér lefedés illetve nem lefedés két külön probléma nálam. Az egyik egy TCL bug, a másik az én figyelmetlenségem. A múltkorában kíváncsiságbol megneztem tudja-e a REC709-tol nagyobb szintereket. Akkor hagytam DCI p3-n a mintagenerátort.
Nem vagyok egy expert kalibrátor. Igazából ezekkel a beállításokkal lett jobb a kép. A hcfr target eszközét tudtam használni. Szinte biztos hogy, sokkal könnyebb lesz a dolgom ha megismétlem a kalibrálást REC709-re.
Ui: nagyon várom már én is, a YT-on a teszted. -
tomp
félisten
válasz
Vhiktor #7678 üzenetére
Van olyan film amelynél a "Fényes" DV mód nézhetetlen. Pl Hunter Killer
Ennél valóban elcsúszik minden. Fényerő annyira túl lesz tolva, hogy a természetes bőrszín megszűnik, szép szín átmenetek megszűnnek. Sötét módban még mindig több fényerőt ad mint HDR10-ben de a színek már rendben vannak.Hogyan lehet úgy forgalmazni DV képes TV-t ami a normális DV-t nem tudja? Eleve miért nem tudja? Sony spórol a licenszel mert az LLDV olcsóbb?
mikrofon
Sajnos a Shield nem tudja az LLDV-t.
Gyári DV filmnél 2 fajta lehet.
MEL vagy FEL
MEL: 10bites alap HDR videó+dinamikus metaadatot tartalmazó extra videósáv
FEL: 10bites alap HDR videó+olyan extra videósáv amivel 12bites képet kapunk.
Bár 10bitesek a TV panelek(jobb esetben) de a színátmenetnél sötét jelenetnél látható az eltérés.
Sajnos ezt sem tudja a Shield. A FEL-hez olyan processzor kell amelyben dual video decoder van mert a FEL-t szinkronban különálló folyamatként kell feldolgozni. A Shield a FEL típust bár megjeleníti de csak a dinamikus metaadatot használja, a +2bites képi információt nem mert hardveresen nem képes rá. -
tomp
félisten
válasz
Vhiktor #7672 üzenetére
Pont a C715 az ami DV módban nagyobb fényerőt tud mint HDR10-ben.
A legutolsó fw verzióval HDR10+ és DV között minimális eltérés van. Amiben eltér az a sötét jelenetnél Dolby Vision FEL anyagnál a fények árnyékai jobbak mint HDR10+ képnél. De még a FEL vs MEL anyagnál is van eltérés ebben illetve a nagyon világos jelenet DV Fényes módban jóóó fényes.
A sötét jelenetnél a legjobb összehasonlítás a Halálos iramban: Hobbs & Shaw. Az alap videósáv HDR10+. A DV sáv pedig FEL típusú. Ha a FEL-t átalakítom MEL-re akkor is látható, hogy az árnyékok nem olyanok mint az eredetiben. MEL=HDR10+ extra fényerővel.Ez a player led meg tv led megnevezés gondolom a Low-Latency Dolby Vision vs Dolby Vision módot jelenti csak valami újfajta csilivili kitalált megnevezéssel.
Az Ugoos lejátszóm tudja mind2-t. Az LLDV-t van amikor használom de csak HDR10-es filmeknél.
pl Star Trek filmeknél szerintem muszáj mert HDR10-ben nagyon sötét. -
Zoli1222
addikt
válasz
Vhiktor #7672 üzenetére
Szia!
Olyan kérdésem lenne, h volt előtted egyszerre esetleg egy 728 és egy u8qf? Állítólag a tcl feketéje nagyon harmatos a hisense-éhez képest. Vagyis, h inkább már szürke, mint fekete.
Most már tuti, h e kettő közül választok. Az xbox témát nem akarom elengedni. 1-2 éven belül szeretnék azt is. Addig max netflix/amazon/hbogo/youtube menne a tv-n főleg.
lg oled c11 lett volna a tuti, de a dupla felár nagyon sok.
Előre is köszönöm a válaszokat! -
dropi
senior tag
-
turho
addikt
válasz
Vhiktor #7593 üzenetére
Akkor bug.... Egyébként nekem nem tuszta ez a led mozgástörlés. Mit csinál(na) és hogyan. Amit látok, hogy sötétebbre vàltozik a kép.
Egyébként azt sejtettem, hogy más paraméter állítása befolyásolja, hogy lehal a brightness....
Én írtam már a TCL-nek is emiatt, de nem jött válasz.Kiskutya: ha kockázatmentes, lehet hogy kipróbálom hétvégén
-
-
Kiskutya
veterán
-
Kiskutya
veterán
-
mikrofon
veterán
válasz
Vhiktor #7479 üzenetére
A bemutatkozó videód alapján, szerintem hasznos lenne még egy beállitási segédlet és ajánlott beállítás a c728-hoz.
Illetve én személy szerint nagyon örülnék egy érthető leírásnak is, hogy hogyan tudom saját magam otthon kalibrálni, a legtöbbet kihozni a c728-amból, úgy hogy rendelkezem egy ColorMunki Display kalibrációs eszközzel. Ezt a monitorjaim kalibrálásához használom is, de nem jöttem még rá hogyan tudnám az androidos C728-as TV-men.....
De ugyan ilyen leírás, bemutató hasznos lehet azok számára is, akiknek nincs ilyen készülékük sem.Amúgy meg sok sikert a csatornádhoz. Érdekesnek ígérkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Ultimate előfizetések
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged