- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Leállítja a legjobb CPU-hűtőinek szállítását az AMD
- Analóg fényképezés
- Házimozi belépő szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
siege5
aktív tag
válasz
Kiskutya #12500 üzenetére
Igen, a nézett műsor vagy tartalom sem mindegy, mondjuk ez természetes.
A család többi része viszont kifejezetten odáig van érte meg vissza, és csak viszonyításképpen írom le, hátha később valaki hasonló beállítottságú nézi és akar venni tv-t, hogy ők tényleg csak "nézik" a tv-t nem élik meg.
Így nekik nem tűnt fel semmi amit fentebb soroltam (rendszer,, VA vs IPS, fényerő, fekete, Dolby stb), csak szép gyors és kész és örülnek neki, és az az érzésem amúgy egy átlag felhasználó, ugyanígy örült volna ha bármi más lett volna, hasonló árkategóriában.
Nekem viszont biztosan sok funkciója hasznos lesz, élvezettel fogom kibogarászni, aztán ha már így alakult később akár egy konzolt is venni mellé -
tomp
félisten
válasz
Kiskutya #12353 üzenetére
Igen akinek erősítőbe megy először a külső eszköz jele és csak utána a TV-be annál nem lesz gond. De ha először a TV-be és onnan megy tovább na akkor már lehet probléma. Visszamenni Android TV 9-re pedig körülményes.
Img telepítése és konfigurálása után Reset NVM, táp ki. Bekapcsolás után Reset Shop és Reset All majd újra táp ki. Bekapcsolás után újra konfigurálás. -
mr.nagy
tag
válasz
Kiskutya #12349 üzenetére
Sziasztok!
Feltettem a kérdéses frissítést, szervíz reset meg volt. Beállítottam és ha a gyors indítás engedélyezve van akkor a következő bekapcsoláskor nincs kép, csak némi halvány csíkozódás. Ha nincs engedélyezve a gyorsindítás akkor nincs probléma szépen elindul és a kép és hang is rendben van.
Tudja valaki mi lehet a gond és hogyan orvosolható? -
fene_vad
senior tag
válasz
Kiskutya #12021 üzenetére
Az a baj, hogy nekem rengeteg régi filmem van, sd-ben. Beszerezhetetlenek más felbontásban, streamelni sem lehet. Egy 2021-es QLED tv-nek tudnia kéne ezeket legalább olyan minőségben lejátszani, mint egy 10 éves középkategóriás sima lcd tv-nek. De nem tudja.
A sw frissítés sajnos nem téma, akkor ugrott a visszavitel lehetősége. Pláne ha elrontom.
A beállításokat kb minden permutációban kipróbáltam. Az első az volt, hogy movie mód, és minden képjavítás kikapcsolva. Sajnos akkor is sokkkkkkal rosszabb a kép, mint a régi tv-n.
Hát ez van.
Remélem ez nem valami trend vagy a qled sajátossága, és más gyártónál nem ez a helyzet. -
tomp
félisten
válasz
Kiskutya #11985 üzenetére
Kalapálják hidd el csak a Realtek olyan szuper drivert adott ki 11-re...
662-n a "HDMI jeltovábbítás" mint Audio beállítási opció csak dísz. Automatikusra kell állítani, hogy kiadja a Dolby-t. Ez még csak elmegy de Ugoos médialejátszóval durván csúszott a hang... Lehet nem tudja a 662-vel lekommunikálni a Ugoos, hogy mennyire állítsa a default audio sync értéket.
625 és 653-al nincs csúszás.embe
Nekem se lenne bajom vele de a hang csúszás eléggé idegesítő volt. -
vottokar
senior tag
válasz
Kiskutya #11907 üzenetére
Maximum nagy ritkán kocajátékra. Konzol nincs, egy GTX960M-es dell noti a családban a "legerősebb gép", amin a legdurvább játék a Witcher3 és a Metro Exodus volt a teljesítményhez megfelelően lebutított grafikával.
Mikor elgondolkodtunk tv vásárláson meghúztunk egy határt. Ezt már túlléptük jócskán a 250K-val. Ez a max, amit rászánhatunk, hajlandóak vagyunk rászánni. -
vottokar
senior tag
válasz
Kiskutya #11905 üzenetére
Mondjuk sejtettem, hogy itt is inkább a szokásos a hőbölgők hangja a leghangosabb effektus kép fel, de azért örülök, hogy megcáfoltatok az általam leszűrteket. Mondjuk valamiképp gyanús lehetett volna, hogy csupa nem európai "bemutatót, összehasonlítót, tesztet" találtam, és szinte semmi európait. (65c725-ról beszélek, a 728-ért plusz ötvenixezret már nem akarjuk megfizetni.) És kedves nejem a nagyobb a jobb mellett teszi le a voksát. És 55-ben 250k-ért van más jó ajánlat még....
-
-
embe
nagyúr
válasz
Kiskutya #11820 üzenetére
Na az nem volt.
De igazán mindegy is. Mivel nekem a fontos a légegér kényelme, nem látom hogy ezt überelni tudnál a 701-es rendszer.
Viszont, mindegy alapon, feltettem IMG-ből a V662-es romot. A Voda médiakártyát szépen felismerte, nem futottam bele hitelesítési hibába, mint oly sok más rommal. Elvileg ilyen irányú - tévé - javítást is tartalmaz.
Így a V653 helyett marad ez most. -
embe
nagyúr
válasz
Kiskutya #11806 üzenetére
Na feltettem, de már meg is bántam.
Nekem kicsit darabosabb a működése. De nagyobb nyűg, hogy a korábban használt légegeres távirányító vissza gombja nem működik. Elfelejtettem, hogy emiatt szívtam a fiam 725-ös tévéjével is.
Így holnap megy vissza egy több lépcsős telepítéssel a 653-as. -
embe
nagyúr
válasz
Kiskutya #11806 üzenetére
OTA 701-el akkor valszeg megmaradnak a tévé csatorna beállítások.
Csak ha gyári visszaállítást csinálnék, mert szükségesnek tartanám az anomáliák miatt, akkor a tévé csatornák megmaradnának? Mert a 701-es emlékeim szerint nem tudja a Voda kártyát hitelesíteni.Ne foglalkozz az Onkyo rom verziószámával. Két Onkyom is volt az elmúlt hónapokban, mindkettő újabbat szedett le, mint ami a hivatalos oldalon volt.
-
-
F.B.I.
veterán
válasz
Kiskutya #11386 üzenetére
Meglesz, van jogi ismertem (kevés), most öcsémnek is küldtem a képeket, ő felveszi a hivatalos supporttal a kapcsolatot angolul, az általam megírt szöveggel.
Azon nevettünk feleségemmel, a szervíz válaszával kapcsolatban (feleségem autószalonban dolgozik), hogy ha a szerviz vezetője megrendeli az új Lexust és lenne benne a rendszám felett, egy vékony piros csík, az ezüst fényezésen és nem lenne support, csak annyit mondanának neki, hogy a kocsi attól még jó, hogy 18 milláért belefér egy ilyen szín eltérés.
De ott nem folyamatosan a rendszámot nézed és a fényezést, hanem vezeted és élvezed....de ez egy tévé, itt folyamatosan a kijelzőt nézem és nem miden tartalom szélesvásznú, hogy ne lássam. Barom!
De ez már nagyon off. -
embe
nagyúr
válasz
Kiskutya #11170 üzenetére
A 701-es fw hogy vált be neked?
Korábban írtad a hangproblémákat. Erre olvastam az XDA-n ( talán) , hogy van akinek a resetelés megoldotta a hangproblémát.
Csak nincs kedvem próbálgatni, mert ha resetelés a vége, akkor nem fogja valszeg a Vodás tévékártyát felismerni. -
-Rolika-
senior tag
-
Kiskutya
veterán
válasz
Kiskutya #10974 üzenetére
Sikerült feltenni csináltam resetet is. A kép jó mintha jobb is lenne mint 653 alatt van egy új beállítás nemtom csinál e valamit még nem volt időm tesztelni. ( digitális képsimítás) A hang viszont nagyon gáz lett. Hdmi jeltovabbításnál nem megy át a digitális hang se t-sat boxrol se appon keresztül pl hbo max. Automatára kell rakni akkor jó viszont az erősítő a digitális sztereó jelet nem keveri 5.1be pl dts neo-ba ebben az esetben. A hang 653 alatt tökéletesen működött hdmi jeltovabbítás alatt, minden úgy szólt ahogy kell. Ráadásul t-sat alatt a digitális hang csúszik és hiába próbálom állítani a hang késleltetést semmit nem ér. Nem hiszem hogy ezt meg fogom tudni oldani pedig ezen kívül semmi gondom. Holnap szerintem megy vissza a 653.
-
RVR400
veterán
válasz
Kiskutya #10791 üzenetére
Felraktam, gyorsabbnak tűnik, mint a V660, nekem a V677 iszonyat lassú volt a P715-ön. Este fél 10 volt már, így nagyon nem teszteltem. Ami idegesítő, hogy még mindig ott járunk, hogy a levett hangerőnél kint marad az ikon az X-szel, és a gyári médiaközpont még mindig nem tudja értelmesen méretezni a filmeket.
-
laci1892
őstag
válasz
Kiskutya #10778 üzenetére
Nekem fontos lenne - egyéni dolog - hogy a telefon kijelzőjét kitudjam minden probléma nélkül tenni tv-re. És nem feltétlenül csak videókat szeretnék kitenni, hanem például van hogy azon dolgozom így a böngészőt / táblázatokat nagy kijelzőre jobb lenne kitenni.
De olyan késésekkel, válaszidővel operál a tv hogy egészegyszerüen alkalmatlan a feladatra. Nem tudom hogy a hardveresen csirke vagy a Google optimalizálás érdeme... De képtelenség kitenni bármit rá.
Egyébként ha a YouTube-ot teszem ki tv-re az már tökéletesen fut. Szóval gyanítom a tv szoftveresen nincs a helyzet magaslatán.
-
CrazySouls
tag
válasz
Kiskutya #10764 üzenetére
Szintelitettseg nálad mennyi?
Dinamikus kontraszt gondolom ki.
Fekete sáv? Ki, alacsony vagy magas?
Dinamikus fényerő szintén ki?
Szín menü.
Árnyalat? Dinamikus szín, Színhőmérséklet?
Képtisztaság menü.
Élesség?
MPEG NR ki, DNR ki.
Mozgás menü. Kép tisztaság ki, ha pedig be akkor a led mozgás törlés?
Szakértői menü. RGB, Fehéregyensúly, Színtér?
Köszönöm szépen -
laci1892
őstag
válasz
Kiskutya #10731 üzenetére
Az a baj hogy... - ez Teljesen szubjektív és az én hülyeségem - DEX-et használok munkára, illetve a dolgaim is ezen intézem. De van hogy ezen keresztül fut a stadia ( játék stream l... Leegyszerűsítve )
A dex gyakorlatilag a Samsung által kínált asztali felület ami bizonyos kompromisszumok mellet akár egy kisebb gépet is kivált.
Na nekem ezt semmi kedvem kábelesen csatlakoztatni, ha már működik vezetéknélkülin is....
A fura az hogy... Ha youtube-ot teszem ki tv-re jól megy. Amint a telefon kijelzőjét dobnám Tv-re megáll tudomány nála.Pedig 5ghz a wifi és erős a jel is.
Próbáltam már lg-n és Samsungon... Illetve Phillips-en is. De csak a tclnél van ez a jelenség.
-
Pendragon911
aktív tag
-
RVR400
veterán
válasz
Kiskutya #10644 üzenetére
Igen, egy régi LG HT805TH rendszerre van kötve. Minden a tévén keresztül megy, a Telekomos beltéri is csak a tévére van kötve, azon keresztül megy át optikán a hang az LG-re, meg a Steamlink és az Xbox is ugyanúgy HDMI-n csatlakozik csak a tévére.
Nem használok kártyát, Telekomos IPTV szolgáltatás van Cisco ISB-kkel.
-
embe
nagyúr
válasz
Kiskutya #10640 üzenetére
Nincs mit!
Nekem volt egy spontán factory reset. Utána mivel nem fogadta el a Voda médiakártyát, ment is vissza 2 lépcsőben a 653-as.
Nagyon remélem nem olyan márka ez mint a Xiaomi! Szórja ki magából a modelleket, a korábbiakat meg leszarja support szempontból. Ha új rendszer kell, akkor vegyél új eszközt! -
MEXX_85
tag
válasz
Kiskutya #10557 üzenetére
Tv áramtalanítas is volt többször... De nem volt változás.. Img telepítés nél ha meg is csinálom.. Akkor mindig megkesz a pakliban hogy esetleg továbbra sem reagál a gomb es akkor a jelenleg jó képi beállítások is Elúsznak és tenyleg nemtudom majmostanira sem beallitani a képet
-
MEXX_85
tag
válasz
Kiskutya #10484 üzenetére
Igen eddig működött.. Higy pontosan mikortól nem passz.. Nem en használom. A tvt... Kb 1 hónapja meg jo volt... Az biztos... Aza. A fura hogy fogta magát pl most és egyszer csak a bemenet választó gombra sem reagált... Majd a kissebbik tavkapcsolon nyomtam meg a forrás választót.. Es utanna mar működött a nagyobb tavkapcsolóval is.. Es gondoltam a fogaskerekes gombal is megprobalom... De semmi. Egyik tavkapcsolo sem hozza be a beállítások menüt ... 😡😡😡 Meg holnap megprobalom az elem cseret.. Vagy hogy.. Total aramtalanitom az elem kivételével a tavkapcsolót.. Hatha tavkapcsolo a ludas.... Ha nem javul akkor lehet szerviz.... Annak mi a menete? Már ha szüleim bele mennek... Mert lehet nemhianyzik nekik ez a eget verő funkció szerintük ... Nem allitgatják..
-
MEXX_85
tag
válasz
Kiskutya #10485 üzenetére
Persze többször is, sőt ujra indítást is többször.. De nem lett javulás. Kicsit parázok ettől a direkt telepitessel.. Nem akarom elcseszni vele a tvt... Pedig igy is csiga a csatorna váltás.. Vagy akármilyen maszkalas androidban... Pl attól is tartok hogy nem a tvhez való szoftvert töltök le es akkor elcseszem vele..
-
MEXX_85
tag
válasz
Kiskutya #10481 üzenetére
Igen, igazad van elírtam, 2021.
Attól tartok, ha gyári vissza állítást csinálok, es netalan akkor se javulna meg, akkor utánna nem lesz meg lehetőségem sem állítani a jelenleg jo beállított képen... 😡😝 Amúgy elég döcögős a menüje is a tv nek szaggat lassú... Philips tvmen adroiddal ilyen probléma nincs... Plusz a frissítés is higy nme talál feissebvet se tapasztaltam az én tv-mnél... Persze ha tudom van rá ujjabb...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Google Pixel topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- iPhone topik
- Mobilinternet
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- Milyen autót vegyek?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- SzoftverPremium.hu
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Mi Note 10 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest