Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Azie
őstag
-
maross
nagyúr
-
Tristis
őstag
Aktuális kérdés: mi volt 2021 top 3 "új" játéka számotokra?
Én idén főleg könnyedebb, családi játékokat próbáltam, mert jön a második csemete. Az én listám:
- Renature: absztrakt, taktikai, kicseszős, dominós
- Summoner Wars: 2 fős csihi-puhi. Az első, ami megtetszett ebből a kategóriából. Nagy meglepetés.
- Clever Hoch Drei: a legjobb roll & write magasan. Lekörözi az elődeit is.
- Stellar: 2 fős remek 30 perces draftolós kártyajátékSorry, muszáj volt beleférnie a Stellarnak is.
-
king3000
csendes tag
Van egy másik is, az Élve vagy élőholtan, de a Vén csehót jobbnak mondják :)
Utóbbi egyébként megvan, de még nem játszottam vele -
gyépés
aktív tag
válasz
Predator2 #3779 üzenetére
Tudtommal egy van csak: A vén csehó. Viszont ez erősen ajánlott, mert nagyon jó, minimum a plusz kockák miatt.
-
Mexbacsi
tag
Tesco most 20 vagy 30% van? Legutóbb csak annyi volt, hogy legfeljebb 30%ig,de a legtöbb játék 20% akció volt. Csak mert úgy indulok el
-
Dr.NX
addikt
A Monopoly nem egy könnyed játék és nincs benne a világ legjobb 100 játékában. Sőt a legjobb 21 000-ben sem.
Ha Tesco vagy Auchan van a közeledben, ott most találni jó játékokat, nem kell kiszállításra várni. -
adrian14
tag
Nekem a Kitchen rush az egyik kedvenc party játékom.
Társaságból szeretik még a Boldog lazacot, Jógit, Burrito hajítót is. -
ktgeri
tag
köszönöm szépen a tippeket!
Sajnos többsége nincs készleten, így szilveszterig nem érkeznek meg.
De tetszenek, szóval párat berendeltem közülük... majd jövőre játszunk velük! -
time_drainer
csendes tag
4 főre a Love Lettert ajánlom.
Gyors, könnyed, és mégis van egy kis mélysége. Csak azért nem szokták partijátéknak hívni, mert 4 fős a felső limit. Eddig minden társaságnak bejött akinek megmutattam, komolyabb "gémerektől" a társas laikusokig.Nekem a 2016-os alapkiadás van meg, a 2019-es kiadást nem ismerem.
Létezik még egy prémium változat, de ez utóbbit nem szeretem, az extra lapok között sok túl erős. -
ktgeri
tag
válasz
DrDobos #3780 üzenetére
Négyen leszünk, ahogy azt fentebb írtam.
A mit szeretünk, nagyon jó kérdés... picit mindenki mást. Én leülnék valami komolyabb játékot játszani, de a többiek szerintem erre nem lesznek vevők, így valami könnyed, egyszerű játékot szeretnék játszani. (pl. Monopoly)Partyjáték jöhet
-
Predator2
addikt
Helló
Bang! A kockajátékhoz szerintetek melyik kiegészítőt érdemes megvenni? Már ha egyáltalán van ilyen.
THX
-
ktgeri
tag
Szilveszterre vásárolnék valami könnyed, felnőtteknek szóló, gyorsan megérthető játékot.
Tudtok ajánlani?
Négyen szeretnénk majd játszani. -
jansky1
senior tag
Tescoban minden -30%
Szép Új világ 9000, szkitia f 9000, fesztáv 14000, azul 9800, ttr 9800
Stb -
stellaz
veterán
Metál tőzsdét nem ismerem, de az Azulban kell taktikázni, vagy éppen a Kingdominóban. Ezeket ismerem és felnőtteknek 2 főre is tökéletes absztrakt játék. De biztosan van még sok másik is, meg tematikus játékok, de ez a kettő eléggé az ajánlott kategóriában szokott lenni.
-
Mortein
tag
válasz
stellaz #3766 üzenetére
Én is jártam a Tesco-ban, de kb. ugyanazok az árak vannak, mint előtte amikor akcióban voltak (20% körüli). Készlet nem nagyon volt, bár meglepő módon 2db Mars terraformálása is volt, előtte meg amikor kerestem 1 sem volt, nem tudom honnan szedtek elő 2 dobozzal, de szerencsére kibírtam, hogy ne vegyem meg.
-
stellaz
veterán
Tegnap vettem egy Azult az Auchanban (amúgy Intersparban is egész jó árak vannak most, és Tescoban is van akció, csak a készletek vannak megcsappanva).
Tényleg nagyon kellemes játék, beraktam mellé portugál népzenét és így kellően hangulatos :) Kisfiamnak is tetszik.
Karácsonyra jött a fa alá egy Kalandozoo - Marci az állatkertben. Aranyos játék, öt modullal. Az alapjáték kisebbeknek való szerintem, a modulokat ki kell még próbálni. Az előkészületek elég sok időt elvisznek. -
Szevam
senior tag
Sziasztok!
Egy régi társasjáték érdekelne, a Metál tőzsde. Erről van lakinek infója, esetleg tapasztalata, hogy milyen ez a játék?
A segítségeteket előre is köszönöm!
-
Lokarson
tag
Sziasztok!
A Concordiaban találkoztatok olyannal, hogy nincsenek Telepes kártyák, hanem minden játékosnak 2 Prefektusa van?
(A vásarolható kártyák között vannak Telepes kartyák...) -
Mortein
tag
-
citkar
addikt
Valakinek nincs meg A nyugati királyság lovagjai Koronák városa kiegészítője? Vagy legalább a szabálykönyve magyarul?
-
maross
nagyúr
Befutott reflexhez a kartografusok 3 kiegeszitoje, vannak csomagajanlatok is.
-
Dr.NX
addikt
Auchanokban 6000 Ft a Flamme Rouge. Online is, boltban is.
-
Mortein
tag
Érdekes, mert elsőre én pont az Óceániáról gondoltam azt, hogy inkább csak a madarak számát növeli de jó tudni, hogy több is van benne ennél. Az Európai madarak kiegről én azt olvastam, hogy a fel nem használt kártyákkal meg talán az eleséggel lehet valamit kezdeni a végén és több az interakció a játékosok között, de majd utánajárok.
Köszönöm a segítséget!
-
stellaz
veterán
A tescóba én is igazából egy Azulért indultam, de mivel nem volt, elhoztam a Tciket to ride-ot.
-
knoxhu
senior tag
2-5-ig minden játékosszámmal pörög nálunk, ahogy épp van társaság. Nekem az alap játék is tetszett, de az Óceániával lesz szerintem az, aminek alapból lennie kellett volna. Az új táblának és az új nyersanyagnak köszönhetően (nektár), lényegesen könnyebben tudsz engine-t építeni, ezáltal a taktikai lehetőségek száma is növekszik. Valahogy dinamikusabbnak érződik az egész játék. Mi azóta nem is játsszuk a kiegészítő nélkül.
Az Európai madarak ezzel ellentétben inkább csak az alapjáték sémáján megy tovább, kis pontozási csavarral kiegészítve. Sokat nem változtat a játékon én inkább csak úgy látom, hogy a madárfajok növelésén kívül sokat nem tesz hozzá.Remélem tudtam segíteni
-
Mortein
tag
Még csak 2 játékon vagyunk túl. Elsőre, amikor tanulgattam, hogy mik a szabályok kicsit csalódottnak éreztem magam, de az első "normális" játék után már sokkal jobb lett a kedvem, mert látszik, hogy van mélység a játékban és van mivel taktikázni. A 2 kieg közül, miért az Óceániát ajánlod?
-
knoxhu
senior tag
-
gyépés
aktív tag
Most a hétvegén úgy alakult 2 Tescoban is voltam, kicsit különböző készletük volt, de mindenhol 20-30% volt tényleg a kedvezmény. Árukeresővel meg ismertebb boltokkal hasonlítgattam. Nem bírtam magammal, vettem is egy Splendor Marvelt 9500-ért. Nem az évszázad üzlete, de sok játék, sok akció... vesztettem.
-
stellaz
veterán
Tescoban 20-30%-os akció van társasokra.
Pl Ticket to ride Európa 11 ezer párszáz forint, a legolcsóbb netesnél olcsóbb egy ezressel, meg a szállítással, volt még megmaradt utalvanyom is egy kevés, ezért ezt el is hoztam. -
Mexbacsi
tag
Gaia project is megjelent BGA-n
-
adrian14
tag
Sziasztok!
Ha valakinek van a Vagabund Kiadóhoz kuponja és nem használná fel, meg tudná osztani velem?Előre is köszönöm
-
Mandi99
csendes tag
Eqinoxról most került fel játékbemutató. Azt hiszem örülök, hogy nem ezt választottam családinak és nem csábultam ma el.
Cascadiát vettem még meg, erre nagyon kiváncs vagyok. Online egyszemélyes változat jó betanító játék. -
Mexbacsi
tag
Szintén benéztem, de semmi érdekes. 20% van leginkább.
-
Primary92
senior tag
Sziasztok!
Próbáltátok már ezeket a PC játékból származtatott játékokat?
Ravensburger Minecraft
World of Tanks: BattlegroundsA 12 éves öcsémnek vásárolnám. Olyat keresek, aminek a játékideje kevesebb, mint egy óra, és esetleg el lehet csábítani a képernyő elől.
-
knoxhu
senior tag
Tescoban járt valaki, hogy mi lett az akár 30%-ból?
-
TrollBalint
addikt
válasz
Mortein #3725 üzenetére
Szkítáról pont most volt cikk a JEM magazinban
-
attiati
veterán
Pandemic mennyire nyert / veszített a népszerűségéből az utóbbi 2 évben?
Vicces, hogy itt áll bontatlanul nagyon régóta, de covid óta eszembe nem jutott, hogy kibontsam
-
Azie
őstag
válasz
Mortein #3727 üzenetére
Lords of waterdeep 12k, ajánlott kieggel az még 12k
Dune imperium 18k jön magyarul
Everdell, most jó olcsó a kuponnal gémklubnál 15k van magyar
NorthSea/Szkítia - amelyik tematika szimpatikusabb 14k, utóbbiból van magyar
Robin hood/nyugati sorozat, változó ár, van amiből van magyar - ezek jellemzően 60m+
Anachrony 20k +kiegek, van magyar, időben jóval több
Barrage 25k +kieg, van magyar, időben több, mint 60
Agricola/Caverna 15/20k, van magyar, időben szintén hosszabb
Lacerdák, CO2 coop 2-3 játék után lemegy 60m alatt, többi még csak figyel a polcon, de több, mint 60m és árban is 30k fölött, van amiből van magyar
Több játékoshoz Unfathomable, ez nem pure worker placement ugye, de nézz ráHirtelen ennyi ugrott be
-
Mortein
tag
Viticulture-t már nézegettem én is, de a téma nekem nem annyira adja (pedig szeretem a jó borokat), kicsit talán bonyolúlt az asszony pajtásnak, meg nem hiszem, hogy a ráírt 45 percet az első 10 végigjátszásban tudnánk teljesíteni (gyerek este 10 körül fekszik utána nincs 90 percünk játékra).
Vörös előörs megvan, elsőre olyan játéknak tűnik, ami nagyot akar meríteni de csak egy hatalmas szitával, ezért a játék után hiányérzetem volt, jópofa játékmechanika, de az egész olyan súlytalan.
Szkítia fosztogatóit már többször nézegettem, de a csúnyácska doboz mindig visszatartott (tudom, hogy ez a legkevésbé fontos tényező), de most felcsigáztatok, megnézek néhány gameplay-t, az asszony úgyis megy a Tescoba.
Köszi a tippeket!
-
Tristis
őstag
válasz
Mortein #3719 üzenetére
Nyugati Királyság Építőmesterei jó, viszont 4-5 fővel és kieggel lesz igazán kiváló játék. 2 fővel vacak, 3 fővel is határeset.
Viszont a Szkítia Fosztogató nagyon jó! 2-3-4 fővel is. 4 fővel már kicsit kiszámíthatatlan. Olcsó és nagyon "anyagerős játék". A design elsőre rémisztő volt számomra, de élőben szokható, sőt, pár játék után én már jobbnak ítélem, mint az átlag. A kockadobás is nagyon jó a játékban, nem kell félni tőle. A munkáslehelyezős mechanika zseniális. A játék a Raiders of the North Sea átdolgozott, kiforrott verziója, egyfajta best of. -
BoB
veterán
-
Mortein
tag
Jó munkáslehelyezős játékot tudnátok ajánlani? Stone Age megvan és tetszik a feleségemnek, tehát stílusában hasonló nem szuperbonyolúlt, de más tematikával dolgozó játékot keresnék.
A nyugati királyság építőmestereivel szemezgetek, de azt 1x már próbáltuk társasjáték rendezvényen és akkor annyira egetrengető élmény nem volt.
-
Azie
őstag
TESCo
Minden játékra* - akár 30 % kedvezmény
Érvényesség: 16.12.2021 - 24.12.2021 -
Mexbacsi
tag
Igen, működhet így a dolog ha a két fél között tudásban különbség van. Viszont, ha mindkét fél hasonló tapasztalattal rendelkezik akkor nyilván a másik is úgy alakítja a "paklijat", hogy az jó legyen. Ha olyan érmét vesz ki amivel plusz támadást csinál és pont olyan lapok fordulnak fel amivel véget vet a játéknak én azt nagyon idegesitőnek tartom. Ha az ellenfélnek plusz támadása van akkor gyakorlatilag "csikicsuki" játékká alakul az egész. Próbálom előle elvinni a támadás lapokat, de mi van ha olyan csodám van amivel csak egyszer jöhetek újra én vagy akár 2x? Az édeskevés ha többször is felfordul olyan lap amivel támadhat és erre jön még a bónusz a. Kb cseszhetem. A folyamatos támadás miatt pedig bukom a pénzem és csak dobalnom kell a kártyákat miatta. Csodákat sem érzem túl balanszoltnak. Talán kellett volna adnom neki még egy esélyt nyílt lapokkal való játékkal, de annyira felhuzott a többször is eloforduló ilyen helyzet, hogy inkább megváltam tőle. Értem miért szeretik sokan, elég egyedi a játék mechanika, de nálam az ilyen szituációk miatt X lett. BGAn is többször játszottam már vele de onnan is kivettem a kedvencekbol egy ideje.
-
NyxNyxNyx
addikt
Én is eladtam a játékot, mert úgy éreztem ha sz*póágra kerül az ember, akkor nem sok ellenszer van. De majd lehet adok neki még egy esélyt. Az a barátom, akinek eladtam, ő is hasonlóan vélekedik mint te, és valószínűleg mindketten sokkal többet játszottatok, mint én.
"Nálunk eleve 10 játékból max 3 jut el a pontozásig."
Ez lehet itt a kulcsmondat. -
Pá
addikt
válasz
Mexbacsi #3711 üzenetére
Ha így nézed azt a pillanatot, akkor az szerencse.
De elég jól lehet manipulálni, hogy minél kevesebbszer kerülj ilyen helyzetbe, olyanba meg végképp nem szabadna legyél, hogy 1 kártya megszerzésével a másik biztosan győzőn. És ha mégis ilyen helyzetben vagy, akkor ezekre a stratégiai pillanatokra vélhetően van félrerakott csodád, amivel újra te következel stb.Kellően agresszív játék eseten nagyon jól tudod azt is befolyásolni, hogy a másik mit húzzon fel, nem csak azt, hogy te mit választasz.
Nálunk eleve 10 játékból max 3 jut el a pontozásig, szerintem ezen a ponton kezd el izgalmas lenni a dolog. Nyilván az első pár alkalommal mi is csak huzigáltuk a kártyákat, aztán összeadogattuk a pontot, úgy nézve lehet, hogy nagy a szerencsefaktor, de nem jelenti azt, hogy a játékban nincs több lehetőség.
-
Tristis
őstag
Sajnos annyi a jó játék és annyira drága a kieg, hogy meg sem fordult a fejünkben a Pantheon. Az Agora, meg teljesen más hosszt és komplexitást kölcsönöz a játéknak, ami által átkerül egy másik ligába és ott már szerintem nem lesz ennyire kiemelkedő. Szóóval így inkább vettünk mást
-
mike1334
veterán
Há....a múltkor megvettük a Pandemicet, én meg kipróbálás előtt, gyorsan vettem egy Pengeélen kiegészítőt hozzá, mert sok helyen már elfogyott...ki is próbáltuk az alapot, lement egy játék, tetszett mindkettőnknek, de fiatal volt még az este, kibontottuk a "Fedőnevek: Négyszemközt"-öt...két és fél órával később megállapítottuk, hogy új kedvenc van
(a pandemic is jó, de ~5000 ft vs ~18000 ft...hát na...).
Tudtok még ajánlani ilyesmit, ami két fővel is jó? Az új Mysterium Park-on gondolkodok, vagy valami hasonló asszociatív, kitalálóson, de kevés működik jól két fővel, mert nincs kivel megbeszélni hangosan a gondolataidat (vagy mondja ki az, aki találgat, hogy mire gondol, és abból építkezik a másik fél?).
-
Pá
addikt
válasz
Mexbacsi #3705 üzenetére
Én sem látok benne szerencsefaktort. Nagyon minimális. Főleg az alapjátékban.
Számomra a játék nagy előnye, hogy sok egyenrangú taktikák kínál, szóval ha pl úgy néz ki, hogy szarul állsz, mert nem jól jöttek ki a bányák az első korban vagy ilyesmi, akkor is még simán nyerhető a játék, alternatív útvonalakkal. Lehet, hogy ezt hívod szerencsefaktornak, de szerintem ez csak jó balansz és játékmechanika.
Ezt tényleg felrúgja egy picit a pantheon, de még úgy sem vészes. -
DrDobos
őstag
Remelem a 7 csoda Párbaj: Agora-t mindenki megrendelte mar.. :)
-
DavidQ
tag
December 11-12-én ingyenes szállítással lehet rendelni a Piatnikboltból: [link]
-
DJGABI
addikt
Hú, ja őt én is nagyon bírtam, meg anno a videóját aminél ráakadtam (már meg nem mondom melyik volt, valami régebbi) , az újabb videói már annyira nem tetszettek. Mondjuk a karácsonyi ajánlója talán akkor már aktuálisabb [link]
Szerk: ja most átpörgettem, a 4-5 évvel ezelőtti betöltözős videói nagyok voltak, mikor egyedül eljátssza a család különböző tagjait
Új hozzászólás Aktív témák
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest