Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
orc88
őstag
Nyíregyházi Tescoban a Carcassonne kiegek is le lettek akciózva múlthéthez képest.
2700 -> 2200 huf. -
DJGABI
addikt
Voltam, vettünk egy Torpedót
Valami 2k alatt jött ki. Ilyen pici, utazó változat kb, de elég gagyi, alig maradnak benn a hajók meg a pinek, van amelyik kisebb is.. Ehh, tök csalódás a minősége. (tudom, mit vártam..)
Számoltam Doppeltet, 2800.. hmm. Kinyomtatom netről, meg lamináltatom, kockákat max aliról, sztem olcsóbban jön ki.
Szabadulópaklik is voltak, azt nézegettem, valami 3k feletti árral, annyira nem rossz kedvezménnyel, de arra meg ott az Exit, azt se vettük még elő..
-
compaya, keress rá a schön clever-re, so clever-re, es 1190-ert vannak a potlapok (ersatzblock) és az alternativak, amik szinten tok jok (challenge block). szerk: egyebkent mivel egyik ismerosom meglepett egy adag mindenfele laminalt verzioval, nalam is maradt egy bontatlan doppelt so clever potlapcsomag, es 4db laminalt ganz schön clever-lap.
-
DJGABI
addikt
-
k-dani
csendes tag
Nem tudja valaki, a Mülleres -15%-os akcióval lesz valamelyik játék olyan olcsó, mint árukereső kb. legolcsóbb postaköltséges ára? Néhány hónapja voltam, akkor minden jelentősen túlárazott volt, több ezer forinttal is. Talán Kingdomino volt egyedül, ami árukeresős árral versenyképes volt.
-
Dreimus
senior tag
Most voltam Tescoban es hatha valakit eredekelhet hogy a Century A Kelet Csodai arellenorzonel 7199et mutat tehat o is kiarusitasban van.
-
YxVs
senior tag
Müller szombat 15% akció vonatkozik a társasokra is?
-
DJGABI
addikt
BB topicból: emag ingyé posta [link]
1-2-re ránéztem, ~500Ft-tal mindegyik drágább mint tarsasjatekok.com legolcsóbbja. De amilyen posta árak vannak... Kb azt jelenti még így is pár százassal olcsóbb vidékre
Hanabi 2.5k [link]
CV pocket 2.8k [link]
Bang kocka 3.8k [link]
Köszöntünk... 5.5k [link]
Múzsa 5.5k [link]
Beyond Baker Street 6k [link]
Panic mansion 6k [link]
7 csoda párbaj 6.9k [link]
Álomház 7.8k [link]
Álmodj velem 8k [link]
Azul Sintra 10k [link](#2482) fateless sold out az összes... amúgy nem rossz, vagy hát amire ez kell elég, én alin vettem alapjátékot óccóért, picit nem is tudom, ilyen "szemcsések" voltak a lapok
-
válasz
Bullitz #2477 üzenetére
bejott koszi
. 7 wonders ujragondolva, jopofa. de a heritage-rnek még mindig nem erzem szukseget, hacsak nem ul ossze olyan tarsasag, aki minimum 5-ot hajlando jatszani (es ezt lehetoleg tobbszor megismetli). Most van az uj kampanya, be lehet szallni. Egyebkent retail verzioval se veszit sokat az ember, kb 20 lap a kulonbseg.
-
-
Bullitz
aktív tag
Maracaibo-t próbálta valaki? Milyen a GWT-hez képest?
Rég vettem társast és nagyon ég a zsebem
Burgundy új kiadása megéri 2x annyiért mint az oldszkúl ?Maross, már bánom az It's a WW-t
remélem bejött
Catan - csillaghajós esetleg valakinél volt már?
On Mars? Állati jónak tűnik, meg olyan hosszúnak is
Marvel champions?Ja és esetleg ha van infótok hogy mi fog ezek közül jönni magyarul..
(catan az van, tudom.)
-
DJGABI
addikt
válasz
gyantaszuz #2471 üzenetére
Mótvá másik topicban [link]
Országos akciók. Nálunk mondjuk asszem tokió királya nincs, de skylands, pioneers, metro, sorban állás igen
-
MittuDomain_
őstag
válasz
MittuDomain_ #2464 üzenetére
Tegnap este kipróbáltuk, és nagyon elégedett vagyok a minőségével.
Ha nem is eredeti, 100%-közeli másolat, semmiben nem látok hiányosságot.Részemről is ajánlott játék és eladó.
-
orc88
őstag
válasz
gyantaszuz #2471 üzenetére
Nyíregyen a Metro van még 5000-ért.
-
Bullitz
aktív tag
https://www.kickstarter.com/projects/phalanxgames/rocketmen?ref=bgggamepage
Ezt valaki nézte?
Meg van még egy érdekes:
https://www.kickstarter.com/projects/lmstudio/dei-divide-et-impera -
orc88
őstag
Sziasztok. Csatlakozok a témához
Tegnap rendeltem meg énis ugyanezt. Kíváncsi vagyok hogy nekem angolt vagy németet küldenek. Review alatt is sokan panaszkodnak, hogy német nyelvű angol helyett, és kb. senkinek nem válaszolnakIgazából nekem mindegy a doboz nyelve, csak legyen rendben a tartalma.
-
DJGABI
addikt
válasz
MittuDomain_ #2466 üzenetére
ha az én eredeti linkemről vetted te is, akkor igen. de nincs pofám ezért egy fillér refundot is kérni, a doboz a legkevesebb. örülök hogy te ilyen eredeti(re hajazó)t kaptál
-
DJGABI
addikt
válasz
MittuDomain_ #2464 üzenetére
enyémnek tök más a doboza, full német. asszem ilyen, nem Plan B, mint a tied
-
MittuDomain_
őstag
válasz
Tristis #2463 üzenetére
Szia!
Itt a link, és teszek be ról pár képet is, ha érdekelne a doboz.
Egyébként fura, mert onnan vettem, amit itt a fórumon ajánlottatok.
A 4db kép együtt 1,2MB, de a mobilos miatt csak egyet illesztek be, a többit linkelem.
[kép]
[kép]
[kép]Most látom az ali price tracker-en, hogy 01.15-én 12,08$ is volt alanyi jogon, én 15/2-es kuponnal vettem 12,48$-ért (csapni kellett mást hozzá hogy meglegyen a 15 dodó, de megoldottam.)
-
Tristis
őstag
válasz
MittuDomain_ #2462 üzenetére
Kérek egy linket róla, lehet veszünk még egyet.
-
MittuDomain_
őstag
válasz
Tristis #2461 üzenetére
Én is köszönöm az ajánlást
, nekem 20án jött meg, és a vámon is átjött, nem kellett semmit csinálnom. Ezt a 3.750,- Ft-ot simán megérte.
Az enyém viszont másnak/még eredetibbnek tűnik: angol a doboz, nincs rajta év játéka matrica. Még fóliás, mert nem dőlt el, hogy ajándék lesz vagy saját, van most más amivel játszhatunk.(Most éppen a Grabolo a sztár.)
-
Tristis
őstag
Hozzánk is megérkezett a csájna Azul. A doboz kicsit olyan, mintha egy fóliát húztak volna kartonra, a Spiel des Jahres felirat meg...
pixxxeles.
A játéktábla vastag, jobb, mint a gyári. A csempék jók, egy-kettő feketének csak az egyik oldala van festve, illetve van a csempék kb 10%-ban beszopódás (Halls cukorka, de nem annyira durva). Főleg a kék csempéken. Zsák klassz, csempeszigetek is. Vámon ugyanaz a sztori. Összevetve 10/9-es a véleményem, saját részre vagy olyan embernek, aki nem finnyás-mániás-izertbuzi-festősminis (fokozhatnám a hülyeség szintjeit), abszolút ajánlott!
A miénk egy este alatt elkelt, barátoknak megmutattuk, nekik adtuk. :) -
DJGABI
addikt
Jelentem megjött a csájníz Azul. Igazából a doboz -ami német, mint ahogy a szabály is- kivételével meg nem mondám, hogy nem eredeti. A tetején ugyanis van egy iszonat bénán rá Paint-elt 2018 Game of the Year plecsni. Vámon megfogták, de az adatok beküldése után ingyen átjött. Most még olcsóbb az eredeti linken. Aki ettől el tud tekinteni szerintem bőven megéri, itthoni ár fele/harmada. Tegnap játszottunk vele ketten 3 partit, egész kellemes, tetszett. Ha van rá igény esetleg körbefényképezem. A csempékhez járt simító tasak, benn van a húzózsák, funkcióját ellátja, nem tudom anyagra olyan-e mint az eredeti, játékmenetet nem befolyásolja.
-
YxVs
senior tag
Bűnügyi krónikákkal játszott már itt valaki?
Vannak hozzá segítségkártyák, ha elakad az ember? -
-
Predator2
addikt
Helló
Szerintetek mennyiért lehet eladni egy :
- 1x játszott Hellapagos nevű társast, 0km-es kora óta kártyavédőzve van/volt.
Egyszerűen nem nyerte el a tetszésünket.
- Monopoly milliomos-t, ugyancsak 1x játszott.A játékok magyar nyelvűek, és újszerűek.
Melyik FB csoportban érdemes meghirdetni őket szerintetek?
THX
-
-
kicsako
őstag
Sziasztok!
Gondolkodom társasjáték vásárláson, és szeretnék ötleteket kérni, mit lenne érdemes választanom. 3-5 fő lenne rá többnyire, és örülnék olyannak ahol össze kell dolgozni ahelyett hogy mindenki a másik ellen lenne. Baráti társasággal játszanánk, így nem kell "gyerekbarát"-nak lennie. Köszönöm előre is
-
DJGABI
addikt
válasz
Vesporigo #2447 üzenetére
Én úgy magyaráztam barátnőmnek (meg talán szabály is említi, hogy érdemes elkülöníteni feljebb/lejjebb csúsztatva őket) hogy két csoport van: egy ül az etetőn, a többi meg a földön (1, 2, akármennyi sok). Ha nagyobb értékűt teszel, mint ami az etetőn jelenleg van, akkor ugye "ütöd": elkergeti a tied, meg felveszed a magot stb stb. Úgy lesz több madár "mellette", hogy kisebbeket játszol ki (amíg el nem érik az etetőn ülő "erősségét"). Plusz ilyenkor az a "jutalom" jár hogy rakhatsz ki kézből még egyet a gyűjteményedbe.
Röviden: csak a példa kedvéért írtak több madarat, egy-egynél is ugyanúgy megy a kiértékelés.
-
Vesporigo
aktív tag
Ma próbáltuk volna ki a Piepmatz-ot, de teljes káosz a leírás, a magyar nyelvű youtube bemutató sem segített, ahogy a rövidített leírás sem. Már ott elakadtunk, hogy kezdéskor az etető ülőrúdján 1-1 madár ül, ami mellé kijátszunk egy madárkártyát. Aztán a szabályban már arról kezd beszélni, hogy több madár ül a földön, azoknak az összpontjait hasonlítjuk össze a rúdon ülőével. De sehol nem látom a leírásban, hogy került oda több madár, mikor csak egyet játszottam ki... Innentől fel is adtuk, hogy megértsük. Te hogy tudtad értelmezni ezt a részt?
-
JoinR
őstag
válasz
Tristis #2444 üzenetére
Én az elmúlt 2 hétben 6-7 embernek mutattam meg, azok akik alapvetően szeretik a társasokat, mindnyájuknak nagyon tetszett
Nekem gyorsan az egyik kedvenc játékommá vált, igaz csak 9-10 játékon vagyok túl. A Stonemeier szvsz mindig minőségi munkát ad ki a kezéből. Nagy Scythe-os is vagyok, de a Fesztáv könnyebben emészthető az alkalmi játékosoknak is.
-
Tristis
őstag
Akinek még esetleg nincs meg a Wingspam. Ma kipróbáltuk 4-en, egyikünknek sem tetszett. Mindenki azt mondta, hogy aranyoska, el lehet lenni vele, de úgy igazából nem sok dolog történik, elég unalmaska. Részemről, ha valaki nagyon szeretné, játszanék vele, de tényleg elég gyengusz. Érdekes néha ez a BGG rank. Vegyetek sok csunya játékot (Castles of Burgundy)!
-
Hú gyerekek ma annyian álltak sorba a Reflexshopban a pénztárnál, hogy nem lehetett beférni a boltba. Közel 20 perces projekt volt átvennem a végletesen túlárazott Roxforti csatát. Mindez azért fura, mert vele szemben a Szellemlovasban 1-2-ember volt csak a kasszánál.
-
válasz
A_ScHuLcZ #2440 üzenetére
Fessetek át két szett bábút, vagy többet, ha akartok.
Nálunk van többféle kiegészítő, már kifejezetten absztrakt formákat is kiraktunk, meg az androidos catan térképváltozatainak egy részét is megformáztuk.
A fantáziátok szab csak határt. Persze a 4+ fős építési szabállyal célszerű játszani -
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok,
Catan telepesei esetén mik a lehetőségek arra az esetre, ha 6-an szeretnénk játszani? (igazából 7-en, de tudtommal maximum 6-an lehet)
Két alapjátékkal rendelkezünk, kiegészítő nincs. Az alapjátékokkal megoldható a 6 személyes játék, vagy meg kell venni a Catan kiegészítőt 5-6 főre?
Köszönöm!
-
szabacsik
őstag
Helló. Vettem egy Keyper társast amiben két figura gyártási hibás. Mik a tapasztalatok érdemes írni a gyártónak, hogy kuldjön már helyette újat?
-
Cheesus
senior tag
Köszönöm szépen a tippeket, már csak el kell döntenem, hogy a család dinamikájához az Imagine vagy az Azul illik-e jobban
Főképp Catanozni szoktunk, ott főleg a gonoszkodásé a főszerep, emellé pedig megvettem a Hellapagost is, nem tudom most ebben a szituban melyik lenne az ideális. De ez már igazán részletkérdés. -
Tristis
őstag
-
Cheesus
senior tag
EZ elképzelhető, ott csak a második kiadás videóját néztem meg, és ott az volt felhozva érvnek, hogy szerinte a legutóbbi játék: "inkább lett 4 főre tervezve, mint az előző, ahol lehet akár 4-en is játszani".
Ebből annyira ne mtudtam kibogozni hogy mit is takar pontosan. -
Cheesus
senior tag
Sziasztok
Van valakinek tapasztalata az Azul: SIntra üvegcsodáival?
Ez, és a sima Azul között vacilálok, de nem tudom melyiket lenne érdemesebb beszerezni, YT videók és boltok leírásai nem sokat segítettek nekem eddig. -
-
adrian14
tag
Köszi srácok
-
-
adrian14
tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani olyan társast, ami két személlyel is élvezhető?
Pl.: Pandemic szerűséget?
Köszi -
DJGABI
addikt
Piepmatz-ot csak most volt időnk/kedvünk kipróbálni, háááát.....
Nekem nagyon nem jött be. Első játékban benéztem/átsiklottam egy szabályon, a párokat totál buktam. Ilyen 70/30-ra vesztettem. Másodikra kiélezettebb volt, 70/60-as win volt részemről. A nem hivatalos magyar szabály rendesen túlbonyolított, de igaz kb az egész játékra. Aranyos kis kedves játék.... ahha, a nagy ló...pélót. Nem igazán érzem a balanszot a játékban, ha a másik ki akar veled cseszni akkor muszáj elvinned számodra nem jó lapokat, a vége meg már kb csak arról szólt hogy elkerüljük a negatív (mókus, varjú) lapokat. És simán végig lehetett játszani úgy hogy piciket raksz, másik meg hadd vigye. Iszonyat hely kell neki, ahhoz képest mennyire körülményesen van leírva (10 oldal!) ebben a 2 oldalasban benn van minden: [link] (angol), annyira nem egy összetett játék.. Végén pontozást is benéztük, számokat néztük tojások helyett (bár így is kijön, de nem egyszerűbb, hogy "hüjegyerek, add össze a tojások számát", mint az amit ír, hogy "a pont érték = erősségek összeadva /2, és az eredmény felfele kerekítve"....
), meg a magokat nem tologattuk lefelé (ez kombózáskor azért sokat jelent), ott is elment 1-2 pont... ilyenek persze nincsenek kiemelve szabálykönyvben. Lájtos levezetőnek játszottuk volna, lehet csak a doboz vezetett meg és nem ártott volna taktikázni meg ilyenek, de annyira előretervezni meg szerintem nem lehet benn.
Ha már helyigényes meg kártyázós, akkor továbbra is: Dead Man's Draw
Verdikt: néztem volna gémpléjt vásárlás előtt / 10
-
válasz
MittuDomain_ #2419 üzenetére
Ha nincs időd kiírni a teljes nevét, neked extrém hosszú lesz.
Szerintem az 5+ órás játékok, de van az az időszak és társaság, amikor pont erre van igény, szóval határozottan ízlésfüggő.
-
szoval olyat kell venni, ami szuperjo ertekelesu, nem csak szeretem de erzem hogy nekem es barataimnak is nagyon szuksege van ra, nem tul hosszu jatekidovel, nem kickstarterrol, akciosan (de nem tul akciosan, mert akkor szar!!!!), mar kiprobaltam, de veletlenul sem a barati koromben, mert ott nincs meg senkinek ez a remek jatek ami veletlenul sem kiegeszito vagy folytatasa valaminek. És még vagy tiz aprosag
.
-
DJGABI
addikt
fb társas csoportból
"Hogyan lehet kordában tartani a társasjátékgyűjteményed méretét:
1. Csak már kipróbált játékot vegyél.
2. Ne vegyél csak "oké" játékot.
3. Kegyetlenül selejtezz a gyűjteményedből.
4. Ha valami nagyon akciós, akkor valószínűleg senki sem vette meg, mert nem is jó játék.
5. Ne felejtsd el, hogy mit szeretnek azok, akikkel játszol.
6. Túl alacsony BGG értékelésű játékot ne vegyél, főleg ha még nem próbáltad.
7. Ne vegyél játékokat és kiegészítőket, azt mondva, hogy majd hátha előkerülnek valamikor, csak olyat, amit most azonnal és tényleg szeretnél játszani.
8. Ne vegyél vagy tarts meg népszerű és klasszikus játékokat amiket te magad nem szeretsz.
9. Inkább eladj, mint cserélgess.
10. Ha cserélsz, ne fogadj el olyan ajánlatot amitől nem vagy igazán lelkes.
11. Extrém hosszú játékok úgysem kerülnek elő, még akkor sem ha jók, ne vegyél ilyet.
12. Ne költs azért, hogy "spórolj". Azaz ne vegyél játékokat azért, hogy elérd az ingyen szállítást vagy mert akciósak.
13. Ne vegyél kiegészítőket. Nagyon ritka az, ami igazán megéri.
14. Ne vegyél folytatásokat. Ritkán jobbak mint az eredeti, és akkor is alig.
15. Szinte soha ne kickstarterezz (lásd 1. pont)
16. Még az ingyen játék is csak a helyet foglalja, ne fogadd el.
17. Várj a vásárlással. Hátha akciós lesz, vagy rájössz, hogy mégsem kell.
18. Már a kívánságlistádon is alkalmazd ugyanezeket a szabályokat.
19. Nincs szükséged minden játékra, amit szeretsz.
20. Ne felejtsd el, hogy mik vannak meg a barátaidnak.
21. Ha már egyszer eladtad, ne vedd meg újra.
+1. Ne olvass BGG-t mert a sok hype-tól csak még több dolgot akarsz megvenni." -
Tristis
őstag
Én nem értem, hogy van ehhez energiátok.... nekem ahhoz sincs, hogy a bevált játékokat mindet átnézzem... (azért egyre jobb vagyok, mivel egyre kevesebbet játszok és este se alszok el időben
)
-
válasz
Tristis #2410 üzenetére
Ahogy az előttem levő kolléga mondja. Olyat kell backelni, ami egyrészt jónak tűnik, másrészt sok plusz cuccot ad. Így vagy bejön a játék, és olcsón van hozzá csomó extrád, vagy max eladod árában/fölötte. A baj ugye az, hogy ha kihagyod, és kellene mondjuk egy nemesis aftermath&voidseedrs pakk, akkorjelenleg bizony 30-40 ezret ki kell csengetni érte, ami több mint amibe a teljes cucc került ha időben backelted. Nyilván lehet hibázni is, nem jön be, és még bukó is lesz, de hát sarki boltban is hibáztam már pont eleget
. A móka része
.
-
Tristis
őstag
Én sose értettem miért jó valami KS-ben, ha első kiadás és még azt sem tudod, hogy jó játék lesz-e.... Én ismerem kb. 300-400 játék szabályát, de én se merném azt mondani magamról, hogy a játékötlet alapján valami jó lesz vagy nem lesz.
Legutóbb Pictomania volt ilyen. Játszottuk so-so, egy nagyon pici szabályt félreolvastam és utána az lett a világ egyik legjobb játéka.... És az csak egy pici szabály volt.
Persze van lóvé, nyomjátok. -
nyugodtan jelentkezhettek kozosben barmire, hacsak irtozatosan el nem rontanak valamit a végén, meglesz a 60 ember, es a 15% kedvezmeny.
kb ezekre lehet szamitani egyéni pledgeléshez képest:
pledge ára: -15% kedvezmény
addonok: 0% kedvezmény
addon posta 0% kedvezmény -
goccer
aktív tag
-
Frod
addikt
válasz
Revolit #2402 üzenetére
Szvsz brutális a szállítás még pakkokban is (legalábbis a meeple verziónál, ahol a játék harmada), én ezért táncoltam vissza tőle egyelőre.
Egyébként a KS kampány alján vannak az adatok, a 6x meeple 65Ł, a 6x minis 80Ł.
(a Nemesis még 38Ł volt a 6x pakk... jó tudom, nem ma volt. a TG 72Ł, de ott két lényegesen nagyobb dobozról is van szó.) -
goccer
aktív tag
válasz
Revolit #2402 üzenetére
Jelenleg ötven páran vagyunk, az lenne a cél, hogy meglegyen a 60, mert akkor nem kell 6os pakkokba rendeződni, hanem szabadon lehet rendelni és további 5% kedvezményt adnak. A szállítási költség a kampány oldal alján van, a group árból további kedvezményt valószínűleg nem adnak. További infók a FB társas csoportban
-
goccer
aktív tag
The Great Wall közös rendelés érdekel még valakit? Vannak még szabad helyek, egy hétig lehet még rajta gondolkozni. (-10-15% kedvezmény Core Boxra, meg egy kb 20% szállításra).
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- iPhone topik
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Eladó karcmentes Apple iPhone 11 128GB / 12 hó jótállással
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3055
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest