- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
TrollBalint
addikt
válasz
Tristis #5099 üzenetére
Én pont a hosszú munkáslehelyezőseket szeretem. De így a jó, legalább nem kapkodjuk el egymás elől a játékainkat
Éjjel nem tudtam aludni és olvasgattam a Citadella (ugye a legújabb szerzemény) szabályát, mert hát mivel töltse az ember az álmatlan éjszakákat
És az a kérdés merült fel bennem, hogy ha valakit megöl az Orgyilkos (Assassin), akkor azt a szerepet mikor kell felfedni? Mert ha jól értettem a szabályt, akkor a kör végén. Ha ez így van, akkor a Hadúr hogyan célozza meg az Ő kerületeit? Vagy a hadúrnak nem kell szerepet mondani hozzá, mert ez nem teljesen egyértelmű, hogy csak egy kerületre "bök rá" vagy kell szerepet is mondania hozzá. (A szabályban benne van, hogy a Püspököt ölik meg, akkor nincs védelme a Hadúr ellen, ami meg azt sugallja nekem, hogy nem kell szerepet mondania a Hadúrnak (Warlord) )
-
Tristis
őstag
válasz
TrollBalint #5098 üzenetére
Nekem kieggel se tetszett, mert kvázi egy solo játék az egész. Sz akcióhelyek lefoglalása azért nem egy agricola :). Ha meg lenne a játék, akkor meg lenne a kieg is, mert szerintem fontos, hogy egy játék jól legyen kiegyensúlyozva. Egyébként el lehet vele nyomulni, de túl hosszú a setup, a játék is vagy 3-4 óra... 500db karton... nem az én világom. Mondjuk a tetris sem.
-
TrollBalint
addikt
válasz
Tristis #5096 üzenetére
A kiegészítőről csak videót láttam, abban azt mondta a srác, hogy ha valaki túl sokat nem játszik az alappal, akkor nagyjából felesleges neki a kieg. Ha jól emlékszem, ott némileg még balance-oltak is a 2 személyes játékon mellesleg. Amiket mondott / mutatott róla, az alapján én is úgy vagyok vele, hogy lehet nem kell az nekem. Tényleg ritkán kerül elő.
De ha Te játszottál vele, akkor mindenképpen kíváncsi lennék a Te véleményedre is -
mike1334
veterán
válasz
TrollBalint #5088 üzenetére
Mi elsőre (barátoknál) rosszul játszottuk, most másodjára (remélem) jól. Én még mindenképpen szeretnék esélyt adni neki, aztán meglátjuk
ZsZso
Persze, ezeket tudtuk, de valahogy így is szűkösnek tűnt...sok volt ez így az Agricola után
A fát mi "ki se nyomkodtuk", a munkások meg a lapok elfértek így is.Azie
Van sufnituning megoldás két fős játéknál a mező pörgetésére, kb annyi, hogy az üresen hagyott részre (ahová 4 fős játéknál kerül ki még egy "munkahely") minden alkalommal, amikor valaki a nagymezőről játszik ki kártyát, kerül egy lap a pakliból, és az is olyan, mintha a mezőn lenne.tepenzed
Munkáslehelyezős játék, ami 2 fővel is izgalmas pl a Targi meg az Agricola..sajnos ezeknek is van hibája, a hosszuk. Az Agricola jogosan hosszú, a Targi már kevésbé. -
Tristis
őstag
válasz
TrollBalint #5095 üzenetére
Igen, ott még a kieg által javított és áramvonalassá tett akcióhelyből is van vagy 50
-
TrollBalint
addikt
Olvastam olyan tanácsot, hogy nem is érdemes - pont ezen oknál fogva - szétszedni a fát. Persze úgy nehezebb a dobozba betenni, de ha van helye a polcon, akkor úgy kell hagyni és kisebb eséllyel jön szét.
tepenzed: Olyan munkás lehelyezőssel, ami kifejezetten izgalmas két fővel (a 4 fős verzióhoz képest) én se sokkal találkoztam. Ami nekünk kedvencünk, az a Marco Polo, ez szerintem 2 személlyel is egész jól működik. Bár mind az első, mind a második rész picit unbalanced, de mi szeretjük
Illetve a Feast for Odin, számomra szintén nagy kedvenc, mondjuk sokat nem játszottunk vele 2-en, de az kellemes. Akcióhely van bőven -
tepenzed
őstag
válasz
én még izgalmas munkás lehelyezős játékkal nem játszottam két fővel
Elsőre sok minden bejön, de kezd utána nagyon szárazzá válni és ezt az interakciók hiánya is jelentősen elősegíti, ahogy egy kolléga is szokta itt írni, nem tudnak mostanában interaktív játékokat kiadni és igazából semmi különöset nem hoznak. Első a design, utána egy kis erőforrás gyűjtés
Karira kibontom a Nagy Western Utazást, annak játékszabályát olvasva remélhetőleg ezzel nem lesz ilyen gond
Arnakot kukáztam, túl száraz... -
petyus_
senior tag
-
-
ZsZso
Közösségépítő
válasz
Én most kaptam meg az Everdellt (na jó, 10 napja). Első igazi munkáslehelyezős játékunk, már 7-8 partin túl vagyunk azóta. Elsőre nekem is csalódás volt. Nem értettem hogyan lesz tele a városom, hogy tudok majd ilyen kevés alapanyagból gazdálkodni, stb. Frusztráló volt. Aztán rájöttem, hogy a nagy mezőn lévő kártyákat is használhatom úgy, mint a kezemben lévőket (egy hét kihagyás volt a szabályok elolvasása és az első játék között ... long story).
A második játék már hatalmas volt. Kezdtem megérezni, hogy mi mennyire fontos számomra, mennyi különböző dolgot csinálhatok és beszippantott. Nem csak engem, 9 éves lányom is nagyon rákapott, de ő még azért inkább intuitív játszik, mintsem taktikusan
. Fesztáv mellett dobogós nálam. Azóta is kint van a dohányzóasztalon, hogy az előpakolással se kelljen már külön kínlódni
. Legnagyobb szívfájdalam az Everdellel kapcsolatban a fa, ami szerintem hamar szét fog jönni. Tudom ... kiegészítővel majd ki lehet lökni a játékból.
@mike1334:
Kőhiány érdekes jelenség, de szerintem át lehet hidalni könnyen. Sok olyan lehetőség van, amikor alapból kapsz 3 nyersanyagot az építéshez, ami megoldja a problémát, de pl. a bíróság (vagy mi) minden épület után adhat egyet belőle. Ráadásul másolható is a helyszín. Nekem max. az első két játékban okozott frusztrációt. Játszatok még vele, aztán meg fogod látni, hogy nem jelent olyan nagy gondot a kőhiány sem! -
TrollBalint
addikt
válasz
mike1334 #5073 üzenetére
Az Everdell-t pár éve mi is kipróbáltuk ketten, és kicsit csalódás volt a játék nekem. Többre számítottam. Az alapkoncepció, hogy munkáslehelyezés, meg rengeteg kártya, amiből nem mindegyik kerül elő egy játék során, az nagyon tetszett, de valahogy mégis olyan kevés volt
Nem állítom, hogy jól játszottuk, így fenntartom a jogot, hogy akár még tetszhet isDe alapvetően úgy vagyok vele, hogy előkerülne egy társaságban, akkor szívesen játszanék vele, de annyira nem fogott meg, hogy meg is vegyem.
-
DrDobos
őstag
válasz
#21346560 #5085 üzenetére
Velem van amúgy a baj. Pároméknál nagy családi játék volt a Catan. Hab a tortára, hogy egy-két apróbb módosítással/háziszabállyal játszották az izgalmak fokozása végett, amivel igazából csak a szerencsefaktort növeték végül. Én már ebbe a "tuningolt" verzióba csöppentem bele. Szerencsére azóta sem került elő, ők is egyetértenek hogy "egy-két" jobb játékunk is van már
-
Nem hiszem hogy nagyon be kéne mutatni a lentieket, tipikus mainstream cuccok, de azért leírom mi volt:
TTR-Europe: mi szeretjük, fenti véleményeket elolvasva lehet hogy ránézünk a többire is. A héten egyszer került elő, jól szórakoztunk vele mint mindig.
Kingdomino: első próbák voltak, kellemes, gyors, de nem igazán jön át, hogy mitől volt spiel des jahres. Gyerkőc szereti, építi a szép színes táblát. Az tetszik benne, hogy ezt aztán tényleg elő lehet kapni 15 percre is.
Fesztáv: első próba lett volna, későn álltunk neki, nem kellett volna, a tutorial-os zacsi bontogatásánál már mindenki ásítozott, megkegyelmeztem, mondtam, hogy legyen egy gyors Azul, aztán alvás. Mindenki örült az ötletnek. Amit furcsa, hogy utána napokban többször is előkerült viccesen, hogy ez az a játék amiről "lepattantunk", meg hogy ezt majd téli szünetben.... Nem tetszik ez a hozzállás, főleg, hogy tényleg csak beleszagoltunk a dobozba, a szabályokba sem olvastunk bele
Ennyit számít ha valaki rosszkor kezd neki valaminek.
Magic Maze: szintén első próba, nagyon bejött, a stresszfaktor azért meglepett... Inkább viccesebbre számítottam a review-ek alapján, de persze ez is benne volt bőven. Gyerekkel pluszban stresszes, mert nem annyira éles még, hogy átlássa a bonyolultabb helyzeteket + amikor mégis igen, és már alig van idő, akkor meg ráveti magát az asztalra hogy gyorsan lépjen, és felborít mindent
Neki amúgy nagyon jó tanulás is, hogy nem dumálni kell, hanem figyelni, meg csinálni.... A héten háromszor is előkerült. Az külön mókás benne, hogy hogyan szivat egyre jobban az új "küldetésekkel"
Homályrév - Oroszlánfalka: Természetesen ezt csak két fővel. Áhítattal vegyes félelemmel (mi van ha nem fog bejönni?) bontottuk ki tegnap késő este, megbeszéltük, hogy csak unboxing lesz + kinyomkodjuk amit ki kell, elrendezzük, setup-ig elmegyünk, aztán alvás. Nagy öröm volt, hogy berántotta az asszonyt a hangulata. Tudom milyen amikor csak azért csapódik, mert szereti ha együtt csinálunk valamit, és azt is tudom milyen, amikor ezen felül plusz motivációja van. Most vastagon az utóbbit éreztem, ezért nagyon várom a jövő heti estéket, remélem lesz rá idő, illetve azt is, hogy nem lesz csalódás
Az nagyon állat benne, ahogy bedob a dolgok közepébe, leírja mit olvass el, és mit hagyj a fenébe: kezdj el játszani, aztán majd mutatjuk közben, ne aggódj, meg ne foglalkozz most a sok szöveggel... Gondolom később el fog árasztani szabályokkal, de ez így az elején nagyon üdítő.
-
mike1334
veterán
válasz
Mexbacsi #5078 üzenetére
Catant mi is megvettük, remélem még idén sor kerül rá (egyikünk se játszott még Catannal, ezért szereztük be).
Ellenálláson is gondolkoztam, mert jó lenne valami, amivel egyedül is tudok játszani, ha digitális detoxot tervezek (bár ott a WH 40k játék, de még nem vettem rá magam...). De fogy a hely...igaz az idei évre már nem tervezek sok mindent.
-
Mexbacsi
tag
Castle of Burgundy: szerintem sokan ismerik, jó kis hexapakolgatós kockajáték. A bővített kiadás van meg, de igazából a kiegészítőket még nem használtuk. Nem érzem még azt, hogy a játék elfogyott volna. Részemről mindenképp ajánlott, és jól működik két fővel is.
Nyugati királyság lovagjai: agyégető, kombózós játék. Nem bonyolult a szabálya, jól játszani már nehezebb. Két fővel szintén szuper.
Catan párbaj: még csak az alappal játszottunk, de jól hozza a Catan érzést két főre. Alapesetben nem a kedvencem az ennyire szerencsealapú játék, de ehhez úgy állok hozzá, hogy nem veszem komolyan és így elég fun.
Vörös katedrális: kicsi olcsó, mégis megtudja dolgoztatni az agyat. Viszonylag gyorsan lemegy egy játék (1 órába belefér). Nem a legszebb, de jó kis gondolkodós, tervezgetős játék.
Ellenállás: nem rossz, de továbbra is úgy néz ki az egy fős játékokat nem nekem találták ki. Szerintem eladás lesz belőle.
Illetve, hétvégén próbáltam megtanulni a praga caput regni-t (többszöri nekifutásra), de a feléig jutottam aztán elfáradtam, így visszapakoltam ismét mindent a dobozba. Jónak tűnik, viszont a táblája nagyon egybeolvad, azt hiszem nagyon könnyű lesz benézni rajta a dolgokat.
Ami még tanulás listán van a brazil birodalom. -
Tristis
őstag
First Rat: másodszorra se fogott meg Eladom és vettem egy Luxort.
Galaxy Trucker: aranyos, érdekes, de nem okozott azért annyira intenzív örömöt. Eladtam.
-
maross
nagyúr
válasz
mike1334 #5073 üzenetére
Nálunk a mult heten rendelt exit szabaduloszobakkal telt az idő, ujdonsag szamunkra a puzzle verzio, eddig pozitiv fogadtatasra talalt. 4db ~150 darabos puzzle van mindegyikben, negyed oranyi zen tevekenyseget biztositva az agyegetesek kozott. Hetfon befejezzuk az egyik felbehagyott Exitet, es visszaterunk az Etherfields kampányra, ami a tavalyi és idei év egyik legjobb jatek volt szamunkra. Halado usereknek, minimum egy jo angolossal, sztoriorientalt kampany deckbuilder alapokon, gyakran valtozo szabalyu palyakkal. Zsenialis, szeretjuk az awaken realms jatekait.
-
mike1334
veterán
válasz
jansky1 #5074 üzenetére
Ttr-ből ekünk a Nordic Countries van meg, illetve "kisdobozosból" a San Francisco. Igazából a nagy verzió kedvencünk, a kicsi viszont szinte sose kerül elő. Ha csak 20 perc van játszani, akkor nem TTR-ezünk, ha meg több idő van, és ilyesmire van kedvünk, akkor egyértelmű, hogy Nordic. De tény, hogy gyors, pörgős, egyszerű (és a fentiektől függetlenül szerintem is jó, csak nálunk nem kerül elő). Ez is megy a "bizonytalan" polcra (eddig a Targi, az Agricola, a TTR SF, és az Everdell (
)ücsörög ott, illetve év végéig kerül még oda szerintem pár darab...).
-
jansky1
senior tag
Ticket to ride New York. A TTR eddig kimaradt az életemből, kb 2-3 hete ültem le először vele játszani, de nekem nem tetszett. Hosszúnak, monotonnak tűnt, mintha végig ugyanazt csináltam volna. Kicsit Cascadia érzésem volt vele, jónak jó, csak lehetne rövidebb a játékidő. Na, ezt szépen megoldotta a TTR New York. Játszott vele a héten 5, 9, 10 éves gyerek, felnőttek, nagymama, mindenkinek nagyon tetszett. Kicsit egyszerűsítettek igaz a szabályokon, nincs alagút, mozdony, állomások, de ezáltal befogadhatóbb is lett.
Rhino Hero Állati Csetepaté. Gyerekek örök kedvence. Kártyavár építés, annak megmászása, pókmajmok elhelyezése, harc a szint megszerzéséért, melyben a dobókockák nyújtanak segítséget.
Ne ébreszd fel a papát:
Gyerekek szeretik. Inkább hagyjuk. Annyit róla, hogy a régi rugós verzió jobb volt ennél az elektronikusnál.
-
mike1334
veterán
Ki mivel játszott a héten? (A címen kívül írjatok pár szót róla, úgy jobban megismerjük
)
Mi úgy bontottuk a dobozokat a héten, mintha karácsony lenne, 3 új játékot is kipróbáltunk.Botanik: nagyon kíváncsi voltam rá, sok helyen (itt is) ajánlották, és sokáig nem lehetett kapni. Csak ketten játszható, nálunk ez előny, 95%-ban ketten játszunk. A játék szabályai nem bonyolultak (youtubeon van 3 perces, magyar nyelvű szabálymagyarázó videó), bár par dolgot be lehet nézni, az első játék után érdemes újraolvasni a szabályokat (bár ez kb minden játékra igaz), vagy bgg-n nézelődni (ott egy faq, ami összeszedi a benézhető szabályokat). Úgy ültem neki, hogy egy egyszerű, carcassonne élményt kapok, de már az első játék során azt éreztem, hogy ég az agyam. A játék külcsínye megosztó, én lehet más tematikát választottam volna neki (az eredeti koncepció is más volt). Féltem is az első játék után, hogy mit gondol az asszony, de alapvetően tetszett neki. Nem lett kedvenc, de a játék után mondta, hogy jobban bejött neki, mint a második a listán...
Everdell: annyira akartam, hogy szeresse K., de a második találkozás a játékkal se sikerült jobban, mint az első (először négyen játszottunk, baromi hosszú volt..). Mondjuk nagyban befolyásolta, hogy már eleve előítélettel ült le mellé, illetve, hogy ez a játék nagyban függ a kártyák ismeretétől, ahhoz meg ugye minél többet kell játszani vele, ami nehéz, ha nem tetszik valakinek elsőre..ördögi kör. Ketten bő egy óra alatt megvoltunk vele, pár szabály baki volt, de semmi vészes, inkább elfelejtett kedvezmények. Egy közös kritikánt volt, és az a kő alapanyag..ha nem jön fel a követ adó plusz helyszín, akkor elég szűkös az évszakonkénti 1 db...bár pótolható, de na...ha marad a játék, akkor vagy háziszabály, hogy legyen mindig az egyik plusz helyszín a "köves", vagy a Virágvarázsban van piac, ha jól tudom (én előreszaladtam, már azt is megvenném hozzá, meglátjuk..).
Szóval egy esélyt még tuti kap, és baromi szomorú leszek, ha azután se tetszik majd az asszonynak. Mivel ketten játszunk, így, ha neki nem jön be, akkor csak porosodni fog a polcon...(legfeljebb megveszem az appot, és játszok egyedül).Sushi go: hát erről nem lehet sokat írni. Gyors, könnyű, cuki set collection játék 10 percben. Ketten érdemes háziszabállyal játszani (semmi extra, ugyanúgy 10 lappal játszuk fejenként, csak ebből 5-öt nézhetsz meg, és mikot egyet leteszel, a "vak pakliból" pótolod, úgy, hogy nem nézed meg...így nem ismered a teljes választékot. Illetve a makiért csak akkor jár a második helyezettnek 3 pont, ha legalább egy makit letett). Elfér a polcon
-
Engem elkerült, meg nem is érdekel annyira, de most láttam, hogy elkezdték szállítani a Frosthavent. Van már egy csomó unboxing videó, pl: https://www.youtube.com/watch?v=rxDDN2ws1qE
14kg a doboz, teljesen beteg...
-
Dr.NX
addikt
-
tikkes
friss újonc
Sziasztok!
Mi most tervezzük a Root beszerzését. Zömmel ketten játszanánk feleségemmel. Az a kérdésem, hogy úgy mennyire élvezhető?Köszi 😌
-
Tristis
őstag
Black Friday
- Vörös Katedrális - 6000 Ft.
- Ketten a bűvös rengetegben - 3000 Ft
- For the King (and Me) - 4200 Ft (Ez egyébként a Biblios)
- Szörnyparádé - 6000 Ft
- A War of Whispers - 13.000 Ft
- Kuruzslók Quedlinburgban - 10.000 Ft
- Cloud Age - 14.000 Ft
- Pontsaláta - 3000 Ft -
mike1334
veterán
Apropó...itt keresett valaki korábban Botanikot? Újra van készleten
[link]
-
mike1334
veterán
Vett valaki valamit? Én a Reflexshop akcióját vártam, de eléggé meh..szóval így semmit (bár ma veszek át egy korábbi megrendelésem, de az már egy hetes sztori). Még a jövő hetet megvárom, hogy lesz-e valami érdekes (gémklub vagy valami).
-
Dr.NX
addikt
Ajánlott gyerekjáték:
KARAK az A-Gameshopban 8500 Ft -
jansky1
senior tag
Vagabund is BF üzemmódban.
Főleg angol nyelvű kiadások, de igazából nyelvfüggetlen játékok vannak jó áron, pl Messina 1347, 13470 forint -
maross
nagyúr
emagon hexpanse 5790ft.
-
orc88
őstag
eMag BF
Pandemic 8990
Everdell 18990Ez a 2 tűnt jelentősebb dealnek...
-
goccer
aktív tag
válasz
Tristis #5043 üzenetére
Aha, az a 15 perces magyarázat jó lehet. Kb mint amikor haverom tanítja bármelyik heavy euróját, a fele szabályt kihagyja és játék közben derül ki, hogy amit akartam azt nem lehet megcsinálni, de amit ő csinál azt meg nem is mondta addig, hogy lehet
Én amikor magyarázok egy nehezebb játékot nem csak elhadarom a szabályokat, hanem megpróbálom az alapokat is megtanítani, hogy ne csesszünk el 3 órát egy "tanuló játékra", hanem lehessen már egyből élesben nyomni. Na ez egy Brassnál fél - háromnegyed óránál indul.
-
citkar
addikt
Nekem Brassban is voltak hasonlók. 15 perc alatti szabálymagyarázat után ugyanúgy, akár több játék után derül ki, hogy jé, egy akcióval átfordíthatunk egyszerre több ugyanolyan lapkát, te tudsz oda utat építeni, én miért nem, a szénnek mindegy-e, hogy az épületed felöl, vagy a túl oldalán van bekötve, a saját hordód nem kell bekötni és apróságok, amik nem észszerűek (hisz miért tudod használni a világ végén lévő úttal bekötetlen saját hordód, míg a adott esetben a hordódhoz közelebbi másik játékos nem tudja).
-
Azie
őstag
kieg majd jön jövőre magyarul is 2nd ed-hez.
a szabály elég összevissza van leírva, de 1. játék után azt is kb 15 perc elmondani (viszont 2-3 dolognak utána kellett guglizni és elég macera volt választ találni).
ami érthetetlen volt számunkra, azok a videók róla, hogy 45-60 percesek és nem igazán lettünk okosabbak tőle.
amire figyelni kell leginkább, az a munkáskínálat feltöltése és igen, hogy fehéret bármire tehetsz, de feketét csak feketére és hogy KS/NY-ra bármennyiszer szállíthatsz és korongonként jár a jutalom/bünti -
citkar
addikt
válasz
Tristis #5043 üzenetére
Szerintem a Brassnál is van egy csomó "fura" szabály. A szén be kell legyen a kötve, a fém nem, a hordó csak az ellenségé, a tiéd nem muszáj, több egyforma dolgot eladhatsz/átfordíthatsz egy akcióval, de a hordókból kell a szükséges mennyiség, melyik dolgot lehet lefejleszteni, mit nem lehet leépíteni a második érában. Nem érzem sokkal könnyebbnek, ha mindent tudni akar a játékos.
-
citkar
addikt
-
TrollBalint
addikt
válasz
tepenzed #5030 üzenetére
Én is szeretek karácsonyra venni valamit, de jellemzően maga a kinézett játék fontosabb, mint a vásárlás, így én várni szoktam. Mondjuk a Robinsont pont oda néztem ki én is...
Megvárom vele akkor a jövő évet, és úgy fogom megvenni és kibontani, mintha akkor lenne karácsony -
jansky1
senior tag
Tiletum, Enciklopédia, Brazillal kapcsolatban van már valakinek tapasztalata?
-
Azie
őstag
válasz
tepenzed #5030 üzenetére
szerencsére/sajnos ha minden héten csak 1 új játékot kipróbálnánk, akkor is 3 évig nem kéne semmit venni - és ez csak 1 alkalom / játék.
Viszont örülnék akciónak a 4 új gémklub játékra (leginkább Luna Maris) és a Skymines-ra.
Nekem ez az egész karácsonyra kell venni dolog nem jön át.
Más: tegnap megint volt egy kis veszekedés, most GWT kapcsán - hogy én miért rohanok át a pályán (tanulójáték), plusz mekkora rohadék vagyok (1. "éles" játék), hogy 3. körben megszereztem 4 n*ggert (engineert) és letettem egy tax épületet egy 3 hazarddal párhuzamos útra. -
goccer
aktív tag
válasz
petyus_ #5033 üzenetére
Azért az a hálózatépítős mechanika nem annyira mainstream, így aki még nem játszott hasonlóval azért annak okozhat nehézséget. Meg bizonyos elemei nem is túl intuitívek, például a sör felhasználás.
Anno nekem sem volt sima megtanulni, pedig pl Korokon át volt már akkor az egyik kedvencem, szóval láttam már heavy játékokat előtte. Ettől függetlenül a Brass az egyik kedvenc két fővel is korrekten játszható kompetitív játékunk lett.
-
Tristis
őstag
válasz
tepenzed #5030 üzenetére
Nos, én játszani szoktam általában ilyenkor. Az új megjelenések nagy része úgy is kiteszteletlen, interakció nélküli bénaság. Szóval max. pénzt spórolsz, meg ha van elég játék, akkor már mindegy, hogy +/-1. Szerencsére van választék a régi címek közül. A Mind MGMT tényleg jónak néz ki, meglátjuk.
-
tepenzed
őstag
Nagyon pipa vagyok. Tök jó játékok voltak kinézve a karácsonyfa alá, erre látom, hogy minden megy át 2023-ra...
Robinson új kiadás, Beast, Szunnyadó Istenek, Nagy Western Utazás Argentina, Mind MGMT...Ilyenkor ti mit csináltok? Nekem ég a tenyerem, hogy márpedig azért is kellene venni valamit karácsonyra, de közben meg ott van, hogy mikor első negyedévben megjelennek ezek a játékok, időhiány miatt örülök ha azokat elő tudom venni
Nagyon gondolkozom két főre egy komolyabb stratégián (bár kicsit félek, hogy az asszony feladja szabálytanulás közben), úgyhogy bevásárlólistán a Nagy Western Utazás második kiadás, Brass Birmingham.
-
Mortein
tag
-
TrollBalint
addikt
Ark Novan nekem is Szellemlovas van, abban sincsen sok játékunk, de eddig nincsen vele gond. Nem csúszik szét a nagy pakli sem a táblán (mint például a Pandemices kártyáim, ahol a pakli még kisebb is, de a kártyavédő már nem is tudom micsoda. Talán Mayhem, vagy valami hasonló neve volt, Gemklubban vettem. A legolcsóbbat.)
-
Azie
őstag
válasz
Mortein #5025 üzenetére
nálunk bevált az MTL normál, amiből nincs méret abból szellemlovas normál van.
az MTL fényes csúszós alapból, idővel kicsit tapad, de semmi gond vele
a szellem matt, alapból kb használhatatlanul tapad, idővel csúszósabbá válik, de még úgy is tapad.
mindkettő alaktartó, nem nyúlnakezen kívül amiket már használtam:
-ultra pro normál - alapból fényes csúszik, később tapadós lesz (eléggé), kicsit nyúlik is és mattul/karcolódik
-mindenféle premium / shield dragon, ultra pro - ezeknek akkora a felára, hogy csak kifejezetten TCGre használnám továbbra is.MTL-t közösen kell rendelni, úgy best ár/értékarányú. (mivel kb 100€/10% kedvezményt ad a srác)
-
TrollBalint
addikt
válasz
Mortein #5025 üzenetére
Van akinek a matt hatás jobban bejön, másrészt nem fénylik talán annyira a kártya lámpánál este. Illetve picit más a tapintása, nekem prémium védőből van olyan, ha jól emlékszem, és abszolút nincsen gond keverésnél. Nem csúszik, nem ragad (de ezt a Nemesisre raktam, ott azért annyi kártya nincsen egymáson, mint mondjuk egy Pandemicben, vagy egy Ark Nova-ban) Plusz, olyan rettentő sok játékunk nincsen benne még
-
Mortein
tag
válasz
mike1334 #5024 üzenetére
Korábban ha minden igaz én is használtam a Marvel Splendornál. Ott is van sok matatás a kártyákkal, de ott nagyobbak a kártyák, néztem a neten rá megoldás, de nem sok sikerrel jártam van aki azt javasolta, hogy babahintőporral finoman töröljem át, mások az állandó kézmosásra esküsznek és nem érnek játék közben az arcukhoz. Szerintem a játéknak pont nem az lenne a lényege, hogy feszélyezve érezzük magunkat. Hintőporral teszek egy próbát, ha nem válik be, akkor maradnak a prémium védők. Jut eszembe a matt kártyavédőnek mi az előnye?
-
mike1334
veterán
válasz
Mortein #5023 üzenetére
Nekem általában a "sima" (nem prémium), jellemzően vékony védők hajlamosak a tapadásra, összeragadásra. A prémium, vagy a fentinél vastagabb kártyavédők meg kezdetben csúszkálnak, így nem lehet halmozni őket (később ez javul, és nem lesz olyan csúszós), illetve többnyire nem férnek vissza a kártyák a dobozba/inzertbe (ez sajnos később se lesz jobb). Sleeve kingset használtam már, nekem azzal pont nem volt ilyen probléma, legalábbis nem rémlik. Mondjuk én inkább szellemlovas/swan/mayday védőt szoktam venni, sleeve kingst eddig csak 1-2 zacsival vettem.
-
Mortein
tag
Érdekes dolog jött elő hétvégi Gyűrűk ura - utazások középföldén közben. 2 hete is ezt játszottuk, és úgy éreztem, hogy a játék nagyon igényel egy kártyavédőzést, mert a kártyákat rengetegszer kell újrakeverni. Rendeltem is egy adag Sleeve Kings mini USA kártyavédőt. Kb. a 3 körben haver már jelezte, hogy neki elkezdett tapadni a kártya, aztán egy pár kör múlva nekem is, ez odáig fajult, hogy a végén már a laphúzás szinte lehetetlen volt, mert összegyógyultak a kártyák, keverni még lehetett, de azt se rendesen. Volt már valakinek ilyen tapasztalata? Ennyire szar ez a márka? Egyikünknek sem ragadt, izzadt a keze.
-
mike1334
veterán
válasz
Tristis #5021 üzenetére
Áh, a Brass tematikája még nekem se jön be, az asszonyt esélytelen lenne leültetni mellé. Amúgy nem is az a gond, hogy nehéz lenne (szabálykönyvet már elolvastam vagy 2x), csak a hossza. No, de kipróbálás nálkül biztosan nem fogom eladni, csak kell egy kellően nyugodt nap hozzá
Jut eszembe, a Targit is újra elő kellene venni, már csak a kieg miatt is. Ott is ez volt a gond, ahogy írtad is..túl hosszú a játék, és nem elég izgalmas mellé, így a háromnegyedénél már untuk (Agricolat, meg Árészt pl nem untuk, azok végig érdekesek). -
mike1334
veterán
válasz
Tristis #5018 üzenetére
Huh..akkor lehet botor dolog volt berendelni a kieget FOMO miatt...a sweet spot 1 óra, másfél óránál hosszabb jáccó ritkán kerül elő...bár ahogy nézem jelentősen emelkedett a kieg ára, nem hiszem, hogy bukok majd rajta, ha esetleg eladásra kerül.
Amúgy érdekes, mert játszunk egyben 3-4 órát is akár, de nem egy játékkal (a TM: Árész is belekarcolt a 2 órába, az még így is tetszett az asszonynak, mégis ritkán kerül elő). -
Azie
őstag
válasz
mike1334 #5011 üzenetére
Spirecrest sztem rendben van tartalmat illetően. Bellfaire eszméletlenül túlárazott még a 15% kedvezménnyel is. A "player boardok"ra semmi szükség, az amúgy is hatalmas hely mellett, a fajok az kb 20 kártya, simán kifotózható az angol szabálykönyvből, a piac mező az mondom jó - könnyíti a döntéseket. Sztem olyan 4k körül lenne a reális ára és nem kéne bele a sok idétlen playerboard - Mint egy Viticulture Visitors vagy Scythe Encounters. Én nem venném meg újra, de így hogy megvan, használjuk.
-
petyus_
senior tag
Nemrég vettük meg a Rootot, nekem nagyon tetszik, de sajnos a társaság többi tagjának nem annyira, ők inkább az egymás mellett játszós eurókat szeretik (egyébként nekem sincs gondom velük), a legkomolyabb interakció a gyakori játékok közül talán a Brassban van (emiatt is kíváncsi vagyok mennyire fog nekik tetszeni a Duzzasztómű).
Mindenestre szerintem Rootot akkor van értelme játszani, ha bele tudsz rakni 4-5 játékot, mert nem csak a saját frakciódat kell ismerned, hanem a többit is, és kell pár játék, hogy átlásd ki mit fog csinálni, hogy tudsz ellene védekezni, esetleg hogy tudsz kiszúrni vele.
-
Frod
addikt
Hétvégén Root felavatás lett volna, de a partijátékokhoz szokott anyósomat nem akartam kitenni ennek, miután engem is kiégetett a szabálytanulás péntek este.
(Úgyhogy helyette Unikornis partik voltak)De vissza a Root-ra: van értelme olyan elé tenni a játékot, akinek a legkomolyabb élménye kb a Ticket to Ride? Ha igen, melyik frakcióval?
Megmondom őszintén a macskák mechanikája érthető, a sasoknál rezeg a léc, a többiig el sem jutottam, de biztos fáradtan álltam neki megérteni, majd próbálkozom vele még. -
TrollBalint
addikt
válasz
Tristis #5007 üzenetére
az a baj, hogy sose találok listát, hogy mi lesz kint, vagy éppen mi fog megtetszeni. Alapvetően nekem nincsen bajom azzal, hogy ott tanuljuk meg a játékot, ad egyfajta élményt
Most is csak az volt a "gond", hogy aki tanította a játékot, az elég lassan mondta, és többször elismételt lényegtelen részeket. (Meg hát tombolára is ki kellett menni
) De ezt leszámítva teljesen jó volt, de ha lenne ilyen lista, legalább tudnék előre készülni
-
Azie
őstag
válasz
mike1334 #5008 üzenetére
2-en
Spirecrest: az időjárás az szivat, kb minden valamivel drágább végig a játék folyamán, cserébe kapsz pontot maradék anyagokért és évszakváltáskor választhatsz 3 kártyából: amiből ha csak egy játékos húz állatot, akkor ő kb fox nyer, mert annyira nem balanszolt.
Bellfaire: a piac mező erős, kb a parti helyszínek alig vannak használva miatta, a faji képességek so-so balanszoltak, de ott is hatalmas külöünbség lehet, a két végéből van merítés. A különleges eseményeket nem nagyon preferáljuk, mert általában drágák és nincs szinergia a többi lappal, a beadandó nyersanyagokat jobban ki lehet máshol használni. a -1figura hiányát itt is ellensúlyozza a képesség.
Ami viszont egy játéktechnikai hiba, hogy a nagymező lapjait nem lehet frissÍteni semmivel, csak a gyászbogárral és a 2. évszak 2 lap felvételével kb.
A spirecrest miatt hosszabb minimálisan. -
Tristis
őstag
válasz
TrollBalint #5001 üzenetére
Csak úgy szabad menni, ha tudod előre a középnehéz-komplex játékok szabályát.
-
Azie
őstag
válasz
TrollBalint #5005 üzenetére
És akkor csodálkozunk a sztereotípián, hogy a gamerek kövérek, büdösek és igénytelenek...
-
TrollBalint
addikt
válasz
Revolit #5004 üzenetére
jah igen, a szellőztetés az a nullával volt egyenértékű, amit nem is igazán értek, mivel elvileg ez egy konferencia terem, aminek az lenne az értelme, hogy sokan vannak bent (ha nem is ennyien
) így ehhez méltó légkondi kellene. De túléltük, és még gazdagodtunk néhány játékkal is
-
Revolit
senior tag
válasz
Abban van valami, hogy ketten egyszerű helyet találni. Most csak ketten mentünk, és így is volt, hogy szétváltunk, és mindig el tudtunk csapódni valahova, vagy találtunk két szabad helyet.
De fél napig négyen voltunk, mert összefutottunk ismerősökkel, akkor is találtunk 4 helyet leülni mini essenben.
Mindig is oxigénhiányos és emberszagú volt a hely
Elég rossz a szellőztetés. Megváltás volt kimenni és nyitott ablak alá állni folyósón.
Amúgy játékvezetők is panaszkodtak a kevés asztalra, de ez van. Ők is nagyobb helyért kampányolnak. Gondolom a Lurdy olcsó. Egy Hungexpo menő lenne pedig
-
Vesporigo
aktív tag
válasz
"az egyiknek a nevére nem emlékszem, pedig az ígéretes volt, valami M-betűs és 1347"
Szerintem ez lesz az: Messina 1347
-
TrollBalint
addikt
válasz
petyus_ #4982 üzenetére
mondhatni évek óta rendszeres látógatói vagyunk haverokkal (nem mindig ugyanazokkal) az eseménynek. Minden évben leírták, hogy minden eddiginél nagyobb helyen vannak, ezt most lehetett látni* először. Az asztal találás viszont igen, ha a nap elején nem tudsz szerezni, akkor eléggé necces. Ha dél körül mennek ki ebédelni, akkor lehet esély találni, de idén azt láttam, hogy nem nagyon voltak 4 személyes asztalok (legalábbis abban a teremben, ahol mi voltunk) hanem 8 személyesek, és oda lehetett leülni. 2 helyet szinte mindig lehetett találni, ha nem zavart, hogy mások mellé kell leülni, de 4 helyet már ebéd után kb. esélytelen volt.
Mi 2 játékot tudtunk kipróbálni, az egyiknek a nevére nem emlékszem, pedig az ígéretes volt, valami M-betűs és 1347. Pestis idején játszódott, a másik pedig a Brass Birgmingham volt, de abból csak az első részt játszottuk le, elég hosszú játék és nem teljesen jól mondták el a szabályokat, úgy hogy az élmény is elmaradt. Viszont adunk neki (valamikor) még egy esélyt, de akkor rendesen felkészülünk előtte a szabályból
És most először volt, hogy vettünk is valamit, egy Citadella-t, amivel már régóta szemeztem és meglepően jó élmény volt 4-en is, de azt mondanám, hogy igazából 4 felett jön meg az igazi hangulata*: eddig még látni sem lehetett, hogy nagyobb helyen lenne, de ettől függetlenül a tömeg most is meg volt, talán azt mondom, hogy a népsűrűség egy hangyányit kisebb volt. Mondjuk 95%-a a korábbi éveknek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Stellar Blade
- Kerékpársportok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- EA Sports WRC '23
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Vásárolj okosan, fizess kényelmesen!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged