Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tristis
őstag
válasz
mike1334 #5999 üzenetére
Nekem nem szoktak annyira tetszeni ezek a coop játékok (kivéve a Robinson Crusoe-t), de a kutyulu nem fog beleférni másfél órába. Ha tudtok angolul, vegyetek régi Arkham LCG-t szerintem 10 körül. Az új hamarosan sorra kerül nálunk is, kíváncsi vagyok miért a kategória etalonja.
Amivel eddig játszottam, abból talán az Eldritch Horror a legjobb ezekből, de az is 2 fővel, 4 karakterrel inkább 3 órácska... régi Arkham (2nd ed.) olyan 5 óra inkábbMás játék, amit érdemes lehet beszerezni: Isle of Skye Big Box. A régi még kapható fillérekért a Könyvbagolyban, de a Druida kieg igen sokat ad a játékhoz és sajnos nehéz beszerezni... Sajnos így húzós érte az a 20-as, de erőt vettem magamon és behúztam. Nagyon kellemes 3-4 fős játék, kieggel a 2 fős is sokat javult (5 fő kicsit hosszú és sok, akkor már inkább mást).
Heat már fent van a polcon.
-
mike1334
veterán
Vett valaki Arkham Horror LCG-t? A delta hozza az első kieget magyarul...hmhmhm...mondjuk a 26e húzós érte. Van olyan játék, ami misztikus hangulatú, és jó ketten? Nem hátrány, ha 1-1,5 óránál nem hosszabb. A halandó halált is dicsérték, de ahhoz nem hiszem, higy jön kieg sajna.
De ebben a hónapban már nem veszek semmit, túl sok mindent "megkívánt a szemem"...Santorini (nekem instant kedvenc, az asszony utálja egyelőre), Winter (mini Devir játék, télen láttam róla videót, szóta vadásztam, reflexshop árulja), TTR: Northern Lights (2-5 fős, kicsivel kibővített Nordic Countries térképen, muszáj volt megvenni...), Hickory Dickory (gyönyörű játék, érdekes mechanikával /egy kakukkos óra a pálya, amin a körbejáró óramutatókra/ról ugrálnak az egérkék/, remélem nem szívom meg ezzel is, mint az összes antropomorf állatos játékkal eddig /Everdell, Juharvölgy, Kereskedők Völgye/, meg egy valag kártyavédő...Heatről letettem, egyelőre azt tuti nem veszem meg. -
Vesporigo
aktív tag
Sziasztok!
Fesztáv kártyákat szeretném védőzni. A kártyák 57x87mm-esek, a sleeveyourgames szerint többek között a sleeve kings 57,5x89mm-es védők ajánlottak hozzá. Viszont egy külföldi fórumban vannak páran, akik inkább az 56x87mm-es sleeve kings védőket ajánlják, ez ugye 1mm-rel kisebb, mint a kártyák, szóval fogalmam sincs, hogy passzolhat. Közületek valaki próbálta már ilyen védővel? -
refrigerator
tag
Sziasztok. Valaki játszik a Fantastic factories, Manufactions bővítésével? Kellene pár infó ezzel kapcsolatban.
-
Tristis
őstag
válasz
mike1334 #5991 üzenetére
Instant buy, igen. Én mindenképpen veszek egyet, bár most egy izgalmas kategóriát is sikerült felfedezni: price setting
Ami jön belőle: Isle of Skye Big Box és Castles of Mad King Ludwig. Ebben a kategóriában még mi az, ami érdekes?Neume Heimat/Estates hasonlítgat erre, kellemes játék is, de nem annyira kifinomult elsőre, mint a fentiek.
Modern Art-ot csak kis részben sorolnám ide. -
mike1334
veterán
Május elején jön a Heat. Tervezi valaki megvenni innen? Ha jól rémlik Tristis várta még. Én még agyalok rajta, hogy 2 fővel megéri-e.
-
Frod
addikt
Most láttam, hogy megjelent a Reflexnél a Beast (A fenevad).
Valaki próbálta már esetleg, vagy átnézte jobban?
(A KS kampány idején felírtam a listára, és ha jól tudom az volt az ígéret, hogy a Reflex is hozza a strech goal-okat.) -
tepenzed
őstag
Magyarul van benne szerencsefaktor, mint elég sok játékban
A nyerészkedés megítélés kérdése, van egy nagyon szűk réteg, akinek ilyen áron sikerült beszereznie, egyébként meg lehet nézni normál esetben mennyibe kerül és nincs is vele televerve egyik csoport sem, ahol azon vagy hasonló áron meg tudnád venni. (az árába meg azért számoljuk már bele a várakozást és az itthoni kiszállítást is...)
Egyébként a használt játékok (1 évnél régebbiek) mostanában drágábban mennek el , mint újkori áruk, tehát ilyenkor is nyerészkedik az ember
?
-
Azie
őstag
válasz
tepenzed #5980 üzenetére
mondjuk azért nem rocket science. ha eladni akarod, akkor árában teszed fel, ha meg nyerészkedsz, akkor ne csodálkozz, hogy hülyének néznek és a kutyának sem kell o.O
az meg, hogy szerinted a TTR > SW... hát egyéni preferencia, bár szerintem a TTR arról szól, hogy kihez kerül több mozdony. -
fausto
addikt
válasz
Mortein #5984 üzenetére
Nálunk az alap SW is nagy kedvenc és a WoW-os változat is bejött, jó tett neki az a pár újítás. Az új térkép több változatosságot ad (már két szigetnél is 4 féle lehet) és valahogy ketten is jobban működik ez a változat. Az új fajok/képességek többsége is tetszik
Az alapjáték mellé a teljes árát nem szívesen adtam volna ki, de ennyiért jó vétel volt. Ha most vennék SW játékot, akkor valószínűleg a WoW-osat venném. -
tepenzed
őstag
Hát ilyen még nem volt velem.
Megvettem a Small World of Warcraft nevű játékot, eleve szerettem anno nagyon számítógépen a Wow-ot, plusz azt hallottam elég jók a Small WOrldok.
Hát az első játéknál már a felénél szenvedtem, hogy én még ilyen rém unalmas játékkal még nem játszottam, kicsit Monopoly feelingem volt. Ilyen gyorsan nem raktam még fel játékot eladásra, de ebből sehogy nem látszik, hogy hogyan szeretném meg...De ahogy nézem hiába áron alul raktam fel, másnak se nagyon kell
-
mike1334
veterán
Héten egy reggel készülődés közben végignéztem a társasokon, és elégedettséget éreztem, hogy van már elég játék(csak idő nincs). Igaz, még jött/jön pár korábbi rendelés (Everdell promókártyák, 7 Csoda Párbaj fan kiegek, philis dolgok /capital lux 2, Troyes kieg/), de már idén többet fogok eladni, mint amennyit még tervezek venni, szóval egyensúly lesz lassan
egyre könnyebb leküzdeni az "ez kell" érzést
Ha már újdonságok..másodszor játszottunk a Fesztáv Ázsiával, és nagyon bejövős...igen van benne szerencse, és nem az euró műfaj csúcsa, de kellemes kikapcsolódás, és nem bánom, hogy nem kell olyan sokat agyalni rajta (a munkában az elmúlt időszak kész téboly, kaptam egy "fél" előléptetést, de amit várnak cserébe...huh). E miatt amúgy alig van kedvem amúgy is új játékot kibontani, sőt, a régieket se szívesen tanulom újra, teljesen jó ilyenkor egy Carcassonne vagy hasonló.
-
válasz
Dreimus #5966 üzenetére
koszi szepen, ez mar elinditotta a lejton, egy ismerossel vettunk egy-egy my cityt. De szkitia is lett volna belole, ha nem vettem volna meg marha dragan mar nagyon reg (nyilvan bontatlan)
Mas: szunnyado istenekre veget ert a reflexes akcio, aki még "olcson" be akarja huzni, a szellemlovasos elorendelos ar el. kieg erosen ajanlott hozza, gyakorlatilag ki lett vagva az alapjatekbol. kazamata opcionalis, total nem erzem fontosnak. fempnez nagyon szep, fem hajo irto draga, ahhoz kepest, hogy egy ugyanakkora mini, mint az eredeti muanyag hajo. Aki meg jobb szunnyado istenes arra var, auchan akciot ki kell ulni, es talalni kell raktaron miutan leakcioztak.
-
refrigerator
tag
Sziasztok. Esetleg ha valakit érdekel egy "Rettegés Arkhamban 3. kiadás" , írjon egy privátot. Most fogom felrakni hirdetésben,de itteni kollégáknak szívesebben adnám.
-
Predator2
addikt
Helló
Hol érdemes meghírdetni szerintetek jó pár társasjátékomat? Se ember, se idő, és csak pakolgatom őket jobbra balra. Többségük teljesen érintetlen, vagy max 1x játszott.
THX
-
Tristis
őstag
válasz
Davebowman #5947 üzenetére
Nekem még nem volt olyan játék, ami elsőre nem tetszett és másodikra igen.... Max. olyan volt, hogy elsőre határeset, nézzük meg, de másodikra biztosan kialakult az álláspont.
Lehet másoknak több játék kell, én ezt megértem persze, de egyszerűbb játékoknál a 2-3 játék nagyon max. elég kell, hogy legyen. -
mike1334
veterán
7 Csoda Párban: Szóló kártya fájlok megvannak esetleg valakinek? Illetve a Leaders kártyak fellelhető valahol magyarul? Bár ez igazából nyelvfüggetlen.
-
goccer
aktív tag
Azzal totál egyet értek, hogy nem kell 10 parti egy játék kiismeréséhez tapasztaltabbaknak, nekem se kell pedig nem játszottam többszáz játékkal, mint te. Csak azt mondom, hogy én szerintem sokkal hatékonyabb, ha a szűrést nem a második játszma után végzed, hanem mielőtt megveszed, nézel egy-két reviewt neadjisten.
-
Azie
őstag
10 év mtg és a látott log után nem nagyobb effort egy lacerda szabály, mint egy unalmas/szarul megírt szabályú középfos játékkal még egy kör. 😉 És lehet nagyképűen hangzik, de egy játék kiismeréséhez sem kell 10 parti, hogy elföntsem érdmes-e még egy játékot beletenni. Sok 1x played játék azért nem kerül eladásra, mert tetszett, bármikor leveszem a polcról ha nem akarunk újat tanulni, de általában én szívesebben ismerek meg/játszok újat.
-
mike1334
veterán
válasz
MZsoltee #5946 üzenetére
Mr. Jack Pocket, Kereskedők völgye 1-2., Schotten Totten 2., Hanamikoji, TTR San Francisco, Tussie Mussie, Mesebeli Birodalmak, meg lehet Caper: Europe, Biblios, Space Hulk: A Halál Angyalai, az ami most a listán van, hogy esetleg megy a háztól, de ez nem végleges lista, és nem is hirdetés. Hétvégén átgondolom, és felteszem először hardverapróra, aztán ami marad facebookra
-
goccer
aktív tag
válasz
Davebowman #5947 üzenetére
Fura kicsit nekem az is, hogy az ember órákig tanuljon egy játékszabályt azért, hogy aztán 1-3 után eladja és tanulja a következő szabályt? Szörnyülködve néztem például Azie megosztott BGG logját, hát én biztos nem lennék hajlandó annyi játékszabályt megtanulni, hogy aztán egyeket játszak..
Az oké, hogy idő pazarlás olyan játékkal játszani ami nem tetszik, de ennél csak az a nagyobb idő pazarlás, ha folyamatosan új játékszabályokat olvasol, amivel a track record alapján átlag kettőt fogsz játszani
Szerintem nekünk nincs olyan játékunk, amit vettünk (és nem ajándékba kaptuk) és nincs benne minimum 10 játék. Amiben nem vagyok biztos, hogy elő fog kerülni, azt egyszerűen nem veszem meg. KS-nél persze sokszor nem látod előre, milyen lesz a végtermék, de szerencsére azzal a párral amit backeltem, még nem fürödtünk be annyira eddig. Nemrég ment el mondjuk az egy, 11 játék után, ami negatív rekord szerintem, de azért az mégis volt kb 30 óra játék / 3 óra szabály tanulás.
-
Davebowman
senior tag
3 után, igen, kimondtad a varázsszót! Sok játékot így adtunk el, mert csak 1-3at toltunk vele és igazán nem élveztük.....meeert benéztünk egy szabályt, túl könnyű, túl nehéz volt, vagy egyéb blődség miatt. A játékokhoz meg kell érnie az embernek. És azért ez nem kínzás. +1 ok, nem 1-2 játékélmény miatt veszel meg manapság 10..khhmm 20+ ért egy társast. Ha 20-at játszol egy játékkal, arra már mondhatod, hogy "kijátszottad". Ha tévedek, akkor érdemesebb kikölcsönözni 1.000Ft-ért és csak akkor megvenni/megtartani, ha nagyon megtetszik, - ezt is próbáltuk - de így is csak 1 játék után döntöttük el, hogy kell/nem kell. A Korokon át-ot is visszavittük és nagyon megbántuk, ma meg nem lehet kapni. Ja azt a 20-at nem egyszerre értettem, hanem 3-5 év alatt.
-
válasz
Davebowman #5942 üzenetére
szornyu terv kinozni magad olyannal, amirol 3 utan kiderul, hogy ezt egesz biztos nem fogod mar megszeretni
-
Azie
őstag
válasz
Davebowman #5942 üzenetére
én tuti nem játszanék olyannal amivel nem akarok, simán eladom ha nem tetszik
-
Davebowman
senior tag
Nekem az a tervem, hogy nagy dobozos játékkal játszunk 20-at és ha nem kerül többet elő, akkor adjuk csak el. Eddig még egyet sem adtunk el így, de tervnek jó szerintem. Persze amivel többet játszunk mint 20, azt nem adjuk el. Viszont így van, amivel csak azért játszunk (20-ig), hogy eladhassuk, ne bánjuk meg később. Így nem fáj és mondhatjuk, hogy kijátszottuk.
-
Azie
őstag
válasz
refrigerator #5935 üzenetére
Ha nem lenne jó, akkor eladtam volna. Amikor azt írtam, hogy van más, az azt jelenti, hogy tényleg van más. Nem nagyon van játék, amivel 5-nél többször játszottam - és nem azért, mert bármelyik rossz lett volna.
-
-
fausto
addikt
Sziasztok,
Szerintetek lehet valahol nyomtatni az eredetivel hasonló minőségű játékszabályt? És ha igen, akkor van értelme? Egy játékomhoz nincs magyar játékszabályom, gondoltam jó volna pótolni. 24 A4-es oldal, ez gondolom 6 A3-as ív lenne. Ha csak egyet kérnék, mennyire lenne horror költség?
Köszi előre is! -
Azie
őstag
válasz
refrigerator #5926 üzenetére
jó volt a játék, ha nem lenne ennyi más, még tuti előkerülne
de így...
-
petyus_
senior tag
válasz
refrigerator #5927 üzenetére
https://jojatekjoaron.hu/termek/messina-1347-en/
Angol nyelvűt árulnak, most 15K, elsején 10K-ért lehetett rendelni.
-
-
jansky1
senior tag
Ez a Black angel milyen játék? Adásvételi csoportokban látom folyamatosan, mintha vezényezóra árulná mindenki. Van vele tapasztalatotok?
-
NyxNyxNyx
addikt
válasz
NyxNyxNyx #5914 üzenetére
Amin viszont felhúztam magam, hogy a Dűne hátlapos kártyavédő 75 db kerül 6 ezer forintba. Tehát ebből kéne 3-4 csomagot venni, ha minden kiegészítő (227 lap azt hiszem) megvan az embernek. Ami így alsó hangon 18 ezer. Összehasonlításként: 15 ezerért vettem az alap játékot.
Veszek helyette 3 csomag fekete hátlapos Gamegenic matte -t. Sajnos kell a fekete hátlap, mert a kezdőlapok szélei már kifehéredtek.
__Utólag köszi a token tartó tippeket, körbe néztem több helyen, végül a Flying tigerben találtam vackokat amik jó, csatosan lezárható kis műanyag tárolóban voltak és azokból vettem többet.
-
Mexbacsi
tag
Én megvárom, amíg megjelenik gamewiznél, hátha... Pedig hétvégén már forgatni akartam
-
NyxNyxNyx
addikt
Nem hatalmas akció, de most 22k a Deluxe upgrade pack a Dune Imperiumhoz a Reflexnél. Pont elég akció volt, hogy felmarkoljam.
Persze ez is túlzás, de hát a kedvencünk lett..
-
Mexbacsi
tag
Na a szunnyadó istenek nevetséges csomagajanlat árban került fel reflexbe. Pedig vártam, hogy lecsapok a komplett pakkra, de szellemben még olcsóbb ígyis, külön-külön. Vicc
-
Predator2
addikt
Helló
Mennyiért lehetne eladni egy zsír új, sosem játszott/használt Klask, 2 személyes társasjátékot?
Köszönöm a választ.
-
rushmoon
csendes tag
válasz
tepenzed #5902 üzenetére
A Fesztáv nekem csak az "egyszer kipróbálom" listán van, szóval nincs tapasztalatom vele. Viszont ha jól emlékszem a kritikák egy része a nagy számú kártya miatt érte (túl random, nem tervezhető kombók). Így a kevesebb lap akár pozitívumként is értékelhető..
Egyébként köszönöm hogy felhívtad a figyelmem erre az önállóan játszható kétfős verzióra! -
anubys1984
aktív tag
válasz
vidaila #5903 üzenetére
Amennyire tudom, igen, egybe lehet pakolni mindet. Elvileg a héten érkezik az Ázsia magyar verziója. Először önmagában fogjuk kipróbálni, aztán egybepakoljuk a korábbiakkal.
Kíváncsi leszek, mennyit az majd az eddigiekhez.
Ami nálunk most kérdéses, hogy a Nesting Boxot beszerezzük-e. Lenyűgöző látvány lehet tőle, de annyira durva ára van, amit már nehezen tudnánk megindokolni. -
tepenzed
őstag
Gondolkodom, hogy meg kéne venni a Fesztáv: Ázsia kiegészítőt, ami önmagában is játszható egyedül és ketten, ráadásul több az interakció is. (Nincs meg a Fesztáv, szóval tényleg önmagában játszanám).
Azt néztem, hogy összesen 90 madárkártya van csak így viszont, ami lehet túl kevés és nem lesz igazán újrajátszható a játék?!
Mit gondoltok, valaki nézegette már?
Új hozzászólás Aktív témák
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest