Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Üdv all.

Az elmúlt órában volt kb. 5-10db másodperces áramszünet amivel alapesetben különösebb gond nincs mert van 2db szünetmentes is amiből az egyik a PC-t át is lendítette, de a mellékes fogyasztók mindannyiszor elsötétültek ahány szünet jött.

A PC szünetmentese egy tiszta szinuszjelű APC Smart SMT 1000I, legalább 6órát viszi önmagát - szolgáltató tavasszal egy szinte egész napos szünettel letesztelte. A mintegy 6órás műsor végén az akkumulátora 30% körül volt. Semmi más nincs a PC-n kívül ezen és akkor természetesen kikapcsolt állapotban volt.

A mellékes dolgok szünetmentese egy ON-OFF rendszerű MGE Pulsar Ellipse ASR 1000, ő már nem bírta ki a 6órát, igaz rengeteg stand-by van rajta valszeg ezért is merült le akkor teljesen, és gondolom az eltérő technológia sem segíti az idejét.

Ezt azért írtam le hátha segít valakinek kis fogyasztóhoz is fél napra szünetmentest találni - visszaolvastam kicsit :D

Na most a tavaszi eset után mindkét egység gond nélkül visszatöltött és üzemelt. Most ahogy írtam a mellékes úgy tűnik már nem üzemel amikor kéne, de ha az akkumulátora rossz (jó ég se tudja mikor vettem bele utoljára) akkor nem kellene elszállnia akkuhibával?

Mert attól hogy minden sötét lett, elkezdte a szünetmentesítést - átkapcsol és hangjelzés is van. Illetve gondolom hogy átkapcsol mert az APC olyan kattanást nyom ilyenkor hogy az MGE átkapcsolását nem is hallani. Az MGE egy 11éves cucc már, olyan lehet hogy a relé belassul és túl sokára kapcsol át?

Első akkuhibánál ugyanis teljesen használhatatlanná lett és emlékeim szerint csak a szűrt kimenetet lehetett használni az akkucseréig. Azt is fontos megemlíteni hogy ekkor már borzalmasan melegedett, gondolom a gyenge akku állandó töltése miatt így az új akku előtt teljesen átdolgoztam a burkolatát, gyakorlatilag ahol csak lehetett kifúrtam hogy jobban szellőzzön. Ez 8-9éve volt és azóta valszeg volt még akkucsere, de ami biztos hogy most sztem nem melegszik annyira mint az első csere előtt ami számomra azt jelenti hogy jó még az akku és csak a relé lehet a lassú átkapcsolásnál?

Leállást követően mindjárt le is tesztelem de addig is kíváncsi vagyok a véleményekre. Egyébként 10k a két akku bele 12V és 7A. Ha viszont reléhibás akkor meg inkább szünetmentest kellene már venni.

Ez esetben ajánlani kellene valamilyen APC-t amin van ethernet védelem is és ha már fejlesztek egy line-interaktív + AVR szünetmentes kéne. Eaton is jó lenne de gyors visszaolvasva sok jóra nem számítok, úgy látom ezen a teljesítményszinten már van ventilátor ami egy vicc. Annak idején Eaton 1500-as volt az APC előtt és kb. 5percet ment mert küldtem vissza. Olyan hangos volt hogy még 3db PC mellett is feltűnt volna, és nem csak terhelésnél hanem még teljesen kikapcsolt terheletlen állapotban is, az már más kérdés hogy ha feltöltődött volna esetleg nem ventilátorozott volna de a nagy dög APC-t egy percig se bántam meg amire akkor cseréltettem.

Szóval csak ventilátor nélküli szünetmentes érdekel, amit előre is köszönök - én is keresek közben.

Új hozzászólás Aktív témák