- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen házat vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- OLED monitor topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Androidos fejegységek
- Azonnali processzoros kérdések órája
-
PROHARDVER!
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
!Overdose!
őstag
válasz
Cs1csó #14249 üzenetére
Nézőpont kérdése. Nekem egy ups-nél fontos a kettős konverzió, mert csak így tud a kimenet teljes mértékben független lenni a bemenettől, de ez nyilván szakmai ártalom. Az inverter hang a legtöbb esetben alig hallható, a hűtés pedig több módon is moddolható, illetve az ups is gyakran elhelyezhető ott, ahol nem zavaró a hang.
-
Cs1csó
titán
válasz
!Overdose! #14248 üzenetére
Az online vagy a rack-be szerelhető megoldások messze az otthoni felhasználás felett vannak. Otthonra egyik sem szükséges az online külön hátránya a folyamatos zaj.
-
!Overdose!
őstag
válasz
Freddy TNT #14243 üzenetére
Attól függ mit védenél vele, de nem igazán ajánlom. sok problémám van velük.
csicso82: A Smart sorozat nagyon messze van a prémiumtól (még csak nem is online!), ha csak nem az RT-re gondolsz. És már nagyon rég az sem igaz, hogy egyeduralkodó lenne a piacon. Vannak jobb termékek olcsóbban.
-
frpeter
Topikgazda
Az olcsóbb kínai UPS-ekbe sajnos jellemzően a gyári akku is hulladék, így nem meglepő, ha 1 év után kifekszik, és addig se azt tudja ami rá van írva. Sajnos.
-
Cs1csó
titán
Az APC az egyik legnagyobb UPS márka, az olcsóbb szegmensben lévő termékeik: Easy és Back UPS-ek is kicsit drágábbak mint a konkurencia hasonló tudású és teljesítményű társai de a PRÉIMUM szegmensben amit szinte egyedül uralnak a SMART szériával ott aztán tényleg elszálltak az árakkal és teljesítményhez mérten is kb. 2-3x drágábbak a termékeik, bár ha pontosabb ár/érték arányt nézzük akkor lehet nem ez a helyzet ugyanis elég sok extra dolgot tudnak ezek a UPS-ek, nagyobb akkuval is vannak szerelve stb.
-
Rick4
félisten
válasz
Pannon power UPS-t vettem 2018. 04.04.-én, az akkori teljesítmény töredéke jön ki most az akksikból, múlt héten vittem vissza, hogy nézzék meg, létezik-e az, hogy kifekszenek alig egy év alatt az akksik, vagy töltés gond lesz, még nem tudok nyilatkozni mi lett a dolog sorsa. A cég korrektnek tűnik, a készülék is rendben van, ezt a kis malőrt félretéve jók az árak, és a készülék végülis tette a dolgát, nem hinném, hogy az én problémám mindenkivel megtörténik...
-
Cs1csó
titán
válasz
Pontosan mit szeretné venni? 1000VA-est vagy 10 ezer VA-est? Linekelj egy konkrét terméket innen: Árúkereső - Szünetmentes tápok
-
Freddy TNT
őstag
Sziasztok !
Pannon UPS-ről tud valaki mondani valamit ? Kicsit furcsálom az 1/3-ad árat egy APC-hez képest. 10Kva kapacitás lenne becélozva on-line rendszerű UPS az elképzelés.
-
draco31
veterán
Hello!
Nyáron vettem egy UPS-t, azóta volt pár áramkimaradás, de max 20% ha merült. Nem kell-e esetleg csinálni vele már egy lemerítést, vagy hagyjam? -
Rick4
félisten
válasz
scott_free #14232 üzenetére
Vetesd vissza velük nyugodtan, hiszen a számla természetes személy nevére lett kiállítva. Amennyiben a termék nem a vállalkozás tevékenységével függ össze, azaz láthatóan nem céges felhasználásra vetted, a szerződés ugyanúgy fogyasztói szerződésnek minősül.
A vonatkozó törvény, és annak magyarázata így szól:
A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendeletben meghatározott elállási jog csak a fogyasztókat illeti meg. A Ptk. 8:1. § 3. pontja szerint fogyasztó nem más, mint a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy. A fenti meghatározásból egyértelműen következik, hogy a jogi személyeket, cégeket nem illet meg az elállási jog. Az egyéni vállalkozó azonban speciális eset, ugyanis az nem rendelkezik jogi személyiséggel. Így tehát akár meg is illetheti az elállási jog, de csak akkor, ha szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül jár el – azaz pl. nem értékesítés céljából, hanem személyes használatra vásárol, végfelhasználóként.
-
Sordoran
addikt
Na ma kiderült, hogy tényleg jól teszi a dolgát a Cyberpower UT850EG-em. [kép]
Nyáron még biztos lesz pár alkalom mikor segítséget nyújt a kis NAS-omnak. -
törölt tag
-
törölt tag
-
+1 pont az APC-nek.
Amióta megvettem a 200k-s gépet, azóta nem tudom beállítani, nem ad ki áramot kimeneten, illetve az LCD kijelzőn nem jelenik meg semmi.
Magyarországi szervizt felhívtam, kaptam egy leírást egy reset-ről, megcsináltam semmi.
Műszakis Úr nem cicózik már adják is postára az újat a régit viszi el tőlem a futár. Na ez a prémium szolgáltatás számomra ha gebasz van. -
törölt tag
Egyébként szerintem megjavíttatom:
-
Starchm
őstag
válasz
Cs1csó #14221 üzenetére
Nem vagyok boltos, de szintén osztom a véleményt, kb 20 db BK650EI és 350-es van itt a környékemen / ismerős, család munkahely stb / és egyből egyig mennek, kb egy 500ft-s cucc szokott tönkremenni bennük és azt kell cserélni aztán vígan lehet tovább használni őket. Valamint vígan lehet őket használni a programmal mai napig, egyik elvileg vmi 10m-es utp-n keresztül van géphez kötve
De ismered a smart ups-em ami több mint 20 éve boldogan el van új akksikkal, akárcsak a 15 éves darab -
törölt tag
válasz
Cs1csó #14219 üzenetére
Van most egy elvileg hibátlan APC Back UPS ES 550 BE550G-GR, vadonatúj akkumulátorral. Az is ma érkezett, mármint az akkumulátor:
Amikor a 650EI meghibásodott (azt gondoltam, hogy tényleg az akkumulátor, így azt sajnos már kidobtam), akkor a másodlagos 550G-GR-re álltam át. Mert nem akartam akkor a 650-esre költeni. Aztán az 550G-GR bírta évekig, még nem a napokban az is kiesett.
Aztán láttam, hogy az egykoron 25K-ért újonnan vásárolt 650-esnek felment a duplájára az ára, így mondom veszek bele akksit, a 650-es lenne az elsődleges, mert nagyobb teljesítményű, az 550-esre meg Kábelmodem, Router, és HGW.
-
frpeter
Topikgazda
válasz
Cs1csó #14219 üzenetére
Minden felújított új akkuval kerül átadásra amúgy
Legalábbis nálunk.
Egyébként a BK650EI még ma is kapható, kinyírhatatlan típus, ellenben a BE700, vagy pláne az Easy UPS egy belépő széria. Biztosan nem cserélném le ilyenre, nyilván ha működne. De lehet amúgy csak valami apróbb hibája van, ami pár ezresből javítható, akkor bőven megérheti javítani is.
Hozzáteszem még a EI szériából alig van hibás, és azok is javíthatóak, ha BE jön be, az nagy eséllyel kuka. Easy csak pár éve van, arról még nincs info, de nyilván fél vagy harmadárban nem ugyanaz várható tőle. -
Cs1csó
titán
válasz
#07746304 #14218 üzenetére
Ez is egy elég régi típus, felújított, ha már ennyit költenél rá akkor inkább ezt :
- CyberPower UT850EG jó szoftver, USB, schucko, új,vagy a géped teljesítményének függvényében: APC Easy 500VA (BV500I-GR) vagy APC Easy 650VA (BV650I-GR)
Ezek is friss típusok. Ott is van: APC Easy-UPS BV650I-GR
Amit linkelté az régi típus, ha az akku annyi ideje van benne mióta náluk áll akkor inkább ne, amit fentebb linkeltem az új típus, friss akkukkal.
-
törölt tag
válasz
Cs1csó #14217 üzenetére
Felhívom őket, és becserélem egy ilyenre:
https://upsakku.hu/termekek/APC/Back_UPS_BE700_GR_szunetmentes_tapegyseg/
Upsz ez valami használt.
Ez az új:https://upsakku.hu/termekek/APC/Back_UPS_BE700G_GR_szunetmentes_tapegyseg/
-
Cs1csó
titán
válasz
#07746304 #14215 üzenetére
14 éves? Már nem költöttem volna rá, régi, offline típus (kevésbé áll ellen a feszültségingadozásoknak lehet még AVR sincs benne, lassú az átkapcsolási idő: az az idő ami eltelik áramszünet esetén az akkura átváltásnál.)
Már 10-15k-ért vannak UPS-ek. (Schuko csatival, USB-vel)
-
Cs1csó
titán
válasz
scott_free #14211 üzenetére
Érzékenyebb a feszültségingadozásra, valahová máshova dugd be akár egy sima hosszabbítóval is vezetheted az áramot egy messzebb lévő konnektorból. De vissza is viheted.
-
Cs1csó
titán
válasz
scott_free #14209 üzenetére
Cseréld nyugodtan. A melegedés az rendben van, a ritka bekapcsolás is lehet ilyenkor van egy kis feszültségingadozás és azt korrigálja. Az ideális feszültség 230V de +- valamennyivel el el lehet térni ettől mondjuk +- 10-15% még okés akár 20 is de ha ennél nagyobb akkor a UPS korrigál persze te is érzékenyebbre veheted ha van a szoftverben erre opció.
Kár, hogy ilyen ósdi a szoftver, a legutóbb mikor APC-t néztem az is 2012-es volt, nem értem miért nem frissítik ezeket nem egy hatalmas munka lenne.
-
scott_free
senior tag
válasz
Cs1csó #14185 üzenetére
No, feltettem ezt a UPS Communicator szoftvert a Legrand Keor SP 800-hoz...
Hát, ha valaki eddig azt gondolta az APC Powerchute-ról, hogy kissé ósdi a kezelőfelülete, akkor nem látta még ezt Legrand programot! Komolyan, ezt még DOS-ban írták, onnan portolták Windows 3.1-re, aztán meghalt a programfejlesztőjük és azóta hozzá se nyúltak...
Ekkora trágya, átláthatatlan, használhatatlan programot életemben nem láttam. Szégyen, hogy 2019-ben valakik még ilyet ki mernek adni.Ja, és a számítógép leállítása funkció az szó szerint leállítás. Legalábbis eddig nem találtam hibernálás lehetőséget benne. Így meg nem sokat ér, hiszen ha nem ülök a gép előtt, akkor a sima leállítással ugyanúgy elvesznek a megnyitott dokumentumok és munkafolyamatok, mintha nem is lenne szünetmentesem (csak épp pár perccel később). Írtam a supportnak, hogy létezik-e erre valamilyen megoldás, de még nem jött válasz.
Szóval ha valaki esetleg a számítógépes kommunikáció miatt választana ilyen ups-t, akkor azt javaslom, hogy nagy ívben kerülje el és keressen egy normális márkát (apc, cyberpower).
Ami magát az ups-t illeti: párszor pár másodpercre bekapcsolt (?), vagyis elég hangosan búgni kezdett (de közben meg zölden világított), de még nem jöttem rá, hogy mitől.
Meg a hátsó felén a teteje kicsit meleg - nem tudom, hogy ez normális-e?Mivel netes rendelés volt, lehet, hogy végül lecserélem majd egy CyberPower UT850EG -re.
-
Cs1csó
titán
válasz
zohan echte #14201 üzenetére
Egyszerű logika: bármi ami a külvilágból jön be az egyből a feszültségvédőbe menjen be és onnan már mehet lehet továbbosztani a netet és az áramot is - egyedül az optikai kábelnek nem kell védelem -
Tehát ha az utcáról a netkábel először a feszvédőbe megy majd onnan a routerbe és onnan az eszközökbe de ezek az eszközök is a túlfeszültségvédőbe vannak dugva akkor gond nem lehet.
A UPS is megfelelő lesz 600W elég.
IntelliSense
A Genesis és a DataSafe is jó válsztás.
-
törölt tag
-
törölt tag
Most állítottam össze egy rendelést magamnak a
két akkumulátor a
APC Back UPS CS 650 BK650EI
APC Back UPS ES 550 BE550G-GR (ezen lóg a kábelmodem, a router, és az T_HGW)két UPS-hez megy. Örömmel látom, hogy van már ilyen átalakítós elosztó is.
-
zohan echte
tag
Sziasztok.
Véleményeteket és segítségeteket kérném szünetmentes tápegység és túlfeszültségvédő vásárlása előtt.
Nappaliba ezt a túlfeszültségvédőt venném, erre lenne csatlakoztatva a házimozi,oled tv, telekomos iptv beltéri és router. Routerre 4 eszköz csatlakoztatva. Ennél elég ha a routerbe bemenő coax kábelt csatlakoztatom csak a túlfeszültségvédőre? Ezzel jól gondolom, hogy védve van az összes routerre csatlakoztatott lan kábel?
Hálószobába ezt a szünetmentes tápegységet venném, erre lenne csatlakoztatva laptop, monitor és ps4 pro. Csak és kizárólag a Ps4 pro miatt kell a szünetmentes tápegység mert használat közben az áramszünetet nem igazán szereti a konzol. Sajnos saját tapasztalat és erről sokat is olvasni. Nekem csak annyira kell, hogy áramszünet esetén a konzolt biztonságosan kitudjam kapcsolni, adatok ne vesszenek.
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest