-
PROHARDVER!
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
válasz
draco31 #10199 üzenetére
Abban a mélységben alul az inverter trafója van, felül pedig fejjel lefelé a vezérlőpanelen az inverter pufferkondjai. Az meglehet, hogy a magas környezeti hőmérséklet miatt valamelyik kondenzátor felrobbant és a nyomás ennyire kinyomta. Ebben az esetben kérdéses, hogy mit vitt még magával és mit "rágott meg" utána a szabaddá vált elektrolit.
Ha sikerülne is életre kelteni, azt a tárolási helyet felejtsétek el: ilyen magas hőmérséklet sem az akkuknak, sem a kondenzátoroknak nem tesz jót: hatványozottan csökkenti az élettartamukat (a kondenzátorokban kiszárad az elektrolit, az akkukban meg a kémiai folyamatok válnak instabillá). A továbbiakban bármilyen szünetmentes táp hosszabbítóval legyen ott csatlakoztatva és lehetőleg olyan helyről, ami normál szobahőmérsékletű!
-
draco31
veterán
válasz
*Ropi* #10198 üzenetére
Úgy van, hogy ez egy 100kW-os vegyes tüzelésű kazán mellett fölött van, szóval kap hőterhelést szerencsétlen. A keringető szivattyúért volt felelős. Jelenleg az 1 évvel ezelőtti állapotról tudok csak képet mutatni eléggé rossz minőségben. Azóta nagyobb a púp, és nincs semmi életjel. Holnap már lesznek jobb képek kívül belül.
-
*Ropi*
félisten
-
cinemazealot
addikt
válasz
draco31 #10195 üzenetére
Ha az a "kinyomás" az elektronikát nem érintette (deformálta el, tette zárlatossá stb.), akkor van esély, hogy új akkuval ismét működőképes legyen. De mielőtt vennél hozzá új akkut, megnézethetnéd valakivel, hogy az új akkut se vágja tönkre, ha az elektronika mégis meghibásodott volna.
-
draco31
veterán
Hello!
Hozzám kerül ma vagy holnap egy FSP EP 1500-as. 4 éves, de halott, az akku már az oldalát is kinyomta kissé. Hálózatba dugva semmi életjel. Van esély arra, hogy ép az elektronika, és a halott akku miatt nem reagál semmire?
-
cinemazealot
addikt
A gép terhelhetősége 3000 VA, azaz (adatlap szerint) max. 2250 W. Egy mosógép vízfűtéskor 2 kW-ot, egy tisztességes hajszárító vagy egy porszívó min. 1,5 kW-ot biztosan benyel (ez eddig már 5 kW), a hűtő/tévé mondjuk ~100 W, a számítógép 200-300 W... csak egy áramszünet alkalmával legyen minden (vagy csak a többség) egyszerre bekapcsolva, és már túl is terhelted a UPS-edet. Szóval szerintem ne!
Csak azt szünetmentesítsd, amit feltétlenül szükséges. A teljes lakást pedig csak olyan UPS-re akaszd rá, ami képes a teljes lakás bejövő áramfelvételének megfelelő szünetmentesített áramot leadni (ha egy fázisotok van 16 A-rel, akkor az ~3700 VA) ÉS az ezt kiszolgáló akkumulátorok töltésekor és kisütésekor keletkező hőt is megfelelően képes elszállítani.
Csak zárójelben kérdezem meg: lakásban vagy házban lenne használva? Nem túl hangos és nem túl sok az üresjárati teljesítményfelvétele ahhoz, hogy 0-24-ben menjen?
-
dwd1
tag
sziasztok!
tanácsot szeretnék kérni!
van egy APC SU3000INET szünetmentesem.
arra ráköthetem állandó jelleggel az egész komplett lakást (mosógépestül, hűtőszekrényestül, hajszárítóstul, porszívóstul, stb.)?
természetesen áramszünet esetén a fentiek közül nagyobb fogyasztóként csak a hűtőszekrény üzemelne, meg pár kisebb fogyasztó (szgép, tv, led izzók, stb.).
a kérdésem inkább arra irányul, hogy amikor van bejövő áram, akkor is túlterhelődhet, ha teszem azt megy a mosógép meg pl. a porszívó együtt (meg persze a hűtő, szgép, stb.)?
válaszaitokat köszönöm!
üdv! -
válasz
frpeter #10190 üzenetére
Szupi, koszonom!
Olvasgattam egy csomot a topikban es megtalaltam, hogy kb 0.6-al kell szamolni a VA teljesitmenyt, ebbol kovetkezik, hogy 750x0.6= 450W teljesitmenyt elbir a 750-es is. Mivel mostanaban csak filmezek, tulajdonkeppen alapjaraton jar a gep hiaba i7-es proci van benne, ebbol gondolom, hogy eleg lesz arra a par percre, mig mindent kikapcsolok.
Ez nekem is erdekes, ha gondolod olvasd el amit ir a linken a forumozo, hogy ugraltatja az avr a feszt 30 wattal.
-
frpeter
Topikgazda
Adatvonali vedelem egyaltalan nincs bennuk?
- emlékeim szerint nincs, de a leírásukban biztosan benne van.Ezek ugye szinuszosak, szoval barmilyen ta[egyseggel gond nelkul mukodnek?
- így vanAz SMT 750I ugyanez csak kisebb teljesitmennyel? Egy core i7-es pc, led tv, monitor es internetmodem lenne rakotve, erre szerintetek eleg lenne a 750-es is?
- igen, méretben és akkuban kisebb. A teljesítményt neked kell tudnod, hogy elég-eOlvastam itt, hogy hogyan ugraltatja a feszt a szunetmentes, ez nem art a rakotott dolgoknak? eleg fura, pedig az ember azt hinne, hogy stabilan tartja a kimeneti feszultseget.
- ezt nem teljesen értem. A kimenetet teljesen egyenletesen tartja, hiszen ez a dolga. -
-
Sziasztok!
Az APC SMC1000I es az APC SMT 1000I kozott mi az igazi kulonbseg? Latom, hogy mas benne az akku, mas a tomege, kinezete nagyjabol egyforma es az ara is.
Adatvonali vedelem egyaltalan nincs bennuk?
Ezek ugye szinuszosak, szoval barmilyen ta[egyseggel gond nelkul mukodnek?
Az SMT 750I ugyanez csak kisebb teljesitmennyel? Egy core i7-es pc, led tv, monitor es internetmodem lenne rakotve, erre szerintetek eleg lenne a 750-es is?
Koszonom!
Olvastam itt, hogy hogyan ugraltatja a feszt a szunetmentes, ez nem art a rakotott dolgoknak? eleg fura, pedig az ember azt hinne, hogy stabilan tartja a kimeneti feszultseget.
-
-
törölt tag
sziasztok!
2 hónapja kérdezősködtem egy szünetmentessel kapcsolatban (APC Smart-UPS 2000VA RT), és most jutottam el odáig, hogy vegyek kábelt hozzá.
szóval 220-ba dugva a hátsó venti próbálna megmozdulni, de kb ennyiben ki is merült a dolog.
ez azt jelenti, hogy kuka az egész?
kompresszorral kitisztítottam a belsejét, és laikus szemmel nem láttam problémás dolgot (púpos kondi, égésnyom, stb).
illetve fehérváron kihez fordulhatnék ezzel kapcsolatban. hétvégén jön haza a gazdája, és már nem nagyon akarnék vele foglalkozni. -
elistvan
őstag
bakter24: Írok privátot!
-
bakter24
őstag
Ideág eljutottam, mit tudok vele kezdeni? Javítják ezeket költséghatékonyan valahol, illetve tudok vele valamit kezdeni? Mivel a szoftverrel kommunikál, illeve a saját védelme is működik, mivel sípol, leold, így gondolom ha megtalálom a zárlat okát, akkor a funkcióját el fogja még látni újra. Nem szívesen dobnám ki csak úgy.
-
törölt tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy az utóbbi időben pár éves (kb. 5 évnél régebbi) Blazer szünetmentes tápegységem áramszünet esetén folyamatosan el kezd sípolni, és a rákötött számítógép és a monitor is kikapcsol. Próbálgattam, ha nincs rákötve semmi, akkor úgy sípol áramszünetkor, ahogy kell, tehát már a gépet nem bírja. A LED az mindig zölden világít. Ha nem használom a gépet, akkor ki szoktam kapcsolni a szünetmentest is, tehát csak akkor van bekapcsolva, amikor a gép is. Nézegettem a fórumokat, akkor végleg lemerült az aksija, kezdhetek új után nézni?
Köszi előre is a válaszokat! -
bakter24
őstag
Üdv Srácok!
Van egy (vagyis két) APC Back UPS em, az egyik nyaralásról hazajőve, visszakapcsolva sípolt folyamatosan, a szoftvere szerint rövidzár van. Akkut egy perc alatt lemeríti. Első körben azt hittem az akksit kell cserélni, de nem, mert a másik eszközben mindkét akku működik rendesen, 100w-al terhelve szép egyenletesen merül, és tölt is.
A hibás szünetmentes mindkét akkuval záratra panaszkodik. Szétkaptam, semmi sérülés sehol, a fekete sarun van minimális korrózió, de semmi zárlatra utaló jel. Előtte működött, semmi nem lett változtatva, csak kikapcs, egy hét offline, majd visszakapcs és zárlat.
Valakinek ötlet? Létezik ehhez hasonló tünetű típushiba, vagy ilyesmi? Mit mérjek, hol mérjem?
-
elistvan
őstag
Ismét felteszem a kérdést, hátha valaki átsiklott felette:
Van e eaton ups-hez olyan szoftver amin működik 64bites windows alatt, és ha igen, mi a neve? (Ellipse ASR 600-at nem látja a win7 jelenleg.)
-
válasz
sirály12 #10164 üzenetére
5 éve használtan vettem, de vadiúj akkukkal, és azóta így ment. Még arra is gondoltam, hogy mivel maga a tápegység már használt volt, lehet, hogy nem az akku romlott el, hanem valami ott a szerkezetben.
Akkor a kérdés: akkut hogy tudnék cserélni/honnan tudnék beszerezni hozzá, és kb mennyibe kerülhet?
-
sirály12
őstag
-
Van egy APC Smart UPS 1500VA. Majdnem 5 éve vettem, azóta minden nap éjszakára kihúzom (hogy ne keljek fel arra ha áramingadozás miatt bekapcsol), aztán minden nap reggel bekapcsolom és elvégzi az öntesztet.
Az elmúlt 2 napban az önteszt után rendre felvillan a piros LED, és úgy is marad, illetve a töltöttséghez az 5-ből csak 2-3 zöld LED ég, pedig semmi sem meríthette le ennyire, és nem is tölti vissza. Szóval valami probléma van. Vagy a kijelzés hibás valamiért, vagypedig gondolom haldoklik az akku.
Update: percek elteltével szépen lassan megy fel a LED töltöttség-jelzés, már 4 zöld ég, pedig nem tölt mert akkor zúgna.Szerintetek mi lehet a gond és hogyan oldható meg?
-
Tamy
senior tag
válasz
DarkChild #10160 üzenetére
Én egy közönséges 12V/5A-es kapcsolóüzemű tápról hajtom a modemet, a routert és egy kis letöltőgépet. Igaz utóbbi egy ideje már nincs, de sokáig így használtam. Az egész egy Back-UPS CS 500-ról hajtva. Igaz taperászni nem szoktam a tápját, és az egész el is van dugva a szekrény mögé, hosszú évek óta így megy, ez idő alatt voltak hosszabb áramszünetek is, köszöni szépen mindenki jól van
-
szabobela
csendes tag
Van olyan tápegység , ami egy mobilklíma okozta áramingadotást ki tud küszöbölni?Úgy tudom az ilyesmi nem tesz jót a gépnek.Vagy milyen eszköz kellene ehhez?(nem megoldható ,hogy ne egy áramkörön legyenek)
-
DarkChild
senior tag
Sziasztok! (Új vagyok itt, átnéztem pár oldal kommentet, de azért bocs, ha olyat kérdeznék, amiről már volt szó
)
Szóval, szeretnék egy picike NUC PC-t vásárolni, aminek ugye nem olyan "hagyományos" belső, kapcsolóüzemű ATX tápegysége van, hanem külső AC/DC adaptere. Egész konkrétan erről az adapterről van szó - legalább ez a jó nevű Deltától való. Szerintetek milyen UPS-sel lehetne ezt kiszolgálni? (APC Back-UPS-eket nézegettem, olyan 30 000-et fordítanék rá.)
Sok-sok éve, amikor még kicsit jobban képben voltam a szünetmentesekkel, valami olyasmit olvastam többször is, hogy az ilyen AC/DC tápegységek - a WiFi routerekhez adottakat is beleértve - nem igazán szeretik a kváziszinuszos szünetmenteseket, nagyon felforrósodnak tőlük. Ami ugye rosszabb esetben odáig fajul, hogy a hőterheléstől elpukkannak...
Történt ez ügyben valami változás az elmúlt években? Bírják manapság ezek az AC/DC tápegységek a négyszögjeles UPS-t, vagy olyan finnyások, hogy "pure" szinuszos Smart-UPS kell nekik, hogy ne főjenek meg?
Van valakinek konkrét tapasztalata? Köszönet a válaszokért -
jksx
senior tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek a Kstar Micropower 400 szünetmentesekről?
Vagy jobb-e az Eaton 5E500I szünetmentes?
Kábelmodemet, routert kellene ellátnia, fontos a kis készenléti teljesítmény felvétel.Köszi
-
nessh
tag
Sziasztok!
Elnézést de nincs időm átolvasni a fórumot, de lenne pár kérdésem:
Line-interactive szünetmentes jó aktív pfc táphoz? (nem vágom az elektronikát, remélem van értelme a kérdésnek)
Ha igen, akkor van olyan ami 30k alatt van és jó egy 400-450w-os géphez?Ezek esetleg?:
Kstar Micropower 800 LCD (KS-MP800LCD)
Eaton 5E 850VA USB (5E850iUSB)
Gembird Power Cube 850VA (UPS-PC-850AP)
Eaton 5E 850VA USB DIN (5E850iUSBDIN)
FSP FP 800
SPS PRO1000IEz kicsit drágább, de ahogy nézem ez ajánlott márka: APC Back-UPS 950VA (BX950UI)
Előre is köszi a válaszokat!
-
törölt tag
válasz
A megváltó #10153 üzenetére
jó messze laksz tolna megyétől...
ha megtalálom a 3. kanócot valahol (még egy tippem van), akkor küldök pm-et...
-
törölt tag
válasz
A megváltó #10147 üzenetére
hova valósi vagy?
sztornó, elkevertem a 3. kábelt, egyet meg megtartanék tartalékba.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- SSD kibeszélő
- One mobilszolgáltatások
- World of Tanks - MMO
- Freemail
- Ringbe száll a Xiaomi a mobilchip piacon
- Pontosabb, erősebb zajszűrést hoz a Sony kényelmesebb formában
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hobby elektronika
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- EATON Protection Station 500 FR - akku nélkül
- szünetmentes táp /nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / 2aksi / Schuko
- Eladó Eaton 5S700 szünetmentes tápegység (UPS) Új akkumulátorral!
- APC UPS hálózati kártya AP9617
- JÉG!! EATON 5P1550i 1100W valós szinuszos szünetmentes tápegység eladó vadiúj akkukkal, 6 hó garival
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Apple iPhone 11 Pro 64GB Space Gray / Szép állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
- Egyedi ékszerdobozka
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest