- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jksx
senior tag
válasz Pikari #22972 üzenetére
Én kiegyeznék a 13,7V standby feszültséggel. Az Eaton szünetmentes az tudja ezt a feszültséget. Sajnos ezt az APC-t szoftverből nem lehet állítani. Nem tudom, hogy honnét vették az APC-nél, hogy Floooded akkuhoz kell a töltő és standby feszültségeket beállítani. Bár ezeknek a műanyag házas kínai hulladékoknak semmi köze már az eredeti APC tápokhoz.
[ Szerkesztve ]
-
jksx
senior tag
Sziasztok!
Van egy APC Back-ups BX750MI szünetmentesem, amiben tönkre ment az akku kb. 14 hónapos korában. Kicseréltem az akkut és rámértem és azt tapasztaltam, hogy 14,6V a töltő feszültség, amivel kb. 1,5 órán át tölt, majd 13,9V fezsültségre áll be. A trafója 55 fok meleg, ami rendesen felmelegíti az elektronikát, és az akkut is. Szerintem ezek a töltő feszültségek, meg a magas hőmérséklet vágták haza idő előtt az akkut.
Szerintetek vigyem gariztatni? Vagy nagy a valószínűsége, ha egyáltalán cserélnék, a cseredarab is ilyen lesz. -
jksx
senior tag
válasz Mr.Peter #20069 üzenetére
Egy Eaton 5E850i szünetmentesre van kötve a kamera rendszerem (NVR+5 kamera, 2 switch, router, ipari táp). Az utolsó áramszünetnél 27 percig ment még a rendszer. Ez nappal volt. Este nagyobb a fogyasztás a kamerák éjszakai üzeme miatt, de szerintem 15-20 percet így is ki fog bírni.
-
jksx
senior tag
válasz Cs1csó #19308 üzenetére
Nálam sajnos a PowerChute programban csak 150-290V tartományon kívül vált át az APC BX1200Mi akkumulátoros üzemmódra. A 230V alatti tartományban szépen szabályoz az AVR, két fokozatban: 185,2V-nál lép be az első fokozat és 161,5V-nál a második fokozat. (A kimenő feszültség nem esik 185V alá, és nem nagyobb 225V-nál.) Viszont a névleges feszültségnél nagyobb bemenő feszültség esetén már csak egy lépcsős az AVR szabályzás, ami sajnálatos módon azt jelenti, hogy 261,3V bemenő feszültség fölött csökkenti a kimenő feszültséget 225V-ra. 289V bemenő feszültségnél vált át akkumulátoros üzemmódban. Előtte a kimenő feszültség 248V-ig növekszik, ami még elfogadható. Viszont szerintem a 261V feszültség nem elfogadható a fogyasztókra nézve. (pl. a két darab műterhelésként használt ócó kínai 100W-os izzó egyszerre durrant ki)
Ha valaki ezt a típusú APC-t vásárolná, az kalkuláljon ezzel.[ Szerkesztve ]
-
jksx
senior tag
válasz 7Sony7 #19237 üzenetére
Az APC-nél szoftverből kikapcsolható a hangjelzés (már amelyik rendelkezik kommunikációs csatlakozóval), de az APC jóval drágább, mint pl. egy Eaton szünetmentes. Kikapcsolt állapotban ezek nem csipognak, csak az akkumulátort töltik. A 4-5 perces áthidalási igényhez legalább egy 850VA-es szünetmentes szükséges. Pl. Eaton 5e 850i USB.
-
jksx
senior tag
válasz zsolt501 #19216 üzenetére
Sima, több csapolásos transzformátor segítségével "stabilizálják" a feszültséget. kb. 10-20V-os feszültséglépcsőt tud átfogni. A youtube-on van róla pár videó.
Létezik belőle 600VA-es teljesítményű is, de azt nem tudom, hogy hol lehet itthon beszerezni.
(Nagyon régen a Trakis-nak gyártottunk bérmunkában 400VA-es típust, az két-két lépcsőben tudta felfele/lefele korrigálni a hálózati feszültségszintet)[ Szerkesztve ]
-
jksx
senior tag
válasz Csaby25 #19213 üzenetére
Ha csak feszültség stabilizátor kell, akkor ezt javasolnám.
Ha szünetmentesben (is) gondolkodsz, akkor valamilyen szinuszos kell, a szivattyú miatt, bár ebben a cirkóban a turbó és a vízszivattyú is valamilyen fordulatszám szabályzóval van ellátva.
A 184V feszültség szintet meg érdemes bejelenteni a szolgáltatónál, mert ez kívül esik a megengedett 10%-os tartományon.[ Szerkesztve ]
-
jksx
senior tag
Úgy tudom, hogy az APC több típusánál sem cserélheti ki a felhasználó az akkut garancia vesztés nélkül. Azt nem tudom, hogy az említett típus szétszedhető-e. Minden esetre a ventilátor cserénél ügyelni kell a légszállításra is, mert az általad lentebb linkelt ventilátor zajcsökkentős videók alapján meglehetősen gagyinak tűnik a belső felépítés.
Persze nagy kérdés, hogyha pár hónap használat után az ember bevállalja a gari vesztést, akkor ki lehet alakítani megfelelő minőségű és halk hűtést némi átalakítással. -
jksx
senior tag
válasz markussandor #19205 üzenetére
Akkor Neked valami jobb fajta UPS-ed lehet, mert az általam nézett Kstar, Legrand FSP típusokban már bekapcsolás után is hangosan zúgnak a ventilátorok, némely videón még terhelés nélküli állapotban is. Egy új UPS-ben nem szívesen cserél az ember ventilátort a garancia elvesztésének lehetősége miatt.
-
jksx
senior tag
válasz markussandor #19195 üzenetére
Sajnos nem lesz hangtalan. Legalább is az FSP, Kstar, Legrand típusok biztos, hogy nem azok.
Az online UPS nem csak akkor működik akkuról, ha a bemeneten nincs feszültség, hanem akkor is amikor fennáll bármilyen, a bemeneti jelet érintő probléma (pl. feszültség szint, jel torzulás, stb..). A kimeneti inverter folyamatosan működik, akár az akkumulátor egység, akár a bemeneti egyenirányító táplálja meg, ezért azt hűteni kell. -
jksx
senior tag
válasz Cs1csó #19188 üzenetére
Köszi az infókat.
Az online UPS csábító lenne, de nem tudom úgy elhelyezni, hogy a ventilátor(ok) zaja ne zavarjon. Az elmúlt napokban sikerült több típusról is infót szerezni, amik alapján egyértelmű, hogy elviselhetetlen zajos ventilátorokat alkalmaznak. (Leginkább egy porszívóhoz hasonlító hangerőt képzelj el.) Biztos ki lehetne cserélni a ventilátorokat, csak a garancia miatt ez lehet problémába ütközhet. Ezért letettem róla. -
-
jksx
senior tag
válasz Cs1csó #19183 üzenetére
Szia,
Mit értesz azon, hogy "bekapcsol az UPS". Azt, hogy átvált akkumulátoros üzemre? A fent említett UPS vezérlő szoftverében csak 150-290VAC tartomány választható ki. Arról nem találtam infót, hogy az AVR hány %-os tartományban tudja a kimenő feszültséget szabályozni. A szabvány szerint 230VAC+10% lenne a megengedett érték, amit az elektromos fogyasztónak bírnia kell. -
jksx
senior tag
Sziasztok,
Kérdeznék Tőletek:
Az APC Back-UPS BX1200MI szünetmentesnél a bemeneti feszültség tartomány (érzékenység) 140-300VAC. Ez azt jelenti, hogy ebben a tartományban (140-300VAC) a szünetmentes tudja automatikusan szabályozni a kimenő feszültséget (AVR)-, és csak 140VAC alatt, vagy 300VAC érték fölött vált át akkumulátoros üzemre? -
jksx
senior tag
válasz dragonfire44 #19177 üzenetére
A Back-UPS kvázi "szinusz" kimenő jelalakja így néz ki.
Sajnos az Eatoné sem különb. -
jksx
senior tag
válasz Bandiahegyro #19116 üzenetére
Miért? Ugyan mit tudsz vele foglalkozni, hiszen azt sem tudjuk, hogy az összes étellel itallal kapcsolatba kerülő tároló dobozok palackok műanyagjai pl. megfelelnek-e bármilyen élelmiszer egészségügyi szabálynak. De sorolhatnánk az összes körülöttünk lévő műanyagot is tartalmazó gépet eszközt, pl. a monitort ami előtt ülsz.
Így aztán inkább az áthidalási idővel, teljesítménnyel, topológiával foglalkozunk a szünetmentes témában -
jksx
senior tag
válasz Cs1csó #19091 üzenetére
Köszi.
Első sorban számítógép mellé lenne (3.generációs i5 két monitorral: munkagép), másod sorban hosszabb áramszünet esetén 1-2 fűtési ciklus erejéig a cirkót működtetné (kb. 150W).
Néztem a gyártó Memopower 1000VA-es online típusát is, bár ez kisebb fajta akkumulátor temető (36V-os rendszer), viszont köthető rá külső akku egység.
Szívem szerint ezt venném, de nem tudom, hogy egy online rendszerű ups "mit szól" a napi szintű használathoz (mármint, hogy napi szinten van ki/be kapcsolgatva, ha nem vagyok otthon)? -
-
jksx
senior tag
Gyengébb minőségű akku 28-30A terhelés mellett (kb. ez felel meg a 300W kimenő teljesítménynek) jó ha pár percet bír mielőtt letérdel.
A régi APC szünetmentesben már a 650VA-os kivitelben is 12Ah akku volt.
Ebbe 7Ah, max 9Ah kapacitású akku van.
Én azért vettem, mert az IP kamera rendszert kell áramszünet esetén kb 10 percig működtetnie. Azt elvileg bírni fogja, mert az össz. terhelés max. 60W.Volt APC smart tápom is, ott a sorba kötött akkukkal volt a gond, mert a gyártó kispórolja a ballancert, így rövid időn belül az akkuk nem egyformán töltődnek és merülnek.
-
jksx
senior tag
Ha valaki Eaton 5E 850i USB DIN szünetmentes vásárlásra szánja magát, akkor mindenképpen legyen egy felesleges hálózati kábele, mert a tróger (máshogy nem tudom jellemezni) gyártó nem mellékeli a szünetmenteshez, csak az IEC átalakító kábelt ami a schuko foglalat mellett elvben felesleges.
Ilyen gyártói magatartás mellett erős kételyeim vannak a termék megbízhatóságával kapcsolatban.
[ Szerkesztve ]
-
jksx
senior tag
Köszönöm az infót mindanyiótoknak!
Akkor az inverter lesz a befutó (mert akkor a cirkó tápellátása is meg van oldva áramszünet idején). -
jksx
senior tag
Az SPS inverterem én is gondolkodom, csak kérdés, hogy mennyire bírja a folyamatos üzemmódot? Pl. felügyelet nélkül lehet hagyni egy napra, mint egy szünetmentest?
-
jksx
senior tag
Köszi!
-
jksx
senior tag
Sziasztok!
Videó megfigyelő rendszerhez melyik UPS márkát ajánlanátok ami megbízhatóan működik a nap 24 órájában?
A rendszer egy NVR-ből 5 kamarából 1 switch-ből állna.
Az NVR és a switch a "szokásos" dugasztápos kivitel.
A kamerákat egy 12V-os ipari kapcsolóüzemű táp látja el árammal.
Az egész rendszer maximális fogyasztása 70WEzeket néztem:
[CyberPower UT650EG]
[APC Back UPS 500VA]Vagy van ezeknél jobb, megbízhatóbb is?
[ Szerkesztve ]
-
jksx
senior tag
válasz ztsoft #17593 üzenetére
Én szkóppal rámértem amikor átváltogatott és nem látszott semmi a hálózaton. A mostanira időnként jön rá, hogy átkapcsolgat akkumulátoros üzembe. Az ugyanilyen típusú már napi szinten csinálta, persze ezek 8-10 éves darabok.
A munkahelyen a két BX700-as modellből 3 év alatt mind a kettő elpusztult (gyakorlatilag az akkucsere idejére). Úgyhogy részemről az APC kilőve. -
jksx
senior tag
válasz Kekmen #17586 üzenetére
Terhelten is 170V-ot mértél?
Nekem van egy régi APC Back ups 650-esem, ami offline. Terheletlenül kb. 175V-ot ad ki akkumulátoros üzemben, terhelten (PC+monitor) már felmegy 190V-ra a kimenő feszültség.
Sajnos már készül elhalálozni, mert időnként átkapcsolgat pár másodpercre akkumulátoros üzembe, noha nincs semmilyen bemenő feszültség ingadozás. (Volt egy másik 650-esem is, ami ugyanígy halt meg). -
jksx
senior tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek a Kstar Micropower 400 szünetmentesekről?
Vagy jobb-e az Eaton 5E500I szünetmentes?
Kábelmodemet, routert kellene ellátnia, fontos a kis készenléti teljesítmény felvétel.Köszi
-
jksx
senior tag
Szerencsés vagy, az én smart700-as szünetmentesem 20-30W-ot vesz fel.
Persze ez nem mérvadó, mert az enyém időnként meghülyül és a teli akkukra is kb.20% töltöttséget jelez - és ennek megfelelően nekiáll tölteni az amúgy feltöltöttnek tekinthető akkukat.
Ennek megfelelően kalkulálja persze a futásidőt is[ Szerkesztve ]
-
jksx
senior tag
Vezérlőpult > Teljesítmény és karbantartás > Energiagazdálkodási lehetőségek.
Ott kellene neked lenni egy UPS fülnek. Azon a kijelölés... majd a gyártó legördülőben a "Nincs"-et kiválasztani. Elvben a powerchute lekapcsolja (legalábbis volt olyan verzió, ami felajánlotta).[ Szerkesztve ]
-
jksx
senior tag
Nekem 700-as smartom van az 24W- 32W-ot fogyaszt készenléti üzemben attól függően, hogy az akkukat mennyire kell töltenie.
A 9Ah-s akku méretre egyforma a 7Ah-s akkuval. (pl. argep.hu-n rengeteg címet találsz.) Szvsz. a vatera és egyéb magán hirdik felejtősek, (ha nincs bolti! garancia) mert ismeretlen az előélete, állapota az akkuknak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- ASUS routerek
- Android szakmai topik
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Vicces képek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Építő/felújító topik
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest