Új hozzászólás Aktív témák
-
SirRasor
addikt
válasz
pilóta #74596 üzenetére
Nem értek hozzá, de sok helyen írják, hogy nem jó
pl: http://gyorgytea.hu/a-teakeszites-altalanos-szabalyai
És nem csak magyar oldalakon. -
-
SirRasor
addikt
válasz
csoszogi #74591 üzenetére
Thx, megnézem azt a tescot is, úgyis megyünk arra 1-2 napon belül.
Papírfiltereset nem akarok, mert állítólag rákkeltő:
http://twice.hu/eletmod/milyen-veszelyes-anyagokat-rejthet-egy-teafilterA papír teafilter sem nevezhető túlságosan biztonságosnak. A legtöbbjüket epiklórhidrinnel kezelik le, mely vegyület a vízzel érintkezve 3-MCPD molekulákra bomlik le. Ez utóbbiról laboratóriumi vizsgálatok során kimutatták, hogy egereknél meddőséget okoz, és igencsak legyengíti az immunrendszert.
Egy beszélgetésből meg ezt találtam:
"Még pontosabban klórral kifehérített papírból + formaldehid-uretát gyanta keverékéből van a teafilter és rákkeltő hatás van neki."Fémet meg élből nem, mert gyógyteákat is iszom, pedig az volna a legpraktikusabb. A régi jó fém tojás
-
csoszogi
tag
válasz
SirRasor #74588 üzenetére
Pamut-gyapot-cellulóz. Én is emlékszem erre a típusú pamut teafilterre. Talán a Napfényparki Tescoban nézd meg, nekem ott rémlett igaz fél éve..
.
Ez egyszer használatos, itthon is kapható a DM-ben:
Anyaga/kinézete/színe olyan mint a hagyományos papír teafilter. Bögréhez és teáskannához is használható, elég nagy, nincs mellékíz, elszíneződés.
Ilyenem is van:
[link]nem tapasztaltam mellékízt, elszíneződést.
-
Polemius
senior tag
válasz
DarkByte #74586 üzenetére
Nem, hogy szabad, de ha nem folyamatos záróvonal van, akkor kimondottan a buszsávból kell kanyarodnod.
Csak figyelj sávváltáskor, mert buszon kívül taxi, bicaj, robogó, motor is jöhet ott!
Valamint, ha buszsávban vagy, akkor a busznak szabadot mutató jelzésre mehetsz te is. -
DarkByte
addikt
válasz
kraftxld #74587 üzenetére
Köszi!
Eddig még sosem akartam ilyen helyen elfordulni, mert mindig megtehettem máshogyan, és ez csak homályosan maradt meg a KRESZ oktatásból. Viszont erre nap mint nap járok és teljesen logikátlan is lett volna, ha itt a jobbra kanyarodást megszűntetik. Mondjuk előbb a parkolást az út két oldalán meg kellene tiltani, hogy az útburkolati jelek szerint lehessen közlekedni. De előbb-utóbb az is meg fog történni.
-
SirRasor
addikt
válasz
Ted_Beneky #74585 üzenetére
A gumival/műanyaggal vajon mi lesz, ha ráöntök 100 C°-os vizet? Sajnos 100% pamut zokni nincs, pedig tényleg az volna a legjobb
-
DarkByte
addikt
Ugye azt teljesen jól értelmezem, hogy itt besorolhatok jobbra kanyarodás céljából a BUSZ sávba a szaggatott részen? [link] Itt az autóbusz forgalmisáv (8) rész szerint "Más jármû erre a forgalmi sávra - a sáv keresztezését és a bekanyarodásra felkészülést kivéve - nem hajthat rá." rész úgy gondolom ezt engedi.
-
SirRasor
addikt
Helló!
Pamut teafiltert merre kaphatok?
Néztem a nagytescoban (1 éve ott vettem ilyet), auchanban, 3db 100forintos boltban, de semmi. -
attilav2
őstag
válasz
Ted_Beneky #74581 üzenetére
Mindig a kárász utca végén levő inmedio-ba rendelem, eddig nem volt gond. akkor marad ez.
Sejtettem hogy nem jó ötlet élelmiszerboltba rendelni, pedig mivel újszegedi vagyok a temesvári krt coop közelebb lenne. -
ebegab92
senior tag
Valakinek nincs véletlen egy 9 cm-es 4-tűs ventije? A mostani 3-pines 3500 RPM-en egy csöppet hangos
-
Polemius
senior tag
Szerintem újságoshoz vagy benzinkútra érdemes csomagot kérni. A nyitva tartásuk is jobb általában (pláne a 0-24 kutak esetén).
-
szumoo
senior tag
válasz
Lacielvtárs #74572 üzenetére
Ne is mondd, a bizti emberke küldött a fornettis részhez, h ott érdeklődjek...
Sz.
-
szumoo
senior tag
válasz
attilav2 #74569 üzenetére
Részemről a Nagyáruházban lévő Coopnál voltam csomagot átvenni, de kész kabaré...
10 percbe telt, mire tudtam beszélni azzal a személlyel, aki intézte a dolgot, majd mivel a saját munkáját is csinálta, így kb. 30 perc a boltban való ténfergés után eljutottunk az azonosításig, majd utána hozta a csomagot, majd fizetés...Biztos nem fogom odakérni többet..
De aztán lehet ott gördülékenyebb a dolog.J.
-
attilav2
őstag
Temesvári krt-i coop ban valaki vett már át pick pack pontos csomagot?
Megbízhatóak? Hogyan működik az átvétel? Külön pult van kialakítva vagy a pénztárost kell zargatni hogy csomagom van?
Eddig nem ide rendeltem, de ez sokkal közelebb lenne. -
azbest
félisten
válasz
Krogoth #74555 üzenetére
mondjuk, ha valaki fele annyiért kap gigabitet, mint korábban pár megabitet, akkor nem érzi drágának a legnagyobb csomagot sem. Persze valójában sokaknak a 100-as csomag is bőőőven jó lenne. 2-3 ezer körül a birtoklási vágy csúcsra tör
Aztán pedig következik, hogy routert kell cserélni, hogy a gépekhez is eljusson, a wifin is legyen különbség az ujjal.
A lehetőség...
-
Krogoth
senior tag
válasz
macilaci78 #74560 üzenetére
Örülök, hogy egyetértesz velem. nas+gigabit+steamelés ritka
-
Krogoth
senior tag
válasz
macilaci78 #74558 üzenetére
Mert minden 2. embernek azért van otthon egy NAS, hogy filmeket steameljen. Biztos van olyan is, de szerintem nem ez a jellemző.
Mennyi a garantált számomra nem mérvadó. Digi 100/100as netem van, 80-100 között van mindig, pedig a garantált csak 50/25. Melóhelyen 120/10es T van, ott is 80-100/6-8 az átlag. -
macilaci78
nagyúr
válasz
Krogoth #74557 üzenetére
Van otthon egy NAS, amit távolról is használ, azért ilyen feltöltési sebességgel minden gond nélkül streameled a FHD filmet.
Otthon 30 mbit netet fizetek, a cégnél olyan 80-90 mbit között van a feltöltés, TeamViewer-rel otthonról belépek, FHD felbontás mellett sem biztos, hogy észreveszem, hogy egy az egyben a benti gépet használom. Böngészés, office, acrobat reader...
Gondolom, 700 mbit sávszélességnél, 5 ms mellett még egy játék is élvezhető.
Még egy pont. minél nagyobb csomagot fizetsz elő, a garantált minimum is azzal együtt nő. Nekem a garantált minimum 5/1 mbit, a gigabit környékén ez 50/30 mbit, asszem. -
Krogoth
senior tag
válasz
pulutodurumo #74556 üzenetére
Azt a rész kimaradt, így okés, de ha már feltettem érdekel, aki otthonra gigás netet köttet be, mi értelme? Mi előnye van belőle?
-
nap
addikt
-
Tottu
senior tag
Én is köszönöm!
-
r0by
addikt
válasz
Lacielvtárs #74549 üzenetére
-
Tottu
senior tag
Sziasztok!
Egy műszerészt keresek a Logitech Z906-os erősítőm javításához. Tudtok valakit ajánlani itt Szegeden vagy a környéken?
-
quailstorm
félisten
Ha senkinek nem kell 1 héten belül, akkor én elvinném, ki ne dobd. Mostanában nagyon nincs időm hobbizni, nem tudom ígérni, hogy egyhamar használatba veszem. Egy GeForce 6600GT helyett kellene 3GHz-es Prescott mellé.
Látom játékban gyengébb, bár nem arra kell. 6600GT nem tud videót gyorsítani csak nagyon alap DXVA-val.
-
azbest
félisten
wow, rúdtáncos csaj edition
(#74542) Doggy dog
egyik kollágának részeg fiatal ugrált pár hónapja valamelyik éjjel a kocsi tetején... néztük róla a videót. De végül csak visszanyomta a tetőt, mert az autó nem ért annyit, hogy rendőrségre járjon miatta. Nagy kárt nem tudott tenni a srác a kocsiban, igaz nem dugta a fejét a motortérbe. -
Doggy dog
senior tag
válasz
ShadowX #74540 üzenetére
Arra nem volt időm,hogy lefényképezzem.
Van más állat is erre fele.Annak már annyira nem örülök!
Egyik este levittem a szemetet és hallom valami molyol az autóknál.Vadászgörény.
Kis mocsok,ugrált egyik autó tetejéről a másikra.
Az a faxa,amikor szétrágják a motortérben a vezetékeket. -
Doggy dog
senior tag
Most szaladt el a házunk mögött egy fácánkakas.....
(Kereszttöltés utca) -
partymaci
aktív tag
Eladó
Xtreamer Prodigy Black - médialejátszó - 18 000 huf
-
ebegab92
senior tag
válasz
Agyasima #74534 üzenetére
1. Csak a műanyag rész lesz 16x, a kártya továbbra is 1x módban fog menni.
2. Igen, minden probléma nélkül bele fog menni, csak a ofglalat hátsó része üres marad
3. Ha van még lefele hely a gépházban, akkor a hangkártyát simán becsavarozod, mintha csak az alaplapba lenne rakva. -
Agyasima
őstag
Uraim!
Köszönöm, hogy felhomályosító szándékotokkal irányultok irányomban. Ugyanakkor felmerülnek kérdések!
- A 1xPCI-E-es csatolóból hogy lesz ránézésre 16x-os?
- A 1xPCI-E-s hangkártyát minden gond nélkül rá tudom tolni a 16x-os csatira? Ill. nyilván annak csak az elejére?
- Mi fogja ezt a cuccot tartani a helyén? Csak a hangkártyát tartó csavar? Tapadókorong? Lekvár?Macilaci: De, azok is játszhatnak, de első körben a belső megoldást preferálnám.
-
azbest
félisten
-
Agyasima
őstag
válasz
quailstorm #74526 üzenetére
Fölötte már a memóriák.
A legalapabb mATX lap ez. Akkor túrok vmi normál ATX-est, úgyis szívtam minden szereléskor a SATA csatlakozók elérésével - ahogy azt talán látszik a kék kábelnél is.
-
quailstorm
félisten
válasz
Agyasima #74525 üzenetére
Soha. Fölötte nincs? Nekem a VGA fölött van az x1...
VGA alá PCI-ba raktam anno TV-tunert, hamar kiszedtem...PCI-e riserből egy lapos még nem lógna annyira bele és akkor valahova a ház aljába teszed a kártyát, ami kicsit lóg a levegőbe. De lehet amennyibe az kerülne megoldod a lapcserét.
-
Agyasima
őstag
Szerintetek ide még bepréseljek egy hangkártyát, vagy az meglehetősen kellemetlenül hatna a VGA hőmérsékletére? Kereshetek új alaplapot is a hangkártya mellé?
-
castiels
addikt
válasz
macilaci78 #74521 üzenetére
-
castiels
addikt
Lenovo Yoga Tab 3 telenoros 1.5 hónapos minden tartozèk, tok, üvegfólia szèl újszerű.
8col, 1gb ram, 4 magos proci, 16gb tárhely, 1280 x 800, 8mp kamera.
-
Lehiñito
senior tag
Sziasztok.
Ha már HDD-ről van szó. Szegeden hol érdemes venni 2,5"-os 1TB-os laptop vinyót?
Van valami bejáratott üzlet vagy keressek a neten? -
SirRasor
addikt
Van valakinek elfekvőben 6 pin -> 8 pin PCI-E átalakítója? Vagy 2x molex -> 8 pin?
-
veze
őstag
válasz
totya694 #74501 üzenetére
A freesector, mint bolt, a régi helyen már nem müködik. Bezárt.
Csak webáruházként, és vagy postáz vagy ki kell menni a cuccért szőregre, esetleg megbeszélhető valami városi talalka ha ugy esik útba/időbe.
Én mindig telefonon rendeltem tőlük és ha megvoolt, lementem a boltba érte, egyik alkalommal mondták hogy oda már ne menjek mert nincs... -
quailstorm
félisten
válasz
Rawulf #74511 üzenetére
Nekem meg kiválóan mentek évekig 52°C-on. 2016-ban kaptak két házventit először
(#74512) tisn: egy hiba nem reprezentatív minta. Toshiba meghibásodási rátája a legalacsonyabb az összes gyártó közül, de az is igaz, hogy ők a legkisebb szereplő és enterprise környezetbe nem adnak, csak kiskerbe.
-
Rawulf
őstag
válasz
quailstorm #74510 üzenetére
Nálam azóta élnek tovább a vinyók, mióta hűtöm őket.
És nem valami csiricsáré ice box-szal, rack-kel, vagy egyéb gyári módon, hanem egyszerűen odamókolok egy nagyobb 12-14cm-es ventillátort és kész. Általában a háztól és a vinyók helyzetétől függően 2-4db merevlemezt is lehet hűteni így egyszerre egy ventivel. -
quailstorm
félisten
válasz
totya694 #74499 üzenetére
Naja, azt most unokatesóm is tapasztalta mekkora hőingadozás van abban a dobozban. Fejparkolást érdemes kinyomni az tuti, csak időzített bomba.
WD Blue-m meg lehet a felfogatást nem szerette, Mercury KM84 házban volt. Most inkább gumis HDD tálcákon vannak, hogy a rezgés ne hasson vissza rá.
-
Rawulf
őstag
válasz
macilaci78 #74508 üzenetére
Ha emlékeim nem csalnak, akkor egyedül a WD Black-nél volt gyárilag kikapcsolva a WD Idle.
És bizony úgy rémlik, hogy a WD Red-nél is ki kellett kapcsolni a WD Idle timer-t.
Szóval ezt a 8 másodperces idle timer-t ki kell kapcsolni, mielőtt NAS-ba teszed a vinyót. -
Attix82
addikt
Az volt az érdekes amikor valaki 3 db 3 TB Red -et vásárolt és 2 db hulla lett 1 héten belül.
Nem lehet biztosra mondani olyan HDD-t, hogy na ez jó lesz.....persze az esély több, hogy bírja 3-6 évig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest