- Házimozi haladó szinten
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Micro Four Thirds
- HTPC (házimozi PC) topik
- Androidos tablet topic
- OLED monitor topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Igazán nincs mit köszönni. De érdemes elolvasni,hogy "régen" milyen masszívra meg tudták csinálni az üzleti notikat(ötvözött alumínium váz és az van letakarva jó minőségű műanyaggal) [link]
Én még mindig használok egy T430-at ami már közel 10 éves(i7 3610QM,8GB,256GB SSD) de volt már a kezem közt (akkor) 1,6M-s Asus gamer noti is. -
sarkanyolo2
őstag
Köszi mindenkinek a jégkocka beszerzési masterclasst! Így már tuti találunk!
-
Stylewars_kp
őstag
válasz
sarkanyolo2 #96089 üzenetére
Tegnap az orlennél láttam. Icecube fagyó a bejáratnál.
-
-Tsaba-
tag
válasz
Napfényparki Tescoban, Auchanban és Szabadkai úti Shell kúton is láttam már, de lehet csak időszakosan van (most nincs annyira szezonja
) ...
-
Rawulf
őstag
válasz
-
Stylewars_kp
őstag
válasz
Benzinkúton is szokott lenni.
-
válasz
Rókusi krt-i tescoban biztosan van, de a múltkor láttam a makkosházi krt-on lévő Aldiban is a legszélső pénztárnál.
-
sarkanyolo2
őstag
Sziasztok! Szegeden lehet valahol kapni jeget? Vagy úgy általánosságban besétálósan jégkockákat?
-
lorcsi
veterán
válasz
szabzoltan1 #96081 üzenetére
Mi lett a megoldas vegul ?
-
Rawulf
őstag
válasz
szabzoltan1 #96081 üzenetére
-
A Te készülékedbe ilyen zsanér van és ezeknek pl. a felső részén lévő fém lap szokott letörni ezért az LCD fedlapból szoktak kiszakadozni a tőanyák.
[link] A videó alapján feltételezhető,hogy kell egy zsanér pár,és egy kijelző fedlap(vagy ragasztatod vagy veszel másikat)Én anno az ilyen készülékeknél mindig lazítottam a zsanérok anyáin,hogy nem törjön el se milyen burkolati elem ha már cserélnem kellett. -
Rawulf
őstag
Majdnem az összes laptopnak a típushibája a zsanérok kitörése.
Én tudatos avultatásnak hívom ezt.
A laptop műanyagburkolatot nem kellene a gyártóknak tartó és merevítő elemként használni, mert a zsanérok úgyis megszorulnak egy idő után és a csavar foglalatok pedig kitörnek a műanyag öregedése miatt előbb vagy utóbb. -
válasz
totya694 #96074 üzenetére
2012 óta van nálam a laptop, kikérem magamnak, a kijelző felnyitásra nagyon vigyáztam mindig!
Ennek a modellnek ez ilyen típushibája állítólag. Soha nem ejtettem le, asztali gépként használtam az esetek többségében. Ugyanígy az akksit is a legtöbbször kivettem és anélkül használtam a gépet, 70% körüli töltöttségen tároltam, de így is megadta magát kb. 4 éve.
Csináltam egy gyors videót a helyzetről, de nem tudom mennyire adja át. Amikor felnyitnám, megfeszül a műanyag és szétnyílik a sarka, tehát csak úgy tudom felnyitni, hogy összeszorítom a sarkot a két ujjammal.
#96078 macilaci78: köszi! Valami ilyesmire gondoltam én is, az exemnek Lenovoja volt, ott leejtés miatt ment tönkre a zsanér és egy szegedi srác megmókolta.
-
macilaci78
nagyúr
Ha hinni lehet totyának (és persze, hogy lehet), akkor vagy add el így csökkentett áron, vagy szedd szét és vidd el műanyagoshoz hegeszteni.
Kálvária sgt, a Military Shop mellett Plastica Bt.Anno egy Kia Rio lámpát javíttattam nála, vadkár. Jó munkát végzett, vissza lehetett tenni a kocsiba, stabilan ült a helyén és be is lehetett állítani.
Egy kézi robotgép műanyag elemének fogazása kopott el, azt nem vállalta, mert a műanyag típusa nem tette lehetővé. Korrektül megmondta. Szerencsére a Szuper Elszo-nál párszáz Ft-ért tudtam venni, Anyám még 10 évig nyüstölte azt a Moulinex-et. -
garga01
őstag
válasz
macilaci78 #96070 üzenetére
Köszi @martonx és @macilaci78!
-
Ha olyan "mint ha ki akarna törni" akkor az már belülről kivan törve vagy csak részben vagy teljesen.Esetek többségében a fedlapba vannak integrálva azok az anyák amelyek a kijelző zsanért is fogják és természetesen az alsó burkolatot.
Az ilyen jellegű burkolat töréseket vagy a helytelen kijelző felnyitás vagy a zsanérok kiszáradása miatt történő szorulások okozza no meg ott van a műanyag elöregedése is mint tényező és persze sok-sok egyéb más apróság.(valamikor leesett de nem nagy magasságból, meg valaki lecsapta a kijelzőfedelet mint ahogy a filmeken szokták stb)
A noti korából adódóan én nem költenék rá.A ragasztgatás meg egyéb mókolás csak ritkán jön be és gazdaságilag sem biztos,hogy előrébb vagy vele.Pár éve olyan 20~30k közt volt 1-1 átlagos notihoz való belsőfedlap(palmrest) de voltak billkóval egybeépített példányok amelyek 80k-t is megközelítették.
Volt olyan Asus talán 12"-os noti érintős kijelzővel gyártották,hogy drágább volt hozzá a komplett kijelző mint maga a készülék.Nem lehetett szétszedni így egyben árulták(LCD,érintő,fedlap,káva WiFi antennák,kamera,zsanérok,LCD kábel)
-
Bogyi007
veterán
válasz
Polemius #96044 üzenetére
Kiskundorozsmán is van egy nagyon jó szakember.
-
Van egy Toshiba Satellite L850-13M típusú laptopom, amibe pár éve raktam egy 250GB SSD-t, illetve +4GB RAM-ot, így a gép teljesen alkalmas multimédiás, alapvető felhasználásra. Két baja van, az egyik az akksi, a másikkal kapcsolatban keresnék segítséget.
A jobb oldali zsanér olyan, mintha ki akarna törni, amikor felnyitnám a gépet. Ismertek Szegeden valakit, aki meg tudná javítani, akár mókolni? El akarom adni a gépet, de az új tulajdonosnak nem szeretném, hogy ezzel foglalkoznia kelljen.
-
Rawulf
őstag
válasz
macilaci78 #96070 üzenetére
-
macilaci78
nagyúr
válasz
garga01 #96047 üzenetére
Én és öcsém is a Stop Autósiskolánál szereztünk jogsit, az öreg Dudásnál. Beléd veri, mire kell odafigyelni.
A másik tipp: olyan, vagy hasonló autót válassz, amit később vezetni fogsz. Kis kompakt, nagy kombi, vagy SUV, nem mindegy. Felszereltségben is érdemes odafigyelni, mert szép és jó dolog a radar, kamera, de ilyenkor már nem veszed hasznát. -
Rawulf
őstag
Valószínűleg az Asus Armoury Crate és a Windows 11 veszik össze (tán csak nem megint Asus hülyeség?
) , csak mivel egy win10 lett win11-re frissítve, ezért először mindent le kellett szabzoltan1-nek törölnie és egy friss win11-et feltenni. Majd ha már minden egyéb driver fenn lesz, valószínűleg az Armoury Crate-ben GPU módot ECO-ról STANDARD-ra kell állítani, hogy az integrált intel grafikus csoda helyett az nvidia csodát használja.
Elvileg arról van szó, hogy a Windows 10-nél még támogatott volt, hogy egyszerre mindkét grafikus vezérlő működhetett... na a Windows 11-nél ez már nem úgy megy.
Az a baj, hogy szabzoltan1 laptopjában az Asus volt olyan nemtörődöm, hogy nem engedi meg a felhasználónak, hogy csak úgy BIOS szinten beállíthassa, hogy mit szeretne a grafikával.
És természetesen az Asus ügyfélszolgálatra jó eséllyel ez ügyben sem lehet számítani. -
veze
őstag
válasz
totya694 #96058 üzenetére
Linux rá , és meglepő, de utána minden működni fog..
és nem kell megijedni, ma már nem parancssorbol kell a linuxot sem mókolni..
béke és nyugalom..)
persze én is használok windowst , win11 -et is, 10 éves alaplapon is, és nem tiltakozik mégsem..
De ugy van ez, hogyha idegeskedni van kedvem akkor win,
ha meg csak haladni akarok a munkámmal akkor Linux
-
Rawulf
őstag
válasz
szabzoltan1 #96064 üzenetére
biztos a török választás miatt a ph-t ddosolják
-
Rawulf
őstag
válasz
szabzoltan1 #96062 üzenetére
Ha válaszolsz a privát üzenetemre, talán.
-
szabzoltan1
tag
megoldható?
-
válasz
szabzoltan1 #96057 üzenetére
A W11 úgy ítéli meg,hogy "szóra sem érdemes"
-
Rawulf
őstag
válasz
szabzoltan1 #96054 üzenetére
Mi a teljes modellszáma annak a laptopnak?
Újratelepítés előtt leformáztad, vagy rátelepítettél a meglévő windows-ra? -
proper
őstag
válasz
szabzoltan1 #96054 üzenetére
Csinálsz egy USB telepitőt win10 képfájlból és mehet fel
vagy töltsd le a win10 drivert és kompatibilitás módban telepítsd fel hátha
nekem a touchpad nem akarta a jót így ment vissza a win10jobb hirtelen nem jut eszembe
-
szabzoltan1
tag
válasz
Rawulf #96053 üzenetére
persze.
Adott egy asus fx506heb tipusú laptop.
frissitett a windows11(Nem lehet visszaállitani)azóta nem látja a gép az nvidia videókártyát.a biosban ott van de az eszközkezelő nem látja.már mindent csinátam.
kb 5x telepitettem ujra a windowst de sehogy nem tudom megoldani.
hozzászolásokat is olvastam,de semmi nem segitett az én hozzáértésem szintjén..
-
Rawulf
őstag
válasz
szabzoltan1 #96051 üzenetére
Esetleg le tudnád írni, hogy mi a gond?
-
szabzoltan1
tag
válasz
szabzoltan1 #96051 üzenetére
Előre is köszönöm
-
szabzoltan1
tag
Sziasztok.
Van itt köztetek olyan valaki aki ért a laptopokhoz?
Kezdek kissé ideges lenni és kell valaki aki (elméletileg windows probléma) segitene. -
garga01
őstag
Sziasztok!
Tudtok javasolni autósiskolát (esetleg az is jöhet hova ne menjek), hova menjek el újrakezdőként?
Van jogosítványom (2010-ben szereztem), de igazából sosem vezettem, egy kezemen meg tudom számolni hányszor az elmúlt 10 évben. Baján tanultam meg, de az oktató alapból megútáltatta velem a vezetést és túl sok rutint se sikerült szerezni.
Viszont egyre inkább szükségessé kezd válni, hogy kellene egy autó, mert rengetegszer sz*pat be a volán, hogy nem férek fel a kinézett távolsági buszra, ha utaznom kell valahova, illetve munkahelyen is esedékes lehet, hogy majd vezetni kellejen (eddig ki tudtam "bújni" alóla). -
Polemius
senior tag
Autókulcsot hol lehet/érdemes Szegeden másoltatni?
Kompletten, tokkal, vonóval, chippel, betanítással, mindennel. (Úgy néz ki, az egyiket sikerült elhagyni...) -
veze
őstag
googliztam közben és én is megtaláltam a Toboz 2000 -et majd telefonon érdeklödöm náluk 5-6 ilyen rönköm van most ( van ami rövidebb is) az a baj hogy ez nem "mennyiség" egy feldolgozónak hogy a gépet átállítsa rá
( és találtam még egyet tápén valaki bérfűrészelő... )
végül is, így is meg lehet oldani [link]
lorcsi: nem asztalos vagyok, de saját részre sok mindent megoldok -
veze
őstag
Tud valaki a városban ( vagy +10 km körzeten belül) olyan telepet ahol szalagfürész van és kb 20-25cm átmérőjű 3 méter hosszuságu fenyő rönköt hosszában felvágnának ?
pl félbe vágnák, mert utána már fel tudom tovább dolgozni , max 17-18cm fér a szalagfűrűszem alám , de több nem ..
Amit én tudtam és régen vágattam, az valahol a fonogyári uton volt de már nem találom .. Ugy rémlik az IKV telepén volt de ott már nem is tudnak rola. -
pachito
őstag
Moncsi eladó, pici alku belefér!
moncsi katt -
fradi81
veterán
válasz
vizslakutya #96034 üzenetére
Igen van hozzá egy ilyen
-
fradi81
veterán
U-lakat valakinek? Túl nehéz nekem ez a rollerhez. 4k
-
SirRasor
addikt
válasz
OPiiPO #96029 üzenetére
Ezért szeretek ide járni
Na de hogy ne csak off legyen, vegyetek fejhallgatót!
-
-
-
szabzoltan1
tag
válasz
szabzoltan1 #96022 üzenetére
Hogy tudok ide másolni hirdetést?
Ilyen hangfalakat keresek már elég régóta, gondoltam itt is megprobálom.
Általában SirRasor hirdetéseit látom szépen belinkelve, de nekem nem sikerült. -
szabzoltan1
tag
https://hardverapro.hu/apro/cambridge_audio_s30_3/friss.html
-
garga01
őstag
A Skateworld nagyon jó hely, én is ajánlom. Síhez is értenek nagyon, 2 éve vettem a K2 bakancsomat, bitang jó.
A nagyobb sázmú kori és a dupla zokni minden ilyen (kori, sí, snowboard) nem javasolt. Feltöri a lábad/sarkad, csúszik és nem tudod úgy irányítani ahogy szeretnéd. -
SirRasor
addikt
válasz
lorcsi #96017 üzenetére
Be lehet simán menni; oda szoktunk mostanában menni.
Felhő utcai az a https://www.skateworld.hu köszi, megnézem, bár az a Decás Fila nagyon a szívemhez nőtt
..én is csak most tanulom...már hány éve
-
lorcsi
veterán
Koripalya az Obi-nál ?
oda csak ugy be lehet menni vagy szervezetten inksbb ?ugralos ?
agressziv ?annak a toltesnek a masik fele a jo csak, arra mar kevesebben vannak
algyo fele is voltam.. az sem rossz
sajna vagy sem, de mostanaban nem hiszem h lesz idom korizgatni.. inkabb par ev mulva
-
tisn
addikt
válasz
lorcsi #96015 üzenetére
ott a gorkoripalya, ott tanulj kezdokent
esetleg sandorfalvi vagy algyoi bicajut, azok jo minoseguekigen, felho utcaiak prok, gyerekeknek vagy ott vagy a neten vettem korit.
de hobbira a decas is jo ar/ertek aranyban
nekem a nagy sulyom miatt egy profi ugralos cucc van
az ujszeged toltes regen jo volt, de mostanra mar eleg toredezett szerintem (en is mentem ott, a vegeig 7km, 2*7 mar nem volt rossz tav)
-
tisn
addikt
-
SirRasor
addikt
Pár éve már megvan a kori és nyaranta pár alkalommal szoktam szerencsétlenkedni vele.
Tényleg, mintha túl nagy lenne, mert eléggé lötyög, hiába húzom meg.
Szóval elmentünk most vasárnap a Decathlonba és felhúztam egy 42-es Filát. Mintha a lábamra öntötték volna! Felhúztam a 42-es 100-as és 500-as decás sajátmárkásat is: azok is tökéletesek voltak.
Na innen jöttem rá, hogy rossz a méretVastagabb zokni egyébként segít valamennyire, de nem az igazi, illetve nyáron nem jó ötlet.
Feleségem csak a görkorizást szereti, úgyhogy rászokunk. Nem tudtam megszerettetni vele a futást.
-
SirRasor
addikt
-
Polemius
senior tag
Nem tud valaki esetleg itt 3D nyomtatni?
-
válasz
pulutodurumo #96007 üzenetére
Nem hiszem. Majd meglepetten felkiáltanak, hogy mennyire nincs verseny és újra koncessziókat írnak ki a telco-ra pl. 4 részre osztva az országot és beszednek egy zsák pénzt érte.
Aztán újra ellehetlenítik a cégeket és visszavásárolják olcsón (Lásd. Digi) Etc. etc. -
válasz
Rawulf #96005 üzenetére
Ja, mint az MVM. Egy évig küzdöttem velük, hogy lássam a számláimat az "új" online felületen. Pár hete minden elveszett kivéve az áram vételezési hely. Az ügyfélszolgálat válasza: van érvényes regisztrációm vegyem fel a végpontokat a bla-bla menüpontban. Nincs olyan menüpont.
Állami monopólium. B#@ meg! -
Megint emelt a Digi!?
Nem úgy volt az ajánlata, hogy ha újra 1 évre szerződöm akkor nem emelik 1 évig?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Bittorrent topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hegesztés topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Házimozi haladó szinten
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Politika
- További aktív témák...
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- (új, bontatlan) Kingston 8GB DDR4 3200Mhz CL22 (Foxpost:+1400Ft)
- Új állapotú ASUS TUF Gaming A15 FA507NU - Ryzen 5 7535HS, 15.6FULL HD 144Hz, 1TB SSD, 32GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- Ryzen 7 CPU-k
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest