Hirdetés
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Akciókamerák
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pötyi
őstag
válasz
azbest #31099 üzenetére
Of course, I'm an expert!
-
SityiSXT
őstag
Munkahelyet váltottam, és hát a bejövő e-mailek között akadnak gyöngyszemek - szerintem a mai csúcs ez, pedig még csak délelőtt van!
What can I use on a white desk? - Hmmm, fogas kérdés... Titkárnőt? 27" iMacet? (Van egy ún. white label szolgáltatásunk, valószínűleg erre akart rákérdezni) -
wolfman
veterán
válasz
quailstorm #31092 üzenetére
http://www.ebay.com/itm/3-0-Sata-III-SSD-HHD-High-Speed-Data-Cable-6GB-s-Straight-Right-Angle-Drive-/131402486252?pt=LH_DefaultDomain_3&var=&hash=item1e9832d1ec
-
Traxx
őstag
válasz
wolfman #31085 üzenetére
Én a legutóbbi 3 tápcserénél (ebből 2 komplett gép, bár belépőszintűek, Pentium valami, ill. AMD APU) ragaszkodtam a minőségihez, FSP és Chieftec. Mondtam, hogy vagy ez lesz 10-ért, vagy 5-ért noname, de egyrészt akkor nem szerelem össze, másrészt ha elpukkan, jó eséllyel más is döglik. Megértették
Húzták ugyan az orrukat, hogy másikkal lehetett volna jobb procc vagy nagyobb HDD, de ebben nem engedek.
-
Josi
aktív tag
válasz
quailstorm #31076 üzenetére
Igen!
Sőt van egyenes és L alakú is.
Többnyire sárga színben.
Ha nem 1 HDD és DVD kell a gépbe, akkor már kell + kábel.
A kemény piros csat nélküli kábeleket kb a P4 elején adták az alaplapokhoz. (de már elfogytak)
-
ViZion
félisten
válasz
macilaci78 #31089 üzenetére
Ez mondjuk vicces, de tényleg így van. "átlag" usernél a tápot (meg mindent) belepő ganyé az ócó vasakat kikészíti, nem ekkora hőre vannak tervezve. Egy minőségi cucc azért ezt is jobban tűri.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
wolfman #31085 üzenetére
A vinyót dugod a konnektorba? Nem. A vga-t? Nem. A ramot? Nem. Az alaplapot? Nem.
A tápot! Namost az elektronok jönnek a falból, hát legelőször a táppal találkoznak. Ha szar, akkor a kedvük is elmegy az egésztől, és már ott visszafordul egy részük. A maradék meg nagy kedvetlenül megy be a gépbe. Namost a kedvetlen elektronok nem működnek túl lelkesen, hát ezért lassúbb az a gép a gyengébb minőségű táppal. -
wolfman
veterán
válasz
Ed3r_X_ #31084 üzenetére
Azért az varázslatos, hogy bárkire, akinek a gépét szerelem, képtelen vagyok rátukmálni egy normális tápegységet. Előfordulnak persze, de elenyésző. Rögtön olyasmi kérdések merülnek fel, hogy atól gyorsabb lesz vagy mi haszna lesz belőle egyáltalán. Mikor elmondom, hogy nem lesz gyorsabb (báááár, már erre is voltam szemtanúja, hogy csere után gyorsabbnak éreztem az adott gépet), de biztosabb alapot ad a gép áramellátásának, kevesebb meghibásodás stb, akkor legyintenek, hogy 'mindegy az, az enyém régóta jól működik' kijelentéssel el van intézve.
Eskü, legközelebb azt fogom mondani hogy 20%-al lesz gyorsabb a gép és a korájöt proci megköveteli.
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
quailstorm #31083 üzenetére
Tatabányán tartanak belőle, kéket, pirosat, mindenfélét, igaz ez nagyobb bolt. A minőségi táp meg ritka, mint a fehér holló. A legminőségibb amit helyben, raktárról kapni lehet az a Chieftec iArena sorozata. HKC, anyámtyúkja megy dögivel.
-
quailstorm
nagyúr
Amúgy eredeti kérdés az volt, hogy mint számtechboltosok árultok-é?
Mert biza Szegeden a haverok nem tartanak, mert drága és nem keresett. Ugyanúgy mint ahogy minőségi táp se kell.Ez a kettő is piros és még használtak is. Egyik alaplaphoz volt, Intel felirattal, másikon valami kínai fasság díszeleg, de puhább és jól passzol az is.
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
quailstorm #31079 üzenetére
Nekem piros van, hajlik rendesen, csati része se tágult még ki, eddig ok. Nyilván ez a jobbik fajta. De jövő héten jön nekem is a csatos, mert azért mégis csak jobb.
ASUS laphoz amit kaptam, az meg túl merev volt már, ilyen fekete alapon a csatinál volt benne fehér.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
ViZion #31080 üzenetére
nekem az asrockhoz piros gagyit adtak az asushoz most (családban szereltem valakinek gépet, ahhoz kellett a teamwiever is, arról még lesz visszajelzés, ha tudom élesben tesztelni) fekete csatosat.
át is mentettem egyet a rendszer-ssd-nek a saját gépembe, nehogy véletlenül elszálljon a gyenge adatkapcsolat miatt.
lehet be is ruháznék még két kábelre a hdd-knek.
-
ViZion
félisten
válasz
quailstorm #31079 üzenetére
én fekete-fehér ASRock Sata3 kapcsos kanócokat használok, szépen arra cseréltem mindet. Voltak ilyen narancs és piros rettenetesek... nem szerettem őket. Mintha ferdén állt volna némelyik a csatiban, de komolyan úgy nézett ki.
-
quailstorm
nagyúr
válasz
shteer #31078 üzenetére
Najó, egy picit segítettem neki.
De valami elképesztő, hogy egy alaplaphoz adott gyári kábel mennyivel jobban passzol. Vettem kettőt 800Ft-ért, egyből zárlatmentes a gépem, és pöccre indul. Meg nem olyan sprőd.
Nem elég, hogy a szar kábelen nem volt csat, még annyira kemény is volt, mint egy bot. -
shteer
titán
válasz
quailstorm #31076 üzenetére
Szétszakadt?
Csak úgy magától? -
quailstorm
nagyúr
Ti külön tartotok csatos SATA kábelt?
Nem az első PC bontóban kaptam, arra hivatkoztak, hogy a népnek mindenből a legolcsóbb kell.
De a legolcsóbb SATA kábeltől tegnap akkora agyfaszt kaptam, hogy szétszakadt... -
Mercutio_
félisten
válasz
-=RelakS=- #31073 üzenetére
-
-
Mercutio_
félisten
-
Mercutio_
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #31065 üzenetére
És rettenet akcentusuk
-
bobsys
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #31062 üzenetére
Ausztralia/Uj-Zeland - Bloody es $ hasznalnak
-
Balinov
titán
válasz
TESCO-Zsömle #31062 üzenetére
:0 ezen nem veszunk ossze
amugy rosszul mondtam, angol bloody-t hasznal, ir mondja a bleeding-et...
-
Balinov
titán
válasz
TESCO-Zsömle #31059 üzenetére
angol inkabb finoman a bleeding-et hasznalna, nameg nem $-t, hanem £-t
-
ViZion
félisten
Az árlista:
-
wolfman
veterán
Eddig az volt a bajotok, hogy régi gépeket szerelek. Most ez korszerű. Radeon 7770, Asus Sabertooth, 8Gb DDR3 Corsair Dominator, Corsair 500W táp stb. Ha már van egy épkézláb gépe, működjön is.
Mondom neki, hogy itt a kocsijuk, hozza el a gépét és kifújjuk nálam kompresszorral. Lustább volt mint hogy pakoljon. -
wolfman
veterán
Itt vagyok havernál gépet szerelni. Beleöntötte a kólát a gépébe. Leszedem a ház oldalát, ezer éves por, ennél már csak talán az oprendszere régebbi. Elkezdtem levakarni a port a rendszerről, de NEM JÖN LE. Oda van rá ragadva. Nagy nehezen levakargattam ami fontos volt, a többi maradt. Mindent átdörzsöltem alkoholos ecsettel aztán tiszta ronggyal, ne mondjam azt a színt amilyenné a fehér rongy változott. A rettenetes hangorkán amit a gépe adott ki korábban most a takarítás után megszűnt. Míly meglepő.
Ja igen, mire ideértem a számítógép ház előlapjátnak tartó pöckeit rég letörte, szóval most szigetelőszalagos megoldás lesz. Istenkém!
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
quailstorm #31042 üzenetére
Gratulálok!
-
quailstorm
nagyúr
-
törölt tag
válasz
quailstorm #31039 üzenetére
Az a 92 milis ventivel szerelt ugye? Kár hogy nem a 120-as. Nekem is a 92-es volt rajta, de az alu-réz. Szerettem azt a hűtőt is, az igazi PC korszak vége volt ez, nem a gyíhét meg efiksz szarok.
Aztán egy Ninja1 majd egy Ninja2 került rá később. Még azokkal is 50 fokon ment idle.Még ma is szívesen használnám, ha nem zabálna annyit mint 3 másik gép, meg hiába HT, az egy mag az egy mag marad, már netezni is gyötrelem rajta.
-
quailstorm
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #31040 üzenetére
Törölte a koma a hirdetést...
Eredeti csomagolásban hiánytalan CNPS7000-B Cu, újszerű. Tényleg muzeális darab. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
quailstorm #31039 üzenetére
Zalman?
Selejteztek a múzeumban?
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
quailstorm #31036 üzenetére
"Mondjuk iskolákban meg egészségügyi intézményekben most is van szép számmal." -- Na, ez a szégyen és gyalázat.
-
quailstorm
nagyúr
válasz
Zsivaagoo #31035 üzenetére
Vagy Athlon XP-vel.
Mikor bejött 2014-ben végleg az SSE2 hiány probléma, kipróbáltam a Willamette mit tud. Végülis futott rajta az SSE2 kód, de ami nem az volt, az is negyed sebességgel. Borzalmasan pocsék...
Bukott is mint állat.Mondjuk iskolákban meg egészségügyi intézményekben most is van szép számmal.
-
válasz
quailstorm #31033 üzenetére
Jo oreg willamette, regi szep idok
-
quailstorm
nagyúr
válasz
wolfman #31032 üzenetére
És ebben mi a furcsa. Én meg elárulok neked egy újdonságot. Egy Willamette P4+Radeon 9600PRO nem futtatja olyan jól a Win7-et mint a 2000-et.
Hahó, telik az idő!!!!Mellesleg ha nem frissített volna soha, élvezhetné a gyors telefonját. Jahogy nem futna el semmi? Akkor meg ne nyivákoljon, örüljön, hogy foglalkoznak vele.
-
wolfman
veterán
válasz
quailstorm #31030 üzenetére
Nem akarok vitába szállni mert úgy se lesz értelmes végkifejlet. Annyi a lényeg, hogy a nem a legújabb készüléket használó iFonosok telefonjai már messze nem mutatnak olyan sebességet mint mikor azok voltak a legújabb széria. Tudom, látom, tapasztalom. Nekem még nincs okostelefonom, nem húz a szívem egyikhez sem, nem vagyok elfogult, csak látok.
De nyílván az androidnak is megvannak a betegségei, ennek se állítottam ellenkezőjét. -
Lord Myn
senior tag
válasz
quailstorm #31017 üzenetére
Hát, ha SW render-rel akartad tolni a Quake 1-et anno DOS-ban, akkor még a Pentium I-es procik, csak 320x200/240-ben birták (486DX2-vel játszhatatlan volt, emlékszem, ami nekem volt akkor AMD 5x86-133, azzal is határeset volt, néha beesett 25 fps alá). Emlékeim szerint 5-600 MHz-es Celeron-nal már lehetett 640x480-ban nyomni DOS-ban, bár ilyen procik csak 1-2 évvel később jöttek.
#31018 snecy20: Azt azért ne felejtsük el, hogy a DOSBox egy emulátor (ráadásul, ha jól tudom csak egyes moduljai képesek a multi-thread-re, szóval a főkód csak egy szálon fut) és nem direktben indítom az i7 alatt a cuccot. De ettől függetlenül az igaz, hogy 1-2 évet várni kellett, hogy legyenek olyan CPU-k, amik magas felbontáson is tudták futtatni DOS-ban a Quake-et, az a motor a nyers számításra (CPU+FPU) volt kihegyezve, semmi komolyabb trükköt nem használt.
-
quailstorm
nagyúr
válasz
wolfman #31028 üzenetére
Azért ezt remélem te is tudod, hogy nem igaz.
Eleve droidra a büdös életben nem kapsz ennyi frissítést, lásd blogom, max a felét.Az a 10% meg jó lesz 100-200-nak is amúgy.
Másrészt az iPhone 4-nek mi a párja droid fronton? Galaxy S kéne legyen, de az meg erősebb. Mit akarsz még ettől? Kb mintha P3-ra kérnéd a Win10-et
Apple-ék komolyan veszik a programozást, és az újítások nem 10 év csúszással kerülnek be a rendszerbe, mint PC vagy droid vonalon. Hanem azonnal. Ennek meg ára van. Egy többszálúsított, 2 magra optimalizált rendszer, amihez 1GB RAMot szántak, szarul fog futni egy GYENGE 1magoson. i4s, iPad2 azért mutatja, hogy ha van kakaó, akkor megy az.Miért nem használsz Win98-at? Gyorsabb...
-
wolfman
veterán
válasz
ViZion #31024 üzenetére
Epölnél ez a módi. Az újabb és újabb telefonjaik kb. 10%-al erősebbek mint az elődeik, majd mikor az megjelenik,minden programot a legújabb készülékre fejlesztnek kihasználva a rendelkezésre álló teljesítményt, ami ahhoz vezet, hogy a régebbi készülékeken nem fog jól futni az újabb oprendszer vagy program. Meg lehetne oldani, hogy jól menjen, de akkor nem vennél új készüléket, csak aki 'muszájújtelefontvegyek' beállítottságú.
A termelés nem állhat le.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Zsivaagoo #31011 üzenetére
Ez így ebben a formában nem igaz a terminal.hu-ra, a fórumot tekintve legalábbis
-
snecy20
nagyúr
Valóban.
Azt nem is lenne bölcs dolog a legerősebb hardverekhez igazítani, egy OS esetén muszáj hogy a 4 évvez ezelőtti konfigon is jól menjen. Viszont nem érdekes, mióta a Terabyte feletti HDD-k elterjedtek, hirtelen már a játékok sem érik be a 4-8GB helyigénnyel? Már kell a 40-60 is nekik, első fecskék megérkeztek lásd Wolfenstein, GTAV...
ViZion
3-4 éves VGA-knál nem véletlenül felesleges legújabb driverre frissítteni...
-
oriic
HÁZIGAZDA
"Izgalmas ilyen összeesküvés elméleteket gyártani, de valójában azért nő ennyire a hardverigény, mert a fogyasztók igényeit kielégítendő, egyre robusztusabb, összetettebb programokat készítenek, melyek a szoftverfejlesztést is egyre drágítják. "
Ez mind okés, de azért van ám kivétel is. Crysis 2 mesterséges gépigénynövelésről gondolom hallottál anno. (víz tesszeláció, föld alatti extra épületek, tesszelálták a tesszelált követ is.
)
szerk:
-
snecy20
nagyúr
Azért ne mondd, hogy nincs abban ráció, hogy konkrétan a felhasználókon kívül senkinek nem érdeke az, hogy az új szoftverek/játékok/OS-ek elfussanak lazán az őskövületeken is. Ez nem összeesküvés, szimplán így működik a módi.
persze abban is igazad van hogy bonyolultságában egy Win95-öt nem lehet hozzávetni egy Win10-hez.
-
válasz
snecy20 #30999 üzenetére
Izgalmas ilyen összeesküvés elméleteket gyártani, de valójában azért nő ennyire a hardverigény, mert a fogyasztók igényeit kielégítendő, egyre robusztusabb, összetettebb programokat készítenek, melyek a szoftverfejlesztést is egyre drágítják. Ennek természetes velejárója az egyre nagyobb hardverigény is, ami részben a robusztusságra, részben a költségcsökkentésre (optimalizáció hiánya) vezethető vissza.
-
snecy20
nagyúr
Jah, közel 20 évvel később jó hogy megvan a megfelelő vas Quake1 alá.
-
quailstorm
nagyúr
válasz
Lord Myn #31016 üzenetére
Kösz b+. Erről láttam egy táblázatot, az én gépemen lenne határeset. Inkább nem.
Windowsos SW renderer már sokkal korrektebb. Meg a Symbianos.Amúgy ezzel most tényleg nagyot mondtál. A megfelelő vassal. Nekem már a DX2-es 486-oson futhatott volna winquake-ben. Szóval amin muszáj lett volna, hogy DOS-ban menjen, ott volt a legkevesebb erő.
-
Lord Myn
senior tag
válasz
quailstorm #30982 üzenetére
Hogy a viharba' ne! Csak megfelelő vas kell alá, DOSBox-on akár 1024x768-ban is tolom SW renderrel a Quake 1-et, bár igaz a gazdagép egy Ivy i7-es mobil workstation.
-
válasz
macilaci78 #30974 üzenetére
Víz? Nekem valamy izopropyl remlik.
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #31010 üzenetére
Kb. 2002-ben nyitottam meg a "Számítástechnikai rémtörténetek" topikot a terminal.hu Fórum/hardver szekcióban, és nagyon sok ember röhögte bele a reggeli kávéját a klaviatúrájába, amikor elolvasta a legfrissebb szösszenetemet.
Aztán párhuzamosan a HWSW-n is írtam a sztorikat.
A terminal.hu megszűnt, a hwsw pedig kihalt...
---------------
Drukkoltak nekem, hogy írjak könyvet.Kézirat 0.1 Béta verzió már rég készen van.
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #31008 üzenetére
Nagyon sok Unikum és sör után született meg ez a hősi eposz zanzám, amikor visszagondoltam korábbi manágereimre.
-
snecy20
nagyúr
válasz
scarabaeus #31005 üzenetére
Az. Még mindig a jóslás kategória, és az is marad egy ideig. Meg akkor már miért nem kereken egytrillió?
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
scarabaeus #31005 üzenetére
Sok olyan embert láttam és ismertem meg, akiknek a nyakán nem fej - koponya, izmok, bőr és haj, valamint agyvelő - hanem csak egy tökhéj ült, benne 1,5 liter savanyú káposzta lével.
Na, ők még a káposztalé intelligenciájának 1%-át sem használták ki, és mégis léteztek és éltek(!). Pedig nem kellett volna nekik. -
azbest
félisten
válasz
macilaci78 #31002 üzenetére
"A hw számítási teljesítménye és a sw helyigénye két külön dolog."
Ez annyiból nem teljesen igaz, hogy ha nagyon magas szinten általánosított libeket és nyelvet használunk, akkor rengeteg felesleges utasításon keresztül kell verekednie magát a programnak, hogy a feladatot elvégezze. Na ezzel nem azt mondom, hogy kódoljuk assembly-ben, de például C -ben valószínűleg sokkal hatékonyab programot lehet úgy írni, hogy portabilis is lesz és a fordító pedig kellőképpen adott hardverre tudja optimalizálni a binárist.
Az sw helyigénye, legalábbis a futtatható részéjé az jelzi, hogy sokkal több utasításból áll. Persze a mellékelt, belecsomagolt resource-ok máshogy számítanak, ott legfeljebb a betöltés és megjelenítés sebessége, memóriafogyasztása lehet elszállva.
-
azbest
félisten
Sokat fejlődött a rendelkezésre álló teljesítmény. Éppen annyit, hogy azokat a feladatokat meg tudja oldani tűrhető sebességgel, amelyeket forrása maga a számítógépet
"A számítógép olyan problémákat old meg,amik nem lennének,ha nem lenne számítógép"
Jó persze azért van sok minden, ami nem öncélú, mint az 1GB-os szövegszerkesztő, hanem tudományos problémákat old meg.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Gumi és felni topik
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gyúrósok ide!
- Opel topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy S24 szériás okostelefonok - GYÁRTÓI garanciával
- ÚL Lenovo Laptop ALKARÉSZEK legolcsóbban.
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 5600MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 1x16GB 6000MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- DDR5 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest