Hirdetés
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sptkyle
senior tag
válasz
macilaci78 #33198 üzenetére
Ezt azt hiszem átveszem.
Illetve van még egy idegesítő ügyfélfajta. Aki bejön, kérdez. Válaszolsz. Majd elkezdi megmagyarázni, hogy az miért nem úgy van, mert ő a Zinterneten olvasta, és az ilyeneket nem is kell újragolyózni, csak hőlégfújóval meg kell melegíteni, mert az tartósabb, és olcsóbb.... és társaik.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Klaus Duran #33195 üzenetére
Bocs
-
macilaci78
nagyúr
válasz
sptkyle #33196 üzenetére
Amit elkövettem már boltosként:
Ügyfél: - Ez micsoda és mennyibe kerül?
Válaszom: - Odaírtuk azon kedves ügyfeleink részére, akik tudnak olvasni.
Pár percig magára hagytam a gondolataival, kiszolgáltam mást, majd visszamentem ehhez a szellemileg alulbútorozott egyénhez és eladtam neki azt, amit fél órával korábban már javasoltam neki. -
ViZion
félisten
Ezeknél csak az jobb, hogy hittel-meggyőződéssel, ill. tűzzel-vassal ha kell, védi az "igazát". Amikor elmagyarázta nekünk R1 user, h az új TV-jén scart-al sokkal jobb a kép, mint HDMI-vel
hiába mondtuk, h ne máunikánál nézze, hanem egy filmmel... Nem, hülyék vagyunk.
feladtuk, elment, boldog.
-
sptkyle
senior tag
válasz
SityiSXT #33194 üzenetére
Az sokkal viccesebb, amikor az ügyfelek ezt élőben adják elő.
Kérdez, nem várja meg a választ, közbevág kérdez mást, megint nem várja meg a választ, majd felteszi az első kérdését másként.... és ezek végtelen permutációi. Kérdez, de nem érdekli a válasz... Ezek szerintem csak a saját hangjukat akarják hallani.És nem egy ilyen van...
-
SityiSXT
őstag
Az miért van, hogy rengeteg ügyfelünk olvasni nem tud, csak írni? Most is: kérdez valamit, válaszolok. Kérdez tovább, visszaírok neki, hogy ott van minden a válaszként elküldött linkben. Fél óra egyéb kérdezz-felelek után megint megkérdezi ugyanezeket.
-
Utka
aktív tag
A régi szép idők!
Bolgár disk? Odra 1024? Mágnes DOB?!
360 -as IBM -n operátorkodtam én is... -
pycur
tag
Csak halkan megjegyzem, akit érdekel itt megtalál párezer darabos 25 évre visszamenőleg kiterjedő számtech újság gyűjteményt: [link]
-
-
Sunsetjoy
aktív tag
Ebben a posztban ([link], amit anno csináltam, van belső kép is róla: IBM 750 disk storage unit, ahol az IBM-es fazon áll mellette.
-
wolfman
veterán
válasz
-=RelakS=- #33169 üzenetére
Laptopok okosok ilyen tèmában azok kezelik, de ez kèt asztali lett volna. Mèg az is biztos hogy egyik se èri el a 775ös tokozást, de azt is amd fronton nem.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
wolfman #33168 üzenetére
Ebben biztos vagy, hogy patch kábellel nem működne?
Már a 8 évvel ezelőtt kapott melós laptopnál is feltűnt, hogy felismeri, ha kereszt kábel kellene, mert a számítógépként viselkedő kütyüinkhez sima patch kábellel is tudtunk csatlakozni. Vettem egy PCMCIA-s adaptert, hogy több ethernet csatlakozásom legyen (vállalati hálózat, helyi hálózat), ami ennyire nem okos, ahhoz viszont kellett a kereszt kábel, vagy egy switch. -
wolfman
veterán
Ismerős rámír facebookon:
- Heló, megoldható, hogy egy internetkábelt beledugok egyik gépbe majd a másik végét a másikba és úgy játszunk egymás ellen?
- Igen, de ahhoz cross UTP kábel kell.
- Az milyen, meg tudod mutatni?
(küldök egy képet)
- Aha, hát nekem ilyenem van: kaifeng data cable cat . 5 utp 24pair awm pvc
- Biztos, de az a lényeg, hogy keresztbe legyenek kötve azok a szálak amiket látsz a képen is.
- Aha, itt nem úgy vannak.
- Akkor tudok neked csinálni, ha kell.
- És mennyi lenne az?
- Hány méter kell?
- 10 nagyjából.
- 1200Ft
- Jó'van majd még átgondolom!
- Gondold! -
ViZion
félisten
válasz
LamerGyuri #33166 üzenetére
Nem csatolod, kész. Vagy valami régi bármit, amin nincs részletezve... egy blokk és kész.
-
Tim82
félisten
válasz
LamerGyuri #33163 üzenetére
-
ViZion
félisten
válasz
LamerGyuri #33161 üzenetére
Gyári szám csak van rajta...
-
Traxx
őstag
-
válasz
-=RelakS=- #33148 üzenetére
Nekem most cserélt a GEIL DDR1-es ramot DDR3-asra.
Megköszönték, hogy a terméküket választottam
Igaz a gari levélen is 10 év szerepelt, de a bolt ahol vettem, már megszűnt. -
Mr X
veterán
válasz
-=RelakS=- #33152 üzenetére
Az IDDQD + IDKFA ugyanaz a hatás.
-
törölt tag
válasz
-=RelakS=- #33150 üzenetére
IDDQD
-
shteer
titán
válasz
-=RelakS=- #33142 üzenetére
Legjobb az aprókban ezt olvasni: "örökéletgarancia"
-
-=RelakS=-
veterán
Elment.
Kétszer is, mert a weboldal hibát adott vissza, viszont a visszaigazoló e-mailt megkaptam
ViZion
Nekem is az az ötletem, hogy ha visszajön az e-mail, akkor azt kinyomtatom, és elviszem, hogy a gyártónak más a véleménye. Ha meg a nagyker adta nekik a fals infót, akkor érdeklődjenek már tovább, hogy akkor most mi van. -
ViZion
félisten
+1
De a boltban is érdemes lenni megjegyezni, h kérdezzék meg a nagykert, esetleg elsütni, h a gyártó support azt mondta vigyed a kiskerbe, ha nem veszik át, akkor kérni erről valami írást, h miért, mert szerednéd a nagykernek és vagy disztribútornak megmutatni, h milyen jófejek, a 200 Ft-os ramot így kezelik.Nálunk a boltban kb. egy fél szatyor hibás ram van. Eeegen, van, amit elfelejtettek garizni, van, amire már nem volt. Haverom cserélte jófejségből sokaknak, akik innen vettek konfigot. Mert utána bejön céggel, behozza a családot, etc. Működik eddig. Más termékkel is ez van, főleg a kis értékűekkel. Inkább legyen vele a boltnak pár ezres bukó, de az ügyfél a jó hírt adja tovább, ami itt vidéken sokkal többet ér.
Jah, korszar símán cserél mindent, szó nélkül. Kingston-nál ramot nem tudom, de 300-as SSD hisztinél egyik fórumtársnak cserélték szintén, nem kötekedtek.
-
Met
nagyúr
válasz
-=RelakS=- #33145 üzenetére
Én simán írnék nekik. Úgy rémlik hogy mintha olvastam is volna, hogy valakinek küldtek másik ramot. Nem biztos hogy a Kingston.
Egy levele mindenképpen megér. -
-=RelakS=-
veterán
"Termékélettartam-garancia:**
Az alábbi Kingston termékekre teljes élettartamuk során kiterjed a jótállás:Memóriamodulok, köztük a ValueRAM®, a HyperX®, (...)"
"Amennyiben egy termék gyártása megszűnik, a Kingston saját belátása szerint vagy megjavítja a terméket, vagy az eredetivel összemérhető csereterméket kínál fel, vagy pedig visszatéríti a termék vásárláskori és aktuális értéke közül az alacsonyabb összeget."
Szóval dobjak nekik egy levelet, hogy véleményezzék, hogy most mi is van?
-
Josi
aktív tag
válasz
Addig van rá garancia, míg "él" a ram.
Ha meghalt, akkor már nincs garancia. -
Met
nagyúr
válasz
Az eladó ánuszában fogja tovább élni az élettartam garanciáját a ram
A gyártót érdemes lenne megkérdezni.
-
-=RelakS=-
veterán
Ma megpróbáltam visszavinni a 4 éve vásárolt memóriámat a boltba, mert az egyik modulban tönkrement egy bájt, a kékhalálokat meg nem szeressem.
Kiderült a "lifetime warranty"-ról, hogy ez amíg gyártják a terméket + 1 év. Az én cuccomra -1 évet írt a gépSzóval: hogy szokták fogadni a hírt a vevők, hogy az élethosszig tartó garancia nem szól élethosszig?
-Miazhogynincsgarancia, én még élek! -
Mercutio_
félisten
válasz
DeFranco #33136 üzenetére
Esetleg ha aprón belefutsz egy Thermaltake Mozart SX-be, az 9x47x44 cm
-
shteer
titán
válasz
DeFranco #33136 üzenetére
Silverstone Milo ML3 (SST-ML03B)
Motherboard Micro-ATX, Mini-DTX, Mini-ITX
Power Supply 1 x standard PS2(ATX), depth limit = 140mm
Dimension 440 mm (W) x 105 mm (H) x 340 mm (D), 15.7 litersszóval alapcsere
-
DeFranco
nagyúr
kösz srácok, akkor marad ez és gányolok valami kábelcsatornát a kábeleknek, ez lenne a lényeg, hogy azokat ne tépkedje majd ki, eléggé szabadon áll az asztal, és nem teli az oldala.
azt hittem a sulinet előtti időkből van még valami ilyen fekvő kriptaszökevény.
a konfig marad.
-
-
DeFranco
nagyúr
sárcok, létezik vagy létezett olyan fekvő atx ház, amibe a szabvány tápot fektetve kellett beszerelni?
gyerekveszély miatt feltenném az asztalra a gépet, de csak kb. 13 centi magas helyem van, oda pedig oldalra fektetve már a táp se férne be.
(ugyanitt max. 13 centi magas fekvő házat vennék picipézé kunc
)
-
MR_Joe
senior tag
válasz
MasterMark #33125 üzenetére
Mer óccó... mindenki tudja hogy a számtekbótosok burzsujok és csak a drágát veszik mindenbő'
-
ViZion
félisten
válasz
philoxenia #33122 üzenetére
Intel Core i7-4790T @ 2.70GHz ... tesztek szerint egy jóféle FX szintet hoz... kicsit drágábban
-
ViZion
félisten
Mai epic: 70+k Intel proci... 13k H81 deszkában, gyári hűtéssel, gagyi házban...
Kiváncsi vagyok rá tényleg. -
shteer
titán
válasz
LamerGyuri #33117 üzenetére
-
Utka
aktív tag
válasz
LamerGyuri #33117 üzenetére
Értem én, hát persze!
Pedig kezdtem reménykedni, és a zAsszony is örülne "egykacattalkevesebb" -
LamerGyuri
senior tag
Vezérlőkártya a saját gépembe; most erre vagyok rácuppanva
anélkül akár
mennyihány floppymeghajtót begyűjthetek, ha nem bírom csatlakoztatni sehová.Arról nem beszélve, hogy nem győzöm a "Kell, vagy kidobom?" őskövületeket elajándékozni a csóró családoknak, kiskrampóknak ütni-vágni.
-
Utka
aktív tag
válasz
LamerGyuri #33112 üzenetére
Gyuri, Ha megigéred, hogy nem fizetsz ért, akkor adok komplett gépet KÉT meghajtóval!
3,5" +5,1/4 " Csak vidd!! Ja van hozzá monitor is!!
Ha érdekel van egy karton bontatlan 3,5" -os lemezem eladó. -
LamerGyuri
senior tag
válasz
cbmfan #33113 üzenetére
Az az elszomorító, hogy 2-3 éve fullos dobozos verziókat hajigáltak az ember után, csak vegye már meg valaki. Most meg egy darab sincs.
De hasonlóan jártam bő fél éve is, mikor PCI-os TV kártyát kerestem, DVB-T támogatással, low profilos hátlappal. Mintha felszippantotta volna valami fekete lyuk az összeset...Aztán a németeknél találtam egyet, dobozban minden kiegészítővel. Na az is egy kisregény, hogyan került az országba, majd Székesfehérvárra
-
cbmfan
senior tag
válasz
LamerGyuri #33112 üzenetére
ilyen esélytelen sajnos. találtam már pár érdekességet, de ez nem kommersz cucc.
-
Vicoo
senior tag
válasz
totron #33099 üzenetére
Japán atomtudós házaspár(?) : Na figyejjenmá olyan kéne ebbe (rozzant noti) hogy a kidlán tudjon játccani meg netezni meg meséket néni!
Hmmm, hát mi olyat nem árulunk (talán mobilnet?)
Na nemá, tudja olyan bedugós!
Olyan itt nincs, szolgáltatóknál van...
Nadehol az mi? Szóval ilyen pendrá!
Az adattároló, azzal akkor lehet mesét nézni, meg játszani ha tesznek rá. Netezni azzal nem tud.
Na de mé nem, hát az kell bele!
Nem, az mobilnet stick, olyan a szolgáltatónál van!
Jóvanakkó megyünk a pannóba -
totron
addikt
válasz
LamerGyuri #33106 üzenetére
Jó sok proci kell arra a PCI vezérlőre. Vetekszik a floppykerregés zenéje egy Barkas váltóéval, az már igaz. De lemezt fogsz-e bele találni működőt?
-
ViZion
félisten
válasz
LamerGyuri #33106 üzenetére
nem olvastam mostanában az alapelveket, de ha nem változott, akkor még ma is kitiltás jár az ilyen durva perverziókért...
-
LamerGyuri
senior tag
Ha már letörölgettétek a könnyeket
akkor adjon - szerezzen már valaki nekem egy Catweasel vezérlőkártyát. Alaplapot cseréltem, és teljesen frusztrált vagyok a floppymeghajtó hiánya miatt. Komolyan. Nekem floppymeghajtó KELL. USB-s nem játszik, mielőtt valaki beszólna.
Fizetek érte. Csak szerezzetek nekem, mert én nem találtam sehol
Új hozzászólás Aktív témák
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- Synology NAS
- PlayStation 5
- BestBuy topik
- Linux kezdőknek
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen SSD-t vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- További aktív témák...
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3003
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest