Hirdetés
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Apple MacBook
- Milyen egeret válasszak?
- OLED TV topic
- Bluetooth hangszórók
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gozso
őstag
ti tapasztaltatok már ilyet:
dsl kapcsolat dlink modem (fekete) tplink wifi router (többféle) "inkompatibilitás"-t?
admin oldal nehézkesen, marha lassan tölt be ha betölt... -
-
cbmfan
senior tag
szomszéd örül gépének. én is a 4 literes lábosnyi szalontüdőnek, rengeteg gombóccal
-
azbest
félisten
válasz
localhost #26485 üzenetére
Hehe... meg a hetet tartalmazó nyomtatott táblázat, amit már annyiszor fénymásoltak, hogy a táblázat vonala világosabb volt, mint az üres hely. A számítógépes szerkesztés helyett pedig még mindig jobban ment a fénymásolóval történő kimaszkolás. Ráadásul max 40-es...
Hihetetlen, hogy néhány pozícióban 10 munkaviszony alatt sem képes megtanulni a rutin műveletsort némelyik irodista. Van is pánik, ha valamilyen nyilvántartást ellenőriznek.Bár miért is lepődnék meg, amikor ugyanezen az állami intézményrendszer gazdasági és műszaki főigazgatója szerint a téli bezárás (aka szénszünet) alatt sokkal többet spórolhatott volna az intézmény, ha nagyobb fagyok lettek volna. Az már nem jut el a pici agyáig, hogy valóban több százalék a spórolás a normál működéshez képest, ellenben pénzmennyiségben számolva drágább a minimum fűtés költsége is cudarabb időjáráés esetén. És ezt képesek voltak hivatalos közleményként kiadni, dicsekedve a spórolás nagyságrendjével.
-
localhost
Közösségépítő
Bocs, de #Ontopic:
Ügyfél küld nekem két oldalnyi borzasztóan megszerkesztett word doksit, hogy töltsem ki. Két különálló fileban érkezett mellékletként csatolva. (=TAB-TAB-ENTER-ENTER, igazítások bután tagolt tabulátorokkal és rengeteg SPACE-szel, még a jobbra igazított szöveg is szóközökkel van jobbra igazítva...)
Gondolom (ránézésre), hogy ezt ki szokták nyomtatni és golyóstollal kitöltik.Én?
Kitöltöttem géppel, miközben 50-60%-ban korrigáltam a dokumentum szerkezetét, de úgy, hogy azért kinyomtatva az eredeti képet mutassa. Kitöltöttem és aláírtam MINDKÉT oldalt, és egyetlen file-ban kettő oldalt tartalmazó .pdf fileban csatolmányként visszaküldtem.Jó!
Jó ez mindaddig, amíg ügyfél fel nem hív, hogy csak az egyik mellékletet kapta meg, küldjem át a másikat is.
Miután szóbeli vezénylésem alapján megállapítottuk, hogy (ÉRDEKES!) nyomtatás előtt látja mindkét oldalt, nyomtatáskor viszont csak egyet!Tényleg?
Tényleg csak az egyiket látta kinyomtatva, mert a második oldal a papír HÁTOLDALÁN volt. Lásd még duplex.Ekkor újabb probléma merült fel!
Neki ugyanis ez így nem jó, szkenneljem újra KÉT KÜLÖN file-ba, mert neki az egyiket az egyik dossziéba, a másikat a másik dossziéba kell lefűznie és mit sem tud kezdeni egyetlen kétoldalas dokumentummal.
Ekkor nekiálltam volna elmagyarázni, hogy
(a) vagy fénymásolja le az egyiket
(b) hogyan lehet egy kétoldalas dokumentumot többféle módon is két külön álló papírra nyomtatni, előhozakodott a végső érvvel :Miért kell nekem ezt ennyire megbonyolítani, miért kellett ezt nekem feleslegesen megbonyolítani, miért nem tudtam én két külön fileban visszaküldeni, mint ahogyan azt ő küldte nekem és különben is ő még sosem látott olyan beszkennelt dokumentumot, aminek két oldala van!
Droid?
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
cbmfan #26471 üzenetére
Készültél a "kutyatökét".
Ajánlom a már nem fellelhető szakirodalmat, kb. 10 évvel ezelőttről -->> "Számítástechnikai rémtörténetek":
Egy régi esetem:
"Zsivaagoo
01 Feb. 2005 12:54Önjelölt hardverészekkel már volt szerencsém találkozni. Papácska begyűjtött mindenféle számítógépet + monitort az ámítástechnikai lomtalanításból. 25 éves kisfia nekiállt összerakni. Aztán hívtak egy nagytudásút, és a nagytudású egy évig karban tartott egy gépet. Aztán a nagytudású otthagyta őket két éve.
Ezután apuka és a 25 éves kisfia nekiálltak karbantartani. Minden üres bővítőhelyre benyomtak egy-egy beleillő bővítőkártyát (ISA VGA, ISA FDD/HDD kontroller, ISA és PCI hangkártyák, stb.) és minden lehetséges "végpontot" összekötöttek a rendelkezésre álló szalagkábelekkel.
Ezekután apuci megkérdezte tőlem egy sörözés alkalmával, hogy értek-e az informatikához. Mondom, egy kicsit. Az jó, mert biztos tudnék tanácsot adni neki, hogy mit csináljon. Monjad! - mondtam.
Erre mondja:
- Van három és fél számítógépem. Meg kéne őket csinálni, hogy tudjon az asszony is és a lány is játszani.
- Eddig működött valamelyik?
- Igen, a Sz.... fia tartotta karban.
- És most?
- Hát az ifjabb Sz... már nem akar foglalkozni vele.
- No és milyen az a három és fél gép?
- 486-os vagy mifene már nincs közöttük. (Hát nem is volt! )Megbeszéltük, hogy mikor menjek hozzájuk, meg azt, hogy sör legyen, de bőven.
Adott időpontban érkezem, apuci fülig festékes, épp meszeli a konyhát, az előszobában a régi tapéta már csak nyomokban a falon, öreg tapétakupacok a sarokban, teljes lakásfelújítás közepe van házilag kivitelezve. Legbelső szobába betessékelnek, kapok sört, hamutartót, rágyujtok. A három és fél gépet + monitorokat + ilyen-olyan maradék alkatrészeket előszedik a rendelkezésemre álló 2 m2-re.
Elkezdek vizsgálódni. Hát 486-os tényleg nincs egy darab sem. A fél gép egy ósdi 386SX. Kezdem a kukába való kupacot összeállítani. Találtam 1 db P1 100-as gépet leleffent procihűtővel, 1 db AMD586-ost + mégegyet. 4 óra barkács. Azaz szétszedés utáni újrabarkács. Ekkorra már rendelkeztem :
- 1 db működőképes P1 100-as géppel, amely rendelkezett 16 MB EDO RAMmal + 1 MB ramos PCI VGA kártyával (S3 Trio-nál ócskább) + 512 MB vinyó + 2x-s CD-ROM + valami
SB kompatibilis ISA hangkártya csodával, ezen a gépen már volt kép, sőt, a BIOSba
is be tudtam menni.
- 1 db Amd 586-os géppel, 8 MB EDO RAMmal + ISA VGA 512 kB Trident kártya.
- lelockolt mobilrackban 1 db nemtommilyen vinyó + 2 db 1x-es CD-ROM, 1 db
nemtommilyen hangkártya + 1 db Amd586-os proci + hűtő.
Ekkor az idő már este 9-re járt, a család álmos és fáradt volt, apuciból kipréseltem 5 rugót az időmért + szakértésért és megállapodtunk abban, hogy holnap folytatom.Eljött a holnap. Vittem apuciékhoz az összes megmaradt EDO RAMomat, W95 + W98 install CD-t stb. Az okosabbik gépet összedugtam, hogy vinyóról bootol-e. Bootolt. W95 kékhalál. Csökkentett üzemmód dettó. Sebaj. Rambővítés EDO RAMmal 32 MB-ra. Win98-as bootfloppyval feltámasztom a gépet, a vinyón 1,5 MB szabad hely. Na erre W98-at telepítünk - mondom- mert a w95 nem ismerné fel az eszközöket. Vinyóról majdnem minden irtás, a felszabaduló 350 megára zúdul a w98. Másfél óra alatt. Addig szépen összeraktam az 586-os gépet már 16 MB EDO RAMmal, az ISA VGA 512 kB Trident kártyával, a lelockolt mobilrackban 1 db nemtommilyen vinyóval, az 1x-es CD-ROMmal, + a nemtommilyen hangkártyával. Bé is dobozoltam szépen. Közben megkészült a w98 település, feldobtam egy wördöt, gyártottam ikonokat. Mutatom az eredményt, este 9 van, apuci, anyuci, leány örül, hogy legalább az egyik gép már működik, szép szines, van rajta vindóz is. Uccsó sört megiszom apucival, megállapodunk, hogy holnap ismét jövök. Lementem tőlük a közeli
törzskocsmámba, és jól berúgtam.És ismét eljött a holnap. Lepróbálom az 586-os gépet, feláll, Briósba be, felismer mindent ami kell. Mondom apucinak, erre a gépre majd valamikor később kell win95-öt rakni. most lássuk azt, amit tegnap keltettem életre w98-cal. Röpke három óra alatt beállítottam a DOS-os játékokat w98 alatti futásra (batch file kreálásokkal, "set sound blaster IRQ, Base/ I/O /midi / DMA address stb.) hanggal retye-rutyával mindennel. ismét 9 óra, család álmos, apucinak megmutatom, hogy ezt a kupacot már dobja ki véglegesen a kukába. Elköszönés, törzskocsmában ismételt berúgás.
Kb. négy hónap múlva körmönfont üzenet érkezik a "postással" ( a postás az ifjabb Sz...-nek, az elmúlt buherátornak a faterja), hogy az 586-os gép (persze nem ilyen szabatosan fogalmazva) nem működik. Azaz nincs rajta vindóz. (Ez pont megfelel a megbeszélteknek.)
Szerintetek azóta telepített valaki az apuci második gépére win95-öt ? "
-
VoidXs
nagyúr
-
Vicoo
senior tag
NETKERESŐ GÖMB
ezt találjátok ki ! anyám mondta, így nekem különösen fájdalmas.
-
cbmfan
senior tag
ebayen elment valami, Dominika Faszczowa nevű hölgynek megy. elsőre f*szcsóvának olvastam, inkább nem írom meg, hogy mit jelent a neve
hogy on is legyek: fusi itt is, szomszéd adta gépét, hogy nem indul. táp pukkant, ami annyira gagyitron, hogy még matrica sincs rajta, csak egy gumibélyegzővel rányomott Made in China és Test OK felirat
gép megúszta, holnap kap helyette egy 2008-as 400-as Deer-t.
-
cbmfan
senior tag
hirdetek USB 3.0-s kártyaolvasót SD kártyákhoz. előbb jött a hatodik privát, hogy megy-e USB 2.0-val is... persze nem kell neki, csak kérdezte.
-
ViZion
félisten
Nah, megoldódott a dolog. Gyerek gépe upgradelve lett, a "kieső" proci+VGA meg mellécsapva a 10 éves vasnak, h abba jó lesz. Nem annyira.
Most linuxal próbálom, de pár napja is volt itt egy hasonló jóság, ezeken már a linux is szenved, ha fel is megy akkor is kevés még YT-re is... ez van.
-
TaaT
nagyúr
válasz
Yutani #26454 üzenetére
"A kocsi meg a PC ilyen szinten nem összehasonlítható. Az ember úgy van velem, amire nem muszáj, arra nem költ."
A kocsi és a PC teljesen egyforma ilyen téren, amíg megy/döcög addig jóaz, amikor meg összekakilja magát valamelyik akkor aztán megy a fejvakarás.
A többszázer forintos autónál sok ember szerint nagyszervíznek számít egy olajcsere.
-
-=RelakS=-
veterán
hopp, lejárt az időlimit...
Mikor anyám 2004-ben megvette a Skodáját, akkor "döbbentem" rá, hogy itt olajcsere, meg hasonló dolgok vannak, amiket évente bizony meg kell csinálni, vagy nagyobb lesz a gáz. Megkérdeztem, hogy előtte a trabin (4ütemű) ez hogy is volt. Nem tudott válaszolni
Képzelem, mit látott benne 1-1 szerelő
Az a régi gép + új alkatrész dolog majd azért engem is érdekelne
-
Yutani
nagyúr
A kocsi meg a PC ilyen szinten nem összehasonlítható. Az ember úgy van velem, amire nem muszáj, arra nem költ. A kocsira muszáj költeni akkor is, ha nem meghibásodásról van szó (éves szerviz, vizsga, gumicsere, stb), de a gépre nem muszáj, csak ha bedöglik vagy elviselhetetlenül lassú. Az átlagjúzer inkább elnézi hosszabb ideig, hogy lassul a gépe, de nem költ rá, mert minek, megy az.
-
Mostanában engem is egyre többen érnek el, hogy jajj lassú a gép, meg nem-e lehetne Win7-et rárakni, én meg tudom előre, mielőtt odaérnék a csodamasinákhoz, hogy ez is ilyen 10-en éves gép lesz, max 1GB memóriával, 40-es vinyóval (ami persze tele van).
Felvázolom, hogy megcsinálom a telepítést (nyilván nem a Win 7-re), de sokkal gyorsabb már nem lesz, lassan elgondolkozhatnak, hogy 20-30.000 Ft-ot félretesznek 1 használt gépre, vagy 60.000 Ft-ot költenek egy új gépre, de az teljesítményben keresztbe, össze-vissza lenyeli a mostanit. És ilyenkor jön elő esetenként, hogy ha már új gép, akkor monitor is kéne, akkor meg már laptop ...
Csak azt tudnám miért vannak úgy vele az emberek, hogy a gépet megveszik, és az örök élet +1 nap, nem kell költeni pár évente rá, ezt-azt cserélni esetleg, vagy újratelepíteni, mert jó az még ? de a kocsijukat viszik szervízelni, az nem számít, mert az fontos. -
ViZion
félisten
-
Speed®
titán
Ha kirúgnak, lelkisegélyszolgálatot nyitok a meg nem becsült ITsoknak
-
szumo
senior tag
válasz
LamerGyuri #26446 üzenetére
Hú tényleg el is felejtettem, hogy hányszor emlegettük már
-
Jazzos
őstag
válasz
Speed® #26442 üzenetére
Felebaráti jótanács: emeld az árat a duplájára. Ha csak feleannyi munkád marad miatta, akkor pont ugyanannyit fogsz keresni feleannyi idő alatt. És a rendesen fizető kuncsaftjaidat több kedved is lesz kiszolgálni. Mindenkinek jó, az olcsó emberek meg keresnek maguknak új biorobotot. Aki csak addig barát amíg olcsó vagy, az olyan is.
-
Speed®
titán
Nyilván nem új volt..egy HD322HJ a régi gépemből, de 100/100as.
Mercutio_
Tudják, hogy 1k/h fusizok, de emelni fogom ha még1x beszólnak.ViZion
De most komolyan..volt ez már téma..munka, és nincs értékelve.
Ennyi erővel hazahúzhattam volna dögleni, nem a fusiból élek
Lekopogom, normális keresetem van, rég nem éri meg fusizni -
ViZion
félisten
válasz
Speed® #26438 üzenetére
Fúúú de szemét vagy, a kürtnél ez nem lett volna több 60k-nál...
Mutattál HDD árakat? Visszaraktam volna mindent a szar vinyóra és csók...Munkadíjról:
Vizes szaki embereivel 1600 Ft/db/h
Kőmérges szaki: 1200-1800 Ft/h, segéd: 800-1000 Ft/h
Autószerelő: 1000 Ft/h -ezt kapja a haver, szal. ügyfélnek ez olyan 2000/h-tól van számlázva.
Haver kőműves: 800-1200 Ft/h, melótól függ. És a barátom...
Burkoló... Tschibo. -
Speed®
titán
Tegnap este, 12 órás műszak végén elért volt munkatárs, hogy van egy kis gond a géppel, rá tudnék-e nézni, mert nem tud melózni. 3.5 óra sz0pás (vinyó 7%on kerreg-kattog, adatmentés, vinyócsere, OS-progik felszórása) után a "mivel tartozok" kérdésre 10k volt a válasz (320as vinyóval együtt..), a túloldalon meg D betű az arcon (döbbenet), hogy ilyen drágán vállalok már csak fusit? Lol b+ muterod..húde felhúztam magam..ingyenélők, evrivher
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
ViZion #26425 üzenetére
kb. a 3.-ik "szabadúszásom..."
2-3 éve kitalálta a kiscsaládom a "Családi Gazdaságot". Lassan indul, most még pénzt/energiát/időt/embert zabál - engemet is- annyira, hogy 2 Marutiból még nem volt időm muternak 1 működőképest összerakni tisztességesen, mert meló-meló-meló. Mondjuk az első 2 ajtón már le lehet húzni az ablakot 2 ujjal. 4 éve ez még nem volt "supported function".
Majd kerítek valamit, nem szarok be. Az albérlők fizetik a muszáLYomat. Cigit meg már megtanultam tölteni. (1 doboz = kb. 300-350 FT és nem 1000 FT.)
---------------
Lower the price and increase the service level quality. -- Ezzel szopja le magát a régi cégem. Úgy kell nekik, remélem, hogy a munkaügyi pert is elvesztik velem szemben. -
ViZion
félisten
Mai 2. agymenés...
Asztali gép, mellé egy HD7770 és egy Phenom II X4 dobozos, teszkószatyorban. Aki átvette az már nem volt bent, többiek annyit mondtak szűkszavúan, hogy legalább netezésre jó kellene legyen, de játék is jó lenne. Hmmm... Azért ez nem akkora para, kis kompromisszummal fog szaladni.Gép bekapcs, hit F1, mert nem indul. Meglesem, hát a mobo resetelt, OK, elemcsere is lesz. Alaposabban meglesve...
2002-es mobo, DDR ram, AGP, Celeron. Szerintem végeztem mára. -
kmisi99
addikt
Van itt olyan aki külföldön boltos/szervizes?
-
ViZion
félisten
A hazug.
Ide sok lett volna, oda került... -
Agyasima
őstag
Én még kollégákkal is meg vagyok áldva. Kérdi:
- Múlt pénteken hogy kapcsoltad ki az automatikus e-mailküldést?
- Már nem emlékszem a pontos menüpontra, de az Admin képernyőn ott kell lennie.
...
Keresi, majd 15 perc múlva szól, hogy nem találja. Amit pedig keresett, az az Admin képernyő első pontja volt. (5 mp alatt meglett nekem.) Ilyen kollégák mellett nincs szükség ügyfelekre sem. -
MR_Joe
senior tag
válasz
Szakbarbár #26417 üzenetére
Nah igen, a szálló por.. a fenti gépet elnézve ettől tarthatott volna az úriember (hölgy?), bár az is lehet, hogy a gép gazdája újraértelmezte a "zöld számítógép" jelentését és virágokat akart ültetni a gépbe...láthatóan a termőföld már megvolt..
-
Szakbarbár
aktív tag
-
MR_Joe
senior tag
válasz
Szakbarbár #26415 üzenetére
Környezetszennyező?
Mert munkavédelmis barátunk szerint honnan származik az a por?? Te csak visszaadod a természetnek, ami az övé
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz
Prémvadász #26411 üzenetére
Nálunk a cégnél tilos volt levegővel fújni a gépet, mert környezetszennyező. Csak porszívóval és ecsettel takaríthattunk. Persze amikor nem volt munkavédelmis a környéken adtunk neki a sűrített levegővel.
-
MR_Joe
senior tag
válasz
Prémvadász #26411 üzenetére
Mi van ebben? Egy átlagos júzer gépe
-
Prémvadász
tag
-
Agyasima
őstag
100 hozzászólásból, ha 1 ontopic, szóval...
.. a többiek pedig...
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Trollok komolyan
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- EAFC 25
- Robotporszívók
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 87% akku
- Apple iPhone 14 Pro / Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 88% akku
- Apple iPhone 15 /Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 90% akku
- Huawei MatePad Pro / Wi-fi/ 12 RAM 512GB / 12Hó Garancia
- FSP Aurum Pro 1200W 80 PLUS Gold - AU-1200PROH
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i5-4GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest