Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cbmfan
senior tag
csipogott szkript...
-
pycur
tag
válasz
wolfman #27856 üzenetére
Sajnos fel kell, hogy világosítsalak, hogy a bankszámlaszám nem véd meg a csalóktól, ugyanis a rendőröknek 40 000 Ft(régebben 20 000 Ft) érték alatt nincs joguk kikérni a banktól a tulajt. Hiába kérik, nem adja ki. Futottam már bele énis olyan eladóba, aki engem és a visszajelzések alapján még vagy 6-8 embert lehúzott, termék meg sehol.
Még azt se tudták ráhúzni, hogy üzletszerű csalást csinált és több embert átvert, mert mindenkinek más nevet és számlaszámot mondott, ezért nem lehetett összeadni a csalás összértékét, ami már bőven meghaladta volna a bűntett minimálértékét. Az alatt csak szabálysértésnek van minősítve, azaz szabadon az csal aki akar....
Ja és úgy néz ki hamarosan papíron is kolléga leszek (végre, kb 6 év után).... -
ati012
őstag
Nagy tételben ROSSZ notebookokat hol vehetnéd?
30-50db-ra gondolok legalább.
-
ViZion
félisten
válasz
macilaci78 #27889 üzenetére
ööö szmájli. Keress rá.
Valószínűleg ezért nem értik sokan a művészetet sem, valahogy nem tudnak a látott dolgok "mögé-" és "fölé-" vagy "belelátni". Kicsit elszomorít, de nem lep meg.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
macilaci78 #27889 üzenetére
Elég ha beköt 3-4 Prescottot, a fűtés is meg van oldva
(Most nézem miből van a szőnyeg, és a kanapéhuzat)
-
tatabike
őstag
válasz
cbmfan #27886 üzenetére
Na, és ezt nevezik művésznek. Nem azért, de ezt bárki meg tudja csinálni, ehhez nem kell még 8 általános se, sőt, elég egy óvoda hardcore-középső csoport ... Csávókám biztos nem ismeri azt a mondást, hogy nem attól vagy művész, mert nem értenek az emberek...
Amúgy a Róna utcában van egy pc-bolt, az is így néz ki, ha működik még. A falakat, a pult elejét rossz alaplapok borítják pusztulat mennyiségben.
-
cbmfan
senior tag
-
cbmfan
senior tag
-
localhost
Közösségépítő
válasz
localhost #27811 üzenetére
Új taktikát alkalmaztam:
Másik ember a 8000-ért hirdetett termékemre adott egy 5000-ért elvinném, ajánlatot...
Visszaírtam, hogy nem, de az általad 20-ért hirdetett mobiltelefonra 1:1-ben elcserélném.
Hozzátettem: ha állod a postaköltséget!
Nem válaszolt, szerintetek még gondolkodik ? -
Pötyi
őstag
Ööö, most mit is mondott pontosan a vevő? Bazd meg a Kátyádat, vagy bazd meg a kártyádat?
-
cbmfan
senior tag
2 /verz
-
cbmfan
senior tag
kb. egy hónapja eladtam egy régi ATi Mach64 kártyát, kemény 1500 pénzért. ember most pampog, hogy ez a kártya rossz, nem működik a gépében. ezt kétlem, mert hirdetésben voltak képek kártyáről, Aida infóval, teszt eredményekkel. kértem, hogy írja le konfigot, mit csipog, cmos clear volt-e, cseréljen elemet, nincs-e IRQ ütközés másik kártyával, próbálja ki gépet másik VGÁval, másik foglalatban, stb. erre kaptam egy igen velős választ az előbb: baszd meg a kártyádat. erre most mit reagáljak?
-
fabko
tag
Mai:
-Jó napot kívánok, CD-ROM kellene, de olyan amelyikben van rádió és erősítő is.
-Jó napot kívánok, számítógépbe gondolja?
-Persze hogy oda !
-Nekünk nincs ilyen, próbálja meg a teszkót. -
shteer
titán
-
TROG AIR
aktív tag
válasz
dellfanboy #27860 üzenetére
...pü
-
Tim82
félisten
válasz
dellfanboy #27860 üzenetére
Mammut I, Extreme Digital, ilyenkor is nyitva van.
-
dellfanboy
őstag
bp déli pályaudvar-moszkva tér vonzáskörzetében tudtok mondani egy boltot ahol tudnék venni cpu újrapasztázáshoz hővezető pasztát?
-
gozso
őstag
-
wolfman
veterán
Ez most szerintetek normális dolog?
ACER TravelMate 660 billentyű700Ft/gomb az így mennyire túlárazott? Lehet én maradtam le valahol, hogy már darabonként kell ezt árulni, nem egyben,lehet hogy rendben van, de nekem nagyon irreális. Majdnem megvettem aztán látom hogy nem a teljes klaviatúra, csak 1db k..va gomb 700Ft!!!
-
wolfman
veterán
válasz
#64791808 #27855 üzenetére
Valaki írta itt régebben, hogy az előre utalás biztosabb módja az utánvételnek. Mind a kettő esetben megeshet hogy átvernek és nem kapsz semmit vagy mást kapsz vagy azt de hibásan, de az előre utalás lekövethetőbb.
Amíg utánvétnél lehet ráírni bármi címet vagy kijátszhatóbb fiktívebb adatokkal, addig előre utalásnál ha átvernek a bankszámla az tuti biztos lesz a rendőrségnek. Csak olyan számlaszámot fog adni amiről leszedheti a pénzt, és azt meg nem lehet csak úgy nyitni, tehát a banki pontos adatokat fog adni a számlatulajdonosról, akinek ajtaján napokon belül kopogtathat a jard. Ezért nem is fosok ilyenkor, persze mindig macera a rendőrségi ügy.
Jóbarátomat egy HDD-vel akarták átverni személyes találkozó alkalmával. Gondolta az ember, hogy majd jól nem lesz lehetőség tesztelésre, csak haver meg rafkósabb volt, kocsival ment a találkahelyre és volt nála egy 12V to 220V adapter és egy tesztgép az anyósülésen!
Gyerek köpni nyelni nem tudott, mikor megtudta hogy tesztelés lesz a parkolóban.
-
törölt tag
Ó uraim, hány meg hány ilyen sztorim van, te jóóó éééég, de valahogy ezeket sokkal lazábban vettem. Úgy értem, hogy lazábban hajtottam el mindig az ilyen embereket a fenébe.
1., Klasszikus eset. Mindig minden hirdetésem olyan volt direkt, hogy abban minden paraméter benne volt. Alkuképes-e az ár, posta játszható-e, viszem-e valahova, mennyi és milyen a garancia. Az emberek fele el sem olvasta a hirdetést. Aki olyan kérdést tett fel, ami a hirdetésben ott volt, akkor a válasz automatikusan az volt, hogy olvassa el a hirdetést. Aki ezen megsértődött, már ment is rá privátban a tiltás.
2., Nincs második lehetőség. Aki elsőre nem ért valamit, az vagy hülye, vagy nem akarja érteni. Bármelyik is legyen, nekem nem partner. Volt már, aki szó szerint könyörgött, többet ígért, mindent csinált, csak adjam el neki a cuccot. Nem. Tahó vagy, tőlem nem vásárolsz, pont.
3., Előre utalás. Sokat utaltam előre, egyetlen egy alkalommal sem lett belőle gond. Na nem azért, mert én milyen fasza gyerek vagyok, hanem mert úgy döntöttem, hogy nem éri meg a rizikót az a 10-15%, amit azzal spórolhatok, hogy nevenincs eladótól veszek. Mindig ismert és elismert eladók dolgait vettem meg, vagy pedig személyes találkozó és teszt. Volt már olyan, hogy elmentem valamiért, ami nem az/olyan volt, mint ami meg volt hirdetve. Ekkor közöltem, hogy az útiköltségem x Ft volt, majd megkérdeztem, hogy megéri-e neki haragost szerezni ennyi pénzért? Két ilyen eset volt, mindkettő rendezve.
4., Még mindig előre utalás. Ha én adtam el valamit, akkor csak előre utalás játszott. Ebben az új rendszerben még nem üzleteltem, de a régiben sok, és csak pozitív értékelésem volt, bizonyítéknak ott a kivel érdemes üzletelni topic. Ha nem személyes átvétel volt, akkor adás-vételi szerződés, akivel nem ismertük egymást, azzal pedig személyi igazolvány és lakcímkártya kölcsönösen scannelve a másiknak. Egyetlen egyszer sem volt anyagi probléma. Olyan volt, hogy elleveleztük egy hetet, mire az illető kibökte, hogy ő el nem küldi a személyi másolatát, mert majd biztos visszaélek vele! Oké, akkor veszel máshol.
Rengeteg az eladó termék, de sok a vevő is. Ez egy döntés kérdése. A legmagasabb árért akarom eladni, vagy nyugiban akarok üzletelni? Mindig az utóbbit választottam, és sok különbség nincs ám árban. Ha versenyképes az ár, a termék el fog kelni. Így tehát a tahó vevőt nyugodtan el lehet hajtani, sőt, válaszolni sem kell neki. Minek.
Ajánlom ezt az írást zsolesz010 fórumtársnak, a legkorrektebb üzletfélnek a Prohardveren.
-
tatabike
őstag
válasz
cbmfan #27852 üzenetére
Nincs csőrös vontatónk. Azok ritkák, mert nem lehet velük a teljes méretű pótot húzni itt Európában, kilógnának a mérethatárból. Itt csak az FH kasztnisnak van értelme közúti fuvarozásban. Sóderszállító van néhány, mert ugye az a pót jóval rövidebb, de pl. szükség esetén sem húzhatsz mást vele.
-
tatabike
őstag
válasz
-=RelakS=- #27849 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy csomagoltam is, hanem, hogy be tudok. Kamionszervizben vagyok raktáros amúgy...
-
cbmfan
senior tag
aztán morognak, hogy szép görbék a szélső lábak. kaptam már így csomagolva Canon patron dobozában szimpla borítékban küldve s370 procit, fésültem egy órán át.
vastag szivaccsal körbeveszem procit, körberagasztom festő ragszalaggal (tart, de nem kell rángatni levételkor), plusz két darab ugyanígy az oldalaira. ezt így berakom méretre vágott antisztatikus zacskóba, végül rá egy réteg hullámkarton, mehet bármiben. így bombabiztos, esélye sincs sérülni, ráadásul karácsonyi hangulata lesz aki megkapja
-
wolfman
veterán
válasz
macilaci78 #27822 üzenetére
Na ez olyan hogy felállsz és elmész sétálni egyet, mert már sok volt.
-
-
gozso
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #27826 üzenetére
én meg C-RIMM modult...
-
localhost
Közösségépítő
válasz
De ez enyém nagyobb!
kell is neked mindenkire rálicitálni ?!
-
TaaT
nagyúr
válasz
-
Josi
aktív tag
válasz
Van az az összeg amiért kiszedném.
-
shteer
titán
válasz
Na jo, ugy gondolom ezzel Te nyertel
-
macilaci78
nagyúr
Számtech boltosok és seftesek memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
Meghirdetett működő alaplapról vinné a kondikat.
-
TaaT
nagyúr
Ilyen nekem is volt, újonnan 25.000ft-os keverőt akart 30.000ft-ért beszámíttatni velem valaki.
Egy másik a 12.000ft-os cuccomért adott volna egy PS1-et meg 2.000ft-ot. Előtte persze felajánlott egy 1500ft-os hangfalpárt hogy 1az1ben cseréljem el vele. A végén mondtam neki hogy vagy tegyen egy korrekt ajánlatot vagy fejezzük be.
-
Traxx
őstag
Nekem 2005 tájékán volt olyan esetem, hogy árultam DVD írót. És a mókus írt, hogy adna érte telefont...kérdezem, milyen. Erre: Alcatel One Touch Club: [link] Használt volt, böszmenagy, és érhetett kb. 2-3K-t, az író meg jóval többet
Végül megmaradt nálam az író.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
cbmfan #27816 üzenetére
Mert még ha vinné az összeset... De bazze' vannak emberek, akik a 30Ft-os CD-ből is alkudnának, aztán meg kérnék az áfá-s számlát.
Nem arról van szó, hogy én nem próbálok kerekíteni/alkudni ahol csak tudok, de ez azért már túl van a józan ész határain. Komolyan, 20ft? Az ilyen embereknek mi járhat a fejében?
-
cbmfan
senior tag
fillérb*szó tipikus esete: több száz képeslapot árultam 200-500 Ft között. egyiknél tettek egy igen komoly 180 Forintos ajánlatot... miután írtam, hogy ne vicceljen, 20 Forinttal ne szórakozzon már. írt egy választ, amitől tuti csuklott volna drága édesanyám.
-
válasz
TESCO-Zsömle #27814 üzenetére
Nekem is volt hasonló, ott csak az volt a szöveg, hogy olcsóbban is meg tudja venni. Akkor közöltem vele, hogy akkor vegye meg azt, és rögtön ott is hagytam. Valszeg azóta is bánja, hogy bepróbálkozott.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
tsiga18 #27812 üzenetére
Vidékről jött fel valaki alaplapért, 15k-ban egyeztünk meg. A ház előtt közli, hogy tulajdonképpen neki csak 10k-ja van...
Mondtam neki jó lesz az benzinpénzre, míg hazaérnek, mire a haverjától csak előkerült még 3-ezer, majd még egy, majd végül még egy. Lement a bolt én meg elküldtem a francba...
De aktívabb időmben tipikus volt a 20k-s hirdetésnél a "10k-ért vinném". És csodálkozott, mikor visszaírtam, hogy "Hozzad!"
-
wolfman
veterán
Most akarok egy SSD-t venni havernak. Gyerek árulja hibátlannak. Mondom neki, hogy küldjön róla HDSentinel és SSDLife képeket. Erre visszaírja, hogy neki ez személyesen lenne jó, mert nem szívesen küldözget ilyen dolgokat interneten.
??? Milyeneket? Mi lehet egy Printscreen-en, ami személyiségi jogokat vagy bármi egyebet sért, ráadásul privát üzenetben küldve???? Visszaírtam neki, hogy nem igazán értem az aggodalmát, itt ez minden nap így megy, máshogy nem is mehetne. Azóta sem írt.
-
tsiga18
tag
válasz
tatabike #27809 üzenetére
Másik véglet vevőként történt meg velem:
Elmentem megnézni a hibátlanként hirdetett notit (képek szerint hdsentinel 100/100, kiváló állapotú karcmentes külső) oda, ahova az eladó kérte. A találkozóra hozott egy gépet, sok mély karc, törés volt a burkolaton, nem a képeivel hirdette a terméket, a hdsentinel pendrive-ról futtatva kiírta, hogy a hdd kukaérett.
Itt mondtam az eladónak, keressen más balekot, és ő volt felháborodva hogy raboltam az idejét, volt más jelentkező aki a kiírt árnál többet adott volna a gépért, és én moströgtönazonnal vegyem meg tőle a gépet mert megveret, feljelent, kicsinál, meg ez az egész etikátlan. Faképnél hagytam, azóta is élek, nem jelentett fel senki (mi alapján tette volna, nevemet sem tudta), ezek után küldött egy anyázós üzenetet még, letiltottam, és ment tovább az élet... -
localhost
Közösségépítő
válasz
ViZion #27810 üzenetére
- Hirdettem valamit 8000-ért
- Hombáragyú azt mondja 4000-ért elvinné, azonnal.
- Mondtam neki, azt meghiszem, csakhogy ez 8000.
- Visszaírt, hogy drágán árulom, mert van, aki 3000-ért nagyobbat, gyorsabbat, újabbat, erősebbet adna , ráadásul garanciával!
- Megírtam neki, hogy akkor Te vagy a barom, ha az én cuccomért, ami kisebb, lassabb, régebbi és gyengébb, ráadásul garanciája sincs, mégis többet kínálsz, mint a tutti jó biznicért! : -
ViZion
félisten
válasz
tsiga18 #27808 üzenetére
hehe...
Nekem az Asetek cuccokat megvette egy srác, adtam extrát, stb.
Egy hónap múlva ír, h hangos így, meg mittomén nem szabályozza a mobo. Mondom OK, eltelt kis idő, akkor mi legyen, visszabótoljuk vagy mire gondolt? Eltelt megint egy hónap, megint ír, h másik lap sem szabályozza, neki így nem jó.Mondom már eltelt pár hét, amikor kérdeztem, h milyen megoldást javasolsz, nem is válaszoltál. Döntsd el mit szeretnél és írj, megbeszéljük, nem tűnök el.
Azóta is semmi, talán 2 hónapja. Majdnem 4 k-ról van szó amúgy...
-
tatabike
őstag
válasz
tsiga18 #27808 üzenetére
Az szép baleset. Nekem még nem volt ilyen, de én általában megjelölöm a dolgaimat, vagyis pl. alaplapoknál, vga-kártyánál alkoholos filccel teszek egy jelet valahova a sorozatszám környékére és lefotózom, de eddig még nem volt rá szükség, viszont jobb, ha felkészül az ember.
-
tsiga18
tag
válasz
tatabike #27806 üzenetére
Nálam az eddigi "bestof" a következő volt:
SonyEricsson P1-et adtam el anno, minden ment simán az eladásnál, vevő is boldog volt mert ezeröccázat tudott alkudni az akkor 15 ezres árból. A telefon tetszett neki, hibátlanul működött, szerződés, öregördöganyja papírt kitöltöttünk.
Másnap keres, hogy van egy kis baj: nem jó a telefon, találkozzunk, megmutatja. Majdnem palira vett, tényleg hozott egy nem működő P1-et, csak a matrica az IMEI számmal az akku alatt nem stimmelt, azthitte át tud verni egy másik telefonnal...
Ez volt az utolsó ilyen alkalom, azóta úgy állok hozzá megnézed, ha tetszik megveszed, utána 0 reklamáció, max a sóhivatalban... -
cbmfan
senior tag
anno ha normális volt elvittem ahova kérte X összeg felett. viszont ha mégsem fizette ki elkértem útiköltséget (általában két jegy árát). némelyiknek nem tetszett, de fizettek.
-
tatabike
őstag
válasz
tsiga18 #27804 üzenetére
Azt én sem értettem soha, hogy miért alap az alkudozásra az, hogy Ő "messze" lakik. Mert sokan azzal érvelnek, hogy innen meg onnan jönnek, és sokba kerül az utazás. Ilyenkor meg szoktam kérdezni, hogy esetleg lemaradtam valamiről? Talán életbe lépett egy új szabályozás, hogy az eladó állja a vásárló útiköltségét, vagy mi? Persze ezen aztán besértődnek egyesek, mintha tehetnék róla, hogy én itt lakok, Ő meg ott lakik. Másik gyakori szitu, mikor féláron adok valamit a többiekhez képest, és még abból akarnak alkudozni. Ilyenkor szoktam tanácsolni, hogy esetleg annál alkudozzanak, aki 2x ennyiért adja.
Másik bevett trükk, hogy vasárnap felhív, most azonnal kell Neki a telefon, amit hirdetek, de nem 32-ért, hanem 30-ért, mert hétfőn már tudna venni 30-ért, szebbet is akár, csak aki azt árulja, éppen nem ér rá. Semmi gond, én ráérek, 32-ért vihető, nincs alku. Erre "befenyít", ha nem adom oda 30-ért, inkább vár egy napot, és hétfőn megveszi mástól. Erre én nagyon megijedtem, és azt mondtam, jó, akkor 30 a teló, meg 5ezer a vasárnapi felár, ha egy órán belül itt vagy, 35-ért máris a Tiéd lehet...Erre letette a telefont szó nélkül. Nem is értem...
-
tsiga18
tag
Az még a jobbik eset, ha nem találkozol az illetővel. Ha netán kifogsz egy "hadibarmot", eljön hozzád, megnézi fél órán/ 1 órán keresztül amit árulsz, hümmög párat, és jön a várva várt kérdés: mennyit engedsz feléből? Mert a bkv jegy/benzin drága, éhezik a famili, meg amúgyis neked minek a pénz az áruért?
Ezek után még természetesen te vagy a hülye, mert nem engedsz az árból, vagy nem annyit, amennyit ő elgondolt magában
Új hozzászólás Aktív témák
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
- Keychrone Q1 V2 billentyűzet / Számla / Garancia /
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2132
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Tuf F15 FX506H / 11400H / RTX 3050 / 16GB DDR4 / 512 SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest