Hirdetés
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- A kézikonzolok teljesítménytrónjára pályázik az AYANEO és a GPD
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kymco
veterán
Igen és ez az akció sokáig lesz még. Pontosan az akció úgy néz ki, hogy az alapfelszereltségűek árábó 500.000-t elengednek (kivéve más akciós kocsit) egy használtautó beszámításakor. Ami azt jelenti, hogy beszámítják a verdát és még olcsóbban is vásárolhatsz. Egyes tipusokra a kedvezmény csak 450.00 vagy 250.000 forint.
Én újat nem tudtam volna venni, mert az alapfelszereltségű kombira csak 450 volt a kedvezmény, és így is 2.350.000 volt a teljes ár. Se ABS, se riasztó, se rádió, hogy a többi extráról ne is beszéljek. És ez az 1.2-es 65LE-s változat volt.
És bár az ötajtós fabia és a többi kicsike ára már kedvezőbb volt, de hasonló gondokba ütköztem, mint az ignisnél, családi autó..... -
kymco
veterán
Ha arra gondolsz, hogy ööszehasonlítottam-e az ignist a skodával, akkor ez csak részben igaz. Az ignisben keveset ültem, és amit láttam tetszett. Az ignist két dolog miatt vetettem el. Az egyik, hogy a kocsi csomagtere 236 l (azt hiszem), ez egy kétgyerekes apának hamar kicsinek bizonyul. A másik pedig a futómű.
Én lehet, hogy egy izlésszegény ember vagyok, de az ignis belülről tetszett. Suzuki swiftet sokat vezettem, ehhez jobban tudom hasonlítani. Negatívuma, hogy a falevelek a szellőzőn keresztül szabadon bejutnak (pár hónap késéssel) az utastérbe, a váltó sem tetszet, meg a csomagtér. Minden más tekintetben szerettem. Fürge, hűséges, igénytelen jószág.
A fabia felszereltsége számomra csoda. Még soha nem ültem ennyire felszerelt autó volánja mögött. Az csomagtere pazar.... A teljesítménye számomra szédítő...
Az utastér egy kicsit lelakott, de nem karcos és kopott, inkább kevéssé tisztított. Egy kis sikamika, és csillog villog.
De majd ha jobban megismerkedem vele.... -
pweisz
senior tag
Ja aha. Egyébbként az a gáz ezzel a géppel hogy szerintem nem fogja elhinni senki hogy 70ezer km van benne, vettek egy másik gépet, és ezt csak asszem 7-8körül számolták volna be a kereskedőnél, ugyhogy inkább privát akarják eladni, nem tudom sikerül e nekik. Egyébbként simán jó gép, csak az ilyen idős autóknál már cserélni kell a gumi alkatrészeket gondolom, bár ez nem lehet nagy kesss. Persze legjobb az új autó!
-
kymco
veterán
Van egy olyan munkatársam, aki autószerelő, és szerencsére pont skoda, seat, vw stb szervizeléssel foglalkozik. Elég alaposan megnézte az autót, és reálisnak tartja a mondottakat. Azt megmondta, hogy szerinte nem ez lesz az évszázad üzlete, de az ára reális, és ami a legfontosabb, ha jól bánok a kicsikével (1136 kg), akkor 10 évesen is jól fog muzsikálni.... Hitelt adok a szavának. Mindemellett van kockázata a dolognak..... és én nem vagyok az a kockáztatós fajta, de mégis megnyugodtam... Éjszaka keveset aludtam, a döntés súlya eléggé nyomasztott, de miután megnéztük, azt hiszem, hogy jól fogok aludni.
A szakszervíz szerint 20-ból megvan a vizsgára készítés , a szerelő kolléga szerint ez ennek töredéke lesz....
Bizakodom.... -
divot
veterán
Mivel az összes autós topic közül ez pörög a legjobban: mit szóltok egy öt éves Bettle-höz?
-
Gismo
addikt
Említettétek az Ignis és a HDI közti fogyasztás különbséget! Zárójelben megjegyezném hogy az Ignis 8-at akkor eszik meg ha lámpától lámpáig gyorsulsz! Egyébként 6-7 körül szürcsöl! A kényelem! Hát igen! 1000x inkább Punto mint 1x Ignis! Az ülések kemények, nem támasztanak jól és rövid az ülőlap! De ez csak ízlés kérdése! Én kényelmetlennek érzem! a Futómű is -1pont, mert inkább sportos, mnt kényelmes és családi autóra hasonlító! Hátul merev tengely betonkemény rövid útonjáró rugókkal! A kormányzás jó, hátmég a gyorsulás! 6000-ig simán kilehet forgatni ami néha nemjön rosszul! Jó kis pörgős jap motor 1 nemtool átgondolt futóművel s beltérrel!
De erre volt pénzünk meg a (nem az én) hülye előítéletek a francia, olasz kóreai és amcsi járgányokkal szemben!
Összességében jó gép! Ajánlom mindenkinek hogy menjen vele 1 próbautat (lehetőleg az 1.5-el) és csak utánna nyilatkozzon!
A biztonság szempontjából meg messze nem swift! Ez fényévekkel masszívabb!
Ha esetleg valakinek van kérdése Ignissel kapcsolatban akkor kérdezzen bátran! Megpróbálok válaszolni!
Csőgáz legyen veletek!!
bye -
a_tesz
Korrektor
válasz
plömplöm #682 üzenetére
Nem fogunk anyázni, legalábbis én nem
Lacetti SW-t kipróbáltam, hát, az egyetlen szűk keresztmetszet ott a fantasztikus 1.8-as (és 1.2-esnek érződő) motor. Bár nem tudom, hogy milyen motorral lehet még kapni, de az biztos, hogy azzal a motorral nem megy jobban, mint a Swiftünk. Egyébként korrekt autó benyomását keltette, főleg az árához képest! Ráadásul ott áll a háttérben a General Motors, így aztán kicsit kevésbé zsákbamacska a bolt.
-
AmunRa
senior tag
válasz
plömplöm #682 üzenetére
Igen ott kell autót venni ahol közzel van a benzínkút!
Meg le is autózzák a 3l egy részét! Kipróbálják...
Ha már a gázolaj nem tetszik, akkor az LPG. Nekem az van!
Bár ebbe is sok hozzáértő bele tud kötni.
Szép nagy kocsi a Lacetti, csak állítólag néhány
hónap alatt zörög benne minden. Meg vajon mennyire megbízható.
Vegyél egyet, aztán majd beszámolsz róla!
Ja én egy új Polot láttam rogyáégni az M7-en. Ott szobroztunk 1 órát!
Menet közben kigyuladt a kocsi! -
plömplöm
őstag
télleg, most nézem, ördögi egy hozzászólás volt...
Ráadásul pont kétmillerért még gl-t sem, ráadásul az egyéb költségek ugye, arról meg ne is beszéljünk, hogy képesek átadni az autót 3liter benzinnel általában, ezen spórolni...
#668: Használtautóra nem feltétlenül rosszabbak a konstrukciók, én 1.2m beszállóval (az akkori swiftem) és 36*29e-rel vettem a 2millás csotrogányomat, ami szvsz nem is rossz, term semmi kötelező casco, meg egyéb átverészetek
#677: Sejtettem, hogy valami ilyesmi évmennyiség jönne ki. Szerintem ennyit nem ér. Nekem volt/van már gázolajos is, volt/van benzines is, és pont suzukihoz lehet alkatrészhez fillérekért hozzájutni (legalábbis nekem sikerült, mondjuk pont pözsóm nem volt még, hogy a 206-nál maradjunk)
No hamost benyögöm ide, hogy egy sevilacsetti sw-n töröm a fejem, micsoda anyázás lesz
Összetörészet: nemrég egy lány egy golfban is így járt, ugye emlékeztek. Ez alapján nem lehet választani. -
AmunRa
senior tag
Most volt a TV-ben egy Fabia ami megcsúszott és
nekiment egy fának. A vezető meghalt. Pedig nem volt
túlságosan összetőrve az eleje. Biztos nem kötötte be magát.
Szerintem jó választás egyébbként a Fabia. Föleg a combi.
Inkább az mint az Ignis. -
Notes
senior tag
Hiába no, ez a mi autónk. 3 nap alatt közel 700 hozzászólás. Egy nagy VGA teszt-nek is becsületére válna. Egyébként nem rossz kocsi az Ignis. Pont tegnap (is) vezettem egyet. A futómű tényleg elég kemény, a motor viszont nagyon jó. Roszabb földutakon sem akad fel és egyben van a cucc, főleg egy Swift után. A wr+ szerintem nagyon ronda, én csak egérkamionnak hívom..
-
a_tesz
Korrektor
oké, csak gondoltam, nehogy véletlenül kihagyjunk valamit, ami szóba jöhet egy használt autónál. Továbbá hogy állsz ahhoz a kérdéshez, hogy mire lejár a hitel, 10 éves lesz majdnem az autó? Mondjuk nem tudom, milyen konstrukciót ajánlottak a Suzukinál, ha ajánlottak egyáltalán valamit, de tudom, hogy nekünk adtak ilyen ötleteket, hogy akár 10 éves futamidőre is vehetnénk... Na mondom, majd biztos...
Esetleg valami szerelő ismerős? Elképzelhető, hogy észrevenne valamit (persze csak ha van baja a kocsinak, de remélem, a kocsi valós ''élettörténetét'' osztották meg veletek, mert hát ugye ebben a mai világban...) -
pweisz
senior tag
Eről jut eszembe lehet haveréknak van eladó Toyota Corolla-ájuk, 70ezer km körül van benn, de nem mai darab, szerintem 8-10éves lehet, de tökéletes állapotban van, valami 1.4körüli benzin motor van asszem benne. Nem érdekel? esetleg megkérdezném hogy megvan e nekik még.
Bár mondjuk te újat akarsz, akkor mindegy.
[Szerkesztve] -
TitiRii
senior tag
válasz
plömplöm #628 üzenetére
peug 206 1.4 hdi évii üzemanyag költsége: 196.940 ft jelenlegi áron 20.000 kmre lebontva gyári adatokkal számolva
ignis 1.3gc évi üzemanyag költsége 311.350 ft jelenlegi áron 20.000 kmre lebontva gyári adatoklal számolva
114.410ft al jár olcsobban évente elméleti szinten aki a hdit választja
ami a hdi mellet szól: igénytelenebb motor, sokkal megbizhatóbb ,sokkal magasabb életartam(300.000km fölött is akár generál nélkül, vagy még több) joban huz alulrol nem kell anyira pörgetni, nyomatékosabb, azon felül mégis csak peugeot az árkülömbségben nem csak ez foglaltatik benne hanem a kényelem és a felhazsnált anyagok minösége.
kérdésedre válaszolva 8.5 év alat térül meg ha csak az üzemanyagot veszük figyelembe de mivel egy benzinesnek jóal több nyügje baja lehet.. itt most peugeot-suzuki minöséget nem firtatnám(futomü egyébb kopo alaktrészek kötelező cseréje és ezek árai) csakis az elméleti dolgokat vettem figyelembe
ha nagyon elvetemült valaki
akkor felkeresi a bardiauto.hu megnézi melyikhez menyibe kerül a fékbetét,vezérmüszíj,féktárcsa,olaj és légszürő,lengéscsílapító,futomű és kormény szilentek csapágyak,gumiharangok és kiszámolja melyiknek menyibe kerül a fentartása
[Szerkesztve] -
kymco
veterán
Nekem most eszméletlenül lassú a prohardver.....
-
kymco
veterán
A kocsit eredetileg ott vették, ahol én is veszem használtan, egyszer tolattak neki talán egy oszlopnak, és javították az ötödik ajtón (állítólag nem volt komoly a sérülés, ennek a nyoma látszik a lökhárítón is), egyébként nem volt törve.
A műszakiról és a 60.000 km szervízről is tudok (fékpofa csere). A sz. periódusa 15.000 km. -
a_tesz
Korrektor
volt már törve? szerelő látta? gondolom ha hitelre akkor kereskedőtől jön... 3 és fél év alatt nem túl sok az 54000km, napi kb 25-30km...szerintem.
mondjuk arra készülj, hogy hamarosan műszakiztatni kell, az is kiadás tud lenni rendesen + majd a 60 000-es szervíz (mod: vagy mennyi a szervízperiódusa?)
[Szerkesztve] -
kymco
veterán
Úgy tünik eldölt. 3 és fél éves skoda fabia kombi comfortot veszünk Igaz, hogy van már benne 54.000 km (sok leírni), de jó állapotban van a motorja és a kaszni sem rossz. 1.4-es 100LE VW motor, ABS, kipörgésgátló, klíma, szervó kormány, riasztó, stb..... 420 ezer+ 30.000/hó 72 hónapig. Ja, és fehér színű.
[Szerkesztve] -
a_tesz
Korrektor
Ha a passzív biztonságot tekintjük sarokpontnak a kérdés eldöntéséhez úgy, hogy gyári új, jelenleg újautóként forgalmazott kisautókról beszélünk, akkor gyakorlatilag teljesen mindegy, mit választ, mert szinte ugyanazt kapja. Egyedül a Fiat Seicento lóg ki a sorból, de ő meg már öregecske és kicsi utasterű annyira, hogy ne tűnjön fel, hogy kimaradt a felsorolásból. Amióta az autógyárak felfedezték a 90-es évek eleje-közepén, hogy egy vásárlónak fontos, hogy mennyire biztonságos az autója, nem engedhetnek meg maguknak akkora luxust, hogy nem biztonságos autót áruljanak. A Suzuki Swift azért kivétel, mert elsősorban Kelet-Európát célozták vele, bár kapható volt nyugaton is. Továbbá így be tudtak üzemelni egy új gyártósort, ahol később új típusokat is gyárthatnak, amely mind minőség, mind biztonság terén felveszik a versenyt a többi nyugat-európai kisautóval (lásd WagonR+, Ignis, valamint a most bemutatott új Swift, mely már csak nevében emlékeztet a magyar utak rettegett rémétől).
Azzal, amit eddig mondtál, annyi a bajom, hogy én óvakodnék kerek-perec kijelenteni, hogy a Fabia annyira biztonságos lenne. Hangsúlyozom, egy jó tapasztalatból még nem következik semmi. Nem ismerem a típust közelebbről, annyit ugye tudok, hogy Volkswagen csoport márkája, és a magyarok hajlamosak még mindig abban a hitben élni, hogy a Volkswagen=a legmegbízhatóbb autó. Pedig hol vannak már a kettővel ezelőtti Polo generáció legendás megbízhatóságához. De sajnos ez szinte az összes márkára igaz, amelyik régen híres volt a megbízhatóságáról. Ezt adta a globalizáció meg az egyre jobban elharapózó kapitalizmus, köszönjük meg neki de ebbe nem mélyedek bele, mert erősen politika, amit meg utálok -
Apol77
tag
Itt annyi hasznos tanácsot kap szegény topicnyitó, hogy a végén lovaskocsit vesz...
Használtautó: Sokkalta rosszabbak a hitel feltételei mint uj autó vásárlásánál.
Szinte az összes használtautóban alig van kilóméter...
Nem egy nagy összeg átállíttatni a computerben az adatokat.
200.000-ből hamar lesz 20.000 km.
Ujautó: Nem tudom miért kell lenézni, hülyének nézni valakit aki Suzukit akar venni. Megnézném a sok okos hozzászólót, hogy milyen autóval jár, ha van egyáltalán neki...
Balesetek : Nem lehet megitélni hogy ugyan olyan körülmények között egy másik autó jobban védett volna, vagy nem. Volt már nagyon csúnya balesetem, és csodálkoztak hogy élve kiszállltunk az autóból. Egy Wartyogó volt, légzsák nélkül
Jelenleg egy Nívám van, köztudottan nem bírja a borulást.
Akkor most kezdjem el becsövezni, nehogy egyszer felboruljak vele??
Könnyű másnak tanácsokat adni, hogy igy vagy ugy csinálnám ha ennyim lenne...
Valószínűleg a topicnyitó is fullos Volvóval járna ha telne rá.
Nem tudom mi a jó abban ha lefikázzák a Suzukit. Aki megveszi repked a boldogságtól hogy uj autója van. Ugy gondolom sok emberből csak az irígység beszél.......
Na befejeztem.
Lefikázhatnám a sok sportos kocsit, meg a luxusokat Pl. Merci, BMW, stb hogy mit össze szerencsétlenkednek ha egy kis hó esik, vagy jeges az út.
Mégsem teszem mert másban meg azok a jobbak...
[Szerkesztve] -
AmunRa
senior tag
-
aesir
veterán
''nem azt mondtam, hogy újat kell venni, hanem használt, megkímélt nagyot ...''
Ezen durrantam be egy kicsit, mert ebben az esetben a topiknyitónak inkább új, kisebb, és olcsó fenntartásút kellene vennie, olyant is szeretne venni, csak nem tudja hogy milyent. Azt tudja hogy milyent NEM, pl.: használt megkímélt nagyot. -
aesir
veterán
Annyira nem, volt már itt ennél sokkal ''kevésbé tájékozott'' hsz.
A nagy, de biztonságos autó fenntartása újan és használtan is drága, ha jó állapotú, akkor is. Arról nem beszélve, hogy ebben az árkategóriában nagyon nehéz VALÓBAN jó állapotú nem túl régi, de nagy autót találni. Személy szerint egy kereskedőben sem bízok meg, valóban minden használt kocsiban 60.000 km van. Tapasztalatom szerint egy 1-2 éves használtan vett nagykategóriás autónál is elég sok apró bosszantó hiba tud előjönni, amik javíttatása a kategória miatt elég drága lehet.
Mindemellett hitelt sem úgy, és olyan feltételekkel kapsz rá mint egy újra. -
plömplöm
őstag
1242ccm, nem mintha nem lenne tökmindegy
www.fiat.hu : Bővebben: link -
toeri
aktív tag
Azért, mert a cég a végső filléreket is megpróbálta kisajtolni az elavult konstrukcióiból. (''Ezeknek ez is jó lesz!'') Nem mintha más gyártók nem ugyanezt csinálnák, de talán kissé kevésbé feltűnően. Néha hozzányúlnak a dizájnhoz, nem tüntetik fel a jobboldali tükröt az extralistán a 3. évezredben, -ilyenek. Szóval nem azért ócsárolják sokan a Suzit, mert maguk a gépek amiket gyártanak olyan szinten rosszak, hanem azért, mert ők egy negatív életérzést kapcsolnak hozzá. És tényleg társul hozzá egy ilyen, csak van akit ez nem zavar. Vagy nem annyira.
-
Josh
tag
Nem olvastam végig a topicot, de ha összessen 2 millát szánna a topicnyitó a verdára, akkor én megfontolnám a Fiat Albeát. Bődületesen nagy a csomagtere, magasan van az alja, az 1.3-as motor olcsó fenntartani, talán nem is fogyaszt sokat, és még a gyerekek akkor is elférnek benne, ha már nem is lesznek olyan kicsik, mert gondolom nem a gyerekek növekedésével arányosan fogja cserélni a verdát. No de ott van ellene az, hogy olasz. Nem tudom ez van akinek előny, van akinek hátrány, de ez a nyitó feladata, hogy eldöntse......
-
-
aesir
veterán
Neked is volt már többféle autód, kicsi is meg nagy is, meg új is, meg használt is, meg több év vezetői tapasztalatod, és mindezt magad vásároltad és tartottad fent a saját keresetedből?
Remélem IGEN, mert utálok valakivel elméleti síkon vitába szállni, a tapasztalatok hiányában. -
Goose-T
veterán
Köszönöm szépen a véleménynyilvánítást az értelmi képességeimről. Biztos megalapozottan tetted. Most megtértem, ezután csakis a te véleményedet fogom osztani és mindenben hiszek, amit te mondasz, miután ilyen brilliáns módon rávilágítottál szellemi korlátoltságomra. Légy áldott, szenteltessék meg a te neved. Amen.
-
aesir
veterán
Nyugodtan abban maradhatunk, hogy egyik kisautó sem biztonságos extrém körülmények között. És pont.
-
a_tesz
Korrektor
nem írok hülyeségeket, egy 7es BMW (vagy S merci, vagy mittudomén valami nagy és biztonságos kocsit képzelj ide) biztonságát NEM kapod meg egy Skoda Fabiaban sem. Most az, hogy a tesódnak szerencséje volt, nem mérvadó. Egy eset még nem ad objektív képet egy autótípus biztonságosságáról. Szerintem ezt kár folytatni...
-
dove
csendes tag
mindenben meg lehet halni,...de a statisztikus esélyed nagyobb a túlélésre,ha nagyobban ülsz...
abban tanultam vezetni 186/70 vagyok félóra múlva már fájt a seggem (ráadásul az a kötsög mindig koppon tolta a fűtést, pedig úgy tudom, ha nincs többzóna (hogyhogynem itt nem volt) akkor általában a sofőr szav dönt
nem azt mondtam, hogy újat kell venni, hanem használt, megkímélt nagyot ...
regadóban sajnos nem vagyok képben...
ma már nem hülyeság cserélni 3 évente mert már nem 20évre csinálják az autókat
én nem teszek fel suzuki lepisáló matricát, mert nem vagyok ilyen, én azt mondom,minek az mikor van sokkal jobb (de hálistennek már nincs is régi swift, tizennemtudomhányévig ugyanazt a kocsit gyártani,....hmmm...elmehetnek...) -
AmunRa
senior tag
Relative sokat zabál? 1000 Forintból 100km?
Az érkékvesztés hülyeség, mert a nagyobb autó sokkal többet veszét az értékéből. 3 év alatt a felét! Szerintem meg hülyes 3 évente autó cserélni.
A magyar használtautó piac katasztófális. Még a Weltautó is keveri a
qlimáászt!
Hátul tényleg kicsi, de kis autó.
Nem biztoságosabb mint a mostani hasonló kategoriájú autók.
De a nagyban is meg lehet halni.
Nekem egyáltalán nem kényelmetlen. 184cm 90kg vagyok.
A trabi, zsiga cserére meg ott van az Opel Astra, hogy nyugati autóm legyen
és Suzuki lepisálós matricát ragasszak rá.
De szerintem részletr bármelyik kisautó és alsóközép megvehető lazán részletre. -
aesir
veterán
És?
Ha százzal belédhajt egy őrült egy 206-osban például, aminek szintén semmi hátulja, akkor az a két gyerek meg fogja érezni.
Persze gondolom mindkét esetben álló autóról beszélünk, mert ha 98-al mész, és százzal belédhajt egy őrült, az elhiheted a Suzukin sem látszik meg. -
aesir
veterán
Csak azért mert magyar, és hiába a miénk részben, azt szeretjük legjobban fikázni. Hiába ilyen nép vagyunk.
Édesanyámnak szintén 1.0 Swiftje van az első Esztergomban gyártott szériából. Több mint 300.000 km van benne, egy kicsit (nagyon) lelakott belül, a fényezése sem csillog már, de nem rohad, és a kötelező szervizeken kívül csak az ablakmosó motorját kellett cserélni mint javítás. Igen, ez tényleg viccesen sz*rnak hallatszik. A fogyasztásról amit írtál, teljesen helytálló, még ennyi idő és kilométer után is.
Plusz egy pont a Suzuki mellé részemről. -
dove
csendes tag
azt hiszem azért már kinőttünk abból a korból, amikor az volt a ''jó autó'', amelyiknek a max sebessége a legnagyobb volt..nem is, amibe több volt beleírva...
ne tudom, ti hogyan vagytok vele, de én próbálom teljesen áttekinteni a dolgot....és miért ne szidhatnánk egy olyan autót ami,
- nagyon kényelmetlen
- hátul kicsi
-nem biztonságos
-relatíve sokat zabál
-gyorsan értékét veszti
-azért van, hogy legyen mire lecserélni a trabit, zsigát, burgot...
ha lenne 2 és fél millióm, tuti nem akarnék újat, pláne, ha családra is gondolni kell
most direkt nem mondok márkát, de utána kell nézni, hogy ezek a tulajdonságok alapján melyik a legjobb vétel, és keresni kell egy jó állapotban lévőt:
- 4-5 éves
-dízel
-középkategória (úgy sem bírom ki: vectra mondeo passat laguna 406 )
- kifejezettem előny, ha az előző tulaj német, mert ott jók az utak, nem hajtják szét, és vigyáznak is rá, vagy legalábbis jobban mint máshol
hű most nézem ez a 100hsz om!
[Szerkesztve] -
divot
veterán
Én meg nyolc éve gyűröm a BKV-t, és én sem érzem semmivel sem kevesebbnek magam (ezt nem is értem, miért írtad), viszont alig várom, hogy végre meglegyen az autónk, és ne a tetű budapesti aljával kelljen együttutazgatnom. Mert a mi vonalunkon nincs olyan, hogy min. két hajléktalan ne legyen a buszon.
-
AmunRa
senior tag
Milyen 1,6? Legalább 3,5!
Nem midegy mire vesz az ember autót!
Ha ez a hobbi, akkor vegyen nagy brutált, ha meg csak munkába jár
gazdaságosan akkor jó a kicsi is.
Én Pl. olcsobban járok be dolgozni, minha MÁV és BKV bérletet vennék.
Nem kell szagolgatni a fosszagot, meg várni a tömegközlekedési eszközre
ami lerohadt.
Sokkal kevesebbet áltam dugóban, baleset miatt, mint a fent említett
társoságok járműveire várva.
Napi 130km 1/3 város +hétvégi bevásárlás kijön 30k-ból. -
AND1
őstag
Nekem is ez a problémám, hogy itthon ''divat'' lett ócsárolni a suzukit. De miért? Mai fiatalság, látja az usa-ban ill. egyébb külföldi országokban, tv csatornákban a tuningolt cuccokat, stb és erre veri a nyálát. Leszólja azt akinek egy újabb kiadású suzukija van, egy stereo sony cd-s magnóval, és azért is ugatnak, nevetnek ha nem alufelnid mosolyog a kerekeken.
Nagyapámnak van egy 6 éves suzukija és tök jól ellehet vele menni/ lenni mindenhova. Pedig csak egy ezres motor van benne. MIndig mosolygok mikor a sulikban a srácok nézik az autósújságokat, a minnél durvább autókat, és leszólják azt aki minimum nem vesz egy Astra GSI-t. Nézem az utcán, hogy mik rohangálnak. Teeneger gyereknek a kocsijában olyan hangcucc dübörög, hogy a rezonancia elnyomja a zenét szinte....azt persze csak mellékesen jegyzem meg, h pl. egy mentőt/rendőrt,stb meg se hallana. (ezért is leugattak egyszer, hogy minek hallani). Jah tényleg...
Zavar, hogy ilyen a gondolkodása sokaknak. Tökre örülnék ha lenne egy Ignisem/Vagon R-em vagy egy swift amivel suliba lehetne járni, egy ezres is elég lenne, csak, hogy ne fogyasszon sokat. Tudom 1.6 a menő -
Goose-T
veterán
-
a_tesz
Korrektor
gratulálok. Nem értem, miért kell folyton ócsárolni a suzukit. Meglepő lehet egyes 14-15 éves gyereknek, hogy valakinek nem az számít, hogy mennyivel lehet menni egy autóval, hanem hogy a lehető legkevesebbe kerüljön mind megvásárláskor, mind fenntartáskor. Elmondanám tehát, hogy 3 éve van a családunkban Swift, méghozzá az éhezőművész 993 köbcentis változat, 53 zabolázatlan vadló erejével a motortérben. Való igaz, a(z óra szerinti) 160-as végsebesség meglehetősen nehezen érhető el vele, de nem is erre találták ki. Aki nem teheti meg, hogy egy 2,5-3 literes országúti cirkáló benzintemetőt vásároljon meg, vagy tartson üzemben, annak egy elgondolkodtató lehetőség.
Fogyasztása: 6 liter 95-ös szuperbenzint tartós (óra szerinti) 140-es tempónál, városban 5,5 liter, országúton 4-4,5 liter 100 kilométerre vetítve. Ráadásul a fantasztikus 77 Newtonméteres maximális forgatónyomatéknak köszönhetően, amely 3300-as percenkénti főtengelyfordulatnál jelentkezik, megtanít gondolkodva vezetni. Mert kedves fiatalok, a vezetés nem arról szól, hogy iszonyat módon ránehezedek a jobb lábammal az alatta lévő fémdarabra, ezáltal a motorból kisajtolva a benne rejlő tartalékokat is, hogy aztán 500 méter múlva a fékpedál határozott lenyomásával gyakorlatilag az egész mozgási energiát felemésszem, és fasza gyerek vagyok. Ezzel most nem azt akarom mondani, hogy én tudok vezetni, mert két és fél éves jogsival ezt nem lehet kijelenteni; továbbá az sem igaz, hogy a fenti okokból az következne, hogy minden Suzuki-tulaj magasan képzett sofőr lenne, mennyi rossz ellenpélda van sajnos...
A biztonságáról annyit, valóban nem egy masszív konstrukció, de a tervezése időpontjában minden vele azonos kategóriájú autó hasonlóan viselkedett a szemből érkező személyekkel/tárgyakkal történő hirtelen érintkezéskor. Manapság ez kevés, ezt aláírom, de hát a Suzuki gyárba sem csak rizset enni járnak azok a dolgos japánok, és bizony az újabb modellek ütközésbiztonsága rendre olyan szinten van, ahogy az elvárható tőlük. Tehát elég nagy butaság lenne a Swifttel és az Ignissel történő esetleges karambol túlélési esélyeit azonosnak hinni.
Egy autó jóságát elsősorban a személyes tényezők határozzák meg. Egy Peugeot 206 nyilvánvalóan kényelmesebb, mint egy Ignis, tehát akinek ez a fő szempont autóvásárláskor, az nem biztos, hogy jól jár az Ignissel. Lehet, hogy szebb is (de ugye ez már szubjektívebb, nekem pl. nem tetszik), és ha valakinek az a fontos, hogy jól nézzen ki az autója, akkor valószínűleg ő is a 206-ost választja. Amennyiben a megbízhatóság a fő szempont, illetve a minél kevesebb pénzből fenntarthatóság, nos ebben az esetben érdemes számbavenni az Ignist. Az alkatrészek olcsók hozzá, és nem is kell túl sűrűn vásárolni hozzá (hogy egy személyes példát mondjak, családunk közeli ismerőse autószerelő, eddig Suzuki volt a szervízének a profilja, és váltania kellett, mert hiába van annyi Suzuki az utakon, nagyon kis forgalma volt, és nem tudta magát fenntartani belőle. Most Fiatokat szerel, és azóta látványosan több munkája van. És ne képzeljétek, hogy csak 15-20 éves Olaszo-ból behozott roncsokat visznek hozzá...)
Azt hiszem ez minden, amit mondani akartam. Ne vegye senki személyeskedésnek, csak elég kétes híre van a Suzukinak úgy általában Magyarországon, számomra érthetetlenül... -
kymco
veterán
Ott a a kölcsön suzukival lehetett gond, nem vsz, hogy a tipusra ez lenne a jellemző. Egy személlyel még az 1 literes sem gyorsul rosszul. Az 1,3 8 szelepes 68 LE-je pedig a könnyű autóhoz jó gyorsulást, fürgeséget biztosít. No nem ferrari, de itt nem is az a kérdés. Kiváncsi vagyok, hogy az 1,1 tonnás skoda hogyan gyorsul..
-
Kain
senior tag
Suzuki....
1 storyt mondanék róla,sztem ez elég meggyőző:
Szal 2 kocsi között voltunk (eladtuk a régi 20 éves fordot,és vártunk arra h a hitelkérelmet megadják az újra),és kaptunk kölcsönbe 1 szuzukit,h addig lehessen menni dolgozni,meg ilyenek,és ezzel a csodával mgepróbálkoztunk leelőzni a villámgyors 52 es villamost,lejtőn lefele,és legyorsult minket!!!! (mármint a villamos)
Szal ezután messze minden suzukitól....
Egyébként ebben a kategóriában lehet más autót találni,ami jobb,kényelmesebb (Fiat,Chevy,Renault,Pugeot)
Új hozzászólás Aktív témák
- Lexus, Toyota topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gitáros topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Milyen videókártyát?
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!