Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HDMI topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Androidos fejegységek
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aaalbi
tag
Sziasztok!
Vettem 1 új laptopot (hp g6-2240sh).
A teljes sztorihoz hozzátartozik, hogy fel akartam tenni a win7-et, de mire feltelepült és újraindult volna a telepítés befejeztével. Hát mit ad isten nem indult el. Aztán kiderítettem, hogy nem is fog. Csak win8al mert ahhoz van driver a hp oldalán.
Ezután direkt úgy csináltam partíciót h hagytam helyet a linuxnak. Ki szeretném próbálni hogy működik-e vele a laptop.
Kiválasztottam az openSUSE-t. feltettem a 12.2-est. Feltelepítem és természetesen az az idióta vindóz indult el. Most megjelent a 13.1 az van fent. A telepítés során figyeltem mindent, úgy volt a beállítás, hogy ne alapból az MBR-ből bootoljon hanem a /dev/boot/-ról.
Gondolom ide települ a GRUB2.
Ja, kezdő vagyok a témában.
Tehát itt is utolsó újraindulásnál azt látom, hogy a vindóz 8.a-es "csodája indul".
Olvasgattam a témában, hogy bootoljak be a live dvd-ről és majd a yast-al kell csinálni valamit.
Na ez itt a kérdés, hogy mit? Úgy h elinduljon a GRUB2 az elején.
Köszi a segítséget.
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Watch 3 Pro - óraátállítás
- Milyen videókártyát?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Parkside szerszám kibeszélő
- Házimozi belépő szinten
- Konzol Screenshot
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Humble szökevények 500-2500Ft
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Apple iPhone 12 Pro Max 256GB / 12 hó jótállás
- Dell Latitude 7390 13,3" FHD IPS, i5-i7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest