Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- Apple MacBook
- ASUS ROG Ally
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen monitort vegyek?
- Lenovo Legion Go: a legsokoldalúbb kézikonzol
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A CannonKeys felkavarja a slim profilos billentyűzetek állóvizét
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Louro
őstag
Ezt nem is vitatom, meg lehet én is írtam ilyet. Kell a pénz. Beszállító max az elején naív, hogy minőségi terméket, szolgáltatást készíthet, de pár megrendelés után valószínűleg rájön, hogy elég olyat felvenni, ami tud valami karistolni. Nem kell, hogy elhivatott legyen. Majd kicsit feljebb tolják a projekt közben az "ajánlott gépigény" részt.
Amúgy picit ON is legyek. De nem vitaindítónak szánom, hátha kiesik valami tanulság másoknak (is).
Egyik kolléga már egy hete szenvedett valamivel. Egyszer megírta a kódot és kb. mindig ugyanazt futtatta, de 12+ óra utána megszakadt a kapcsolat (távmunka). Remélte, hogy hátha valaki más is futtat valami számításigényes feladatot és elcsíphet egy nyugodtabb időszakot.
Megnézve a kódot, kicsit átírva 38 másodpercre le lett faragva a futási idő.
Három, relatíve kicsi tábla (300e rekord) tábla lett összekapcsolva.
De a gondot az okozhatta, hogy az ON feltétel után olyan komplex feltétel volt, hogy ledobtam az ékszíjat. Valami ilyesmi lehetett:SELECT fejléc
FROM tábla1
INNER JOIN tábla2
ON (
tábla1.oszlop1 LIKE '%valami%'
OR
tábla1.oszlop2 >= tábla2.oszlop1
OR
(tábla1.oszlop3 IN (SELECT tábla3.oszlop1
FROM tábla3
WHERE oszlop2 > tábla2.oszlop4)
AND .....))Igazából annyit módosítottam a kiraktam a feltételeket külön oszlopokba CASE WHEN-ekkel, majd utána végeztem el a kötéseket. Táblakötésbe LIKE és ennyi feltétel a korábbi tapasztalataim alapján nem túl hatékony. Bár query plan-t a kollégák nem szokták nézni, pedig sokszor hasznos lenne.
+1: Sajnos sokszor látok olyat is, hogy fejlécben van tábla úgy bekötve, hogy ott is van még egy tábla a SUBSELECT-en belül. Például
SELECT
(SELECT oszlop1 FROM tábla2 WHERE tábla2.oszlop2 = (SELECT MAX(oszlop2) FROM tábla2)) c
FROM tábla1
Új hozzászólás Aktív témák
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Óra topik
- Assetto Corsa EVO
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen notebookot vegyek?
- Gitáros topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 1TB SSD, 4K multitouch + TOLL (ELKELT)
- Beszámítás! Acer Predator Helios Neo 16 notebook-i9 14900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- CSX 2x2GB (4GB) DDR2 800 MHz kit
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest