Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Videós, mozgóképes topik
-
PROHARDVER!
Spórolós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
w.miki
veterán
válasz hangyász2 #3591 üzenetére
Ha már átállnék TENÉ-re, vagyis az olajat, húst is elhagynám, vagy nyers vegan-ra.
Csak az a baj, hogy nem tudok főzni, nem értek az ételcsináláshoz, így csak az marad, amit veszek A gyümölcsöket meg nem is szeretem.
Nekem is kellene szereznem egy jó asszonyt. Ha esetleg ebből van spórolós topikba illő változat, az érdekelne.Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
krizmo_
addikt
válasz #49155328 #3587 üzenetére
Ha egészségesen eszel, odafigyelsz a mennyiségre, mozogsz, akkor bármit ehetsz.
A mértékletesség a lényeg. Én kerülöm a mesterséges édesítőszereket, főleg, hogy van természetes alternatíva is pl. eritrit, nyírfacukor, stevia stb...
Ha jól választod meg a lisztet, amiből otthon sütsz/főzöl, akkor az is tud jótékony hatású lenni, pl. a BL55 helyett érdemes pl. királybúza lisztet használni, mert magas a fehérje tartalma és alacsonyabb a szénhidrát tartalma. Ha abból készítesz pékárút/kenyeret utóbbiból elég egy szeletet megenned ahhoz, hogy ne legyél éhes, nem kell fél kilót, és nem lengeti ki a cukorszinted sem annyira, mint a sima fehér lisztből készült.
A legjobban akkor lehet spórolni, hogy a topik témájához is visszakanyarodjak kicsit, ha otthon elkészített jó minőségű ételeket mértékkel fogyasztasz. -
hangyász2
aktív tag
A ételek döntő többsége marad vagy megoldható.
Hal, hús, tojás, tejtermékek, zöldség, gyümölcs. Gabonából meg teljes kiőrlésű. Nem minden lesz ugyanolyan finom, illetve a feldolgozott élelmiszerek többségét kell kukázni, mert szinte mindenbe tesznek cukrot. És nem lehet random éttermekben, cukrászdában enni. Bár ez is egyre változik
Pl. a rántott hús teljes kiőrlésű liszttel, tojással, zabkorpával simán megoldható. Habarni is lehet vele, vagy ma passzírozott zöldséggel sűrítenek stb-stb.
Édesíteni lehet természetesen is, xilit, eritrit, maltit, méz, de mostanában megy a datolyaliszt.
Kompromisszumos, de megoldható. És ki mit fogad még el.
Ma már simán lehet rendelni.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Mióta nem fogyasztok finomított cukrot, fehér lisztből készült bármit, és kerülöm a magas keményítő tartalmú dolgokat azóta fogytam 30 kilót, nem horkolok, megszűnt a refluxom.
Szóval én maradok az édesítőszernél.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Mr.Csizmás #3583 üzenetére
Piacon szoktatok savanyúságot vásárolni? Van ahol nagy hordókból árulják. Szerintem azok a legfinomabbak, és rengeteg féle van: kisdinnye, vegyes, sok féle uborka, töltött paprika... csak azonnal neki kell állni megenni, nem állnak el mint az üvegesek.
-
DJGABI
addikt
Lidl Freshonát veszünk már jóideje csak. A nagy üveges, szeletelt van otthon mindig. Ár/értékben a best. de szerintem az egészben lévőnek is ugyanez a leve. Kellemesen, pont picit édeskés, rossz ubival még nem nagyon találkoztam vele. Múltkor cégbe vettem eurós boltosat, kb alig akart elfogyni. Pennys, Sparos elmegy talán még, a Coop is szörnyű, baromi savanyú
[ Szerkesztve ]
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
-
hangyász2
aktív tag
válasz Digitalpimp #3575 üzenetére
Imádom, hogy nem is arra reagáltál, amit írtam. Csak kiírtad magadból, ami benned volt.
Nem írtam, hogy egészséges az édesítőszer, hanem ellenkezőjét.
"Minden mesterséges élelmiszer nyilván kockázatot jelent"Nem írtam, hogy értem történt. Sőt, az utolsó mondatban konkrétan leírom az ellenkezőjét, de ez ne zavarjon össze.
"Természetesen az adó és más költségek csökkentése miatt döntöttek így"De tényleg nem érdemes se itt, se másik topikban erről vitatkozni, egyébként is write only. Viszont ne adj a számba olyat, amit nem mondtam.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz Digitalpimp #3578 üzenetére
eh, válasz lett az egész cukros témának szól
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Digitalpimp
senior tag
válasz Mr.Csizmás #3577 üzenetére
Köszi, folytatni nem szándékozom, leírtam amit akartam, csak már igen unalmas, hogy mindig beleáll valaki a cukorba, a sóba, mint minden evilági baj okozójába. Közben meg elszív 2 szál cigit.
Most nézem, a cukorbeteg topikot linkelted. Minek menjek én oda?![ Szerkesztve ]
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz Digitalpimp #3575 üzenetére
[link] szaktopic, lehet folytatni miért jó a cukor /sarcasm
-
Zeki
nagyúr
Én is utálom mikor valami cukormentes. Csemege uborka , "vecsési savanyúság" üdítők, ivólevek, én kiérzem nagy részét.
[ Szerkesztve ]
-
Digitalpimp
senior tag
válasz Ciccuka #3573 üzenetére
Mivel eddig a cukor tartósította, olyat az édesítő nem tud. Mindig csak az a rohadt profitéhség.
Hangyász2: Ezt úgy imádom, hogy minden szar változtatás csakis érted és az egészségedért van! Hát persze, nem is a pénzért. Akkor ásd bele magad kicsit az édesítőszer témába, meglepődsz majd, hogy mennyire egészséges. Győzött a lobbi. Aztán, hogy megdöglesz tőle a gyártókat nem érdekli, ők nem fogyasztják. Plusz, ha már kutakodsz, akkor olvass utána annak is, hogy miért nőtt a bélrákosok száma 30 év alatt a 20-30-szorosára. Amióta betették ide a lábukat a multicégek.
És az emberek nem azért túlsúlyosak meg betegek, mert cukrot esznek, hanem sajnos azért, mert csórók.[ Szerkesztve ]
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
hangyász2
aktív tag
válasz Ciccuka #3571 üzenetére
Egyelőre azért abban az országban, ahol az emberek 2/3-a túlsúlyos vagy elhízott, és a halálozások jelentős része ezzel összefüggésbe hozható, azt írni, hogy az édesítőszer egészségtelenebb, elég fura. Minden mesterséges élelmiszer nyilván kockázatot jelent, de nagyobbat a mértéktelen cukorfogyasztásnál jelenleg egyik sem..
Persze, ha jó magas gyümölcstartalma volna a szörpnek, és max. egy pohárral innának ilyet az emberek, akkor nem lenne baj a cukorral sem.
Természetesen az adó és más költségek csökkentése miatt döntöttek így, de megcsapja az ember fülét a cukor és az egészség kontextusa a dagadtak hazájában. -
hangyász2
aktív tag
Megkóstoltam a prosciutto crudót is. Ebben a húson, són és természetes aromákon kívül E251, nátrium-nitrát van tartósítónak, más nincs is. Azon kívül, hogy még nehezebb szétszedni, mint a bresaolát, az íze teljesen rendben van, szárított paradicsommal és olívával, jólesett. Én tuti nem fogom ajánlani, mert nem tudom, miből készül, de nem volt rossz.
-
hangyász2
aktív tag
válasz #49155328 #3564 üzenetére
Asszem, nem fogom megenni.
A bresaoláról, azt hittem, elárazott, és miután jól nézett ki, finom is volt, mert venni a másik fajtát is. Nem is néztem, hogy bolgár üzem, bár ez lenne a legkisebb baj vele. A Bresaolában "csak" két E van, tartósítószerek. Egyébként korona alatt vettem anyámnak míves Pick kolbászt, 6000 forint kilója, abban is volt vagy 5 féle E, és még cukor is. Tényleg érdemes bevált termelőit, bár a magyar állattartásban nem igazán bízom. Amiben igen, annak az ára se 2800. Ezek szerintem bolti húsból készülnek, nem saját állatból. Nem is nagyon tartanak már állatokat.
-
Digitalpimp
senior tag
Viszont a sonka az szuper volt. Eléggé füstölt, sós, csak a szeleteket szétszedni kicsit nehéz. Legközelebb abból veszek többet, remélem tartják az egyenletes minőséget, mert 2000-Ft/Kg-ért már gépsonkát se adnak.
-
törölt tag
válasz Mr.Csizmás #3562 üzenetére
A hús spanyolbol származik, az üzem vab BG-ben.
De tökmindegy ehetetlen szar. -
nagyúr
-
törölt tag
válasz Mr.Csizmás #3560 üzenetére
Akkor olvasd el a címkét mégegyszer!
-
8
senior tag
válasz hangyász2 #3551 üzenetére
Amiről szó van, és ami most akciós az spanyol, és ízében és illatában is jelen van ez az érlelt avasság, csak azért írtam le figyelmeztetésképpen, hogy ha valaki bevásárolna belőle, akkor előtte érdemes megkóstolni
52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. MC Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. K&H vagy Erste számlanyitáshoz 50.000Ft. Raiffeisen kisvállalati ajánlókód. Revolut regisztrációhoz 8.500Ft, Curve 8.000Ft! Privát üzenetben küldöm
-
8
senior tag
válasz hangyász2 #3549 üzenetére
ez a penny spanyol húskészítmény ehető, viszont csak újdonságokra fogékonyak vegyék mert kissé fura - ez ilyen spanyol jellegzetesség, kb olyan íz mint amikor a zsír megavasodik, a spanyolok szeretik, sonkáik között is rengeteg ilyen "érlelt" avas izű van
[ Szerkesztve ]
52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. MC Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. K&H vagy Erste számlanyitáshoz 50.000Ft. Raiffeisen kisvállalati ajánlókód. Revolut regisztrációhoz 8.500Ft, Curve 8.000Ft! Privát üzenetben küldöm
-
hangyász2
aktív tag
válasz Mr.Csizmás #3534 üzenetére
Még nem kóstoltam a többit, de most bresaola lesz akciós.
-
8
senior tag
Én örülök, hogy vékonyabb
-
kcsa
veterán
válasz Mr.Csizmás #3544 üzenetére
A fentieknél van egy sokkal banálisabb indok is: környezetvédelmi termékdíj, amit súlyra kell fizetni.
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
w.miki
veterán
A LIDL is áttért a vékony palackra, ami már ivás közben magától összeesik.
Fő a környezetvédelem, így nem 900, hanem csak 600 év alatt bomlik el, az mindjárt más... A bolygó máris megmenekült... Ráadásul spóroltak palackonként 1ft-ot...[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
8
senior tag
A soroksári auchanban a kertészeti részen nagyon szép orchideák vannak 1490Ft-ért.
Ma délután még rengeteg volt (sztem 200 db legalább), egyágasnak van kiírva de sok köztük kétágas, 12-13 db virággal is lehet találni, vagy 8-10 virággal és sok bimbóval, van kisebb is, nagyobb is, mindenféle színben.
Lehet, hogy más auchanban is van...[ Szerkesztve ]
-
Digitalpimp
senior tag
válasz fateless #3538 üzenetére
Mikor sorkatona voltam annyi konzervet ettünk, hogy azóta se eszem. Főleg az Orsi minden fajtáját. Ettük magába, kenyérrel, melegszendvicsnek, na azóta egy falatot se ettem se májkrémet, se ilyen szárnyas krémet. Meg pár hónapig, amíg újították fel a konyhát, a készétel konzerveket nyomtuk csak. Kint az udvaron a gulyáságyúban melegítették őket. Viszont annak az az előnye megvolt, hogy nem lehetett elrontani.
-
MODERÁTOR
válasz Mr.Csizmás #3532 üzenetére
Nekem ezt a zalai-fokhagymás kombó hozza elő...
[ Szerkesztve ]
Egyetlen atombomba képes elrontani az egész napodat!
-
hangyász2
aktív tag
válasz Mr.Csizmás #3529 üzenetére
A prosciutto és spanyol szalámi akciós. Bresaola nem. Én eddig csak azt vettem, mert jól nézett ki, és azt hittem, elárazták ennyiért.
Nagyon finom volt. Múltkor viszont kiszáradt, pedig ugyanúgy nézett ki. Most vettem ezekból az akciósokból, ennyiért kipróbálom kíváncsiságból. -
Top cat
addikt
válasz Mr.Csizmás #3529 üzenetére
A Spanyol húskészítménnyel csak óvatosan. Van amelyik jó de sikerült már olyant venni amit nem bírtunk megenni.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
penny-ben a lapraszerelt kész húsok akciósak, prosciutto, brescaola, stb. [link]
-
törölt tag
Hali.
Mosokapszula van valahol jó áron? -
zoli03
őstag
válasz Predator2 #3515 üzenetére
Pennys Salty a legjobb ár/érték arányban. Van sima meg hullámos is, sok ízben és gyakran akciózzák. Lidles Snack Day/Crusti Croc (már nem tudom, melyik a neve) szerintem nem olyan jó, nagyon sokszor túlsozzák, és szinte ehetetlen. De amikor nincs túlsózva, akkor nagyon jó. Az Aldiban még van valami nagy kiszerelésű, kb kétszer akkora súlyú, mint az átlagos, akciósan az is megéri és ízre mindig jó.
-
Zeki
nagyúr
Jar Platinum All in one yellow 90 db-os 4199Ft a Tescoban még mindig.
[ Szerkesztve ]
-
Predator2
addikt
Én is most érdeklődöm az uraktól, de jött pár tipp.
Urak:
HA volna esetleg egy termék link, netalán fénykép, hogy pontosan mit is keressen az ember, az jó lenne.THX
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
-
-
Predator2
addikt
Helló
Burgonya csipszet honnan érdemes venni szerintetek. Annak idején Szlovákiából hozott egy ismerős elég nagy kiszerelésben aprópénzért. Most hogy már ez nincs keresek egy Magyar beszerzési forrást. Nem baj ha nem márkás, ha finom. Mint mindenhol itt is fontos az ár/érték arány.
Akció vadászok vagytok, hátha van valami bevált receptetek erre is.
THX>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
musli26
tag
válasz twollah1976 #3500 üzenetére
Stella az igazi!
Dell SE2416H Asrock B75M-GL Core i3 3220 Corsair Vengeance 8Gb 1600Mhz Samsung SSD 850 EVO 250GB Chieftec CTG-450-80PB Samsung J5 2016 gold
-
-
Ludovicus
aktív tag
Húú, köszi, tavaly augusztusban volt ilyen akciójuk, akkor vettem Konrádot, remélem, holnap lesz még... Ez persze hosszú távon nem tölti ki a pennys cseh sörök hiánya okozta űrt, a lidlis argus maestic mostanában nem jön be, így marad 250-ért a budvar az italnagykerben
-
veterán
válasz twollah1976 #3500 üzenetére
Azért manapság már ritka a patkány az üvegben
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest