- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- Notebook hibák
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsip
addikt
válasz
Pro!Petya #15349 üzenetére
Én nem láttam sehol h. igérték volna az avatar1 4k-t. Aztán persze lehet h. igaz, nem csak bulvárkamu. A Mélység titka-t várják Cameron-tól 2k/4k-ban már vagy 10 éve. Ahogy láttam, minden karacsonykor beírja valami hülye, hogy most lett kész az avatar2-vel, ezért már csak napok kérdése mikor jön ki a M.T. bluray-en. Mivel már a scan kész van évek óta, csak Cameron visszatartja valami ismeretlen okból. Ezt a hoax-ot játsszák el 10 éve minden karácsonykor.
-
Pro!Petya
addikt
-
ricsip
addikt
válasz
Pro!Petya #15346 üzenetére
Avatar 1-et nem csinálták meg 4K-ban, abból csak 1080p fullhd a maximum. Cameron-nál lehet panaszkodni. Amúgy tavaly előtt vettem elő bluray-en, és meglepően szarul néz ki, hiába fullhd felbontás és tűéles kép. Pedig emlékeim szerint az volt az egyik legnagyobb vizuális orgia mikor megjelent 2009-ben. Nem öregedett jól valamiért a látvány, pedig alig 12-13 éves filmről beszélünk...
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Zolom89 #15344 üzenetére
Én is így voltam vele ameddig el nem kezdtünk szériákat letolni vagy nem éppen sláger filmeket.
A disney+ és netflix-nek még elég jó a 4K felhozatala de azért azok is elég foghíjasak...
HBO Max meg egy vicc kategória mert összvissz van rajta 20-30 4K film, az összes többi HD oszt csókolom.
A streaminges HD filmek még HDR alapsávot sem kapnak nem hogy HDR10+ vagy Dolby Vision-t, így durván nagy a difi egy Blu-ray változathoz képest!
Csak pár példa:
Gyűrűk ura, Hobbit, Harry Potter, Mission impossible , James Bond , Karib tenger kalózai, Sherlock Holmes és még lehetne sorolni bőven....
Avatar sincs sehol 4K csak HD pedig most jött ki a 2. része így sokan megnéznék azt előtte, vagy az Aquaman sincs már csak HD-ban fent pedig ahhoz is dukál a 4K HDR/DV/AtmosKarácsony előtt vettem 199Eur-ért a Shield Pro-t kiszállítással az cirka ~79K Huf.
Nem értem otthon hogy lehet 100K + szállítás. -
Zolom89
senior tag
válasz
Gino20 #15336 üzenetére
Semmi más bajom nincs a beépített lejátszóval csak az hogy nincs dts. Igaz DV sincs de nem is érdekel, szép a HDR is. Mindig megjegyzi hol tartottam, végre ki írja hogy a hang vagy felirat sav melyik nyelv. Szégyen volt kb hogy az előző b7v oled ezt nem tudta… hagyjuk is.
De mivel kb az összes streaming elő van fizetve így nagyon kevés tartalom az amit így fogyasztok. Ha mindennap ezt kellene használnom már vettem volna egy Nvidia Shildet. De erre a havi 1-2 alkalomra nem veszek 100k lejátszót. De egy 30ezret nem sajnáltam volna erre -
Személyes tapasztalatomat és szubjektív véleményemet írom le.
Nálam nem egészen 20m2-es szobát elég rendesen beszólt a Samsung,pedig a mélyek sem voltak meghúzva,sőt!
Basszus nullán volt,sub hangerő pedig -1-2-n,esetleg nullán és így is volt mély rendesen.Falat nem bontott,de az ágy azért szépen tudott vibrálni alattam.+2-3 sub hangerőnél már túlzottan sok is volt nekem a mély,pedig +6-ig húzható.Ez 1 házibulinál jól jött,de a hétköznapokban szerintem sok.
Max hangereje elég jó,1/4-1/3 hangerőnél feljebb nem volt csavarva (az 1 bulit leszámítva),mert így is elég bőségesen elég volt.
Itt a topikban is van,vagy volt 1-2 A650 tulaj ha jól emlékszem,talán majd ők is megosztják a saját tapasztalataikat. -
A fentiekből csak a JBL-t hallottam.
Nem estem hanyatt.Tipikus JBL,aminek én nem vagyok kibékülve a hangzásával.A mélyládája nekem pont ugyanolyan mint a régi SB260 ládája és ez nem túl pozitív.Búgós,döngős a mélye és nagyobb hangerőn zajos a reflexnyílása.Volt pár JBL cuccom az évek alatt,de sosem értettem a márkát körbelengő hype-ot.Nem volt egyik sem rossz,de túlárazottak voltak.Mondjuk nem nekem,akkoriban megvolt az olcsó beszerzési forrásom.A másik kettőt nem hallottam még,de a Xiaomi-ért annyit biztos nem adnék,pedig amúgy nincs bajom a márkával,több cuccom is van tőlük.
Samsungot azért szeretem mert vannak benne extra funkciók (pl sávos eq,hátsó bővíthetőség) amik más márkáknál nem annyira jellemzőek ebben az ársávban. -
válasz
sirarcheer #15338 üzenetére
Igen,az már korrekt teljesítményt nyújt (persze ez akusztikafüggő),csak húzos hozzá a hátsó szett,már ha éppen kapni.
-
50-100k között az Atmos felejtős.Ha rá is írják valamire,az max azt jelenti hogy tudja dekódolni a jelet,de semmire sem mész vele,nem fog jobban szólni hiszen hangszóró nem lesz benne az Atmos plusz csatornáihoz.Marketingnek jó max a dobozon a felirat.
Az Atmoshoz jobban zsebbe kell nyúlni (cirka dupla ár és onnan felfelé).
Szerintem maradj egy mezei 3.1 vonalon,nem kell hókusz-pókusz (Atmos,Hi-Res felirat),elég a DTS és DD hangzás,a többi ezen az árszinten csak üres marketing duma.Én Samsungot szoktam ajánlani az “olcsóbb” soundbarokból,pl A650/B650,teljesen korrekt a hangja ezeknek és ezeket tudod 5.1-re bővíteni ha van rá igény és keret.
Majdnem 2 évig használtam egy T650-et (A/B 650 elődje) hátsó szettel,tök jó kis mozis élményt nyújtott.
Csak azért váltottam sztereo szettre (plusz aktív sub),mert zenénél többre vágytam annál amire egy sb képes. -
Gino20
őstag
válasz
Zolom89 #15332 üzenetére
Ha tényleg csak nagyon-nagyon ritkán akkor lehet felesleges, de a TV belső lejátszója a mai napig pocsék. Tudtommal a mai napig nincs kadenciahelyes lejátszás, vagy kérdéses az audio passthrough, de manapság már a DTS hiánya sem ritka (samu évek óta kivezette, de aláírásod alapján a C2 sem támogatja már) + egy egyszerű tekerés is megakaszthatja a szoftvert, vagy legközelebb nem tudja hol tartottál a filmben, sorozatban, de ezek ugye csak a kisebb gondok (ha még ilyen).
Saját tartalom minőségi fogyasztásához szerintem nélkülözhetetlen egy médialejátszó.
LG C2 esetén van DV támogatásod, amiből talán az Ugoos AM6B Plus a legjobb, megfizethető áron (ez támogatja a legtöbb, de tudtommal nem az összes DV profilt) vagy az nvidia shield tv pro 2019 is egy jó választás, de ez már ugye jelenleg ~100e Ft.
Ha nem kellene DoVi támogatás, akkor meg 20-30e Ft-ból egy Amlogis SOC-os boxra pár perc alatt tudsz telepíteni CE-t (CoreELEC-et), amin végül egy lejátszásra kihegyezett KODI player fog fogadni, DV támogatás nélkül. -
fisi
senior tag
Sziasztok!
Miután bele ugrottam egy Hisense H312 3.1 soundbarba, előtte próbáltam külföldi teszteket , meg itthoniakat olvasni, jutottam el ide. Mivel a Hisense elég nagy csalódás lett számomra, megy is vissza a feladónak- szeretnék ötleteket illetve tanácsokat kérni, mit ajánlanátok ami:
50- 100 e közt van
jól szól a lehetőségekhez képest, és hangosan is
ha lehet legyen benne ATMOS
első sorban mozi és ps 5 meg kis zene hallgatás lenne vele, néha tv csatorna isJBL SB 170 tesztet egyet olvastam, arról jókat írtak, persze megvan a hátránya annak is.
Néztem LG- t, Samsungot stb, a TV egy 48 collos 4K LG. e arc kimenet van rajta.Előre is köszönöm a megtisztelő válaszokat!
-
válasz
gaben88 #15328 üzenetére
Az gond,mert az egy hdmi-s soundbarokon az az egy hdmi az ARC-hez van,tehát a tv ilyen portjáról kap hangot,de mezei hdmi bemenetként nem működik,tehát abban hiába kötsz vga-t,hangeszközként nem fogja felismerni a windows.
Szerezz egy hdmi hangleválasztót,akkor annak az optikai kimenetét össze tudod kötni az sb optikai csatijával.10-12 körül már találni itthon,kicsit olcsóbban aliexpressről. -
Pro!Petya
addikt
válasz
dorika87 #15331 üzenetére
Ha fontos a hangfal forgathatósága a falon akkor igen.
A VLB500-nál nem lehet elforgatni csak addig míg a hangfal széle hozzá nem ér a falhoz.
Így kb ~45 fok amit tud a Q930/Q990 hangfalaival felszerelve.#15332Zolom89
Nvidia Shield, azon meg Plex és/vagy Kodi maven. Nekem nagyon bevált!
Nézegettem még a Zidoo Z9X-et is de minnél többet olvastam utána annál jobban rájöttem hogy a Shield kell nekem. -
Zolom89
senior tag
válasz
Pro!Petya #15326 üzenetére
Nálam is nagyon hasonlóan van elhelyezve, teljesen jó
Aki médialejátszót használ HDR/vision mkv filmek lejátszására hálózaton, DTS és atmos támogatások miatt, az irjon már itt akár privátba hogy pontosan mit használ mi vált be erre a célra. Csak kiváncsi vagyok hogy érdemes lenne-e beruházni valamire, ilyen téren, mert nagyon ritkán használnám.
-
dorika87
őstag
A Q930B-hez gyárilag azok a tartó konzolok a dobozban mihez tartoznak? A hátsó hangszórókat lehet azzal falra szerelni, vagy ahhoz külön kell venni?
-
gaben88
őstag
Van egy AUX, egy HDMI és egy Toslink (illetve egy szerviz USB) a Soundbaron. Így az egyetlen HDMI-be megy a PC VGA-jából a HDMI kábel. De azt gondolom, hogy csak hangot nem tud továbbítani a Windows HDMI-n keresztül. Így ez a megoldás azt gondolom nem járható.
De, ha ez már nem a Soundbar topikba tartozik, akkor bocsi!
-
Pro!Petya
addikt
-
dorika87
őstag
válasz
Zolom89 #15321 üzenetére
Hát semmilyen android sincs nekünk sem a lakásban.
Főként az Airplay miatt volt fontos az app párosítás.
Ezek szerint a középső Netflix csomagban sem megy még az atmos hang?
Jelenleg a legolcsóbb csomag van.
Most tervezünk váltani a középsőre, hogy tudjuk egyszerre ketten is használni, de a legmagasabbra csak az atmos hang miatt nem szívesen váltanék. -
dorika87
őstag
-
Pro!Petya
addikt
válasz
forcegt #15313 üzenetére
A trükközést pont a sávszél miatt írtam hogy "csak" DD+ -ra megy a meta adat és nem TrueHD-ra.
Nekem is van nem kevés remux-om, tisztában vagyok mennyi a difi a Blu-ray és szolgáltatós filmek között. A lanos Plex servert emiatt is kellett cserélnem mert sok magas bitrátájú (90+Mbps) film már stutterelt. Kell a gigabites csatlakozó, vagy wifi de utóbbit nem akartam. -
Zolom89
senior tag
válasz
dorika87 #15311 üzenetére
Magán a soundbáron a hangmód az surrand vagy adaptiven legyen. Apple tv-m sosem volt, ott nem tudom hogy kell-e állitani valamit a hangnál mit engedjen át. Elvileg az első generációs 4K-s már atmos hangot támogatja. Netflixnél az atmos hanghoz a legnagyobb előfizetés kell, meg jól összedugva a hangrendszer mert ha látja hogy atmost kezel a hangtechnika akkor azt küldi ki
Smarthings app amúgy egy rakás fos, tökéletesen bemutatja hogy miért nincs adroid a lakásba
a Q700a-nál szoptam vele rengeteget pont a párositásnál. Időközönként törölte is a bárt és újra fel kellett venni kb 2hetente..ha éppen fel akarta venni, mert csak homokorázott a csatlakozásnál.
A soundbárt a Te telefonod amin van csatlakozva hálozathoz arra kell felcsatlakoztatni, szóval a listába nem kell látnia az összes hálozatot, csak az a lényeg amin a teló is van.gaben88: Én vágom mit akartak, de elsőnek legyen jól összedugva minden. Aztán ahogy irtam ki kell választani hogy min menjen ki a hang. Töröljétek ki ami nincs használva hangeszköz, vegyétek fel ami kell. De ez már nem a soundbár topik témája hanem windows alapkezelés!
Xniper: A felfelé néző hangszórók gyakorlatban sokat adnak az élményhez?
Nélkülük nem is lenne élmény, se atmos hangtér
Sonos Beam egy jó választás amúgy. Vagy egy Samsung Q800B és bővited később ha kell hátsókkal.Mcleod: Forintot nem adnék ezekért. LG, Samsung, stb is kinál belépő modellt, inkább akkor használtan egyet mint egy allis szart...
-
ricsip
addikt
válasz
Xniper #15315 üzenetére
szerintem az 1-2-3 százezer ft-ért kapható konzumer szarokban a room correction nevű automatikus (nem emberke mászkál rögzített kalibrátor mikrofonnal, és érti mit is csinál) fícsörök valószínűleg mind átverések, de legalábbis kamu marketing trükközés, mert a fizikát egyik sem fogja tudni átverni.
-
torma1981
veterán
Sziasztok.
Ti a pl a Q990 /Q930-nal a hátsó hangszórókat hogy helyeztétek el? Milyen magasan? Pont rád irányul a hangszóró? Mert pl a Vogel vlb500-as tartót nem lehet lelkesen 90 fokban elforditani. Vagyis a hangfal nem engedi.
-
Mcleod
tag
Sziasztok!
[Ez az Eleoption] nevű soundbar ismerős bárkinek is?
Takarékos megoldást keresek tv mellé.
Köszi -
derrik
őstag
Sziasztok!
Egy közepes sztereo rendszert szeretnék lecserélni soundbar-ra. Zene és Film 50-50%, panel lakás. Fontos szempont lenne : a fő forrás Apple Tv, és hogy tudjon AirPlay-t is.
Segítséget előre is köszönöm! -
Xniper
csendes tag
Sziasztok,
Hallottatok már az Edifier B700-ról? 5.1.2 rendszer és ha van olyan jó mint a sztereo hangfalaik akkor a 158ezres ár még jól is hangzik. Tudja az ATMOS-t, bár nem tudom hátsó hangszórókkal bővíthető-e. Reviewt, véleményeket sehol nem találok róla, így nem merem megvenni
A felfelé néző hangszórók gyakorlatban sokat adnak az élményhez?
Alapból amúgy SONOS Beam-et néztem úgy hogy később vennék hozzá hátsó hangszórókat. Mivel panel lakás amerikai konyhás nappalijába szeretnék "rendszert", nem ragaszkodom mélynyomóhoz sem a szomszédok miatt. A tv a négyzetalakú szoba egyik falának a szélén van és vele szemben a másik falon a kanapé. Gondoltam a room correction feature ebben az esetben jól jöhet, de lehet csak magamat hitegetem és mindegy mit csinálok, nem lehet ebből az elrendezésből jó hangzást kihozni
Átlagos igényekkel rendelkezem, netflix, PS5 játék és filmezés a felhasználási szokás és próbálok a vásárlásnál 200ezer alatt maradni. Más alternatívákat is szívesen meghallgatok.
Köszi a segítséget!
-
gaben88
őstag
válasz
Zolom89 #15308 üzenetére
Display porton megy hang es kep a monitorba, es hdmi pedig megy a soundbarba. De az Nvidia vezerlopultban a digitalis hangnal a dp-nel latszik hangeszkozkent a monitor, de hdmi-nel azt irja nincs csatlakoztatott hangeszkoz. Miert? Raadasul Windows hang beallitasoknal is a HDMI-re meg nem csatlakoztatott LG TV-kent hivatkozik (gondolom mert azon volt a TV, de most mar a Soundbar van rakotve).
-
forcegt
csendes tag
válasz
Pro!Petya #15312 üzenetére
Szerintem olvasd el itt, hogy mi is az a dolby atmos [link]
Nem trükköznek a streaming szolgáltatók, mert Dolby Digital + és True HD alatt lehet Dolby Atmos hangzást csinálni. Tehát az Atmos nem ezek alternatívája, hanem ezekre lehet rátenni az atmos hanghoz az információkat.
Az más kérdés, hogy a Dolby Digtal + egy tömörített formátum, de ha megnézel egy 4K Blu-ray filmet, ott a hang önmagában olyan méretű (True HD), mint egy full hd Netflix film tokkal vonóval..
Ha úgy nézzük, ezekeknél a streaming szolgáltatóknál kép sem olyan minőség, mint egy blu-ray lemezen, mert a bitrátája a töredéke annak... -
Pro!Petya
addikt
válasz
Zolom89 #15305 üzenetére
Pont tegnap néztük meg! Nagyon komolyan figyeltek benne az Atmos-ra!
Nekem talán az első jégkamrás jelenet ami nagyon meg maradt, meg hát persze szinte az összes szabadtéri jól sikerült.#15309Vismajor01
A távkapcs info gombjával tudod megnézni milyen formában megy.
Viszont ha hangerőt állítasz közben akkor nem fogod látni ha pont akkor ugrana fel az atmos kijelzés.
Sajnos a streamer szolgáltatóknak trükközniük kell az Atmos-al a sávszél miatt.
Úgy tudom hogy ezért használnak Dolby Digital Plus-t amihez hozzá adják az Atmos metaadatokat. (Disney+ , HBO Max)
Ezért ír ki a Soundbar csak DD+ -t. Pedig ugye elvileg Atmos kerül lejátszásra....
Netflix nem tudom hogy oldotta meg mivel azt felismeri az SB egyből.#15311dorika87
A routerban be kell állítani hogy külön legyenek választva a hálozatok. (2.4GHz és 5GHz)
Ha ez kész akkor ezután csatlakoztatva a 2.4-re már nem lesz probléma. -
dorika87
őstag
Sziasztok!
Több kérdésem is lenne, illetve segítséget is szeretnék kérni.
Tegnap beüzemeltük a Q930b-t. Még sok mindent nem tudtam kipróbálni rajta, ki kell még ismerni.
Apple tv 4K-val van összekötve (2018-as). Kell valamit állítani, hogy kijöjjön az atmos hang? Netflixen nem írja a hangnál, hogy atmos, csak azt hogy magyar. Ennek a régebbi Apple tv-nek is tudnia kell már az atmost?
A soundbar és az Apple tv között van hdmi kábel, és az viszi tovább a képet a tv-re.A másik kérdésem pedig az, hogy a Smarthings appal az istenért nem tudom párosítani a soundbart. Megtalálja a hangprojektort és el is kezdi a párosítási folyamatot, de a hálózat keresésénél megáll az egész. Nem látja a WiFit, pedig a soundbartól 10 centire van a router. (2.4ghz)
Mondjuk nem csak a miénket nem látja, hanem senki másét a panelben. Nem tudom mit lehetne még kipróbálni, itt teljesen megakadtam. -
Zolom89
senior tag
válasz
Vismajor01 #15309 üzenetére
Ki írja ha Atmos hangot kap, ha nyomoz a távirányítón egy “info” gombot miközben megy valami ki írja hogy az milyen hanganyag
-
Vismajor01
addikt
Netflixen irja az Dolby Atmos filmeket, és ha elinditom akkor a Q800A ki is írja h ATMOS
Ki kéne írnia mindig amikor ATMOS-t játszik vagy csak a netflixnel? Disney plus elv most nem tud dolby atmost androidon de HBOmaxnal se latom/érzem h lenne. Igazából még 5.1rt se hallom hiába 9500s hangszórók hátul
-
gaben88
őstag
Haverom vett egy Polk Signa 4 soundbart. Sorozathoz és filmezéshez. A PC-jén nincs toslink, bár azon amúgy se menne az Atmos. Kérdés, hogy az Nvidia GTX1650-es kártyáján, ha DP megy a monitorba, a HDMI meg a soundbarba, akkor ennek működnie kéne? Mert nem lát a W10 semmit a soundbarból így!
A monitorján két sima HDMI és egy DP van, tehát nincs ARC/eARC opció (egyébként a TV-jén sincs).
-
M5Norbi
őstag
-
Zolom89
senior tag
válasz
torma1981 #15301 üzenetére
Attól függ mennyire hiányzik az a 70ezer otthonról.... most csak azért a plusz 2 hangszóréért szerintem nem ér annyit. Viszont a tesztekben többen is, irják hogy a mély főleg zenénél érezhetően jobb.
Pro!Petya: Nagyon nehéz megitélni hogy azok mennyit dobnak hozzá.. én nem érzem hogy azok ott lennének, főleg hogy maga az atmos hang is milyen minőség, mert a filmek többsége csak 5.1.
Aztán még ott van az a tényező hogy nem néztem egy sorozatot Netlixen ez a Vaják előzménysorozat...nem csak a film gagyi hanem a hang is. Csak néztem hogy ez most miért igy váltott hangot a csatornák között... mint amikor a képet vágják összevissza. Nagyon gagyi volt..A halványkék szemekben viszont van egy jelenet amikor a szabadban beszélgetnek, fák körül és hallod ahogy a fa levelekről olvad a hó és esnek le a cseppek, és leesik az állad mint ha körülötted lenne. Vagy amikor az eső üti az ereszt vagy tetőt és olyan mintha tényleg a fejed felett kopogna.
-
dorika87
őstag
Hétvégén fogjuk beüzemelni a Q930B-t, nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz az M450-hez képest. Gondolom ég és föld.
Én is agyaltam, hogy a Q990B-t válasszam-e, de végül úgy döntöttem, hogy amennyivel drágább annyival lehet nem is tudnám kihasználni egy panelben. Mondjuk majd kiderül.. de lehet ennek sem fognak örülni a szomszédok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Politika
- Netfone
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- Motoros topic
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 16 Plus / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest